![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
si cine a venit acum cu paguboasa idee,ca sa fie date jos,fii sigur(a) ca la acel fapt s-a gandit:ca noi ne inchinam la ele,mai bine zis la chipurile din ele.Eu sunt sigur de asta alt motiv nu vad .Nicidecum ca sunt chipuri sfinte.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuuze!
|
|
|||
|
|||
![]()
O, om!
de Sf. Ioan Iacob Hozevitul O, om ce mari raspunderi ai De tot ce faci pe lume, De tot ce spui in scris sau grai, De pilda ce la altii dai, Caci ea mereu, spre iad, sau rai, Pe multi o sa-i indrume. Ce grija trebuie sa pui In viata ta, in toata, Caci gandul care-l scrii sau spui, S-a dus, in veci nu-l mai aduni Si vei culege roada lui, Ori viu, ori mort, odata. Ai spus o vorba, vorba ta, Mergand din gura-n gura, Va n-veseli sau va-ntista Va curati sau va -ntina, Rodind samanta pusa-n ea De dragoste sau ura. Scrii un cuvant: cuvantul scris, Ramane-n urma drum deschis Spre ocara sau slava. Ai spus un cantec, Versul tau, ramane dupa tine, Indemn spre bine, sau spre rau, Spre curatie , sau desfrau, Lasand in inimi rodul sau, De har sau de rusine. Arati o cale, Calea ta In urma ta nu piere, E calea buna, sau e rea Va prabusi, sau va-ntina, Vor merge suflete pe ea, La pace, sau durere. Traiesti o viata, viata ta E una, numai una Oricum ar fi, tu nu uita, Cum ti-o traiesti, vei castiga Ori fericire pe vecie, Ori chin pe totdeauna. O, om ce mari raspunderi ai! Tu vei pleca din lume, Dar ce ai spus prin scris, sau grai, Sau lasi, prin pilda care-o dai, Pe, multi, pe multi, spre iad sau rai, Mereu o sa-i indrume. Daci nu uita : Fii credincios! Cu grija si cu teama Sa lasi in inimi luminos Un semn, un gand, un drum frumos, Caci pentru toate, nendoios, Odata, vei da seama. Amin |
|
|||
|
|||
![]()
Frate antiecumenism ,
e frumos ce scrii dar suna , nu stiu ,cum sa spun intr-ucitva a dejnadejde . Toata viata noastra spunem cuvinte de tot felul fara sa ne dam seama de urmarile lor . Multi nici nu stim ce spunem ,si cind ne lumineaza Dumnezeu si ne dam seama de toata desartaciunea lor ce mai e de facut ? Poate cuvintul rau a si lucrat intre timp . Cum putem "lua inapoi " tot ce am spus fara sa avem frica de Dumnezeu ? Eu m-am marturisit si i-am spus Duhovnicului de vorbe nesocotite (la gramada) , dar cum sa-ti aduci aminte de toate si cine e omul care sa aiba atita rabdare pentru fiecare . Vreau sa spun ca desi Parintele meu imi spune "iti citesc dezlegare de toate pacatele" , asa cum spui si fratia ta , nu scapi de amintirea lor , si te tot intrebi cum am putut rosti asa ceva ? Cu alte cuvinte vad ca stii lucriri mai adinci ca noi , invata-ne sa scapam de amintirea lor ,si sa credem cu toata fiinta ca Dumnezeu ni le-a iertat ! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Aceste versuri nu sunt scrise de mine ci de Sf. Ioan Iacob Hozevitul. Eu doar le-am postat aici pt ca vad ca sunt multi asa-zis crestini care posteaza tot felul de aberatii sau de idei necrestine. Si ei vor da socoteala de tot ce au scris.
Sunt multi care se considera ortodocsi dar care sunt de acord cu scoaterea icoanelor din scoli si licee sau care zic ca sunt indiferenti daca icoanele raman sau nu pe peretii institutiilor.Eu cred ca acestia nu sunt cu adevarat crestini. Totdeauna Sfintii sau mucenicii au aparat icoanele chiar cu pretul vietii. Pe timpul comunismului au fost multi martirii care au suferit in puscarii din cauza ca erau crestini si luptau pt Biserica.Un astfel de martir a fost si Parintele Calciu Dumitreasa care zilelel acestea a fost inmormantat la Manastirea Petru Voda. El a marturist credinta ortodoxa si a fost prigonit de catre Ceausescu si comunisti pt ca era impotriva daramarii Bisericilor.Sa continuam si noi acum lupta impotriva celor care pt ca sunt atei si necredinciosi- vor sa nu mai fie icoane in scoli. Sfantul Ioan Damaschin care a fost sarbatorit in 04 Decembrie de catre ortodocsi a fost prigonit de cei care nu suportau icoanele. Lui i-a fost taiata mana dreapta de catre stapanii lumii care prigoneau icoanele.Dar Sfantul Ioan Damaschin s-a rugat maicii Domnului care I-a lipit mana la loc. Sfantul Ioan Damaschin s-a rugat apoi zicand: "DREAPTA TA, DOAMNE, S-A BINECUVANTAT, INTRU TARIE, MANA TA CEA DREAPTA A VINDECAT DREAPTA MEA CEA TAIATA SI CU ACEASTA VA SFARAMA PE VRAJMASII CEI CE NU CINSTESC CHIPUL TAU SI AL PREACURATEI MAICII TALE SI VA ZDROBI CU DANSA PE VRAJMASII SFARAMATORI DE ICOANE, SPRE INMULTIREA MARIRII TALE". Viata Sfantului Ioan Damaschin o gasiti la adresa: http://paginiortodoxe.tripod.com/vsdec/12-04-sf_ioan_damaschin.html DIN SINODIKONUL ORTODOXIEI: -TOTI ERETICII SA FIE ANATEMA. - SINEDRIUL, CEL CE S-A APRINS CU MANIE IMPOTRIVA CINSTITELOR ICOANE, SA FIE ANATEMA. - CEI CE IAU ZICERILE DUMNEZEIESTII SCRIPTURI IMPOTRIVA IDOLILOR CA ZISE PENTRU CINSTITELE ICOANE ALE LUI HRISTOS DUMNEZEUL NOSTRU SI ALE SFINTILOR LUI, SA FIE ANATEMA. - CEI CE SUNT IN COMUNIUNE CU BUNA STIINTA CU CEI CE OCARASC SI NECINSTESC AUGUSTELE ICOANE, SA FIE ANATEMA. - CEI CE ZIC CA CRESTINII SE APROPIE DE ICOANE CA DE NISTE ZEI SA FIE ANATEMA. - CEI CE ZIC CA UN ALTUL, AFARA DE HRISTOS DUMNEZEUL NOSTRU, NE-A SLOBOZIT DIN RATACIREA IDOLATRA, SA FIE ANATEMA. - CEI CE CUTEAZA SA ZICA CA (PRIN ICOANE) BISERICA SOBORNICEASCA A ACCEPTAT IDOLI, CA UNII CE RASTOARNA MISTERUL (INTRUPARII) SI ASTFEL INSASI CREDINTA CRESTINA, SA FIE ANATEMA. - DACA CINEVA IA APARAREA UNUI ADEPT AL EREZIEI DETRACTORILOR CRESTINILOR, FIE EL IN VIATA, FIE MORT IN ACEASTA, SA FIE ANATEMA. - DACA CINEVA NU SE INCHINA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS CELUI CIRCUMSCRIS IN ICOANA DUPA UMANITATE, SA FIE ANATEMA. |
|
|||
|
|||
![]()
Viata Sfantului Ioan Damaschin o gasiti la adresa http://paginiortodoxe.tripod.com/vsdecsfioandamaschin
|
|
|||
|
|||
![]()
Inca o data reusesc sa-mi intaresc convingerea ca suntem un popor crestin ortodox dar alunecat puternic in extrema fatarniciei si habotniciei exagerate.
Iar in ceea ce priveste pe unii useri ai acestui forum care vad precum calul i-as ruga sa mai fie atenti la ceea ce citesc din cartile pe care le tot copiaza pe forum caci nu e totul numai a citi ci sa mai si stii ce citesti si sa mai iei si aminte. Referitor la parerea mea despre scoaterea icoanelor din scoli o sustin din motivele expuse mai sus si rog pe cei care citesc sa interpreteze exact cum am scris iar daca au incapacitatea intelectuala de a face acest efort atunci sa se abtina la comentarii ca sa nu fiu obligata sa raspund asemeni. Iar ca o completare a motivelor mele ,pt ca tot suntem o tara ortodoxa si am umplut scolile,spitalele si multe alte institutii cu icoane de ce sa nu le afisam si in casele de toleranta...ca,cine stie...poate vreunul din cei ce-si desfasoara activitatea pe acolo se va lumina vreodata privind icoana in respectivele momente. ATENTIE ! A nu se interpreta acum ca nu sunt de acord ca icoanele sa fie puse acolo unde sunt dorite(scoli,spitale si alte institutii). |
|
|||
|
|||
![]()
...si apropos de habotnicia si dreapta socoteala a pretinsilor nostri mult prea indoctrinati useri si crestini...
Pr.Arsenie Papacioc da un exemplu extraordinar cand face referire la dreapta socoteala pe care crestinii adevarati ar trebui sa o aiba ca pe o pavaza permanenta; si anume orice mama isi iubeste enorm copilul dar in iubirea ei strangandu-l in brate il poate sufoca si omori iar asta inseamna ca ii lipseste dreapta socoteala,desi gestul ei a fost dintr-o mare iubire...faceti o substitutie a acestui exemplu in tot ce faceti in viata ca sa nu cadeti in extreme. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci bate viscolul prin sate De mi se ridica parul pe spate :D Si bate viscolul a tzap De mi se ridica parul pe cap :satisfied: Si bate viscolul a cioban vrancean Desi e vorba despre ceilaltizi doi Si ai zice ca e vorba de cel apusean Dar de fapt e un banal strigoi! |
|
|||
|
|||
![]()
sovidiu
Multumesc pt incurajare...si...nu pot sa nu te felicit ca de obicei pt umorul tau,ma bucur ca te tii tare pe pozitie aici :p :D :D :D De fiecare data reusesti sa ma bine dispui :thumbsup: |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
Icoanele in dormitor | Hartford | Generalitati | 102 | 15.03.2010 11:48:35 |
Justitia a hotarit: Icoanele ramin in scoli! | Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 15.06.2008 21:42:16 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|