Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Vezi rezultatele sondajului: Ce varsta credeti ca are planeta noastra?
6 mii de ani (sau o varsta de ordinul miilor sau zecilor de mii de ani) 9 24,32%
4,5 miliarde de ani 18 48,65%
Alta varsta (va rog specificati) 10 27,03%
Votători: 37. Nu poti vota in acest sondaj

Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2009, 11:09:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ar fi bine sa te si explici
Gândește singur, că de aceea ți-a dat și ție Dumnezeu creeraș ! Oricum "verișorul"tău nu a evoluat decât în spectacolele din Circurile lumii , conduse, regizate de noi OAMENII . Pa , revin ceva mai încolo ! O zi frumoasă !
Vechi 28.10.2009, 11:13:12
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Daca ai stii ce virsta are Pamintul, ca viata si implicit si moartea a aparut cu mult inainte da a aparea omul, ai deduce ca Geneza e o poveste, inclusiv partea cu pacatul primordial care a dus la aparitia mortii. Si daca pacatul primordial e o poveste, venirea lui Hristos si moartea sa pe cruce a fost pentru a apara o poveste.
Si daca entitatea androgina Adam-Eva numita om a derivat evolutiv din alte creaturi, nu maimute insa, bineinteles ca prin pronia divina, intr-un timp foarte lung? Si daca multi inteleg gresit caderea in pacat - adica mancarea unui fruct dintr-un pom la inceput numai de catre Eva care nu era inca separata de fiinta lui Adam in acel moment al greselii?...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 11:13:53
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Gândește singur, că de aceea ți-a dat și ție Dumnezeu creeraș ! Oricum "verișorul"tău nu a evoluat decât în spectacolele din Circurile lumii , conduse, regizate de noi OAMENII . Pa , revin ceva mai încolo ! O zi frumoasă !
S-ar putea ca acest abandon sa lase unor cititori un gust destul de amar.

Desigur, o zi frumoasa!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 11:15:00
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Si daca entitatea androgina Adam-Eva numita om a derivat evolutiv din alte creaturi, nu maimute insa, bineinteles ca prin pronia divina, intr-un timp foarte lung? Si daca multi inteleg gresit caderea in pacat - adica mancarea unui fruct dintr-un pom la inceput numai de catre Eva care nu era inca separata de fiinta lui Adam in acel moment al greselii?...
Atunci infiintezi o religie noua, doar ca sa ajungi la rezultatul dorit. Succes.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 11:16:23
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

uite ca eu nu am "creeras"....poate ma lamuresti pe mine totusi si logic ar fi daca afirmi ceva sa si argumentezi.....stiu ca ma bag ca musca....da ma roade curiozitatea de nu mai pot :D
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 11:21:09
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Atunci infiintezi o religie noua, doar ca sa ajungi la rezultatul dorit. Succes.
Nu spun lucrurile astea de la mine, nu e o parere singulara sau originala. Iar sursele sunt crestini ortodocsi, profesori pe la Facultatile de Teologie Ortodoxa.

Oricum, le admir credinta celor care sustin Creatia in 6 zile si varsta Universului de ~ 6000 de ani.

Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 11:33:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu spun lucrurile astea de la mine, nu e o parere singulara sau originala. Iar sursele sunt crestini ortodocsi, profesori pe la Facultatile de Teologie Ortodoxa.
Da si niste referinte
Reply With Quote
Vechi 28.10.2009, 14:41:18
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Da si niste referinte
Parintele Constantin Galeriu - considera Creatia facuta in sase eoni, nu in 144 de ore
Sorin Dumitrescu - de la el stiu de fiinta initiala, omul, in doua persoane: Adam-Eva
Adrian Lemeni - doctor in teologie, a terminat facultatea cu 10 pe linie - citeste-i articolul asta care este foarte competent documentat, merita toata atentia

Mai gasesc daca vrei si altii.

PS: Felicitari, probabil ca esti primul ateu din lume care acuza un ortodox de erezie. :P

Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 14:43:42
topcat
Guest

Implicit

Si cum e cu caderea in pacat? Ca nu am gasit ce ai spus in linkul ala
Reply With Quote
Vechi 29.10.2009, 15:23:07
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si cum e cu caderea in pacat? Ca nu am gasit ce ai spus in linkul ala
Dumnezeu ne-a dat Raiul pentru a-L descoperi tot mai mult pe El prin fapturile Sale. Omul era intr-un continuu contact cu El prin Duhul Sfant si avea/are menirea de a se asemana cu El prin voie libera. Pot spune ca omul traia la inceput o stare extatica de contemplare a Dumnezeirii, cum numai unii Sfinti au ajuns sa experimenteze dupa cadere.

Atrasa insa de frumusetile lumii (pomul oprit), persoana Evei a inclinat spre placerea simturilor la indemnul ispitei celui rau, stiind de la Dumnezeu ca daca face asta va muri negresit. Insa cel viclean a inselat-o promitandu-i ca nu va muri, numai sa se desfete cu placerile, scotandu-L astfel pe Duhul Sfant din inima ei. Asa ea si mai apoi Adam s-au indepartat de Dumnezeu, punand pe primul plan creatia Lui.

Vreau sa subliniez ca nu placerea insasi este rea in sine, ci patima sau punerea placerii simturilor pe primul plan, mai prioritara decat prezenta Lui Dumnezeu Insusi in inima omului.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Dovezi din primele secole -Sfanta Impartasanie reala Ioana-Andreea Biserici Protestante 8 07.04.2010 20:13:08
Varsta Pamantului si aparitia omului Florin-Ionut Generalitati 80 26.11.2008 14:31:28