Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2007, 22:21:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de euftalia
Eu sustin totusi ca se sinucid oamenii bolnavi psihic. Sigur ca este un lucru tragic sa iti iei viata, trebuie sa ne traim viata si cu bune si cu rele. Si eu mai sper ca cine are rabdare pana la capat va avea rasplata multa in cer. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Cat despre ideea ca eu am calea mea ,tu ai calea ta, este adevarat ca oamenii o iau pe drumuri diferite, dar exista bine absolut, frumos absolut si acestea sunt atributele lui Dumnezeu. Noi oamenii insa percepem relativ si diferit adevarul, frumosul, binele, de aici vorba" e frumos ce imi place".
Asa este.Viata trebuie traita si cu bune si cu rele. Sint sigur ca exista momente "SOC"in viata. Aici este problema.Psihicul uman este foarte complex si foarte putin cunoscut.Imi vine in minte sinuciderea tatalui LARISEI fata de 9 ani violata si ucisa de un adolescent de 17 ani. Tatal Larisei era pina la momentul tragediei un om f. normal si un bun familist. SOCUL a declansat dezechilibrul fatal , sinuciderea. Viata este foarte complexa si trebuie ca problema suicidului trebuie abordata cu mult discernamint si bun simt.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 08:31:48
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dmb
Ca sfat: nu treceti grabiti pe linga un om necajit. NU trebuie sa-i pui in mina un milion sau doua ca sa-l ajuti.De multe ori un cuvint bun al tau poate decide daca omul acela intra in iad sau nu! Iar cind cineva vorbeste de sinucidere nu o luati usor ci interveniti cu bunatate nu cu parole caci nu se stie niciodata daca respectivul nu vorbeste chiar rizind...foarte serios.:)
Da, foarte intelept sfat, Marius/ alias dmb.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 12:37:20
Stefan500 Stefan500 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.06.2006
Implicit

Dar daca sinuciderea e un pacat, de ce nu exista o rugaciune penrtu moarte? Adica daca eu m-am saturat de viata, dar nu vreau sa ma sinucid din cauza ca ajung in Iad, sa ,a rog ca sa-mi ia Dumnezeu viata. Poate nu mai am nici o bucurie in viata asta, poate fac mai mult rau decat bine, de ce sa nu fim scutiti toti de necazuri?
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 14:34:27
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moriane
Mirelat, de ce nu crezi ca exista drept la sinucidere? Daca suntem liberi putem si sa ne sinucidem. Dreptul la sinucidere provine din libertate. Sau mai bine-zis, din libertate provine posibilitatea de a ne sinucide. Nu spun ca sinuciderea reprezinta normalul, nu vreau ca sa sustin asa ceva. Spun ca am fost lasa-ti cu aceasta posibilitate pentru ca Dumnezeu ne-am dat libertate. Si atata timp cat siniciderea se refera direct la viata noastra, si nu a altora, cred ca avem acest drept. Avem dreptul de a face ce vrem cu viata noastra, ceeea ce nu inseamna ca este bine sa ne sinucidem.
De ce nu crezi ca libertatea ne defineste ca oameni, sau de ce gandirea ne-ar defini mai mult ca libertatea? De fapt ele sunt legate. Daca nu am fi liberi nu am putea gandi. Gandirea este si libertatea de a pune in balanta posibilitatile, de a lua distanta fata de real si de a-l privi critic. La fel, libertate fara gandire nu exista, pentru ca libertatea presupune posibilitatea de a alege, iar daca nu ai cel putin doua variante, daca nu le vezi, constientizezi, intre ce sa alegi? Cred ca si libertatea, si gandirea fac parte din fundamentul umanitatii noastre.
Nu zic ca subiectul nu poate duce lumea in eroare, dar nu asta am vrut. Sinuciderea este si o problema de teologie, asa ca nu mi se pare gresit de a fi pusa aici. Cat despre trimiterea mea in zona psihologiei, e de "bun simt", imi place si psihologia.
Cuvintul sinucidere nici nu trebuie pomenit ,satana atita asteapta sa-si gaseasca clientii. Alt subiect mai interesant daca gaseai de discutat era mai bine pt noi toti.
Drept la sinucidere? De unde ai scos asta .? Cind noi sintem propietatea lui Dumnezeu.:)
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 15:18:17
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefan500
Dar daca sinuciderea e un pacat, de ce nu exista o rugaciune penrtu moarte? Adica daca eu m-am saturat de viata, dar nu vreau sa ma sinucid din cauza ca ajung in Iad, sa ,a rog ca sa-mi ia Dumnezeu viata. Poate nu mai am nici o bucurie in viata asta, poate fac mai mult rau decat bine, de ce sa nu fim scutiti toti de necazuri?
Stefane, Dumnezeu nu iti da viata cand vrei tu si nici nu ti-o ia cand vrei tu !

Termina odata cu prostiile si cu gandurile astea negre. Ti-am mai spus si insist : apuca-te si fa ceva concret, care sa iti ocupe timpul si mintea cu ceva constructiv. Chiar nu gasesti nimic de facut ?!!
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 15:48:00
Stefan500 Stefan500 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.06.2006
Implicit

Orice as face, tot singur ma simt...
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 16:29:47
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Stefan500
Orice as face, tot singur ma simt...
Stefane, dragule, eu zic sa incepi prin a nu te mai auto-victimiza, iesi la plimbare intr-un parc acum ca e vremea frumoasa, incearca DIN TOT SUFLETUL sa gandesti POZITIV, cum vezi ca iti apar ganduri negre alunga-le imediat, intr-un cuvant : FA TOT CE POTI CA SA TE SCHIMBI!

Si odata cu deschiderea ta spre SCHIMBARE o sa vezi ca si viata ta o sa ia alta turnura si nu ai sa mai fii singur. Asa sa-ti ajute Dumnezeu !
Reply With Quote
Vechi 17.02.2007, 18:34:02
Alexandr_Bazil Alexandr_Bazil is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2006
Implicit

Stefane..ok...pot sa iti spun ca esti un caz trist. Teribilismul si autovictimizarea nu sunt chiar semnele unei minti prea stralucite ci unui om care tanjeste dupa atentie. Fii ceva mai matur, si mai putin ipocrit. Vrei sa duci un stil de viata nu tocmai acceptat de multi, dar sa ai si prieteni buni printre acei multi? Ori una ori alta.

Fenomenul se manifesta mai in masa in SUA unde sunt sute de oameni "singuri si neintelesi". Copiii maturizati-va.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2007, 12:31:04
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
In mare parte din cazuri sinuciderea e facuta nu de oameni bolnavi...ci doar de oameni slabi,si nu foarte inteligenti. Dar nu putem generaliza. Pot fi de exemplu oameni foarte inteligenti care au renuntat la viata din variate motive. Pot fi oameni foarte puternici care se sinucid din variate motive. In general sustin urmatoarea fraza "Traieste, caci mort vei fi mult timp."
Intr-adevar,majoritatea oamenilor care se siucid sunt slabi, incuiati, o fac din motive materiale, sau din iubire esuata, deci motive superficiale
Insa exista, precum ai spus, oameni care se sincucid si pentru alte motive, cum ar fi o idee. Sa mori pentru o idee mi se pare pe de-o parte admirabil, mai ales ca ramane practic nemuritor pentru posteritate
Si mai sunt cei care se sinucid pentru a-si afirma vointa. Si nu recurg la crime, pentru ca asta inseamna ca atanteaza la libertatea celui din jur, si aleg sinuciderea pentru ca astfel devin propriul lor Dumnezeu
Subiectul este destul de complex si de interesant, parerea mea. De ce sa refuzam sa discutam despre asa ceva?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2007, 15:14:06
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annamarria
citystar, si oamenii necredinciosi se sinucid. si oamenii necredinciosi sufera.
tu ai o conceptie foarte gresita despre lume.
citeste Pilda fiului risipitor..tu esti ca si al doilea fiu, care nu intelege ca cel plecat din casa tatalui era mort..pacatosul e mort d p d v spiritual, trebuie sa-ti fie mila de el, nu sa-l consideri fericit...ce vezi tu e aparenta inselatoare, un om pacatos nu e fericit. Al doilea fiu a ramas in casa tatalui din datorie, nu din iubire, asa cum si tu nu faci binele de dragul binelui( caci atunci nu ai astepta rasplata si ai face-o cu placere),nu faci nimic de dragul lui Dumnezeu, pentru ca-L iubesti, caci atunci nu ti-ar pasa de rasplata si nici de suferinta, ci din datorie. Intelegi?
citystar stii de ce aia nu vob de sinucidere ? pentruca aia deja sint in grija lui satana si nu se mai ocupa de ei , are grija la astia care se duc la biserica in fiecare dumineca ,el cu astia are de lucru, vrajmasului lui place sa mergi la biserica mereu si asa lucreza greu sa ii atraga pe astia cu el ,ai inteles.?:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se considera sinucidere? Stefan500 Eutanasia 15 10.06.2018 23:37:05
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Am dreptul? Sanduu Generalitati 24 25.10.2011 19:23:55
Sinucidere pentru un idol. anastasia2008 Generalitati 19 30.06.2009 13:21:24
loophole la sinucidere :) Nitro Eutanasia 25 16.07.2008 09:59:25