Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.12.2009, 14:15:48
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
permite-mi sa-ti spun ca asta depinde de evolutia fiecarui om. Inca mai sunt femei destul de chinuite de catre barbatii langa care stau si poti vedea asta destul de frecvent la sate, dar nu numai. Unde nu exista respect si se impune forta, femeia e inca o victima si greseala este ca ea insasi se complace de multe ori sa ramana in aceasta stare... Nu e treaba mea sa judec, dar din pacate in astfel de cazuri mai au de suferit si copii fara nicio vina care sunt martori ai acestor nedreptati. ca sa nu mai spun ca de multe ori sunt chiar victime ale conflictelor familiare. Cum zicea Domnul, pomul bun se cunoaste dupa roadele sale... Din pacate si in Romania mai sunt inca roade care trebuie aruncate, caci nu sunt bune de nimic.
Sunt cazuri si cazuri,sunt de asemenea foarte multi barbati perfect dominati de catre "sotii"si pun in ghilimele pentru ca ,din punctul meu de vedere,o sotie nu trebuie sa stea nici in fata,nici in spate ci alaturi caci din coasta lui a fost luata deci este acelasi material.Din pacate la noi in tara s-au pierdut valorile,respectul si mai ales toleranta in bunul sens al cuvintului.
Reply With Quote
Vechi 25.12.2009, 20:05:19
marian.ion marian.ion is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.12.2008
Locație: Moldova
Religia: Ortodox
Implicit adevar!!!

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Lucrarea Bisericii nu consta in a ne da indicatii cu privire la vestimentatie. Nici in duhovnic nu trebuie sa vedem un fel de (scuzati comparatia) designer vestimentar sau consilier de imagine. Lucrarea lor este aceea de a ne pune in legatura cu Dumnezeu.

Dar, legatura cu Dumnezeu nu o putem avea fara buna-cuviinta. Acesta este o componenta fundamentala a modului de vietuire crestin ortodox, pe care trebuie sa o aibe, nu doar femeile, ci si barbatii.

De aceea, daca din modul in care ne imbracam, reiese ca noi nu o mai avem, duhovnicul este dator sa ne arate calea spre a o redobandi.
cit de frumos ai raspuns, Dumnezeu sa te ajute ca sa luminezi pe cit vei putea crestinii care se lupta cu felurite intrebari si fiecare ii da un raspuns diferit, la multi ani!!!
Reply With Quote
Vechi 25.12.2009, 21:25:03
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Ce-ar fi daca barbatul ar naste, iar femeia ar face treburile barbatului?
Am citit ca femeia se mantuieste si prin nastere de prunci.Trebuie sa vedem ciclul din punctul asta de vedere,nu ca pe ceva hormonal si gata.E o binecuvantare.
Femeia nu e inferioara,in Ortodoxie,dar,chiar daca ar fi,nu trebuie sa judecam noi.Daca asta scrie in Biblie,asta e SI GATA.
Vechi 25.12.2009, 23:41:17
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ce am aflat eu:
1. In Ortodoxie femeia este inferioara barbatului, invinuita de pacatul originar si de aici toate discriminarile incepand de la nastere.
Sophia, eu nu cred ca exista o discriminare.
Iisus Hristos ne iubeste si pentru toti a murit pe cruce, femei si barbati deopotriva.
Nu cred ca un barbat are mai multe sanse de mantuire. Asta conteaza.
Nu stiu care este functia rituala si semnificatia anumitor lucruri.. intrat in altar, batic, interdictii legate de menstruatie etc. De aceea nu pot sa le interpretez ca "discriminare" pt. ca as gresi. Pur si simplu nu-mi este dat sa le inteleg.
Pt. unele lucruri am o explicatie in mare parte intuitiva pe care nu sunt inca in masura sa o expun fara a risca sa ma fac neinteleasa (risc sa smintesc pe altii). Intrarea in altar poate fi legata de vocatia preoteasca a oricarui barbat, care este capul familiei si pastratorul credintei in casa lui (adica asa ar trebui, nu?) Daca Iisus Hristos este capul Bisericii, barbatul este capul familiei si in aceasta calitate trebuie sa tinda spre asemanarea cu Hristos (scrie ca barbatul trebuie sa iubeasca sotia asa cum Hristos a iubit Biserica! rolul barbatului in familie este f clar). Iertati-ma daca gresesc.
Reply With Quote
Vechi 26.12.2009, 16:03:12
almaris
Guest

Implicit

Anna, nu gresesti deloc. Intr-adevar, ai identificat perfect rolul barbatului in cadrul unei casnicii conform Scripturilor. Dumnezeu sa ne ajute pe noi barbatii sa fim in masura sa indeplinim ceea ce Domnul asteapta de la noi in viata de familie.

Chestiunea legata de intrarea in altar este una strict formala, bisericesca. Sa nu isi inchipuie vreuna dintre femei ca are un acces mai limitat la Dumnezeu prin faptul ca nu ii este permis sa intre asemenea barbatilor. In altar, sau in afara lui, Domnul se ofera pe Sine necontenit pentru noi.

In ceea ce priveste acoperirea capului, este o problema de intelegere personala si nu litera de lege. Cine doreste sa se acopere foarte bine, dar sa nu considere ca acest gest il face cumva mai sfant, mai credincios.

Mai sunt si alte lucruri aduse in discutie, nu le mai amintesc. Un lucru este cert, femeia are acces slobod, fara absolut nici o bariera la Dumnezeu asa cum are si barbatul. In lumea noastra, in societate, in biserica, dragelor, va veti lovi de unele lucruri, insa in drumul vostru spre Dumnezeu nu exista nici un obstacol, pentru ca insusi Domnul a dorit sa fie asa, obstacolele vor veni intotdeauna de la cel rau.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2009, 17:22:46
pac_man_c pac_man_c is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.12.2009
Implicit

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 11

3. Dar voiesc ca voi să știți că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.
7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.
8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat.
9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
11. Totuși, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul.
12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2009, 18:54:07
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pac_man_c Vezi mesajul
Capitolul 11

3. Dar voiesc ca voi să știți că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.
7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.
12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu.
Asta asa e, darsta cu o conditie: ca barbatul sa fie CU ADEVARAT asa cum este scris, avandu-l pe Hristos ca si cap :" Hristos este capul oricărui bărbat". Se poate spune asta despre barbatii care nu respecta femeia langa care sunt?
Reply With Quote
Vechi 27.12.2009, 19:14:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pac_man_c Vezi mesajul
Capitolul 11

se vede de-aici ca raspunderea barbatului este si foarte mare: de a-l avea ca si cap pe Hrisos... cu bucurie cred ca orice femeie iubeste un astfel de barbat care cu adevarat are ca si cap pe Hristos... Dar mai putin, merita oare iubit?
Merita iubit ceea ce vine din Dumnezeu, atat in barbat, cat si in femeie.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2009, 19:14:42
almaris
Guest

Implicit

Ramane de discutat despre versetele aduse in discutie, mentionez doar ca preotii se roaga cu capul acoperit si nu pacatuiesc prin acesta, de asemenea exista situatii multiple in care un barbat este posibil sa se roage cu capul acoperit, sezon rece, locatie ce nu permite altfel etc. Trebuie sa cautam sensuri mai practice mai profunde, in loc sa dorim sa demostram neaparat ca femeile noastre trebuie sa umble imbrobodite.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2009, 19:19:52
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Ramane de discutat despre versetele aduse in discutie, mentionez doar ca preotii se roaga cu capul acoperit si nu pacatuiesc prin acesta, de asemenea exista situatii multiple in care un barbat este posibil sa se roage cu capul acoperit, sezon rece, locatie ce nu permite altfel etc. Trebuie sa cautam sensuri mai practice mai profunde, in loc sa dorim sa demostram neaparat ca femeile noastre trebuie sa umble imbrobodite.

dar nici nu ma refeream la asta. Aceste oranduieli eu nu le critic. Nu am nimic cu ele. Vorbeam de cazuri din viata, in care femeia este desconsiderata si nerespectata de catre un barbat care vrea sa-si impuna cu forta autoritatea si despre care nu se poate spune ca il are ca si cap pe Hristos. Aceste sunt roadele, bune sau rele. Oamenii ...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relativismul:toate religiile sunt bune Templier Knight Generalitati 672 01.08.2011 20:24:38
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului 11111111 Generalitati 98 10.01.2010 08:41:15
Cum este privita Romania de catre europeni tigerAvalo9 Generalitati 12 16.01.2009 22:21:29