Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 17:59:20
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Doamne, nebuna am fost si eu in adolescenta, cand ma apucasem de mantre si de golit creierii de orice gand, privind intens o lumanare si incercand sa ma autohipnotizez. Din fericire nu s-a prins de mine, nu mi-a placut si interesul meu a fost doar superficial.

Mi-am adus aminte de lucrurile astea la un curs de psihoterapie, cand invatam tehnici de respiratie abdominala pentru stimularea nervului vag si consecutiv diminuarea anxietatii. Avea baza stiintifica dar o varianta, o inovatie de-a trainerului includea si OM, cica pentru un efect de linistire suplimentar.

Citat:
Aum (also Om, written in Devanagari as ॐ, in Chinese and Japanese as 唵, in Tibetan as ༀ, in Sanskrit known as praṇava प्रणव lit. "to sound out loudly" or oṃkāra ओंकार lit. "oṃ syllable") is a mystical or sacred syllable in the Indian religions which originated from Hinduism , including Hinduism, Sikhism, Jainism and Buddhism, and in Bön.
Mi-a displacut experimentul pentru ca eram vreo 25 de oameni care respiram incet si ziceam OM :)) Ciudat e ca suntem deschisi la tot felul de experiente de-astea orientale insa daca as fi venit si eu cu ideea rugaciunii inimii in momentele de anxietate, cred ca se lasa o tacere apasatoare :)
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 15:44:56
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cineva888 Vezi mesajul
Deci nu mai stiu ce sa cred sau ce sa fac sau in cine ca mai cred pentru ca sunt multe religi si e imposibil sa spui ca numaai una e adevarata eu nu pot sa cred intr-o carte numita biblie nu pot sa cred fara dovezi clare.M-am rugat la dumnezeu sa imi arate adevarul dar nimic.Daca el nu voieste moartea pacatosului dc nu ma ajuta?Asta ma face sa cred ca nu ezista.Eu practic yogga si sunt fascinat de ocult dar crestinismul nu ma fascineaza de loc este cea mai plitisitoare religie si nu ma inplineste.Nustiu care e adevaru si nustiu ce sa fac.

Va rog ajutati-ma cu sfaturi!
Daca esti de acord putem vorbi despre aceasta.Si eu am practicat yoga si am tras un folos din aceasta.Ai invatat sa-ti controlezi mintea?Ei bine,daca da,incepe sa te rogi intelegand, cu mintea si inima, rugaciunea.Ai dreptate sunt multe religii si toate dau impresia ca este un unic Dumnezeu doar cu diverse fatete, dar cu atata iubire ca in crestinism nicaieri.Ca si toate celelalte religii termina asigurand ca ei vor stapani lumea,Doar IIsus ne promite cer si pamant nou in bucurie.Yoga iti ofera un sport de calitate si o rupere de materie,dar atentie: cautand aceasta stare de "eliberare"risti sa cazi intr-o raceala,o moarte a sentimentelor.Roaga-te cu rabdare si credinta(sa crezi cand te rogi)si vei avea parte de trairi pe care yoga nu ti le poate da.Iar Domnul te ajuta,altminteri nu ai fi in acest forum.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 15:54:37
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Citat:
bunn,mai e un lucru:Dc nu acepta dumnezeu yoga si aici nu ma refer la spiritism prin care multi au patito :aici ma refer la energie vitata :deschiderea chakrelor,telepatie,telekineze,clarviziune in nici un caz sa i faci rau cuiva.Adevarul e ca vreau foarte mult aceste puteri cu cate se pot ajuta chiar si oameni,stiu ca erau sfinti clar vazatori sau :Parintele Arsenie Boca el era clarvazator si acum veti spune ca i-a dat dumnezeu puterea asta dar so luam alcumva :fiecare om are 7 chakre ele daca sunt deschise pot oferie diferite puteri de exemplu aici este vorba de a-6-a chakra adica al-3-lea ochi asta si chakra daca e deschisa da puteri de clarviziune citirea gandurilor si telepatie,asa ca nu poate sti nimeni ce a facut el si cum a ajuns sa aiba puterile astea si apoy ca sa nu creada oameni ca e eretic a zis ca sunt de la Dumnezeu sau nu poate nega nimeni ca noi oameni nu aveam o aura pentru ca sa demonstrat fiecare om are o aura data de divinitatea care nea creat pentu a ne proteja si nu inteleg dc dumnezeu nu acepta asta pentru ca e spre binele meu si nu imi pot face rau si nu i poat face nimanui rau daca eu imi amplific aura sau pur si simplu este vorba de meditatie asta e si la crestini ca sa iti ti mintea curata si etc si scrie chiar in filocalie sau rugaciunea lui Iisus.O simpla meditate nu are ce rau sa faca si te ajuta sa te concentrezi mai bine la rugaciune.

asa ca nu vad care e problema?
Copile,te inteleg si eu vroiam acelasi lucru .Dar nu putem fugi cu 300 km pe ora fiind in mlastina pina la gat.Cerceteaza-te bine si vei vedea ca de fapt vrei sa fii CINEVA.Daca vrei sa faci bine priveste in jur,la saraci ,bolnavi,batrani neajutorati,handicapati...ajuta-i si lasa-l pe Mantuitorul sa decida.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 17:38:19
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

am citit ca cei care fac yoga si intra la Molifte,devin lunatici.
http://www.youtube.com/watch?v=9NjG5F2FKuU

http://www.sfaturiortodoxe.ro/_yoga.htm
Vechi 04.01.2010, 17:39:55
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

astia lucreaza cu magia,fugi de la ei cat mai repede.O data adusese sora mea niste poze de la ei,era o atmosfera tare urata noaptea.Dumnezeu nu le-a lasat pe vrajitoarele alea sa o duca pe calea lor cu minciunile lor.
Vechi 04.01.2010, 18:25:11
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
si am fost si la biserica faza e ca cand eram mai mice mergeam in toata duminica dar cu ce rost ?in plus cand am vazut ce face preotu numa biserica imi trebuia mie
Si ce facea preotul?
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 21:19:27
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

http://www.credo.ro/credinta.php

Intra aici si citeste articolul.O sa te convinga macar 30%.

Totusi dupa parerea mea credinta adevarata este crestinismul(ortodoxia si catolicismul ) si sunt sigur ca am dreptate,cele 2 unite reprezinta credinta adevarata.Defapt inainte era o singura religie in crestinism,religia crestina care reprezenta dreapta credinta.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2010, 21:22:31
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Defapt inainte era o singura religie in crestinism,religia crestina care reprezenta dreapta credinta.
si dreapta credinta inca exista!! se numeste ortodoxie! tot ce avem in credinta ortodoxa este drept si adevarat, asa cum ne-au lasat sfintii parinti! am pierdut noi oare ceva la marea schisma?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 10:39:34
Langu Langu is offline
Banned

Implicit

Fratilor,cu permisiunea voastra,voi spune cate ceva despre yoga.Ma adresez in special celor care nu au citit sau nu sunt bine informati.In yoga se urmareste de fapt ajungerea,prin exercitii fizico-mentale,la iubirea suprema.Asa cum crestinul combina matanii-post-rugaciune,yoghinul combina exercitii-post-mantre.Problema noastra este ca vedem raul peste tot,iar daca nu este il inventam.yoghinul incepe cu "spalarea creierului"care de fapt este o golire a gandurilor ce il domina,materialiste,ca,avand mintea limpede,sa poata face urmatorul pas-concentrarea gandurilor bune.Aici exista un riscersoana respectiva intanleste un fel de pace interioara,mai bine zis un fel de relaxare mentala,care poate duce la apatie atat sociala(de asta sunt indienii cum sunt) cat si sentimentala.urmatoarea faza ar fi concentrarea in bine,si aici incepe greul,caci vrem sa fim atat de buni ca nu mai actuam in nici un fel,ca sa nu gresim.Un practicant yoga,intr-o slujba crestina,se simte cumva incomod pentru ca invatatura crestina se bazeaza pe actiune directa,iar yoga pe actiunea indirecta,a gandului.Si crestinul,si yoghinul vrea un singur lucru-sa ajunga la iubirea suprema,la Dumnezeu.Cati dintre noi nu-si doresc sa-si poata tine mintea fixa in rugaciune,cati dinte noi nici macar nu-si dau seama ca atunci cand se roaga,mintea ii zboara pe coclauri.Si porunca este:_Sa nu stai gol in fata Mea!-sau nu?Ce parere aveti?
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 11:26:02
mc2009 mc2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Langu Vezi mesajul
Fratilor,cu permisiunea voastra,voi spune cate ceva despre yoga.Ma adresez in special celor care nu au citit sau nu sunt bine informati.In yoga se urmareste de fapt ajungerea,prin exercitii fizico-mentale,la iubirea suprema.Asa cum crestinul combina matanii-post-rugaciune,yoghinul combina exercitii-post-mantre.Problema noastra este ca vedem raul peste tot,iar daca nu este il inventam.yoghinul incepe cu "spalarea creierului"care de fapt este o golire a gandurilor ce il domina,materialiste,ca,avand mintea limpede,sa poata face urmatorul pas-concentrarea gandurilor bune.Aici exista un riscersoana respectiva intanleste un fel de pace interioara,mai bine zis un fel de relaxare mentala,care poate duce la apatie atat sociala(de asta sunt indienii cum sunt) cat si sentimentala.urmatoarea faza ar fi concentrarea in bine,si aici incepe greul,caci vrem sa fim atat de buni ca nu mai actuam in nici un fel,ca sa nu gresim.Un practicant yoga,intr-o slujba crestina,se simte cumva incomod pentru ca invatatura crestina se bazeaza pe actiune directa,iar yoga pe actiunea indirecta,a gandului.Si crestinul,si yoghinul vrea un singur lucru-sa ajunga la iubirea suprema,la Dumnezeu.Cati dintre noi nu-si doresc sa-si poata tine mintea fixa in rugaciune,cati dinte noi nici macar nu-si dau seama ca atunci cand se roaga,mintea ii zboara pe coclauri.Si porunca este:_Sa nu stai gol in fata Mea!-sau nu?Ce parere aveti?
Diferenta este una majora: primul o face prin fortele proprii catre un 'neant', in timp ce monahul (credinciosul) o face pe baza ajutorului unor Persoane, Cele ale Sfintei Treimi, catre acestea. Diferenta este mare, pentru ca 'infinitul' (sau sub ce alte forme s-o mai fi chemand), poate ascunde multe :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de niste sfaturi!! Calin21 Preotul 4 17.02.2011 15:32:09
Niste sfaturi,daca se poate elena1974 Generalitati 57 03.10.2010 13:50:58
Ajutor...am nevoie de sfaturi.. marcelpanait Secte si culte 11 02.08.2010 16:49:00
Caz rar, am nevoie de sfaturi!!! worldwide Intamplari adevarate 18 28.04.2010 22:52:32
sfaturi pt cei care au nevoie anna13 Intamplari adevarate 2 29.10.2006 15:57:48