Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2008, 10:39:05
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Nu sunt ignorant. Sunt serios deranjat, sa vad cum se vorbeste despre "stergerea" pacatului, fara sa se pomeneasca despre Domnul Iisus Hristos. Fara jertfa Sa mantuitoare, nu am avea absolut nici o sansa. Crucea si Sangele de pe ea inseamna totul pentru mantuirea noastra.

Draga acolo era vorba despre o anumita chrestiune , fap[tul ca nu a fost pomenit Domnul Iisus nu inseamna ca a fost exclus, [/quote]

In acel fragment era vorba despre "stergerea" pacatelor. Cand vorbesti despre asa ceva, daca esti crestin, imediat gandul iti fuge la jertfa de pe cruce. Este scuzabil sa uiti sa pomenesti de preoti sau de slujbe. Dar sa uiti sa pomenesti despre jertfa Mantuitorului, cand vorbesti de "steregerea" pacatelor, este foarte rau.

Trebuie stiut ca Mantuirea se capata prin credinta personala in Jertfa Domnului Iisus Hristos. Daca nu ai aceasta credinta, nu te poate ajuta nici un preot si nici un fel de slujba (Efeseni 2:8).
Vechi 16.11.2008, 10:45:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul

tu in primul rand nu citezi aici din dogma oficiala ortodoxa cu privire la mantuire ci citezi din spusele unui parinte si le scoti din context
Este vorba despre invataturile parintelui Cleopa. Daca nu sunt conforme cu invataturile ortodoxe, spuneti, si atunci nu ne mai legam de ele.Ca sa nu fiu acuzat ca scot ceva din context, repostez link-ul in intregime. Fiecare sa-l citeasca si sa mediteze. In felul acesta revenim pe subiect: starea sufletului in timpul mortii.

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm
Vechi 16.11.2008, 11:53:55
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Pot fi raspunzator si daca tac, si las oamenii sa orbecaie prin noianul de invataturi omenesti. Imi doresc ca oamenii sa fie flamanzi dupa invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor Sai. Si aceste invataturi se gasesc numai in Sfanta Scriptura.
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Luca 6.39 „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă?”[/COLOR]
[COLOR=black]Dumneata nu esti apostol domnule Vasinec, dumneata esti pur si simplu un individ care a fost botezat la ortodocsi, dar care nu stia nimic despre Biserica lui [/COLOR][COLOR=black]și care mai târziu a fost manipulat de sectanti adventisti (indiferent daca tu te-ai dus la ei sau ei au venit la tine).[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Învățătura adventistă pe care o propovăduiești e pur de origine umană și nu are nimic de-a face cu cele sfinte. E o învățătură născută dintr-un “noian de învățături omenești”, puse abil la punct de căte William Miller, Ellen White, James White, Joseph Bates și alți eretici de frunte ai Americii. Că te folosești de unele citate din Biblie asta e altceva și nu înseamnă că învățătura ta e sfântă. Și diavolul s-a folosit de citate trunchiate din Biblie ca să il amăgească pe Hristos.[/COLOR]
Vechi 16.11.2008, 12:23:20
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Este vorba despre invataturile parintelui Cleopa. Daca nu sunt conforme cu invataturile ortodoxe, spuneti, si atunci nu ne mai legam de ele.Ca sa nu fiu acuzat ca scot ceva din context, repostez link-ul in intregime. Fiecare sa-l citeasca si sa mediteze. In felul acesta revenim pe subiect: starea sufletului in timpul mortii.
[/COLOR]
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black]Ce anume ti se pare ca nu e conform cu invataturile ortodoxe acolo? Raspunde cu citate clare din ceea ce a scris parintele. Dupa aceasta o sa revenim la Biblie si la raspunsurile pe care le asteptam de la adventisti referitoare la viata sufletului dupa moarte.[/COLOR]
Vechi 16.11.2008, 19:12:01
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Stati linistit. Nu indrum pe nimeni in vre-o directie. Cu oricine am stat de vorba, am incercat sa-l fac sa caute in Cuvantul lui Dumnezeu, si sa gaseasca adevarul. In rest, sa-l indrume Dumnezeu.

Pot fi raspunzator si daca tac, si las oamenii sa orbecaie prin noianul de invataturi omenesti. Imi doresc ca oamenii sa fie flamanzi dupa invataturile Domnului Iisus Hristos si ale apostolilor Sai. Si aceste invataturi se gasesc numai in Sfanta Scriptura.

Iar iti dai cu stangu'-n dreptu'. dar multimea de carti ale dnei WG White si ale adeptilor ei ce sunt, in timp ce Scrierile Sfintilor Parinti, ucenici ai Apostolilor care s-au lasat omorati in chinuri cumplite pentru Hristos, sunt trecute cu vederea?
La postarile de mai sus de ce nu raspunzi?
Vechi 16.11.2008, 19:13:59
Senior Member

Implicit

36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR]
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine.

38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori!
(Ioan 13

Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi.
Vechi 17.11.2008, 21:08:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Iar iti dai cu stangu'-n dreptu'. dar multimea de carti ale dnei WG White si ale adeptilor ei ce sunt, in timp ce Scrierile Sfintilor Parinti, ucenici ai Apostolilor care s-au lasat omorati in chinuri cumplite pentru Hristos, sunt trecute cu vederea?
La postarile de mai sus de ce nu raspunzi?
Aratati-mi un citat din scrierile Ellenei White si nominalizati un adept al dansei. Din Sfintii Parinti am dat putine citate, este adevarat. Dar am pus mare pret pe citate din Cuvintele Domnului Iisus Hristos si din Scrierile Sfintilor Apostoli, adica din Sfanta Scriptura. As vrea sa ma acuzati ca am trecut cu vederea ce ne-a spus Mantuitorul si Apostolii Sai. Despre acestia nu ati pomenit. Nu sunt importanti pentru dvs.?
Vechi 17.11.2008, 21:20:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=black]Ce anume ti se pare ca nu e conform cu invataturile ortodoxe acolo? Raspunde cu citate clare din ceea ce a scris parintele. Dupa aceasta o sa revenim la Biblie si la raspunsurile pe care le asteptam de la adventisti referitoare la viata sufletului dupa moarte.[/COLOR]
Intrebarea trebuia sa o adresati lui Danyel. Eu am fost acuzat de dansul ca dau citate din scrierile unui parinte si nu din dogma ortodoxa (sau ceva de genul asta).

O sa primiti (de fapt o sa reprimiti, a nu stiu cata oara) si raspunsurile solicitate, cand voi hotara eu (in afara de cazul cand se va hotara cineva sa va raspunda mai repede). Nu am de gand sa ma invart precum pisica in jurul cozii (ceea ce dvs. v-ar conveni).

Pana una alta repostez spre cercetarea cititorilor link-ul, cu articolul parintelui Cleopa, referitor la "drumul sufletului dupa moarte", pe care dvs. ati evitat sa-l repostati (l-ati eliminat din postarea mea). Este ceva ce va deranjeaza in acel articol?

http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm
Vechi 17.11.2008, 21:31:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Aratati-mi un citat din scrierile Ellenei White si nominalizati un adept al dansei. Din Sfintii Parinti am dat putine citate, este adevarat. Dar am pus mare pret pe citate din Cuvintele Domnului Iisus Hristos si din Scrierile Sfintilor Apostoli, adica din Sfanta Scriptura. As vrea sa ma acuzati ca am trecut cu vederea ce ne-a spus Mantuitorul si Apostolii Sai. Despre acestia nu ati pomenit. Nu sunt importanti pentru dvs.?
Dar asta ce este desteptule, nu l-ai vazut?
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR]
37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? Sufletul meu il voi da pentru Tine.

38. Iisus i-a raspuns: Vei pune sufletul tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori!
(Ioan 13

Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi.
Vechi 17.11.2008, 22:04:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Dar asta ce este desteptule, nu l-ai vazut?
Ma refeream la postarea dvs. in care ne acuzati ca trecem cu vederea ce spun Sfintii Parinti sau ucenicii apostolilor. Dar nu veneati cu nici o acuzatie referitoare la trecerea cu vederea a invataurilor Mantuitorului si ale Apostolilor Sai. Ma intrebam, de ce oare?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17