![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Poti detalia? La ce anume te referi?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Cel ce face fapte bune nu poate sa nu atraga admiratia si vorbirea de bine a oamenilor. Insa virtutea a trezit intotdeauna si invidia si vorbirea de rau din partea celor slabi. Vorbirea de rau smereste sufletul ascetului si pastreaza visteria virtutilor nefurata de slava desarta"
Primele 2 propozitii sunt usor de inteles.Dar asta? Vorbirea de rau smereste sufletul ascetului si pastreaza visteria virtutilor nefurata de slava desarta" Adica vorbirea de rau a celorlalti catre tine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da. Vorbirea de rau a celorlalti catre tine sau orice fel de necinste, orice lucru care ar cere sa te micsorezi, sa nu raspunzi cu aceeasi moneda.
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles acu,multumesc .
Ramane sa o mai si pricep ! (sa o fac) |
|
||||
|
||||
![]()
azi e mai "ocupat" thread-ul ca sa spun asa, ca e prima zi.. ca o doza de soc. dar ar fi frumos sa ne tinem de el si sa punem macar cate o pilda pe zi. si cel mai important - sa nu ne certam!!! daca ajungem si aici la cearta apai... ne trebuie niste fiertura, vorba Sfantului Antonie. :) Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Odata au venit dracii la avva Arsenie in chilie, necajindu-l. Si venind cei ce slujeau lui si stand din afara de chilie, l-au auzit strigand catre Dumnezeu si zicand : Dumnezeule, nu ma parasi ! Nimic bun n-am facut inaintea Ta, dar da-mi dupa bunatatea Ta sa pun inceput.
|
|
||||
|
||||
![]()
Intreband avva Arsenie oarecand pe un batran egiptean pentru gandurile sale, altul vazandu-l pe el, a zis : avvo Arsenie, cum atata invatatura latineasca si elineasca avand, intrebi pe acest taran pentru gandurile tale ? Iar el a zis catre dansul : invatatura latineasca o am eu cu adevarat, dar alfabetul acestui taran inca nu l-am invatat.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intamplari gasite in pateric | donisaadriana | Calugarul | 13 | 18.01.2015 06:42:43 |
Pilde si istorioare cu folos duhovnicesc | ionel | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 14.05.2014 07:26:38 |
Viata crestina in pilde | OvidiuO | Generalitati | 66 | 03.04.2014 08:45:03 |
Pilde | LapetiteMoc | Din Vechiul Testament | 6 | 03.03.2010 14:42:17 |
Cuvinte din Pateric | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 34 | 22.11.2008 15:35:23 |
|