Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2011, 18:08:03
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ingerii pe care Dumnezeu i-a facut fochisti. Astia pun lemne si carbuni pe foc ca sa-l intretina! Glumesc! Pai crezi tu prietene ca acel foc are nevoie de intretinere? La Dumnezeu TOATE sunt cu putinta. Puterea si vointa lui Dumnezeu il intretine.Este ca si cum ai intreba carul de foc cu care Ilie a fost ridicat de pe pamnant ce fel de combustibil folosea. Sau focul pe care il avea acel car, cum si cu ce era intretinut.Scuza-ma, dar sunt intrebari de copii. Doamne ajuta!
Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.
Vechi 23.12.2011, 20:34:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Învățătura rabinică și fariseică intertestamentară nu este normă dogmatică pentru noi, creștinii. Dar deloc! Singura normă de învățătură și adevăr dumnezeiesc este Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament. Ce credeau unii evrei despre Sheol și ce învățau vrăjitoarele (vezi episodul cu Saul și vrăjitoarea din Endor) cu privire la manifestările demonice ale spiritismului nu e treaba noastră. Dacă ajungem să folosim ca argument pentru "nemurirea sufletului" o practică vrăjitorească, am ajuns rău... Dar rău de tot!
Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism, cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism. In schimb nu inseamna ca ei nu au dreptate faptul ca rabinii si fariseii invata ca exista un suflet nemuritor:
"Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
Zicând: Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise;
Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac". Doamne ajuta!
Vechi 23.12.2011, 21:41:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Deci Dumnezeu intretine acel foc, pentru ca fara voia Lui nimic nu se intampla. Multumesc.
Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. Aceeași dragoste pe unii îi bucură, pentru că pot să răspundă la fel, avînd antrenament din timpul trecerii pe Pămînt. Pe alții însă îi chinuie deoarece răutatea cu care s-au încărcat (mai exact amestecarea cu cel rău) îi împiedică să aibă parte de fericirea primilor. Se folosește aici comparația cu lumina Soarelui care este benefică unui ochi sănătos, dar care cauzează durere unui ochi bolnav. Nu pentru că lumina e rea, ci pentru că ochiul este stricat.

Citiți-l pe Părintele Stăniloae, citiți Sfinții Părinți care au explicat acest foc și veți vedea că asta e concluzia la care ajung.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 23.12.2011, 21:50:07
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism, cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism.
Nu ai nevoie de invatatura rabinica si fariseica pentru a pazi ziua a saptea (sambata). Este suficient sa faci ce a facut si Domnul Iisus Hristos, care a pazit sambata si ne-a invatat si pe noi cum sa o pazim (nu in felul fariseilor).

O problema: daca, la judecata, Domnul Iisus Hristos ma va intreaba de ce am pazit ziua a saptea (sambata), eu am ce sa-i raspund. Simplu: pentru ca asa ai facut si Tu, Doamne. Daca-ti pune si tie aceeasi intrebare, ce ai sa-i raspunzi? De ce tii ziua intaia? Cine ti-a poruncit asa ceva?

P.S. Vezi ca ai intrat in conflict cu Catehismul Ortodox, care indemna la pazirea poruncii a 4-a, adica la pazirea zilei a saptea (sambata). Asa ca, pazirea sambetei este dogma chiar si in ortodoxie. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html (punctele 126 si 127).
Vechi 23.12.2011, 22:17:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Nu ai nevoie de invatatura rabinica si fariseica pentru a pazi ziua a saptea (sambata). Este suficient sa faci ce a facut si Domnul Iisus Hristos, care a pazit sambata si ne-a invatat si pe noi cum sa o pazim (nu in felul fariseilor).

O problema: daca, la judecata, Domnul Iisus Hristos ma va intreaba de ce am pazit ziua a saptea (sambata), eu am ce sa-i raspund. Simplu: pentru ca asa ai facut si Tu, Doamne. Daca-ti pune si tie aceeasi intrebare, ce ai sa-i raspunzi? De ce tii ziua intaia? Cine ti-a poruncit asa ceva?

P.S. Vezi ca ai intrat in conflict cu Catehismul Ortodox, care indemna la pazirea poruncii a 4-a, adica la pazirea zilei a saptea (sambata). Asa ca, pazirea sambetei este dogma chiar si in ortodoxie. Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html (punctele 126 si 127).
mda...aceeasi melodie care a iesit din top de mult timp (referitor la sambata). Scrie undeva la Geneza la facerea lumii ca :
"La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul...Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi sau LUNI? Doamne ajuta!
Vechi 24.12.2011, 00:52:36
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Intradevar, invatatura rabinica si fariseica nu e dogma in crestinism
Atunci te rog frumos las-o jos că măcăne rău!

Citat:
cum nici tinerea adventista a sambetei NU e dogma in crestinism. In schimb nu inseamna ca ei nu au dreptate faptul ca rabinii si fariseii invata ca exista un suflet nemuritor:
"Atunci a vorbit Iisus mulțimilor și ucenicilor Săi,
Zicând: Cărturarii și fariseii au șezut în scaunul lui Moise;
Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac". Doamne ajuta!
Cărturarii și fariseii, când se așezau pe "scaunul lui Moise" (ce se găsea în fiece sinagogă) citeau din sulul Torah (cele 5 cărți ale lui Moise). Dă un search pe aceste cărți (de fapt pe întreaga Biblie) și nu vei găsi expresia "suflet nemuritor".

P.S. Dacă tot ești atât de loial învățăturii rabinice, păzești ce propovăduiesc ei cu privire la ținerea sâmbetei? Asta pentru că nu te-ai putut abține să nu arunci pastila cu "sâmbăta NU e dogmă în creștinism"...
Vechi 24.12.2011, 00:54:30
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
mda...aceeasi melodie care a iesit din top de mult timp (referitor la sambata).
Știi când zice Hristos că va ieși sâmbăta din "Top Ten [Commandments]"? Când se va nărui Cerul și Pământul:

"Dar mai lesne e să treacă cerul și pământul, decât să cadă din Lege un corn de literă." (Luca 16,17)
Vechi 24.12.2011, 08:02:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Scrie undeva la Geneza la facerea lumii ca :
"La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul...Și a fost seară și a fost dimineață: ziua întâi sau LUNI? Doamne ajuta!
Da, scrie (dar nu in Geneza - pentru ca zilele sapamanii nu aveau denumirile de stazi). Scrie in Catehismul Ortodox (dar nu scrie cum ai vrea tu - ziua intaia nu e luni ci e duminica). La cap. "Despre sarbatori", punctul. 286 se spune ca "serbam duminica pentru ca este cea dintai zi a creatiunii". Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ori-80571.html. Daca ziua intaia este duminica, fa un calcul si vezi care este ziua a saptea.

Daca vrei sa vezi care a fost ziua a saptea la creatiune, poti sa incepi mergand invers: de la ziua a saptea de astazi (adica, sambata). Niciodata, de-a lungul timpului, ordinea zilelor saptamanii nu s-a schimbat (a avut grija Dumnezeu de asta). S-a schimbat numerotarea anilor, s-a schimbat ordinea lunilor din an dar la sapatamana nu a putut umbla nimeni (desi s-a incercat).

P.S. In definitiv, tu pazeste ziua a saptea (asa cum spune Porunca). Vezi care este ziua a saptea in ortodoxie. Nu trebuie sa-ti demonstreze un adventist acest lucru.

Last edited by grasu77; 24.12.2011 at 08:09:47.
Vechi 24.12.2011, 12:20:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Acel foc este dragostea Lui Dumnezeu. .
deci dragostea lui Dumnezeu chinuie pe pacatosi, dar si pe demoni? eu nu inteleg cum ar fi aceea...dar, ma rog, am spus ca nivelul meu de intelegere nu-mi permite accesul la astfel de explicatii...
Vechi 24.12.2011, 12:21:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Știi când zice Hristos că va ieși sâmbăta din "Top Ten [Commandments]"? Când se va nărui Cerul și Pământul:

"Dar mai lesne e să treacă cerul și pământul, decât să cadă din Lege un corn de literă." (Luca 16,17)
Aici Isus vrea sa spuna ca este imposibil ca Legea sa cada. Bineinteles, daca Dumnezeu o retrage, atunci e altceva.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31