Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2009, 09:53:32
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Permite-mi o interventie: dragostea e atat de simpla, incat toti copii o simt, doar adultii o uita, din pacate...
asa este. de fapt, tot binele este simplu de atins. si la nepatimire este simplu de ajuns.. noi oamenii datorita inclinarii spre patimi facem totul greu.
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 10:17:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
asa este. de fapt, tot binele este simplu de atins. si la nepatimire este simplu de ajuns.. noi oamenii datorita inclinarii spre patimi facem totul greu.
Și din cauza patimilor, dar și din neglijarea celor sufletești, pentru că așa cum ne obsedează trupul, frumusețea lui, sănătatea lui și alte asemenea, așa ar trebui sau cel puțin așa ar trebui să ne preocupe cele bine plăcute și necesare minții, inimii și sufletului nostru. Pentru asta s-au învrednicit Sfinții Părinți, scrierile lăsate nouă, față de care trecem atât de indiferenți și nepăsători , punându-ne doar întrebări , întrebări ce își au răspunsul tocmai în scrierile lăsate de aceștia . Ce poate fi mai plăcut, util și liniștitor să citești un : Ioan Iacob Hozevitul ( Hrană Duhovnicească ) sau despre Părintele Profirie , sau Vasile cel Mare , sau Ioan Gură de Aur , sau Efrem Sirul, sau Ioan Sinaitul , sau Nicodim Aghiotirul , sau Maxim Mărturisitorul, sau Ioan Damaschin, sau. . . . Avem atâtea și atâtea de aflat , dar mult mai simplu e a pune întrebarea cât fac 1 + 1 și de aflăm că fac 2 , de ce fac 2 , când avem răspunsurile chiar lângă noi, la îndemâna noastră , dar ne facem că nu știm, nu le înțelegem, n-am auzit . Când suntem bolnavi luăm pastiluța imediat, când ne e foame fugim după mâncare, când vrem o plăcere trupească pătimim, dar sufletului ce-i dăm ?
Vechi 30.12.2009, 10:21:02
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
Aveti PERFECTA DREPTATE!
Reply With Quote
Vechi 30.12.2009, 10:48:22
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Și din cauza patimilor, dar și din neglijarea celor sufletești, pentru că așa cum ne obsedează trupul, frumusețea lui, sănătatea lui și alte asemenea, așa ar trebui sau cel puțin așa ar trebui să ne preocupe cele bine plăcute și necesare minții, inimii și sufletului nostru. Pentru asta s-au învrednicit Sfinții Părinți, scrierile lăsate nouă, față de care trecem atât de indiferenți și nepăsători , punându-ne doar întrebări , întrebări ce își au răspunsul tocmai în scrierile lăsate de aceștia . Ce poate fi mai plăcut, util și liniștitor să citești un : Ioan Iacob Hozevitul ( Hrană Duhovnicească ) sau despre Părintele Profirie , sau Vasile cel Mare , sau Ioan Gură de Aur , sau Efrem Sirul, sau Ioan Sinaitul , sau Nicodim Aghiotirul , sau Maxim Mărturisitorul, sau Ioan Damaschin, sau. . . . Avem atâtea și atâtea de aflat , dar mult mai simplu e a pune întrebarea cât fac 1 + 1 și de aflăm că fac 2 , de ce fac 2 , când avem răspunsurile chiar lângă noi, la îndemâna noastră , dar ne facem că nu știm, nu le înțelegem, n-am auzit . Când suntem bolnavi luăm pastiluța imediat, când ne e foame fugim după mâncare, când vrem o plăcere trupească pătimim, dar sufletului ce-i dăm ?
E greu sa citesti despre Parintele Porfirie.. e greu sa accepti ca exista sfinti in zilele noastre, parca ne deranjeaza asta cumva.. parca indrazneste cineva sa ne cheme pe noi, lenesii, la sfintenie, sa ne trezeasca din somnul patimilor cu acesti sfinti. noi nu ne dorim sa fim sfinti, frate, asta e marea tragedie!! Daca ne-am dus duminca asta la Biserica (desi cu mintea nu am fost acolo), am mai dat 1 leu la un sarac (de parca saracii ar fi sacul nostru de resturi) si am mai ascultat 2-3 melodii psaltice (in timp ce ne certam cu cineva pe forum eventual), ne-am facut datoria de crestini. Pentru noi e de ajuns, mai mult nu... nu e pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 03:21:15
Miha-anca
Guest

Implicit

[quote=sophia;194903
Cu iubire si unire intre oameni se pot muta munti. Cum de nu intelegeti asta?

[/quote]
Unirea dintre oameni a dus la construirea Turnului Babel si tot ce a urmat dupa...
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 19:07:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Unirea dintre oameni a dus la construirea Turnului Babel si tot ce a urmat dupa...
Credinta face minuni . Avem nenumarate exemple in istorie cand , pentru credinta lor , romanii au fost ocrotiti de Dumnezeu, iar planurile vrajmasilor n-au reusit . Spunea un profesor << In istorie se aud bubuind pasii lui Dumnezeu >> , iar un cronicar , vorbind despre domnul Moldovei , Sfantul Voievod Stefan cel Mare , scria : " A fost gandul lui Dumnezeu cu el " ; aceasta pentru ca si gandul lui a fost la Dumnezeu . Cred ca daca tot poporul ar spune intr-un cuget : " Doamne ai mila de noi ", Dumnezeu ne-ar randui conducatori vrednici , care sa schimbe fata tarii , chiar si fata lumii . Insa noua ne este greu sa ne smerim si sa ne pocaim . In mandrie , in inchipuire si indreptatire de sine , este foarte greu sa te smeresti si sa ceri ajutor de Sus .

Last edited by cristiboss56; 01.04.2010 at 19:21:16.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 19:21:29
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul

..si ce anume a urmat dupa?

Unirea dintre oameni de acum a dus la construirea de tunele sub mari de nave spatiale care au ajuns "la cer", lor cum de nu le-a impleticit Dumnezeu limba dupa modelul Babel-ian?
Greseala noastra este ca noi totul luam literal cind ele sunt de fapt simboluri adinci.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2010, 19:26:04
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Dumnezeu nu-si paraseste niciodata turma Sa , dar nici nu o ajuta impotriva vointei ei . Iar noi REFUZAM ajutorul , binecuvantarea , bunatatea si milostivirea Lui , prin MODUL IN CARE TRAIM !
Vechi 01.04.2010, 19:31:08
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Zilele acestea am avut niste surprize f.placute si am trait momente superbe tocmai printre oameni de alte confesiuni. Intr-un cuvant comuniune sufleteasca. Ce bine face aceasta!
Si am ajuns (de fapt de mai demult) la concluzia ca nu credinta il face pe om si sufletul lui, ci fiecare este asa cum vrea si poate el sa fie.
Exista oameni minunati in alte confesiuni/credinte, care iti arata de fapt ce este credinta adevarata: iubirea de aproape, mila, afectiunea, echilibrul sufletesc. Nu canoane, legi si austeritate.
Mult ajutor am aflat de la ne-ortodocsi.
Iar de la ai mei am sa spun doar ce mi-a spus recent preotul: "Biserica (Ortodoxa) nu se poate ajuta nici pe ea insasi, asa ca ce astepti de la ea, de la noi?"
Este f.graitor.

De ce s-a ajuns asa, nu stiu?
Cum nu stiu daca alte religii si creatorii lor au fost inaintea lui Dumnezeu, sau lasate tot de El. Si atunci oamenii si religiile de ce sunt atat de diferite?
As mai spune numai ca fiecare credinta in felul ei, inteleasa si traita corect, este pozitiva si face bine omului.

Conteaza omul si sufletul lui. Dar asta vine de la Dumnezeu? Ca atunci ar trebui sa fim toti buni.

Nu lasa bunatatea si milostenia unor oameni sa te faca sa te indoiesti de ceea ce ai, de Biserica. Tocmai asta este misiunea satanei in zilele noastre...
Doamne ajuta
Vechi 01.04.2010, 21:42:25
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
"Biserica (Ortodoxa) nu se poate ajuta nici pe ea insasi, asa ca ce astepti de la ea, de la noi?"
Este f.graitor.
Cred că citatul se referă la Biserica Ortodoxă privită din punct de vedere material. Este adevărat că nu este bogată, ci chiar destul de săracă. Dar puterea ei nu stă în bogăția materială.
Din păcate am văzut și eu cazuri de persoane care vin la biserică doar pentru ajutor material de la preot sau de la creștini. Se dau și astfel de ajutoare, dar de multe ori pretențiile celor care cer sunt prea mari.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27
OARE CE SA FIE? simona76 Generalitati 39 09.07.2008 00:08:08