Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.06.2010, 17:15:54
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Si imi mai si explici ca o sa fie ciocniri desi eu nu am contestat asta. Sa ne lamurim, la LHC se vor ciocni protoni si nuclee de plumb.
Eu zic sa te hotarasti... ori sunt ciocniri intre particulele de materie ori nu :D
Bineinteles ca energia nu se poate "ciocni". De ce oare?

Citat:
Nu se ciocneste nicio energie nimic. Si nici masa nu se ciocneste.
Verba volant scripta manet!
Reply With Quote
Vechi 30.06.2010, 18:47:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
hadronii sunt particule (de materie) compozite formate din quarci (care sunt particule elementare, fermioni). exista doua tipuri de hadroni: barionii si mezonii. cei mai cunoscuti barioni sunt protonii si neutronii.
Ca sa putem continua discuta, mai intai trebuie sa te pui la curent cu Fizica cuantica...
Ai putea sa scrii totusi la subiect? Eu iti spun ca la LHC se ciocnesc protoni, tu imi spui despre hadroni, dupa care imi spui ca nu stiu cuantica. Nu stii cu cine vorbesti. Genul asta de conversatie il poti practica cu vsovi, nu cu mine! N-oi eu expert in Cuantica dar macar nu discut de principiul de excluziune pentru energie. Uite cine s-a gasit sa-mi testeze mie cunostintele de Cuantica!
Citat:
Pricipiul de excluziune (descoperit de fizicialul austiac Wolfgang Pauli) se aplica tuturor pariticulelor de materie (fermioni).

Intrebarea cu energia este foarte bine pusa, intrucat testeaza cunostintele tale de fizica, caci asta era scopul.
Logica fiind care?
Citat:
Iti voi adresa o intrebare mult mai usoara: Pricipiul de excluziune se aplica hadronilor sau nu?
"Hadronilor" pur si simplu, nu. Unor da, altora ba. Repet, intrebarea este extre de prost pusa. Oricum ma astept la inca o lectie de fizica generala. Sa fie despre particulele alfa de data asta?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 04:47:39
annajanette
Guest

Implicit

Hoo, "einstein-rilor" se ciocneste nu se ciocneste vom vedea, daca va certati la ce va ajuta?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 08:56:38
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Iti voi adresa o intrebare mult mai usoara: Pricipiul de excluziune se aplica hadronilor sau nu?

Citat:
"Hadronilor" pur si simplu, nu.
Prin asta ai demonstrat ca nu intelegi fizica cuantica, din pacate.
Din nefericire nu putem purta discutii in acest domeniu, din moment ce nu itelegi notiunile de baza din mecanica cunatica.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 09:55:17
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul

Prin asta ai demonstrat ca nu intelegi fizica cuantica, din pacate.
Din nefericire nu putem purta discutii in acest domeniu, din moment ce nu itelegi notiunile de baza din mecanica cunatica.
De ce nu imi spui tu cum merge treaba sa-ti arat ca esti habarnist?
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 10:24:47
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de yawbaj Vezi mesajul
Stelele neutronice sunt foarte fierbinti si sunt stabile la colapsul grvitational din cauza principiului de excludere a lui Pauli . Principiul spune ca doi neutroni nu pot ocupa acelasi loc si stare cuantica simultan. Principiul e valabil si pentru protoni si neutroni.
Deci aceste stele nu vor intra in colaps gravitational ajungand la sfarsitul vietii lor, fapt ce s-ar produce intr-un eventual sfarsit al lumii.
Dupa ce moare o stea, in locul ei ramane o stea neutronica sau o gaura neagra. Acestea au existat inca de cand Universul era tanar, acesta fiind modul in care Dumnezeu a creat elementele din tabelul lui Mendeleev: hidrogenul s-a transformat in heliu prin reactii nucleare, la moartea stelelor au rezultat nebuloase in care atomii cei mai simpli au devenit cu timpul mai complecsi samd.

Observam si in acest lung proces de devenire ideea de jertfa care sta la baza oricarui eveniment din Cosmos: pentru o noua creatie, altceva trebuie sa se jertfeasca, sa moara, pentru ca sa aduca roada insutita.

Dar stati linistiti, stelele de orice fel sunt foarte departe de noi si nu ne vor afecta planeta din cauza ca am aflat noi cum functioneaza... :) Cea mai apropiata stea este la 4 ani-lumina de Soarele nostru si nu este o stea alcatuita numai din neutroni. Poate fiica ei va fi, dupa ce va muri maica-sa - Proxima Centauris.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 01.07.2010 at 12:17:39.
Reply With Quote
Vechi 01.07.2010, 14:09:06
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dupa ce moare o stea, in locul ei ramane o stea neutronica sau o gaura neagra.
mai este si o a treia stare finala pentru "moartea unei stele". este vorba de "pitica alba" unde colapsul gravitational este impiedicat de principiul de excluiziune (Pauli) dintre electronii materi sale. Treptat "pitica alba" se va raci si va deveni o "pitica neagra" (care nu mai radiaza termic)
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 14:11:58
MadyLUV MadyLUV is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.07.2010
Implicit Buna

as vrea sa stiu si eu daca chiar o sa fie Sfarsitul lumii si daca exista..shi ce se intampla cu omul dupa sfarsitul lumii????
Reply With Quote
Vechi 07.07.2010, 14:58:45
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadyLUV Vezi mesajul
as vrea sa stiu si eu daca chiar o sa fie Sfarsitul lumii si daca exista..shi ce se intampla cu omul dupa sfarsitul lumii????
BIG CRUNCH - Sfarsitul Universului (acesta) descris in detaliu in Sfanta Scriptura

Despre sfârșitul acestui Univers (inclusiv a cerului), Sfântul Apostol Pavel ne amintește că psalmistul adresându-se Creatorului spune “Dintru început Tu, Doamne, Pământul l-ai întemeiat, și lucrul mâinilor Tale sunt Cerurile. Acelea vor pieri, iar Tu rămâi și toate ca o haină se vor învechi; și ca pe un veșmânt le vei strânge și ca o haină vor fi schimbate. Dar Tu același ești și anii Tai nu se vor sfârși” (Evrei 1,10-12; Psalmul 101,26-28). Proorocul Isaia întărește aceasta spunând că “toată oștirea cerului se va topi, cerurile se vor strânge ca un sul de hârtie și toată oștirea lor va cădea cum cad frunzele de viță și cele de smochin” (Isaia 34,4), “cerurile vor trece ca un fum” (Isaia 51,6), iar „oștirea cerului” (Facerea 2,1) reprezintă galaxiile din Univers în limbajul Sfintei Scripturi. Sfântul Apostol Petru vorbind despre cum va fi sfârșitul acestui Univers, spune că “Cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, și Pământul și lucrurile de pe el se vor mistui. ...Cerurile, luând foc, se vor nimici, iar stihiile, aprinse, se vor topi!” (II Petru 3,10-13). Astfel, “cerul si Pământul vor trece” (Matei 24,35; 5,18; Marcu 13,31; Luca 21,33.) căci „soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui” (Matei 24,29; Marcu 13,24-25; Luca 21,26.) urmând apoi “înnoirea lumii” (Matei 19,28), iar „noi așteptăm, ...ceruri noi și Pământ nou” (II Petru 3,10-13). Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul i-au fost revelate în vedenie cele viitoare și a “văzut cer nou și pământ nou. Căci cerul cel dintâi și pământul cel dintâi au trecut; și marea nu mai este” (Apocalipsa 21,1), deoarece Dumnezeu a spus: “Eu voi face ceruri noi si pământ nou. Nimeni nu-și va mai aduce aminte de vremurile trecute si nimănui nu-i vor mai veni in minte” (Isaia 65,17).

Omul are viata vesnica in Hristos (cu trup si suflet)!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 17:44:18
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit 'Tot ce-i viu distruge. Asta-i bomba cu neutroni' (Par. Ilie Cleopa)

"Asa ne-a spus Dumnezeu, ca acestea sunt scrise la Apocalipsa. Nu vor vatama copacii, nici florile, nici sadurile, nici ierburile, ci numai pe oameni cinci luni de zile. Atat o sa dureze razboiul neutronic. Cinci luni de zile n-ai sa te poti pazi nici in casa, nici in beci, nici in apa, nicaieri, nicaieri. Unde te-a ajuns… Tot ce-i viu distruge. Asta-i bomba cu neutroni. Toate-s scrise, fratii mei. Si Mantuitorul a spus: Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece (Matei 24, 35). Da. Noi suntem cei de pe urma!…”
Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...ei-de-pe-urma/
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57
Vine sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 71 10.04.2009 22:04:53