![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cel mai grav pacat este cel care il faci, cel care iti impiedica tie mantuirea
|
|
|||
|
|||
![]()
"PE care il faci" e corect gramatical :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pentru ca eu sunt homosexual sunt cel mai pacatos de pe acest forum... hehe. |
|
|||
|
|||
![]()
cred ca se referea la cel mai grav pacat in cazul tau...in general negarea lui Dumnzeu este cel mai mare pacat in religia crestina..
|
|
|||
|
|||
![]()
cel mai mare pacat (ca tot se vb despre asta acum) este acela al sinuciderii. nici un alt pacat nu este mai mare pentru ca, luandu-ti singur viata, refuzi iubirea divina si deci, nu mai ai nici o sansa de mantuire. chiar si cel mai fioros criminal poate fi mantuit, daca se caieste amarnic (nu doar de ochii lumii si mai ales de ochii autoritatilor :D ). insa nu si un sinucigas. asa ca pana la urma nu homosexualitatea sau pruncuciderea sunt cele mai mari pacate. (dar sunt pacate strigatoare la cer, deci foarte mari)
|
|
|||
|
|||
![]()
Am observat ca exista un fel de ierarhizare a pacatelor De ex homosexualitatea este cel mai mare, sau altul...Si atata timp cat nu le face pe cele mai mari te simti liberi sa le judeci si sa te preocupe aceste "flegele" etc etc si astfel sa ti muti atentia de la tine spre celalat "marele pacatos". Ni se pare ceva groaznic sa vedem pe strada doi barbati care se tin de mana dar este ok sa traim cu zecile de pacate pe care le avem si care nu-s asa vizibile (mandria, judecata)
Voiam sa spun ca nu conteaza care este cel mai mare pacat ci conteaza care este pacatul meu care ma poate impiedica in cresterea mea duhovniceasca. Eu nu sunt homosexual Ei si?? Eu fac sex cu un barbat...deci e super am scapat de necaz nu? Ma incadrez la pacate admisibile. O sa primesc probabil felicitari.... Chiar nu inteleg ce problema as putea eu avea ca cineva alege sa aiba o relatie cu un parteenr de acelasi sex Le urez saantate si fericire Si sper sa intalnesc si eu pe cineva cu care sa am o relatie frumoasa si implinita... |
|
|||
|
|||
![]()
iti dau dreptate. eu nu vroiam sa fac neaparat o ierarhizare a pacatelor, ci sa arat care este cel mai mare pacat dintre toate. si cu toate astea este o ierarhizare a pacatelor in canoanele bisericesti, printre care homosexualitatea este unul dintre cele mari. de ce? pt ca a omora o gaza nu se poate compara cu uciderea unui om, nu? pana si in legile statului sunt ierarhizate faptele penale si pedepsite in comformitate cu gravitatea lor(din pacate foarte des acest sistem elibereaza vinovatii si inchid pe cei care nu au destui bani si cunostinte). este logic, nu? fara aceste ierarhizari ale faptelor considerate gresite si fara aceste legi lumea ar fi un haos total(mai mare decat este acum:D). pana la urma este alegerea fiecaruia daca incalca regulile(fie bisericesti, fie statale), dar la fel, fiecare ne vom lua rasplata dupa masura faptelor noastre.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poziția Bisericii Ortodoxe Creștine față de homosexualitate | Daniel_Ortodox | Homosexualitatea | 80 | 23.01.2015 11:01:49 |
Homosexualitate cu voie de la amvon | Mihnea Dragomir | Homosexualitatea | 4 | 13.07.2012 02:40:22 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
|