Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 11:16:37
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de casiana Vezi mesajul
Pai Alin (si nu numai el) zicea doar de 10.000 ron donati oficial (cu acte, dovezi scrise, da?) dar restul de bani sunt donati fara astfel de acte ... printr-un act de milostenie care nu e mai putin merituos de cat o donatie...ce e asa de greu de inteles?
Deci el stie mult mai bine decit statul la cine trebuie sa ajunga banii bugetarilor (de fapt al mitropoliei). Si o face prin intermediul salariului propriu.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 11:26:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Deci el stie mult mai bine decit statul la cine trebuie sa ajunga banii bugetarilor (de fapt al mitropoliei). Si o face prin intermediul salariului propriu.
E bine spus.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 11:38:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
Ma mir cat de sifonati sant unii..de o intrebare normala..si mai ales de un exemplu de daruire si solidaritate cu saracii acestei tari,pe care preotii ar trebui sa- dea imediat.Eu nu vreau sa astept ca pe anumiti preoti sa-i judece Dumnezeu.Asa cumstiu sa stea cu mana intinsa dupa banul vaduvei..sa stie sa si dea si asta nu doar de ochii lumii cum se face acum.La pasti..in anumite biserici,dupa slujba de inviere s-au dat de catre conducerile parohiilor felicitari la enoriasi ,un plic timbrat cu foaia gata completat cu redirectionarea celor 2 la suta catre biserica,cu rugamintea sa fie semnat si pus la posta.Nu mi s-a parut corect sa profiti de slaba judecata a celor mai multi..si asta in vreme ce Crucea Rosie si SMURD..cea care salveaza v ieti acum..nu are fonduri.

1. Nu sta nimeni cu mana intinsa. Cine vrea da, cine nu, nu.
Contributia anuala la parohia unde stau eu e o suma ridicola (in jur de 50RON parca era acum vreun an).

2.Pentru "datul de ochii lumii" ai deschis tu topicul, asa ca mai bine critica-te pe tine.

3. Cu formularele eu cred ca este ok, majoritatea nu dau nici o destinatie celor 2%.
Si apropo, nu e suficient sa fie semnat, trebuie sa treci pe la fisc sa-ti completeze suma care inseamna 2%.
Nu vad ce "slaba judecata" este aici.

4. Crucea Rosie si SMURD sunt organizatii laice, pot cauta si alte surse de venituri.
Daca te crezi ca ai dinti asa buni, mai bine sari la gatul guvernantilor sa finanteze SMURD, pentru ca in definitiv e un serviciu public.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 11:46:10
CatalinaA CatalinaA is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.10.2009
Implicit

In loc sa purtam grija episcopilor, mai bine ne-am vedea de pacatele proprii si personale ca la judecata nu cred ca o sa fim intrebati in legatura cu ce au facut altii ci cu ce am facut noi.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 11:54:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ziarul ADEVARUL de azi..publica pe prima pagina un articol despre bugetari de lux in care sfintia sa conduce cu un salar de 22.ooo de lei pe luna.Revoltator..nu?
Daca te oboseai sa citesti tot articolul, ai fi vazut si sursa veniturilor, prezentata astfel fara doar si poate in mod rautacios.
Ai fi vazut ca 2/3 din acea suma sunt bani munciti ca orice cetatean din tara asta.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 12:16:51
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu scrie ca banii respectivi au fost donati de el personal, ci de Mitropolia Ardealului.

Si 100 milioane ROL adica 10.000 RON este chiar o suma infima pe langa cei 102.000 platiti anual de Biserica ca salariu(!!!) IPS.
Lei inseamna lei, nu ROL. 100 milioane lei. Nu 100 milioane ROL.
Dupa cinci ani tot pe "stilul vechi" esti?
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 14:37:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Pentru un calugar...cam mult !
Oricum, nu are nimic de-a face statutul Episcopului cu cel al monahului, intra in contradictie prin voturile depuse si, oricum, pentru mine nu reprezinta decat un politician al bisericii, deci, este altceva si...ca toti politicienii, cu bani frumosi se intretine.
In cazul asta imaginea ta despre Biserica este clar deformata.
Ma intreb atunci de ce te mai duci la biserica. Daca te duci.

Citat:
Se spune ca " popa " are buzunare largi pentru a primi, nu pentru a da.
Ma indoiesc ca asa zic dreptcredinciosii care mult sprijina biserica cu buzunarul propriu.

Mai degraba cei care vor sa-si gaseasca o scuza atat pentru absenteism fata de Biserica cat si punga stransa bine la gura, atunci cand e vorba de altii.

Citat:
Ma indoiesc sa vezi milostenie la cei cu straie prea sclipitoare, sau la cel care-si permite intr-o asazisa, amarata de parohie, sa-si achizitioneze pe timp de criza un jeep de 65 de mii de euro, in timp ce nici bogatii nu-si mai permit asemenea capricii.
Nu te mai indoi, mai bine informeaza-te.
Despre ce parohie vorbesti?

Citat:
Oricum, mi se pare o sfidare sa ai un asemenea salariu, nu intr-o tara atat de saraca, ci intr-o tara ortodoxa atat de saraca, capabila sa doneze banul vaduvei...
Voturile monahale nu coincid cu venitul lunar de 22.000 ron, sau cu supunerea si linistea pe care ar trebui sa o presupuna un Episcop...atunci eu cred ca nu trebuie sa fie si calugar.
Aici am si eu niste intrebari dar nu sunt asa vehement ca tine.

Citat:
Nu stiu de ce nu s-a lasat statutul Episcopului casatorit , ar fi fost mai credibil si mai cinstit.
Serios? In baza carei logici?
Ca cei ca tine atunci cand tin musai sa demonstrezi ca aia is rai si ei sunt buni nu se dau in cale de la nici o absurditate..

Citat:
Suntem tara nimanui, nici a parlamentarilor, nici a Bisericii...fiecare da din coate asa cum poate.
Daca asta e atitudinea ta, nu e obligatoriu sa fie o regula.

Citat:
Oricum ai da-o, statutul de Episcop, respectiv, calugar, nu se potriveste deloc cu statutul de salariat de lux . Ca tot se vorbeste atat de mult de cele voturi depuse, dar, bine-nteles, aici nu mai conteaza, caci, ca si crestini, ne pricepem sa selectam si canoane si simtiri, sa le asezam in asa fel incat demagogia sa fie la ea acasa.
Unii nu respecta voturile monahale ca pleaca din manastire, multi nu le respecta traind inca, acolo...dar, cei dintai sunt cei mai judecati si prigoniti, tocmai pentru ca superficialitatea a incetosat ochii celor care pretind ca " vad atat de bine "....caci, simtirea nu mai are nici un rol.
Eu nu m-as grabi asa cu verdictele.
Dar m-ar interesa cand a fost instituit acest salariu al episcopilor, cum se procedeaza in celelalte Biserici ortodoxe, cam care este la ei salariul asta daca exista, care e justificarea lui, etc.

Citat:
Vad ca incepi sa delimitezi putin lucrurile ! ! ! Cam asta este realitatea, daca nu facem distinctia dintre credinta si nepasare , atunci nu devenim decat niste ignoranti.
Mi-a placut cum spunea cineva aseara in cadrul unui film ; " o viziune care nu ajunge la fapte, nu este decat o halucinatie ! "
Nu stiu ce vezi tu ca delimitez eu si ce inseamna pentru tine credinta/nepasare in acest context.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 14:40:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Lei inseamna lei, nu ROL. 100 milioane lei. Nu 100 milioane ROL.
Dupa cinci ani tot pe "stilul vechi" esti?
Hm, adica vrei sa zici ca au fost donatii de 100 milioane RON??
Adica stii sa faci un calcul? Asta inseamna cca 25 mil EURO.
Fii serios.
Daca banii astia ar fi fost dati din Mitropolie (presupunand ca i-ar avea) "la ordinul expres și la inițiativa Înalt Preasfinției Sale, Părintele Laurențiu" deja s-ar vorbi de mega-trafic de influenta.

De altfel din declaratiile oficiale suma TOTALA la care s-au ridicat proiectele sociale finantate de Biserica (aviz si pentru cei ca ory si "voxdei") se ridica in total la 45 milioane de RON.

"în Patriarhia Română – unde funcționează 394 de instituții social-filantropice – s-au derulat 335 de programe sociale de care au beneficiat aproximativ 630 000 persoane, pentru care s-au cheltuit peste 45 milioane lei."

Adica peste 10 milioane de Euro.

Last edited by AlinB; 20.05.2010 at 14:49:42.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 14:47:34
voxdei55 voxdei55 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.10.2009
Locație: ANCONA..iTALIA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Nu sta nimeni cu mana intinsa. Cine vrea da, cine nu, nu.
Contributia anuala la parohia unde stau eu e o suma ridicola (in jur de 50RON parca era acum vreun an).

2.Pentru "datul de ochii lumii" ai deschis tu topicul, asa ca mai bine critica-te pe tine.

3. Cu formularele eu cred ca este ok, majoritatea nu dau nici o destinatie celor 2%.
Si apropo, nu e suficient sa fie semnat, trebuie sa treci pe la fisc sa-ti completeze suma care inseamna 2%.
Nu vad ce "slaba judecata" este aici.

4. Crucea Rosie si SMURD sunt organizatii laice, pot cauta si alte surse de venituri.
Daca te crezi ca ai dinti asa buni, mai bine sari la gatul guvernantilor sa finanteze SMURD, pentru ca in definitiv e un serviciu public.
In acest caz ,nimic sa nu va mai mire ca o duceti rau.Ar trebui ca atunci cand sunati la 112 sa vina popa sa va vindece.Propun sa inchidem comentarul..eu la inceput nu am propus decat ca salariul pana la sfarsit de an al sfintiei sale sa fie donat la saraci...nimic altceva.Nu am judecat pe nimeni..si nu am contestat daca sant bani munciti.Stiu foarte bine ce spun..
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 14:52:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
In acest caz ,nimic sa nu va mai mire ca o duceti rau.
De ce, tu o duci bine? Cum, dezartand?

Citat:
Ar trebui ca atunci cand sunati la 112 sa vina popa sa va vindece.
Pentru astea se platesc taxe si impozite dar uite ca banii nu ajung unde trebuie.
Nu inteleg de ce aceeasi oameni ar trebui jecmaniti inca o data apelandu-se la sentimentele lor crestine de data asta.

Si sa nu ajungi tu sa suni la 112 si sa-ti doresti sa-ti poata aia trimite un preot...

Citat:
Propun sa inchidem comentarul..eu la inceput nu am propus decat ca salariul pana la sfarsit de an al sfintiei sale sa fie donat la saraci...nimic altceva.Nu am judecat pe nimeni..si nu am contestat daca sant bani munciti.Stiu foarte bine ce spun..
Si tu ce ai face daca ar veni la tine un neicanimeni si ti-ar zice cum sa-ti cheltui banii munciti?
Asa'i ca ai accepta bucuros orice sugestie filantropica? Ca doar esti un bun crestin..
Reply With Quote
Răspunde