Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.06.2010, 20:43:16
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Si inca trei aici:

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 10.06.2010, 20:51:33
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit Eliana, iti impartasesc suspicunile (din plin, chiar), dar mai sunt si unele exceptii

Citat:
În prealabil postat de Eliana Vezi mesajul
Asa este...nu vreau sa ma intelegeti gresit, imi doresc sa ajut si o fac in fara sa astept ceva in schimb ( poate doar rasplata pe lumea cealalta) insa deoarece suntem parca din ce in ce mai aglomerati de cersetorie, sarlatani, hoti s.a. am ajuns sa cantaresc mai bine lucrurile inainte de a deschide...vorba aceea, portofelul. Poate gresesc in gandirea mea si poate ar trebui sa dau de fiecare data cand mi se cere fara sa devin atat de suspicioasa insa e ceva timp pana voi reusi. In orice caz, sper sa ajut cum pot si poate cand vei stabili data exacta a "deplasarii" o sa pot veni si eu.
Stiu prea bine si te intzeleg perfect, sunt de acord si te sustzin in aceasta privintza, de fapt; precautia este recomandabila/indicata si F. necesara (mai ales in ziua de azi si pe criza asta), e 'cel mai bun sfetnic', vba ceea, dar probabil ca mai sunt si unii genuini si care chiar merita ajutatzi cu ce se poate, acolo, in limita/masura posibilitatzilor noastre etc, depinde...
Nu eu stabilesc data 'deplasarii', fiindca nici nu pot si nu as avea cum in viitorul apropiat etc, ci eu am propus ideea, numai. Dar in ceea ce ma priveste, ma gandeam, tot asa, sa-ncerc individual sa iau legatura cu el si sa aflu daca ar avea o adresa a cuiva de incredere, la care ar putea primi vreun pachet sau/si niscaiva bani etc. Iar daca nu, atunci... Dumnezeu cu mila!... are grija.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 07:53:34
Eliana Eliana is offline
Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Implicit

Cred ca cel mai indicat ar fi sa-i trimitem ceva la posta iar el sa ridice direct de acolo....asta daca are buletin. Daca nu, cred ca un pas importamt este aceasta, de-al indruma careva sa-si faca, dupa care incet incet poate il punem pe picioare. Chiar imi pare rau pentru neincrederea de ieri
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 09:37:30
Unknown's Avatar
Unknown Unknown is offline
Member

Data înregistrării: 30.04.2008
Implicit

Cand am citit prima data articolul mi-au venit tot felul de idei in minte, tot felul de ganduri: mila, dragoste, durere, tristete, ura pentru cei care l-au ranit... Apoi, sincera sa fiu, cand am vazut ca a cerut direct bani m-am intristat putin si am inceput sa am indoieli, m-am gandit ca multi in ziua de azi iau bunatatea drept prostie, ca ce poate fi mai convenabil pentru asa ceva decat un site ortodox, unde sunt oameni milostivi din plin, sa imi iertati expresia.
Repede am spus ca trebuie sa cercetez, sa vad ce spun Sfintii Parinti despre asta si am gasit un articol atat de frumos, mangaietor de suflet, cu o scriere de la Sfantul Ioan Gura de Aur. Voi pune aici un fragment si mai jos link-ul catre articol.

"Și nu cerceta faptele sau viața celui care îți cere milostenie. Chiar ucigaș de ar fi sau hoț sau înșelător, nu uita că mai presus de orice este om, făcut de Dumnezeu după chipul Său. Nu ți se pare că măcar pentru aceasta merită niște bani și o bucată de pâine? Ce fel de om ești tu să cercetezi întreaga sa viața pentru un bănuț pe care vrei să i-l dai? Domnul arată față de el îndelungă răbdare și înțelegere. Tu de ce nu te porți cu el cu dragoste frățească, așa după cum ești dator să faci? Viața și faptele sale Îl privesc numai pe Dumnezeu, Care este Judecătorul tuturor. Tu, atunci când vezi un om suferind, să nu te gândești la nimic altceva. Să îl ajuți degrabă în numele lui Hristos și de dragul Său. Altfel, nici El, atunci când Îi vei cere să te izbăvească din vreo nenorocire prin care treci, nu îți va răspunde. Iată ce spune Solomon: Cine își astupă urechea la strigătul celui sărman și el, când va striga, nu i se va răspunde (Pildele 21, 13)."

http://www.ioanguradeaur.ro/736/milostenia/

Va doresc o zi frumoasa tuturor.
"Dragostea îndelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandește raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata." (Corinteni I-13)
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 11:21:23
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Unknown Vezi mesajul
Cand am citit prima data articolul mi-au venit tot felul de idei in minte, tot felul de ganduri: mila, dragoste, durere, tristete, ura pentru cei care l-au ranit... Apoi, sincera sa fiu, cand am vazut ca a cerut direct bani m-am intristat putin si am inceput sa am indoieli, m-am gandit ca multi in ziua de azi iau bunatatea drept prostie, ca ce poate fi mai convenabil pentru asa ceva decat un site ortodox, unde sunt oameni milostivi din plin, sa imi iertati expresia.
Gabriela8 a postat o pilda frumoasa din Pateric:

Un iubitor de Hristos, mergand pentru o trebuinta, a intalnit pe cale un sarac gol si, facandu-i-se mila de dansul, i-a daruit lui haina sa. Iar saracul ducandu-se, a vandut-o. Iar acela instiintandu-se de ceea ce facuse saracul, s-a intristat. In noaptea urmatoare, Hristos a stat inaintea lui, in vis, purtand acea haina si aratand-o a zis:" Nu te scarbi, ca iata, port ceea ce Mi-ai dat!"

Trebuie sa recunosc ca si pe mine m-a surprins initial reactia directa/dura de a cere bani. Dar apoi mi-am adus aminte de pilda de mai sus si de faptul ca...el e din lumea strazii, o lume fara eufemisme si politeturi gratuite. E reactia directa a celui dintr-un mediu ostil care nu il menajeaza niciodata.

Iar povestea lui pe site-ul acesta am postat-o eu, nu are nicio legatura el, si nr. in care a aparut e de la inceputul lui mai. Oricum, foarte frumoase cuvintele Sf. Ioan Gura de Aur - omiliile despre milostenie imi merg la suflet.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 14:07:08
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit Doamne ajuta!

Dragii mei , ingaduiti sa-mi spun si eu parerea ..mi se pare normal sa solicite bani , in situatia lui .

Cand n-ai nici-o sursa de venit stabila sau castigi ceva banuti azi si maine , nu ...e tare greu sa ai permanent grija zilei de maine.
Din mesajul pe care i l-a scris Pelerinului spune ..,, sa-mi pot lua de ale gurii cand mi se face foame ,,
cuvintele acestea spun foarte mult !

Probabil , el nici nu asteapta sa- i intre in cont sume foarte mari ci atat cat sa aiba o minima siguranta ca maine va avea bani ptr mancare. Da , sunt convinsa ca si hainele, ceva alimente iar fi de mare folos ..doar sa aiba unde sa le tina.
Din articol reiese ca are acte si le tine ascunse in podul hotelului , ca mai are si grija hotilor...ce sa mai spun , ca mi se rupe inima !

Ajutati-l , daca asta simtiti , fiecare dupa puteri !

Toata admiratia mea ptr voi !
Domnul sa va ajute in demersul vostru !

Last edited by sia; 11.06.2010 at 14:09:56.
Reply With Quote
Vechi 11.06.2010, 14:44:10
icamilin's Avatar
icamilin icamilin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2007
Locație: Timisoara Romania
Implicit Doamne ajuta

"Cand n-ai nici-o sursa de venit stabila sau castigi ceva banuti azi si maine , nu ...e tare greu sa ai permanent grija zilei de maine.
Din mesajul pe care i l-a scris Pelerinului spune ..,, sa-mi pot lua de ale gurii cand mi se face foame ,,
cuvintele acestea spun foarte mult."

Cata dreptate ai draga Sia!
Sa multumim neincetat bunului Dumnezeu ca nu santem in situatia lui!!!
Cine poate sa-l ajute, s-o faca neconditionat.
Am citi intr-o carte si citez: " Dumnezeu este iubire si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu si Dumnezeu in El (I Ioan 4,16);
"Fiecare din noi sa-si ajute aproapele ", aceasta este menirea data de Dumnezeu tuturor persoanelor create de El, nu numai unor alesi. Sa nu te astepti la o slujire rasunatoare, importanta: numara-te de pe acum printre cei ce intind o mana de ajutor semenilor lor si-ti vei da seama ca, daca ii vei adresa o vorba plina de caldura, de incurajare fratelui tau, vei prinde si tu mai mult curaj si avant pe drumul vietii tale crestine."

Maica Domnului si toti sfintii dragi sa-l acopere pe tanarul Nicolae sub sfantul ai Acoperamant si sa-i dea putere sa rabde toate problemele prin care trece din frageda pruncie!
Vechi 03.07.2010, 15:02:04
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Eu saptamana viitoare as putea merge in Sinaia sa vad la fata locului care este situatia cu acest baiat,insa as prefera sa merg insotita de cineva si nu stiu pe cine sa iau cu mine.
Astept sa vad cine din membrii forumului,care macar sunt cat de cat mai aproape sunt dispusi sa mergem impreuna pana acolo si mai apoi sa ne consultam si cu ceilalti si sa vedem ce ar fi de facut.
Vechi 04.07.2010, 07:55:37
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Nu vreau sa se astearna praful pe topicul acesta si situatia acestui tanar sa ramana in aer.Astept niste raspunsuri despre cine este deschis sa faca o mica excursie pana la Sinaia sa vedem situatia lui.
Macar o persoana ca sa nu fiu singura.Multumesc!
Vechi 05.07.2010, 10:41:35
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Sus cu topicul!
Inca astept niste raspunsuri...:)

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poetul si omul ADRIAN PAUNESCU dorinastoica14 Generalitati 560 15.11.2010 15:44:51
Muzica la manastirea Sinaia Micky Muzica Bisericeasca 0 28.05.2007 14:09:31
Imagini din biserica cea noua a Manastirii Sinaia cod_gabriel Intamplari adevarate 8 27.04.2007 15:03:35