![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Linistea, Dumnezeu te iubeste pentru ca l-a trimis in lume, pentru tine, pe Unicul Preaiubit Fiu al Sau ca sa sufere pe cruce chinuri inimaginabile desi era fara de pacat!
Ce dar mai mare decat asta iti poti inchipui? Ce dovada mai graitoare iti poti imagina? Hristos ne-a dovedit cat de mult ne iubeste si, in acelasi timp, ne-a dat un exemplu: cum, cat de mult ne-am putea iubi unul pe altul: pana la jertfa. Sa iubim oamenii nu pentru cum sunt acum (betivi, cartofori, violenti, vicleni etc. - ca fiecare om are hibele sale) ci pentru cum vor deveni daca vor fi inconjurati, invaluiti de iubirea nostra dezinteresata! Cu alte cuvinte, iubirea are darul sa schimbe omul: din rapace il face generos, din dur si neiertator - milos, milostiv, din viclean - sincer si asa mai departe. Daca dam noi exemplu, si ii iubim pe oameni ca pe Hristos sau Maica Domnului, ei sunt miscati de iubirea noastra si se schimba (intotdeauna in bine). Incearca si vei vedea. Eu am incercat si... m-am convins!
|
||||
|
||||
![]()
Foarte adevarat ce spui Caminaris insa eu nu am generalizat, ma gandeam
la un caz aparte. |
|
|||
|
|||
![]()
In mod sigur ne iubeste Dumnezeu pe toti. Din iubire pentru noi Si-a dat unicul Fiu sa se nasca dintr-o Fecioara, sa ne vesteasca Noul Testament, sa Se rastigneasca si sa ne aduca bucuria Sfintei Invieri. Apoi ne-a trimis Duhul Sfant, Mangaietorul promis, pe Care noi cu pacatele noastre Il alungam de la noi, sau mai bine.zis , Il rastignim din nou. Cate dovezi de iubire ne-a daruit! La fiecare Sfanta Liturghie, prin Sfanta Impartasanie Se jertfeste pentru noi in chip tainic.
Daca ne da peste mana atunci cand vrem sa facem ceva rau, e semn ca Dumnezeu ne iubeste. Daca ne scoate in cale prieteni si dusmani, bucurii si necazuri, castiguri si pagube, sanatate si boala dupa o randuiala numai de El stiuta, e semn ca pe toate ni le da cu intelepciune, cu un rost, din iubire, ca prin acestea sa ne aflam mantuirea. Daca ne da puterea de a ne marturisi toate pacatele, e semn ca ne iubeste de asemenea, caci intr-un suflet curatat prin spovedanie El Isi va putea face salas. Daca omul se transforma duhovniceste cu ajutorul unui duhovnic bun, e semn ca Dumnezeu de asemenea il iubeste si-l ajuta sa lupte cu pacatele proprii si sa-i ajute, prin puterea exemplului, si pe cei din jur. Daca omul inainteaza pe calea virtutilor, Dumnezeu il considera prieten si-i ofera daruri ale Duhului Sfant. Eu imi pun intrebarea daca sunt vrednica de iubirea LUI, daca savarsesc zilnic cele ce-I plac LUI, daca Ii sunt o buna fiica pentru a-L numi cu vrednicie TATA. Cat timp din timpul Lui Ii acord pe zi? Cate bunuri pe care El mi le-a dat le impart saracilor? Fireste ca pana la Spovedania urmatoare caut sa ma cercetez. Iata ca intrebarea topicului mi-a venit in ajutor, caci vrand sa dau un raspuns, de fapt imi raspund si mie insemi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
multumesc pt raspunsuri tuturora,insa, nu vreau sa se supere nimeni dar tare suntem invatati sa vb in sabloane,avem un raspuns pt fiecare intrebare,normal ca D. ne iubeste,iubeste creatia lui,insa fiecare are o relatie speciala cu El,voi cum stiti ca va iubeste,cum va arata?ma intereseaza mai mult experienetele voastre in raport cu topicul |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am si eu momente cand ma simt singura,sau simt ca parintii nu ma iubesc pe cat as astepta eu,sau logodnicul...dar imediat ma gandesc ca poate nevoile mele sunt exagerate sau imi interzic sa mai fac comparatie intre alte familii si cazuri,fiecare cu viata lui...dar astfel de momente imi trec cand caut sa fac ceva pentru comunitate(in mod sigur altii sunt mai neiubiti si abandonati decat noi),ma simt mai bine iubind,decat asteptand persoane care sa ma iubeasca! Eu spre deosebire de tine,am vazut persoane care se iubesc mult si care au facut sacrificii pentru persoana iubita;am vazut soti care stu la patul celuilalt neincetat sau cazuri cand ajung de-si doneaza pana si un rinichi ca sa-l salveze pe celalalt...am cunoscut niste prieteni,el o iubea si o ajuta cat putea-se ducea si la lucru pentru ea,caci zicea ca lucreaza prea mult pentru o femeie(si nici nu era prea sanatoasa). Eu simt ca Dumnezeu ma iubeste cand ma aflu in natura,departe de viata infernala a orasului dar si atunci cand am probleme neplacute si stresante si gasesc o rezolvare si un ajutor neasteptat! Dumnezeu sa ne ajute!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Elie Wiesel- ...a fi parasit de Dumnezeu e infinit mai grav decat a fi pedepsit de Dumnezeu...
Simone Weil -...Cel mai teribil paradox al libertatii crestine este ca a fi ales de Dumnezeu inseamna a fi parasit de El.......as adauga- aparent.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelistul Ioan ne spune ca: "Dumnezeu este cel care ne-a iubit dintai". Nu trebuie sa te indoiesti, iubirea lui Dumnezeu fata de noi cunoste diferite forme- mila, indelunga-rabdare, purtare de grija, toate acestea se manifesta zi de zi, clipa de clipa, numai ca de multe ori noi nu simtim iubirea lui Dumnezeu din pricina pacatelor. In fiecare moment trebuie sa raspundem la iubirea lui Dumnezeu intr-un mod neconditionat. Doamne Te iubesc nu pentru ca mi-ai promis raiul sau pentru ca ma tem de iad, ci pentru Tine si numai pentru Tine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca Dumnezeu ne iubeste pe fiecare din noi, nu incape indoiala. Dupa parerea mea, mai greu este a cunoaste daca noi Il iubim pe Dumnezeu. Dar nu numai a cunoaste, ci cum ii aratam noi lui Dumnezeu cat de mult il iubm.
Spun aceasta deoarece cu toate ca sunt constient ca ar trebui sa-mi fac din acest lucru o preocupare continua, sfarsesc de mult ori regretabil, aratandu-mi numai putinatatea iubirii. Daca luam seama mai ales la dovezile concrete ale iubirii noastre fata de El, nu vom mai cere dovezi de iubire din partea Sa, fiind constienti ca acestea oricum ne coplesesc. |
|
|||
|
|||
![]()
eheee...daca noi L-am iubi pe Dumnezeu o farimitica mica mica mica din cat ne iubeste Dumnezeu pe noi, nu am mai fi asa invidiosi, nu am uri, minti, fura, injura, huli, omori, curvi, nu am face copii in boscheti din aventuri pasagere, doar pentru ca asa e modern, nu am mai fi asa de rai pana in panzele albe...
asa ca, in conditiile astea in care suntem, de ce ne-ar mai iubi Dumnezeu ??? si totusi o face.... ne iubeste foarte mult.... orice parinte isi iubeste copilul, indiferent de cum e el, rau, bun, dar asta nu inseamna ca nu sufera mult in tacere.....iar ceea ce ni se intampla noua rau, nu este pedeapsa de la Dumnezeu, ci intotdeauna consecinta faptelor noastre. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 20:28:10 |
Dumnezeu iubeste neconditionat? | antoniap | Generalitati | 29 | 26.06.2011 21:44:49 |
am patito acum o luna si nu stiu ce inseamna daca ma puteti ajuta | istina | Intamplari adevarate | 31 | 04.03.2011 21:35:29 |
Daca Dumnezeu ne-ar parasi pentru o zi? | CuzaSfant | Intrebari utilizatori | 10 | 08.10.2010 23:32:57 |
|