Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2010, 19:03:48
sandulescu sandulescu is offline

Data înregistrării: 25.12.2009
Implicit Despre strana,banca si scaun

Daca tot se face explicatie, de ce nu se explica si ceeace se intampla in locasurile de cult din alte religii.Si in plus de ce la ora de religie copii sunt lasati sa stea in banci.Explicatiile unilaterale intaresc intrebarile despre cum se face in alte parti.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 21:58:05
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sandulescu Vezi mesajul
Daca tot se face explicatie, de ce nu se explica si ceeace se intampla in locasurile de cult din alte religii.Si in plus de ce la ora de religie copii sunt lasati sa stea in banci.Explicatiile unilaterale intaresc intrebarile despre cum se face in alte parti.
Raspunsurile expuse pina acum pe thread arata totala necunoastere a unei realitati din biserica ortodoxa . Mai arata de asemenea ca povetele si poruncile Mintuitorului nu sunt pt. noi deoarece le desconsideram , ele sunt pt. altii si nu pt. noi.
Pt. elucidare va recomand sa cautati in arhiva de articole a siteu-lui unde veti descoperi lucrarea ,,De ce nu evem banci in biserica" care este mai mult decit lamuritoare.
Si dupa lectura poate mai povestim
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 22:01:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Raspunsurile expuse pina acum pe thread arata totala necunoastere a unei realitati din biserica ortodoxa . Mai arata de asemenea ca povetele si poruncile Mintuitorului nu sunt pt. noi deoarece le desconsideram , ele sunt pt. altii si nu pt. noi.
Pt. elucidare va recomand sa cautati in arhiva de articole a siteu-lui unde veti descoperi lucrarea ,,De ce nu evem banci in biserica" care este mai mult decit lamuritoare.
Si dupa lectura poate mai povestim
Il gasiti aici :http://www.crestinortodox.ro/liturgica/arhitectura-bisericeasca/de-nu-avem-banci-biserica-118066.html
Reply With Quote
Vechi 19.03.2010, 22:52:17
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sandulescu Vezi mesajul
Biserica nu trebuie confundata cu o scoala unde se preda Biblia. In biserica se pune accentul si pe aspectul sacramental, de sfintire al credinciosilor, nu intamplator prin arhitectura si pictura ne descopera ca cerul se uneste cu pamantul. Chiar ma intrebam. Ce s-ar fi intamplat in perioada acestui post, cand rugaciunea este insotita de metanii mari, daca aveam banci? cum mai faceam metanii?
Pentru noi Biserica nu este un spatiu unde trebuie sa meditam intr-un mod comod, ci Scaldatoarea Vitezda.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2010, 09:39:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Cred că e o falsă problemă. Bisericile ortodoxe nu au bănci, dar au destule strane și scaune. Dacă ajungeți la Proscomidie, sunt sigur că veți prinde loc pe scaun. Cine ajunge la Vohodul Mare, nu va găsi loc de stat jos nici dacă ar fi bănci.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 22.03.2010, 13:58:33
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
din cauza inchistarii bisericii ortodoxe, a lipsei de modernizare, si a dezinteresului fata de enoriasi !
Tu ai dreptate.

Inchistata cateodata nu inseamna un defect. Tocmai pentru ca BO a pastrat netainsa si nemodificata Sf. Traditie, riturile, slujbele, si toate riturile. Da. Poate ca gasim modernitate in Biserica Catolica. Gasim si scaune si banci, dar gasim si gay si muieri pe post de popa, si acceptarea evolutionismul si so on... Modernitate. Eu cred ca e nevoie de anume puncte de vedere schimbate in legea timpurilor, insa nu e nevoie sa schimbi subiectul asupra caruia ai acele puncte de vedere. Subiectul e invariabil. Daca nu ar fi, atunci credinta cea dreapta s-ar metamorfoza si schimba tot timpul.

Simt si eu ca e un anume dezinteres fata de enoriasi. Eu ii vad pe adventistii aia cat de extaziati sunt si cat se subiect, pe catolici cat de populari sunt, musulmanii cat de zelosi si neabatuti sunt. Parerea mea e ca in timpurile astea noi (moderne), in ortoxie s-au pastrat unele lucruri neschimbate de 2 milenii. Insa s-a cam pierdut dragostea frateasca intre enoriasi, intre preot si enoriasi, bucuria aceea care s-a racit. Dar asta nu i s-ar imputa bisericii; cred ca mai mult s-ar imputa oamenilor. Unii dintre ei ce e drept, care vin la biserica sa compare hainele, simt putina invidie cand vad ca altii au dat mai multi bani decat ei la cutia aia, barfesc pe altii ce najpa sunt, sau altii ca "de unde a putut da 50 de lei, atat de mult?" Prostii din astea.

Restul, nemodernizarea, dezinteresul, se datoreaza si lipsei banilor. Cum dam 1 leu la cutie, pac, biserica devine o institutie ce tine in control masele de oameni si se imbogateste profitand de credinta lor. Cand nu dam, atunci de ce biserica asta nu se implica odata sa rezolve caldura iarna sau sa repare acoperisul sau sa puna scaune? Intelegeti unde bat?

Oamenii sunt problema... Oamenii alcatuiesc Biserica... Totul se duce de rapa. Dar sa nu fiu prea pesimist. Sper sa dea Domnul sa posteze unul optimist si bucuros dupa mine.

Sunt contra scaunelor in biserica. Sunt cateva pe margine, care sunt pentru batrani si bolnavi. Ajunge.

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!

Last edited by moshu; 22.03.2010 at 14:00:51.
Reply With Quote
Vechi 22.03.2010, 14:32:53
melb26's Avatar
melb26 melb26 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Lipsa scaunelor in biserica ortodoxa, e o falsa problema.
Sunt suficiente pt. cei invarsta si pt cei bolnavi.
Si apoi cine merge la biserica nu merge ca la teatru, sau la cinema, eu zic ca nu avem nevoie de scaune sau banci.
Vechi 22.03.2010, 16:16:13
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Am observat ca oamenii au tendinta sa creada ca lumea trebuie sa se invarta in jurul lor.

Fratilor, intelegeti ca Biserica are rolul de a transforma omul, de a vindeca neputintele noastre, nu de a si le face proprii.

Cu alte cuvinte, noi suntem membri ai unei Biserici care il invata pe om sa se cazneasca, sa traga de el cat poate si cat nu poate. In felul asta, Biserica ne ridica spre Hristos si spre vrednicia sfintilor.

Asta e scopul ei, asta e rolul ei. Degeaba doriti sa o transformati intr-un teatru ca la catolici, sau intr-o fundatie de intr-ajutorare ca la protestanti. Noi care suntem in Biserica o vrem asa, neschimbata in duh, si la fel de lucratoare acum ca si la inceput.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2010, 13:28:42
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred că e o falsă problemă. Bisericile ortodoxe nu au bănci, dar au destule strane și scaune. Dacă ajungeți la Proscomidie, sunt sigur că veți prinde loc pe scaun. Cine ajunge la Vohodul Mare, nu va găsi loc de stat jos nici dacă ar fi bănci.
Vezi tu, daca vedem strana sau scaunul drept "o proprietate personala", nu stiu ce rost mai are sa mergem acolo unde totul aminteste de jertfa, renuntare si dragoste fata de cel de aproape. Oricand am ajunge la biserica, putem sta pe scaun sau nu. Daca ajungem la inceput nu inseamna ca am ocupat un loc pana la sfarsit, iar daca am ajuns mai tarziu nu inseamna ca am ramas in picioare pana la sfarsit. Cei de pe scaune au datoria, pe care ar trebui sa o simta in minte si in inima, ca trebuie sa dea locul si altora care simt nevoia, din cand in cand, sa se aseza 2-3 minute.

Citat:
În prealabil postat de melb26 Vezi mesajul
Lipsa scaunelor in biserica ortodoxa, e o falsa problema. Sunt suficiente pt. cei invarsta si pt cei bolnavi. Si apoi cine merge la biserica nu merge ca la teatru, sau la cinema, eu zic ca nu avem nevoie de scaune sau banci.
Subscriu acestor ganduri. Totul tine de vointa si dragostea omului fata de Dumnezeu si aproapele.
Daca am iubi pe Domnul, nu am putea sta jos, decat atunci cand (din boala) nu am putea sta in picioare.
Daca am iubi pe aproapele, nu am putea sta jos, din dragoste pentru el, sa il lasam pe el.

In biserica ar trebui sa stranile si scaunele sa fie goale. Omul sa nu indrazneasca sa stea jos.
Decat aceie, bineinteles... bolnavi, mult prea batrani, insarcinate, etc.

Reply With Quote
Vechi 26.03.2010, 19:20:48
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moshu Vezi mesajul
Tu ai dreptate.

Inchistata cateodata nu inseamna un defect. Tocmai pentru ca BO a pastrat netainsa si nemodificata Sf. Traditie, riturile, slujbele, si toate riturile. Da. Poate ca gasim modernitate in Biserica Catolica. Gasim si scaune si banci, dar gasim si gay si muieri pe post de popa, si acceptarea evolutionismul si so on... Modernitate. Eu cred ca e nevoie de anume puncte de vedere schimbate in legea timpurilor, insa nu e nevoie sa schimbi subiectul asupra caruia ai acele puncte de vedere. Subiectul e invariabil. Daca nu ar fi, atunci credinta cea dreapta s-ar metamorfoza si schimba tot timpul.

Simt si eu ca e un anume dezinteres fata de enoriasi. Eu ii vad pe adventistii aia cat de extaziati sunt si cat se subiect, pe catolici cat de populari sunt, musulmanii cat de zelosi si neabatuti sunt. Parerea mea e ca in timpurile astea noi (moderne), in ortoxie s-au pastrat unele lucruri neschimbate de 2 milenii. Insa s-a cam pierdut dragostea frateasca intre enoriasi, intre preot si enoriasi, bucuria aceea care s-a racit. Dar asta nu i s-ar imputa bisericii; cred ca mai mult s-ar imputa oamenilor. Unii dintre ei ce e drept, care vin la biserica sa compare hainele, simt putina invidie cand vad ca altii au dat mai multi bani decat ei la cutia aia, barfesc pe altii ce najpa sunt, sau altii ca "de unde a putut da 50 de lei, atat de mult?" Prostii din astea.

Restul, nemodernizarea, dezinteresul, se datoreaza si lipsei banilor. Cum dam 1 leu la cutie, pac, biserica devine o institutie ce tine in control masele de oameni si se imbogateste profitand de credinta lor. Cand nu dam, atunci de ce biserica asta nu se implica odata sa rezolve caldura iarna sau sa repare acoperisul sau sa puna scaune? Intelegeti unde bat?

Oamenii sunt problema... Oamenii alcatuiesc Biserica... Totul se duce de rapa. Dar sa nu fiu prea pesimist. Sper sa dea Domnul sa posteze unul optimist si bucuros dupa mine.

Sunt contra scaunelor in biserica. Sunt cateva pe margine, care sunt pentru batrani si bolnavi. Ajunge.
Da-mi voie sa zic,ca nu orice modernizare sau utilitate introdusa este a satanei. Altfel,de ce a permis dumnezeu ca omul sa zboare in luna, si sa n ramana la stadiul pesterii ???
de ce nu e si masina a satanei, si sa trebuiasca sa folosim calul, un animal bland si simpatic???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
Cu credinta la raspantie - cata nevoie avem de biserica si preot? sophia Biserica Ortodoxa Romana 95 05.09.2012 21:13:29
S.O.S ptr cei care au credite la banci , noua ordonanta annajanette Generalitati 7 01.07.2010 04:41:02
Cum fac bani marile banci internationale pe spinarea prostimii (World Stupid People) razvan_m Generalitati 36 13.07.2009 22:41:16