Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2010, 20:11:38
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
hraneste-l mult si bine,dar la dumneata in ograda, nu pe strada,sau in fata blocului,pt ca,cainele va intelege ca ala e teritoriul sau si-i va musca pe trecatori !
sa-i exportam la bambutei...iese Romania din criza...
Vechi 01.05.2010, 22:50:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

E clar ca o convietuire pasnica cu caini vagabonzi e imposibila.

Si nu cred ca exista vreo societate care sa-si permita sa intretina zeci de mii de caini vagabonzi pe parcursul intregii vieti naturale a unui caine.
Si in conditii decente pentru respectivele animale.

Daca cineva poate veni cu contra-exemple chiar sunt curios.
Vechi 02.05.2010, 08:32:50
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E clar ca o convietuire pasnica cu caini vagabonzi e imposibila.

Si nu cred ca exista vreo societate care sa-si permita sa intretina zeci de mii de caini vagabonzi pe parcursul intregii vieti naturale a unui caine.
Si in conditii decente pentru respectivele animale.

Daca cineva poate veni cu contra-exemple chiar sunt curios.
Daca citeai atent ce am scris,ai fi vazut ca tocmai pentru asta militeaza si iubitorii de animale:sa nu mai vada caini pe strada!Suntem primii care ne dorim asta,crede-ma.
Doar ca acele metodele propuse de prefect nu sunt niste metode in realul sens al cuvantului si nici nu vor stopa vreodata cauza pentru care aceste animale se afla pe strada.
Legea care ne-ar salva pe toti de la a mai vedea caini pe drumuri nu vor sa o dea,sta blocata de doi ani.
Pentru cei care militeaza atat de infocat pro eutanasiere:cum va explicati ca pana in anul 2008 aceasta metoda s-a aplicat intens,iar rezultatele nu doar ca au fost nule,ci in 2008 aveam si mai multi caini pe strazi?
Ca sa nu mai spunem ca si dupa 2008 au continuat tot la fel in spatele usilor inchise.
Ce vreti sa se intample,cate animale trebuie sa macelarim,pana ne vom da seama ca nu este nici eficace si nici uman?
Omul nu este stapanul Pamantului,ci acest Pamant i-a fost dat spre folos,dar si spre pastrare,nu distrugere.Noi nu avem acest drept asupra Creatiei si este o trufie nemarginita in fata Creatorului sa ni-l arogam!
Vechi 02.05.2010, 16:27:08
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Daca citeai atent ce am scris,ai fi vazut ca tocmai pentru asta militeaza si iubitorii de animale:sa nu mai vada caini pe strada!Suntem primii care ne dorim asta,crede-ma.
Doar ca acele metodele propuse de prefect nu sunt niste metode in realul sens al cuvantului si nici nu vor stopa vreodata cauza pentru care aceste animale se afla pe strada.
Legea care ne-ar salva pe toti de la a mai vedea caini pe drumuri nu vor sa o dea,sta blocata de doi ani.
Pentru cei care militeaza atat de infocat pro eutanasiere:cum va explicati ca pana in anul 2008 aceasta metoda s-a aplicat intens,iar rezultatele nu doar ca au fost nule,ci in 2008 aveam si mai multi caini pe strazi?
Ca sa nu mai spunem ca si dupa 2008 au continuat tot la fel in spatele usilor inchise.
Ce vreti sa se intample,cate animale trebuie sa macelarim,pana ne vom da seama ca nu este nici eficace si nici uman?
Omul nu este stapanul Pamantului,ci acest Pamant i-a fost dat spre folos,dar si spre pastrare,nu distrugere.Noi nu avem acest drept asupra Creatiei si este o trufie nemarginita in fata Creatorului sa ni-l arogam!
hai sa nu mai macelarim atunci nici mieii de paste, nici vacile sau viteii ca sa mancam mici !
pe simpaticul porc, care nu face rau nici la o musca, cu maxima placere sadica il omaram in fiecare an, iar la abatoare in cantitati industriale !
De ce numai cainele merita sa nu fie omorat, e un fel de rege al animalelor ???!!! de ce i se confera acest statut privilegiat ?
aparatorii cainilor fac discriminare sadica fata de celelalte animale, si o batjocura la adresa lor,cand afirma sus si tare, ca numai cainele dintre toate, nu merita sa fie eutanasiat !
Unde e dreptatea aici ca eu unu nu o vad, nu-l omoram pe caine ca nu e voie, dar omoram masiv celelalte animale pt a le manca ?!
Vechi 02.05.2010, 18:49:27
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
hai sa nu mai macelarim atunci nici mieii de paste, nici vacile sau viteii ca sa mancam mici !
pe simpaticul porc, care nu face rau nici la o musca, cu maxima placere sadica il omaram in fiecare an, iar la abatoare in cantitati industriale !
De ce numai cainele merita sa nu fie omorat, e un fel de rege al animalelor ???!!! de ce i se confera acest statut privilegiat ?
aparatorii cainilor fac discriminare sadica fata de celelalte animale, si o batjocura la adresa lor,cand afirma sus si tare, ca numai cainele dintre toate, nu merita sa fie eutanasiat !
Unde e dreptatea aici ca eu unu nu o vad, nu-l omoram pe caine ca nu e voie, dar omoram masiv celelalte animale pt a le manca ?!
Dumneata ai fi ideal in China...acolo se macelaresc si animalele de companie pentru a ajunge in farfurie.Si ei,ca si dumneata,nu vad nici o diferenta intre animalele de companie si cele de consum.
Deasemenea vad ca ai o problema nu cu solutionarea in sine a acestei situatii,ci esti teribil de dornic sa stii ca asta se petrece cu pretul vietii unor animale.In locul dumitale m-as uita in propria persoana si m-as intreba la modul cel mai serios...de ce oare?
Am un oarecare feeling (sa-i spunem de clarvazator ca tot ti-a placut sa ma numesti asa! :) ) ca asta nu are legatura cu cainii in sine...
Iar in ce ma priveste strict pe mine nu cred ca are vreo relevanta,dar,totusi,daca te linisteste cu ceva,sunt ani de zile de cand nu mananc carne si nu doar din motivul sacrificiului animalelor.
Dar,asta este alegerea mea,sunt constienta ca in momentul de fata nu o poate face toata lumea,deci,repet...nu cred ca este atat de relevant punctul meu de vedere,ci faptul ca discutam despre doua categorii:animale de companie si de consum.
Daca,totusi,vei fi curios sa imi stii parerea si in aceasta privinta,poti cauta in arhiva forumului si vei gasi.
Deasemenea,discutia deschisa de dumneata pe acest topic a fost legata de cainii comunitari si am incercat sa respect topicul,nu de purcei,nu de magari,aligatori sau diavoli tazmanieni.
Oricum,ce am avut de scris am postat,restul sunt discutii insipide care nu duc nicaieri.
Cine doreste sa isi deschida mintea si sufletul va intelege.
Nu ma aflu pe acest forum sa port conversatii in contradictoriu si pot intelege ca nu toti oamenii suntem la fel,dar,anumite adevaruri trebuie spuse,mai ales atunci cand se doreste solutionarea unei chestiuni care ne deranjeaza in egala masura pe toti:iubitori sau neiubitori de animale.

Last edited by heaven; 02.05.2010 at 18:53:14.
Vechi 03.05.2010, 20:39:18
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Dumneata ai fi ideal in China...acolo se macelaresc si animalele de companie pentru a ajunge in farfurie.Si ei,ca si dumneata,nu vad nici o diferenta intre animalele de companie si cele de consum.
Deasemenea vad ca ai o problema nu cu solutionarea in sine a acestei situatii,ci esti teribil de dornic sa stii ca asta se petrece cu pretul vietii unor animale.In locul dumitale m-as uita in propria persoana si m-as intreba la modul cel mai serios...de ce oare?
Am un oarecare feeling (sa-i spunem de clarvazator ca tot ti-a placut sa ma numesti asa! :) ) ca asta nu are legatura cu cainii in sine...
Iar in ce ma priveste strict pe mine nu cred ca are vreo relevanta,dar,totusi,daca te linisteste cu ceva,sunt ani de zile de cand nu mananc carne si nu doar din motivul sacrificiului animalelor.
Dar,asta este alegerea mea,sunt constienta ca in momentul de fata nu o poate face toata lumea,deci,repet...nu cred ca este atat de relevant punctul meu de vedere,ci faptul ca discutam despre doua categorii:animale de companie si de consum.
Daca,totusi,vei fi curios sa imi stii parerea si in aceasta privinta,poti cauta in arhiva forumului si vei gasi.
Deasemenea,discutia deschisa de dumneata pe acest topic a fost legata de cainii comunitari si am incercat sa respect topicul,nu de purcei,nu de magari,aligatori sau diavoli tazmanieni.
Oricum,ce am avut de scris am postat,restul sunt discutii insipide care nu duc nicaieri.
Cine doreste sa isi deschida mintea si sufletul va intelege.
Nu ma aflu pe acest forum sa port conversatii in contradictoriu si pot intelege ca nu toti oamenii suntem la fel,dar,anumite adevaruri trebuie spuse,mai ales atunci cand se doreste solutionarea unei chestiuni care ne deranjeaza in egala masura pe toti:iubitori sau neiubitori de animale.
Din cate am vorbit cu dvs, nu pot sa nu remarc ca aveti ,din pacate, o pozitionare fixista si lipsita de flexibilitate,insa eu nu va timit la sinele propriu, spre a face investigatii... pt ca eu nu vreau sa fac,ca altii , atac la persoana !
Eu vreau sa vb despre problema cainilor vagabonzi,si ca dovada de deschidere si flexibilitate, accept !
Accept ca, acesti maidanezi sa nu mai fie ucisi ! Insa cu o conditie sine-qua-non !
Ea suna cam asa :
1). aceste animale sa nu fie sterilizate (e o cruzime fara sens ) !
2). sa file lasate libere pe un areal de cateva zeci de hectare,intr-o padure ,de preferat, ingradita cu gard de sarma, de unde sa nu poata iesi. Padurea cainilor-sa se numeasca !
3). partizanii fanatici ai cainilor sa se oblige in fata legii, ca sa li se ia un cuantum din salariu sau veniturile lor lunare, pentru a intretine acesti caini, in bune conditii de sanatate si hrana !

Sub aceste trei conditii, aplicabile toate, mi s-ar parea echitabila o rezolvare a problemei cainilor vagabonzi !
Prin aceasta am dat dovada de o flexibilitate pe care partizanii cainilor nu o au !
Vechi 03.05.2010, 21:06:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cunosc statistica dar cred sunt absolut sigur ca daca se aplica sistematic si intens situatia era mult mai fericita.

Asta daca nu cumva poti sa ma lamuresti tu cum de eutanasia care spui dumneata ca a fost aplicata intens n-a rezolvat problema.
Au inviat cumva miraculos cainii eutanasiati, dedublandu-se in acelasi timp si astfel sporindu-le numarul?

Ce solutie ar fi mai eficienta decat eutanasierea as fi si eu curios daca exista..
Vechi 03.05.2010, 21:10:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Accept ca, acesti maidanezi sa nu mai fie ucisi ! Insa cu o conditie sine-qua-non !
Ea suna cam asa :
1). aceste animale sa nu fie sterilizate (e o cruzime fara sens ) !
2). sa file lasate libere pe un areal de cateva zeci de hectare,intr-o padure ,de preferat, ingradita cu gard de sarma, de unde sa nu poata iesi. Padurea cainilor-sa se numeasca !
3). partizanii fanatici ai cainilor sa se oblige in fata legii, ca sa li se ia un cuantum din salariu sau veniturile lor lunare, pentru a intretine acesti caini, in bune conditii de sanatate si hrana !
1) este un rau necesar. Asta daca nu cumva cineva va inventa injectiile de sterilizare definitiva pentru caini ceea ce cred ca e mult mai periculos ca s-ar putea sa se extinda chestiunea si la oameni

2) propunere lipsita de realism.
Cum te asiguri ca acei caini nu vor parasi zona? Garduri pe zeci de hectare?
Cum ii vei hrani? Se vor sfasia intre ei si vor fi decimati de molime.
Asta suna a varianta "umanitara"?

A 3)a propunere pare mai realista, sunt curios cati se vor declara iubitori de animale in conditiile in care asta ii costa la buzunar.
Si propun ca suma sa fie dinamica, adica pe masura ce creste nr. de caini intretinuti, sumele sa creasca, cainii care pica in afara sumelor colectate si neputinad fi intretinuti sa fie eutanasiati..
Vechi 04.05.2010, 07:35:19
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu cunosc statistica dar cred sunt absolut sigur ca daca se aplica sistematic si intens situatia era mult mai fericita.

Asta daca nu cumva poti sa ma lamuresti tu cum de eutanasia care spui dumneata ca a fost aplicata intens n-a rezolvat problema.
Au inviat cumva miraculos cainii eutanasiati, dedublandu-se in acelasi timp si astfel sporindu-le numarul?

Ce solutie ar fi mai eficienta decat eutanasierea as fi si eu curios daca exista..
Cu domnul Radu 32 chiar n-am ce sa mai discut,pentru ca este absolut lipsit de sens acel dialog si solutiile dumnealui.
Ca raspuns la postarea ta,Alin,am scris absolut toate metodele care se pot aplica in prima mea postare de pe acest topic.Te rog din suflet reciteste-o si vei intelege.
"Eutanasia" s-a aplicat intens in acea perioada si mii de caini au fost masacrati (nimeni nu a stat sa ii injecteze,pt ca banii pentru acea substanta care e destul de scumpa s-au folosit in alte scopuri) si sunt in continuare pe strazi pentru ca s-a actionat doar asupra efectului,nu si a cauzei.
Cainii nu au inviat,dupa cum ai spus,ci au aparut altii din curtile romanilor,care nu au nici cel mai mic dram de responabilitate in privinta animalelor de companie:le inmultesc haotic si le abandoneaza puii pe toate colturile strazii.Si nimeni nu ii trage la raspundere!Daca mergi sa le vorbesti despre efectele acestei actiuni si cum nu este normal sa faca asa ceva pentru ca avem ca rezultat animale aflate pe strazi,iti mai zic si vreo doua de dulce.Astfel de indivizi nu pot fi educati decat prin constrangerea legii.Dar nimeni nu face asta!
Ucidem caini in continuare pana nu mai putem si ei vor fi in numar la fel de mare pe strazi!
Despre asta vorbesc!Este uman?Eficace?Evident ca nu si este exact ceea ce isi doreste mafia primariilor si ecarisajelor sa aiba.Habar nu aveti ce interese sunt in toata aceasta poveste si le cumparati gogosile,fara sa va uitati ca nimic nu s-a schimbat,dimpotriva,situatia are o si mai mare amploare.
Deja m-am repetat,desi am fost foarte clara in prima postare.Din anumite postari de aici mi-am dat seama ca prea putini s-au straduit cu adevarat sa citeasca si sa inteleaga ce am scris,ci mai degraba au fost preocupati sa imi dea niste replici bazate pe o idee fixa.
Eu nu pot duce un dialog al surzilor,ma iertati.Este ultima mea postare aici,iar cei ce vor avea deschiderea si bunavointa sa isi deschida sufletul si mintea,o vor face.

Last edited by heaven; 04.05.2010 at 07:39:09.
Vechi 04.05.2010, 09:41:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Era bine daca indicai de la inceput postarea respectiva, discutam mai la obiect.

1. Sterilizarea cainilor chiar cu stapan si microciparea lor, s-a mai propus asta anul trecut au sarit unii din ortodocsii nostri (le-a picat la tzanc in campania anticipusor) sa strige "DICTATURA!".
Si nu numai ei.

Microciparea binenteles este buna si adauga un dram de responsabilitate, asta daca nu cumva tzaranu' stiind faza cu microcipu' inainte sa abandoneze cainele pune mana pe shish si ii scoate cu manutza lui microcipul care de altfel se implanteaza in straturile superficiale ale pielii.

Sa obligi un posesor de caine sa-si sterilizeze animalul cred ca iarasi este un abuz si legea poate fi atacata in instanta, daca nu ma insel chiar cu Constitutia.

2. Va deranjeaza eutanasierea?
Este clar ca metodele propuse de dvs. nu au in vedere deja cainii fara stapani (zeci de mii dupa unele statistici) aflati deja pe strazi.
Bani pentru intretinerea lor,in conditii decente, de unde?
Ca nu cred ca tinerea lor in custi pe o perioada de 5-10 ani cat e durata lui de viata si hranit de la buget este o solutie umanitara.
Faptul ca nu s-a facut eutanasierea cum trebuie in toate cazurile,nu inseamna ca ea nu este eficienta in rezolvarea problemei.

3. Chestia cu coruptia si mafia sunt fenomene ale societatii romanesti. Nu pot fi eradicate dar nici nu inseamna ca ar trebui sa renuntam la toate serviciile sociale pentru ca exista coruptie, interese, etc.

ONG -urile care le propuneti sa conduca operatiunea pot fi la fel de corupte la o adica daca se vede ca pot iesi bani frumosi din chestia asta, de ce nu?
Sa nu uitam faimoasele afaceri cu masini scutite de taxe vamale, facute de ONG -uri acum ceva ani.
Si am avut personal ocazia sa vad cum gandeste un ONG in domeniul oamenilor si am mai auzit si de la altii, asa ca stiu despre ce vorbesc.

Si am auzit ca ONG -urile dvs. ca si alti iubitori de animale nu de putine ori "infiau" caini ca sa-i scape de eutanasiere dupa care le dadeau iar drumul pe strazi.
La asa responsabilitate, nu e greu sa-i vedem facandu-si singuri de lucru, mai ales daca ies bani frumosi din asta.

Solutia cea mai buna ar fi pana la urma care ar elimina coruptia ar fi pana la urma ca eutanasierea sa fie facuta la date anuntate ONG -urilor interesate, care pot asista la proces, astfel incat sa se asigure ca procedura decurge conform legii.

Perioada de 7 zile inainte de eutanasiere prelungita macar la o luna.

De cainii nedoriti se poate scapa mai usor, in loc sa fie aruncati in strada pur si simplu, se cheama direct ecarisajul.
Gratuit.

Microciparea se poate incerca dar nu cred ca ar fi o solutie. Amenzile usturatoare ii face pe oameni ingeniosi. Pentru o suma mult mai mica poate fi extras de veterinar. Sau poti sa o faci singur, gratuit.

Daca aveti solutii mai bune, chiar sunt curios.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! guardian knight Generalitati 134 21.02.2011 20:07:32
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05