Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2010, 23:36:37
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius_x Vezi mesajul
Din cate retin, eu am fost cel care te-am intrebat primul ceva. De ce pe oricine care tie nu-ti place il consideri inselat de draci?
Sa-ti raspund si tie la intrebare. E de preferat sa nu mergi niciodata la o "sfanta liturghie" celebrata intr-o biserica schismatica/eretica decat sa mergi vreodata.
La inceputul discursului sau, fratele Danion Vasile se referea la faptul ca a nu merge timp de 3 saptamani la rand la o Sfanta Liturghie celebrata intr-o Biserica Dreptslavitoare, Care este chiar Trupul Mantuitorului Hristos, se pedepseste prin anathema. E conform Sfintelor Canoane.
Dar daca n-ai la ce Sfanta Liturghie sa mergi pentru ca toate bisericile de jur-imprejurul tau pe o distanta suficient de mare au cazut in apostazie, nici nu ai cum sa fii pedepsit prin anathema.
Ieromonahul Seraphim Rose spunea ca in astfel de situatii, ortodocsii isi pot transforma locuintele lor personale in altar bisericesc in care pot sluji de unii singuri (mai putin partea din Sfanta Liturghie ce se cuvine a fi rostita de preot) Sfanta Liturghie. Cu alte cuvinte, daca n-ai la ce Biserica sa te duci pentru ca este cazuta in apostazie iti poti face altar bisericesc si sluji in propria ta casa. Ramane sa fie rezolvata numai problema duhovnicului la care acesti ortodocsi trebuie sa se spovedeasca si impartaseasca si care trebuie neaparat gasit, caci fara parinte duhovnic nu exista nici mantuire personala.
Unde zicea mai frate parintele Serafim Rose asa ceva?
Pe orthodoxwiki zice diferit:
http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghie
Sfanta Liturghie nu se poate sluji nici fara antimis nici fara preot si nici fara binecuvantare episcopului si nici fara cel putin un credincios care sa asiste la aceasta.Ceea ce zici tu mai frate nu e deloc ceva care sa tina de crestin ortodoxie.
Sfantul antimis e Sfintit de Preasfanta Treime,Dumnezeu prin episcop.
Eu nu ma pricep ce m-a ajutat preabunul Dumnezeu si am gasit pe internet am scris pe aci.
Iata aci cateva scrise despre antimis:
http://ro.orthodoxwiki.org/Antimis

Ceea ce arata ca fara preot hirotonit,fara episcop care sa dea binecuvantare pe acolo nu poate sa se slujeasca Sfanta Liturghie.
Si in Sfanta Scriptura vedem asa ca doar Sfintii Apostoli nu au slujit Sfanta Liturghie pana ce nu s-a pogorat peste ei Duhul Sfant cu harul,si Dumnezeu cu harul lucra prin Sfintii Apostoli Sfintele Taine cu randuiala care era era atunci (Sfanta Liturghie a Sfantului Iacov,din cate se pare era Sfanta Liturghie atunci.Eu cum am spus nu ma pricep cine stie sa zica pe aci cum era si cu celalte Sfinte Taine pe atunci).
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 23:38:14
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
"Acela care nu merge la Sfânta Liturghie trei duminici la rând, să se afurisească, fară numai dacă este greu bolnav, încât să nu poată iesi din casă."

sursa:http://www.sfaturiortodoxe.ro/sfintelecanoane.htm
A afurisi inseamna a opri de la Sfanta Impartasanie a anatemiza inseamna a constata despartirea de Biserica de tot.Desi acolo s-ar putea ca la anatema sa zica afurisenie.Nu stiu exact cum e cu acest Sfant canon.

Last edited by mihailt; 30.03.2010 at 23:41:15.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 23:46:28
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Unde zicea mai frate parintele Serafim Rose asa ceva?
Pe orthodoxwiki zice diferit:
http://ro.orthodoxwiki.org/Liturghie
Sfanta Liturghie nu se poate sluji nici fara antimis nici fara preot si nici fara binecuvantare episcopului si nici fara cel putin un credincios care sa asiste la aceasta.Ceea ce zici tu mai frate nu e deloc ceva care sa tina de crestin ortodoxie.
Sfantul antimis e Sfintit de Preasfanta Treime,Dumnezeu prin episcop.
Eu nu ma pricep ce m-a ajutat preabunul Dumnezeu si am gasit pe internet am scris pe aci.
Iata aci cateva scrise despre antimis:
http://ro.orthodoxwiki.org/Antimis

Ceea ce arata ca fara preot hirotonit,fara episcop care sa dea binecuvantare pe acolo nu poate sa se slujeasca Sfanta Liturghie.
Si in Sfanta Scriptura vedem asa ca doar Sfintii Apostoli nu au slujit Sfanta Liturghie pana ce nu s-a pogorat peste ei Duhul Sfant cu harul,si Dumnezeu cu harul lucra prin Sfintii Apostoli Sfintele Taine cu randuiala care era era atunci (Sfanta Liturghie a Sfantului Iacov,din cate se pare era Sfanta Liturghie atunci.Eu cum am spus nu ma pricep cine stie sa zica pe aci cum era si cu celalte Sfinte Taine pe atunci).

Practic, ramanem in comuniune cu acesti lupi de frica sa nu pierdem episcopia! Eclesiologia asta de unde e?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 14:15:59
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Am citit si eu ce-are de spus la el pe blog: ca nu face "propaganda stilista", ci doar spune de ce calendarul pe stil vechi este mai bun, mai canonic, mai curat, mai uscat. Adica "propaganda stilista", daca doriti :))
Hmmm, in 1925 s-a aratat Sf. Cruce deasupra unei biserici stiliste din Grecia, si a fost vazuta de mii de oameni, inclusiv de sute de politisti care erau acolo sa-i aresteze pe stilisti. Multi dintre ei s-au convertit inapoi la stilul vechi. Ce-ai sa spui acum, ca Sfanta Cruce face propaganda stilista?

Nu stiu sigur, s-a mai intamplat vreodata sa se arate Sf. Cruce pe cer vreodata, in afara de cand s-a aratat imparatului Constantin?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 14:37:39
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Hmmm, in 1925 s-a aratat Sf. Cruce deasupra unei biserici stiliste din Grecia, si a fost vazuta de mii de oameni, inclusiv de sute de politisti care erau acolo sa-i aresteze pe stilisti. Multi dintre ei s-au convertit inapoi la stilul vechi. Ce-ai sa spui acum, ca Sfanta Cruce face propaganda stilista?

Nu stiu sigur, s-a mai intamplat vreodata sa se arate Sf. Cruce pe cer vreodata, in afara de cand s-a aratat imparatului Constantin?
Ce-i drept, Sf. Cruce care s-a aratat atunci era putin indoita, cam asa reiese din desenele martorilor. Nu era perfect dreapta. De ce anume, nu stiu...

Uite cam asa zse zice ca arata:
http://traditiaortodoxa.files.wordpr...pg?w=186&h=288

Last edited by BogdanF2; 31.03.2010 at 14:40:04.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:41:19
Senior Member

Implicit

Mai fratilor lasati-l si pe fratele Danion in pace nimeni nu e fara pacat!
A gresit si fratia sa,noi nu am gresit niciodata?
Sau acum suntem Sfinti ?
Apoi pentru ce a fost inchis blogul fratelui Danion Vasile?
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 15:58:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Apoi pentru ce a fost inchis blogul fratelui Danion Vasile?
N-a fost inchis, doar ca are mai multi vizitatori decat ii permite hostingul si a consumat banda alocata. Fie cumpara un abonament mai scump, fie asteapta pana se factureaza luna in curs si blogul va fi accesibil iar, dar cu riscul de a se consuma din nou banda inainte de termen.
Vechi 31.03.2010, 16:23:38
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Ce-i drept, Sf. Cruce care s-a aratat atunci era putin indoita, cam asa reiese din desenele martorilor. Nu era perfect dreapta. De ce anume, nu stiu...

Uite cam asa zse zice ca arata:
http://traditiaortodoxa.files.wordpr...pg?w=186&h=288
Unde vrei sa ajungi? Acum nu mai este minune pentru ca era putin indoita? :)
Reply With Quote
Vechi 31.03.2010, 19:14:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Unde vrei sa ajungi? Acum nu mai este minune pentru ca era putin indoita? :)
Sincer nu vreau sa ajung nicaieri, imi pun doar o intrebare, si sincer as vrea sa aud un raspuns fondat, oricare ar fi el.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2010, 13:24:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Explicatia este ca acelea sunt "reprezentari artistice", nu exista vreo fotografie sau argumente/dovezi solide ca s-a intamplat exact ce scrie in ziarul respectiv, cu atat mai putin ca ar fi un "semn dumnezeiesc".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42