Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2010, 13:41:12
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de onicutl Vezi mesajul
AlinB ai intuit bine!!!!
Maria Luisa P. nu crede in impartasanie, sfinti, Maica Domnului, puterea data de Dumnezeu preotilor .Afirm asta deoarece o cunosc, si stiu din ce grupare face parte...dar, si din mesajele ei, daca citesti cu atentie se intelege acest lucru. Probabil posteaza pe acest forum pentru a convinge cat mai multi oameni.
Deci fratilor, aveti grija!fiecare e liber sa creada ce vrea...Dumnezeu ne a lasat acest drept,insa pe mine ma deranjeaza diverse persoane care vor sa ne bage sambure de indoiala in suflete...ATENTIE, sa nu ne ratacim!
Iti dai seama ca absolut toti cei care i-au raspuns si-au dat seama din modul cum a formulat intrebarea ce e cu ea...dar au raspuns atat de frumos si de intelept, pentru a o aduce pe calea cea dreapta.

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 14:42:07
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Da, sigur, trebuie sa ne pastram credinta, dar intrebari avem voie sa ne punem, indiferent de confesiune si credinta.
Nu cred ca poate fi nimeni atat de perfect in credinta.
Mai ieri citeam undeva ca acela care nu intreaba (si cerceteaza) inseamna ca nu fiinteaza (in credinta), nu actioneaza.

Si eu imi pun asemenea intrebari, fara a renunta la credinta mea. Totusi indoilei si intrebari am.
Revenind la subiect, mie mi se pare ca se tinde mult sa se anuleze comunicarea directa a omului cu Dumnezeu. Nu ma refer aici la intermediari din ceruri (Sf. Fecioara, sfinti, etc.).
Nici nu stiu daca la asta se referea intrebarea. Eu ma refer la intermediarii de pe pamant.
S-a ajuns ca valoarea individului si a rugaciunii sale private sa nu mai aiba nici o valoare. Numai preotul duhovnicul si comunitatea trebuie sa fie si sa lucreze in numele individului.
Asta nu mi se pare corect, pentru ca la sfarsit, in fata lui Dumnezeu, tot singuri suntem, fara preotul sau comunitatea alaturi.
N-avem voie sa facem nimic singuri, totul este o taina, in spatele altarului si etc., ne rugam numai cu totii la slujba. Daca ne rugam numai acasa, ca asa simtim (macar la un moment dat), ca nu putem merge in lume, la biserica, este pacat si este rau.
La asta ma refer eu.
Iar preotul este tot om pana la urma. Pana la urma ajungem si noi precum catolicii si spunem ca cei din ierarhia bisericeasca sunt sfinti. Si asa har special au, marii duhovnici sunt sfinti toti, arhiereul este stapanul nostru, etc.
Trebuie sa avem grija putin.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 18:06:40
16111967 16111967 is offline
Member

Data înregistrării: 23.12.2009
Implicit ?

sunt tot felul de presupuneri dar in Acatistul Domnului Isus Hristos scrie asa <Stapana,care ai nascut pe Isus Dumnezeu,roaga-L pentru noi netrebnicii robii tai,Preacurata,ca sa ne izbavim de munci cu rugaciunile tale,noi cei intinati,ceea ce esti fara de intinaciune,primind intru tine slava cea de-a pururea>binenteles ca mai sunt si sfintii.Din ceea ce am invatat de la biserica rugaciunile catre Domnul Nostru Isus Hristos se fac prin MAICA DOMNULUI SI SFINTII>poate se gaseste cineva care este in masura sa explice aceasta intrebare.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 19:10:27
onicutl onicutl is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit

Mantuitorul a spus asa Apostolilor: "Luati Duh Sfant! Carora veti ierta pacatele, iertate vor fi. Iar carora le veti tine, tinute vor fi". Caci Apostolii, prin punerea mainilor si prin succesiunea apotolica, au dat harul Duhului Sfant la toti preotii din lume.

Mantuitorul le a spus celor 12 Apostoli: "Mergand, propovaduiti Evanghelia la toata lumea, botezandu i pe ei in numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant. Cel ce va crede si se va boteza se va mantui, iar cine nu va crede se va osandi".

Iar despre mijlocirea Sfintilor pentru noi si a Maicii Domnului gasiti aici cate ceva, insa ar fi mai multe de spus: http://logos.md/2009/12/09/despre-vi...rea-sfintilor/

Last edited by onicutl; 05.01.2010 at 19:16:34.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 19:45:18
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Cred ca Dumnezeu este cel mai drept a judeca cum sunt eu sau altcineva . Nu am venit aici sa distrug nimanui credinta. Sunt botezata ortodox si nu m-am rebotezat la alta biserica, pentru curiozitarea unora pentru care eu sunt motiv de poticnire. Daca a pune anumite intrebari provoaca supararea unora dintre voi, este mai bine sa nu mai vin aici. Repet, nu vreau sa distrug nimanui credinta, iar daca am pus o intrebare nu a fost cu rea intentie. sa ma iertati daca am jignit pe cineva.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 20:29:45
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Oricine, care vine aici , Dumnezeu ni l-a pus in cale.De aceia zic , in primul rand mie, sa incercam sa nu mai smintim pe nimeni care vine aici, sa acuzam si sa sarim la concluzii ,ci sa ne punem aici ca servitori ai lor, precum si Hristos a venit sa serveasca.Am vazut ca te-ai purtat civilizat si nu precum se poarta altii.Orice curiozitati ai sunt bine venite.Nimeni nu s-a nascut invatat si nimeni nu le cunoaste pe toate.Foarte bine ti-au raspuns fratii si surorile de pe thread pana acum, eu nu mai adaug multe pentru ca nu cred ca ma pot ridica la nivelul raspunsurilor lor pe acest subiect.Atat mai spun ca preotii , sunt intermediari si iconomi ai lui Hristos si ai Tainelor lui, iar sfintii reprezinta Biserica biruitoare si victorioasa, pe cei ce se afla in ceruri si cei care sunt aproape de Dumnezeu si placuti lui Dumnezeu.De aceia sunt de folos si sfintii si rugaciunile sfintilor caci rugaciunile lor sunt cu patos si cu pasiune mare, si sunt rugaciunile celor care au implinit voia Lui si care acum sunt aproape de El.Si mult valoreaza pentru Dumnezeu rugaciunile celor neprihaniti si minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 20:47:47
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El?
Imi amintesc de un exemplu al Sfantului Ioan Gura de Aur: La inmultirea painilor Hristos primeste painile si pestii de la Apostoli si dupa ce le-a binecuvantat le-a impartit oamenilor tot prin Apostoli. Daca acestia nu aveau niciun rol, atunci Hristos o facea direct.
A nu se intelege gresit "intermediarul" nu substituie. Hristos nu este substituit de catre Apostoli sau urmasii acestora.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 21:13:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
S-a ajuns ca valoarea individului si a rugaciunii sale private sa nu mai aiba nici o valoare. Numai preotul duhovnicul si comunitatea trebuie sa fie si sa lucreze in numele individului.
S-a ajuns unde? S-a ajuns cum?

Citat:
Asta nu mi se pare corect, pentru ca la sfarsit, in fata lui Dumnezeu, tot singuri suntem, fara preotul sau comunitatea alaturi.
Depinde ...
Daca pentru tine preotul si comunitatea sunt o carja si nu o scara..s-ar putea sa fie o problema la un moment dat.

Citat:
N-avem voie sa facem nimic singuri, totul este o taina, in spatele altarului si etc., ne rugam numai cu totii la slujba.
Ia te uita! Dar de rugaciunea particulara ai auzit? Dar de post? Asta cine te ajuta sa-l tii?

Te deranjeaza ca exista altarul? Atunci poftim la mesa catolica.

Citat:
Daca ne rugam numai acasa, ca asa simtim (macar la un moment dat), ca nu putem merge in lume, la biserica, este pacat si este rau.
Asa simti..din ce motive? Da, se poate sa fie rau. Char nu vad ce ar fi bun in astfel de "sentimente".

Citat:
Iar preotul este tot om pana la urma. Pana la urma ajungem si noi precum catolicii si spunem ca cei din ierarhia bisericeasca sunt sfinti.
Nu sunt sfinti (depinde de nevointa personala) ci sunt sfintiti (adica pusi intr-o slujba si investiti cu un anumit har pentru a o oficia).

Citat:
Si asa har special au, marii duhovnici sunt sfinti toti, arhiereul este stapanul nostru, etc.
Trebuie sa avem grija putin.
Pai cred ca tu ar trebui sa ai cea mai mare grija.
Nu stiu cine iti sunt vecinii, dar se recunosc destul de bine amprentele gandirii protestante in afirmatiile tale.
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 21:14:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Cred ca Dumnezeu este cel mai drept a judeca cum sunt eu sau altcineva . Nu am venit aici sa distrug nimanui credinta. Sunt botezata ortodox si nu m-am rebotezat la alta biserica, pentru curiozitarea unora pentru care eu sunt motiv de poticnire. Daca a pune anumite intrebari provoaca supararea unora dintre voi, este mai bine sa nu mai vin aici. Repet, nu vreau sa distrug nimanui credinta, iar daca am pus o intrebare nu a fost cu rea intentie. sa ma iertati daca am jignit pe cineva.
Nu cred ca s-a suparat nimeni, doar ca exista o anumita experienta cu alte persoane "de bine" care nu au venit sa-si umple vasul ci sa desarte din al lor, iar ce au in vas nu este tocmai bine mirositor..
Reply With Quote
Vechi 05.01.2010, 21:21:09
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Ceva ce am gasit pe acest forum

Maica Domnului Mijlocitoarea "Paramythia" - Manastirea Vatoped Icoana Maicii Domnului Paramythia este o icoana facatoare de minuni pastrata in Manastirea Vatopedi. Aceasta este legata de amintirea minunii in care Maica Domnului si Pruncul si-au schimbat fetele si pozitia corpurilor. In momentul in care piratii au coborat pe tarmul marii si s-au ascuns acolo, spre a astepta deschiderea portilor manastirii, care avea loc in fiecare dimineata, staretul manastirii a primit cuvant de la Maica Domnului.
Terminandu-se slujba si iesind toti calugarii, staretul a mai ramas in biserica, in spate, spre a-si continua rugaciunea. La un moment dat, el aude dinspre icoana Maicii Domnului urmatoarele cuvine: "Nu deschideti portile manastirii astazi, ci urcati-va pe zidurile manastirii si alungati mai intai pe piratii cei ascunzi pe tarm."

In timp ce parintele isi indrepta ochii spre icoana Maicii Domnului, el L-a vazut pe Prunc intinzandu-si mana si acoperind gura Maicii Sale, spunandu-i: "Nu, Mama, lasa-i sa fie pedepsiti, precum si merita." Insa Maica Domnului, luandu-I mana de o parte, si departandu-si putin capul, a repetat aceleasi cuvinte. Aceasta pozitie a corpurilor celor Sfinte a ramas pana astazi, spre amintirea ajutorului primit prin Maica Domnului.

Pentru rugaciunile Sfintilor Parintilor nostri, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. amin.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este credinta adevarata? gpalama Biserici Protestante 51 27.01.2013 18:10:24
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
Care este diferenta intre ortodocsi si catolici?.. lucia_anghelina Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 102 18.12.2010 20:58:15
Credinta imi este pusa la incercare izotaurel Din Vechiul Testament 132 02.06.2010 15:16:44
care este diferenta intre paraclis si acatist? annajanette Generalitati 3 09.03.2010 23:12:10