Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2006, 11:43:59
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Te indreptatesti pe tine si continui sa NU observi ca eu sunt dispus sa invat acolo unde gresesc, admit unde nu procedez corect...

Eu nu ii apar pe hulitori! Dar nici nu raspund hulei cu hula!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 13:27:57
maria55 maria55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2006
Implicit

Sa stii ca n-am nimic cu tine (cu omul), am cu neputinta sau cu indaratnicia .
Iti mai dau un exemplu sa vezi ca am dreptate :
Cind erai tinar (sau poate esti ), ti-aduci aminte cum sareai in sus daca se lua cineva de iubita sau navasta ta . N-ai fi suportat nici in ruptul capului o insulta . Dar acum suportam , ca de ,Dumnezeu e in cer , noi pe pamant si apoi chiar nu ne arde inima , de ce sa ne iritam . Nu stiu cum poti sa ramai calm cind se scriu atitea calomnii ? Eu nu pot .
Si Iisus a pus mana pe bici cind a fost cazul (in templu) , si pe noi ne-a facut de doua parale (imi plac expr.din popor), "neam viclean si precurvar" ,cind n-a mai putut suporta prostia oomeneasca .
Fii fara grija , ma rog pentru tine sa ma ierti pe mine , ca nu pe tine m-am maniat ci pe ce ziceam mai inainte !
Adevarul ne da voie sa ne facem bici cind trebuie , e nevoie si de asta . Au spus si au facut la fel sfintii nostri (fara a avea pretentie de comparatie)
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 13:47:49
mioara mioara is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Te indreptatesti pe tine si continui sa NU observi ca eu sunt dispus sa invat acolo unde gresesc, admit unde nu procedez corect...

Eu nu ii apar pe hulitori! Dar nici nu raspund hulei cu hula!
Chiar te rog sa-mi arati o postare a ta in care recunosti ca ai gresit.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 14:04:57
mioara mioara is offline
Senior Member

Implicit

Recunosc ca sunt nepriceputa daca ma iau dupa capul meu, de aceea ma calauzesc dupa scrierile Sfintilor Parinti. Ia uite ce am gasit la Sfantul episcop Nicolae Velimirovici:"Crestinilor li s-a poruncit cu strictete sa fie milostivi fata de toti oamenii, fara deosebire de credinta, dar, in acelasi timp, si tinerea cu strictete a credintei lui Hristos. In calitate de crestin, va puteti jertfi pentru cei de alta credinta atat averea, cat si viata, dar nicidecum si adevarul lui Hristos - fiindca averea si viata sunt proprietatea Dvs., iar adevarul lui Hristos, nu. Aici e piatra Dvs. de poticnire - in aceasta lipsa de discernamant".
Bineinteles ca astept sa-mi spui ca Sfantul se referea la cu totul alta situatie. Pt. cei care nu cunosc, Sfantul Nicolae Velimirovici, este un Sfant sarb contemporan.
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 16:38:32
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Sf. Nicolae Velimirovici imi este foarte draga, am citit la ele unele dintre cele mai frumoase predici. Foarte frumos is foarte adevarat ce spune. Tu inca nu ma cunosti, dar eu nu jertfesc adevarul pentru nimic, ca doar nu am renuntat la adevar ca sa le explic oamenilor ca nu e asa cum cred ei. Dimpotriva, intai suntem datori cu duhul blandetii si al dragostei ca prin aceasta vor cunoaste ca suntem ucenicii lui Hristos. Iti amintesti cum spune dragul nostru Mantuitor? Dar, adevarul pentru ca nu ne apartine nu il putem rupe si darui nimanui. Mi-a placut foarte multe acest cuvant postat de tine aici. Asta intareste mult mai mult afirmatia ta.

Insa nu iti spune sa dai nimanui peste ochi...intai cu duhul blandetii si apoi cu biciul, daca mai este cazul!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 16:45:43
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Sa stii ca n-am nimic cu tine (cu omul), am cu neputinta sau cu indaratnicia .
Iti mai dau un exemplu sa vezi ca am dreptate :
Cind erai tinar (sau poate esti ), ti-aduci aminte cum sareai in sus daca se lua cineva de iubita sau navasta ta . N-ai fi suportat nici in ruptul capului o insulta . Dar acum suportam , ca de ,Dumnezeu e in cer , noi pe pamant si apoi chiar nu ne arde inima , de ce sa ne iritam . Nu stiu cum poti sa ramai calm cind se scriu atitea calomnii ? Eu nu pot .
Si Iisus a pus mana pe bici cind a fost cazul (in templu) , si pe noi ne-a facut de doua parale (imi plac expr.din popor), "neam viclean si precurvar" ,cind n-a mai putut suporta prostia oomeneasca .
Fii fara grija , ma rog pentru tine sa ma ierti pe mine , ca nu pe tine m-am maniat ci pe ce ziceam mai inainte !
Adevarul ne da voie sa ne facem bici cind trebuie , e nevoie si de asta . Au spus si au facut la fel sfintii nostri (fara a avea pretentie de comparatie)
Doamne ajuta !
Eu nu te-am luat deloc in ras, Maria. Eu ti-am atras atentia ca nu e frumos sa iti expui aici senzatii care si noua ne provoaca sentimente neplacute. Daca eu sunt plin de mandrie...e parerea ta, ca sa nu spun judecata ta, pentru ca iti permiti sa ma cataloghezi fara sa ma cunosti intr-adevar. Faptul ca nu poti sa imi intelegi ideile si atitudinea, e problema ta si aceasta problema nu te indreptateste sa ma categorisesti.

Eu te-am inteles, Maria draga mea, si cunosc sentimentul si crede-ma sunt asa de multi care blasfemiaza numele lui Dumnezeu. Si totusi Dumnezeu nu ii pedepseste cu moarte asa cum ar merita... Asta nu iti spune nimic?

Eu nu am citit blasfemiile acelea despre care vorbesti, pentru ca nu cercetez tot site-ul, eu am scris acolo unde m-am implicat.

Pace si bucurie de la Sfantul Nicolae!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 16:48:15
dmb dmb is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2006
Implicit

Mai fratilor nu sint nici vechi pe forum si nici nu am cunostintele voastre.Ia uitati-va la prietenii nostri moslemi daca se ataca unul pe altul.Rufele se spala in familie mai oameni buni. Aveti neintelegeri? (nu stiu daca forumul asta are mesaje personale) cred ca trebuie gasita o solutie sa nu ne dam in spectacol.Nu uitati ca voi reprezentati aici crestinismul.Pai de ce credeti ca au intrat turcii in Constantinopol? Fiindca crestinii nu tin aproape! Si tot din aceeasi cauza in citiva ani o sa avem fes in cap si urlam ca lupii de pe minaret!
Ce are Iosif nu are Maria 55.Nimeni nu-i perfect! Mai ales eu nu sint ca uitema din coleric inascut incercind sa fac pace:p
Azi e Sf. Nicolae asa ca de dragul lui faceti pace si avetiva ca (ce sinteti in esenta) fatii!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 22:05:20
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

dmb, Sfantul Nicolae lupta cu asprime impotriva ereticilor de tot felul.Asa ca de ziua Sf. Nicolaie ar trebui sa fim mai putin ecumenisti.De dragul adevarului.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 22:30:06
mioara mioara is offline
Senior Member

Implicit

Iosif, ia sa citesti ce a postat dansan pt. maria55 la topicul "Se foloseste frecvent cuvantul popa"! Daca tu crezi ca asa se vorbeste cu o femeie, atunci imi pare rau de cunostinta! Pe care Dumnezeu spui tu ca il cauta dansan, ca eu nu prea inteleg asa?! In anul 2006 nu se poate spune ca exista oameni care nu au auzit de Dumnezeu, dupa 17 ani de "libertate".
Si apropo, vezi ca a aparut si un new-age-ist, undeva pe sus pe la "extraterestri". Da fuga si ia-l in brate pana nu ti-o ia altul inainte.
Pe un forum nu ai sa-L gasesti pe Dumnezeu, ci in Biserica Lui cea adevarata, adica ortodoxa. Aici se poarta discutii intre ortodocsi, cum de altfel este si denumirea forumului. Asa ca aici nu vine nimeni ca, vezi Doamne, a auzit ca va avea o revelatie in urma unor discutii cu forumistii si va lasa ratacirile lui si va imbratisa deodata ortodoxia.Ei vin ca sa faca dezbinare si sa creeze probleme.
Citesc acum o carte despre noile erezii si ma cutremur cat sunt de periculosi! Dar bineinteles ca nu te intereseaza treaba asta, ca in ea nu am gasit atitudinea asta de falsa blandete cu ereticii...
Reply With Quote
Vechi 06.12.2006, 22:38:20
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Mioara, draga mea,

Nu mi-a placut ce a postat, dar nici maria55 nu s-a lasat mai prejos! Deci, cred ca ar trebui vazut amebele parti. Eu nu apar eretici, stai linistita, ca stiu si sa pun si piciorul in prag cand e nevoie. Dar de ce sa alergam la palme mai intai...inainte de duhul blandetii.

Daca forumul este doar pentru cei care sunt ortodocsi si marturisesc credinta ortodoxa, atunci sa o marturiseasca! Credinta nu o marturisesti numai inaintea celor credinciosi,ci si a celor necredinciosi ca sa le fie spre marturie.

Dar tu draga mea Mioara, citind carti sa stii ca nu vei rezolva situatiile. Intr-adevar, te mai luminezi, dar mia mult te lumineaza practica crestina.

Toate cele bune!
Io
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Societate din ce in ce mai corupta !!! guardian knight Despre Biserica Ortodoxa in general 64 15.01.2014 10:48:55
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
Biserica Ortodoxa si influenta ei in societate Decebal Biserica Ortodoxa Romana 10 09.09.2012 21:11:45
Zellu - Societate ( Freestyle ) Claudiu_FT Stiri, actualitati, anunturi 0 16.12.2011 22:03:58