Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
|
Dacă cineva crede ceva (de exemplu crede o superstiție), nu neapărat aceea este și o credință "
autentic creștină". La acest tip de "credință"-convingere mă refeream.
Citat:
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)
|
Mulțumesc pentru compliment, însă greșeala de inserare nu eu am comis-o, ci tu
Citat:
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu.
|
Dacă am scris cu minusculă (nu mai stau să verific dacă și unde), înseamnă că am greșit [neintenționat].
Citat:
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.
Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.
|
Ești atât de subiectiv, încât nici pe tine nu te mai crezi. Ca să fii credincios Scripturii trebuie s-o crezi pe
toată (și aici e marea durere a ortodoxiei), nu doar fragmente - și acelea interpretate în stil literalist, acolo unde pasajul e evident metaforic. Căci dacă nu iei metaforic cuvintele Domnului rostite la Cina cea de Taină, trebuie să accepți că prima împărtășanie creștină a fost de fapt un sângeros ritual canibalic. Ceea ce evident e o aberație.
Citat:
"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10
|
Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Astfel, paharul cu vin chiar și după rostirea binecuvântării, rămâne tot vin, dar el este [
έστιν] /reprezintă pentru cel ce privește prin credință la Jertfa Lui, sângele prețios care ne spală de păcat.