![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Părerea Papei vrei să spui ?
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Rugăciunea de la începutul catismei a optsprezecea din Psaltira Maicii Domnului spune printre altele :"Căci știi, Stăpână , Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, că mi-am urât întodeauna faptele mele cele rele și că iubesc din tot sufletul meu Legea Dumnezeului meu ! Dar nu știu, Doamnă Preasfântă , cum se face că iubesc ceea ce urăsc , iar cele bune le calc în picioare. . ."
|
|||
|
|||
![]()
Exista pacate pe care nu le faci cu voia ta. De ex. mania.
Si atunci cand nu mai faci un pacat nu cred ca inseamna ca te-ai pocait, sau ca te-ai vindecat. S-ar putea sa se intample pentru ca nu ai mai fost provocat s-o faci. De ex. nu te-ai mai dus intre oameni, sau te-ai simtit mai bine sufleteste, sau nu au mai fost motive si atunci...nu te-ai mai maniat. Dar pacatele cam recidiveaza (in functie de conditii). Sigur, ca noi luptam cu ele, ne mai straduim, ne mai intarim. Dar pana intr-o zi, cand am picat iar. Ar fi frumos sa nu existe recidive - atunci am avea sansa sa ne mantuim (cum spuneti voi) in viata, chiar in anii mai tineri si pentru totdeauna.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Am gasit acest minunat cuvant al Sf. Nicodim Aghioritul, despre cat de des sa ne spovedim pacatele, precum si cum sa se pazeasca omul dupa ce i-au fost iertate pacatele, ca sa nu mai greseasca. Ne sunt explicate pas cu pas cele ce trebuie sa le stim, in asa fel incat ramanem mult imbogatiti dupa citirea acestor randuri. Imi cer iertare, daca cumva l-a mai postat cineva inaintea mea. Iata aici link-ul:
http://www.scribd.com/doc/14134126/C...pa-Marturisire |
|
||||
|
||||
![]()
Spovedania este necesara de cate ori cadem, ca un medicament pentru bolile noastre sufletesti. Cu cat amanam cu atat boala- pacatul- se agraveaza.
Last edited by georgeval; 17.06.2010 at 21:17:34. |
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Merita citita. Si cu intarziere ii multumesc si lui Cristi pentru un link mai vechi: http://www.scribd.com/doc/411371/Spo...ie-Anastasiou- Este cel mai bun indreptar de spovedanie pe care l-am citit.. il recomand cu drag. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta este parerea mea |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bine de stiut | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.03.2012 18:27:44 |