Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.07.2012, 19:43:02
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Niciun membru catolic ori ortodox nu a făcut minuni asemenea sfinților apostoli. Apostolii au fost unici.
Si asta e un alt raspuns in care vedem ca in loc de a raspunde barbateste, cum ne-a invatat Domnul nostru Isus Hristos, cu da sau nu, dumneavoastra o tot intoarceti ca la Ploiesti. Deci: nici un membru al bisericii adventiste nu a facut minuni asemenea apostolilor.

PS Exista membri ai Bisericii Catolice care au facut si fac minuni asemenea apostolilor.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:51:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Vezi, asta face diferenta intre crestinii autentici si fake-crestini: CREDINTA!
Dacă cineva crede ceva (de exemplu crede o superstiție), nu neapărat aceea este și o credință "autentic creștină". La acest tip de "credință"-convingere mă refeream.

Citat:
Iar figurina aceea tampa cu zambet larg pana la urechi cred ca te reprezinta f.f.bine! (De aici se poate constata si seriozitatea cu care tratezi astfel de subiecte!!)
Mulțumesc pentru compliment, însă greșeala de inserare nu eu am comis-o, ci tu

Citat:
Chiar tu spuneai ca Scripturile sunt cuvantul (cu "c" mic) lui Dumnezeu.
Dacă am scris cu minusculă (nu mai stau să verific dacă și unde), înseamnă că am greșit [neintenționat].

Citat:
Si, in sfarsit, atingem si subiectul acestui topic: ce putem discuta noi, cei credinciosi Cuvantului cu voi, ereticii, sunt cele ce tin de saracia zilei. Pe probleme religioase nu prea avem ce discuta; ce facem aici sunt combateri la greu a dogmelor celor 2 credinte: a noastra cea adevarata si a voastra cea mincinoasa.

Daca nu crezi Scripturile, moralmente, nu ai voie sa mai ridici vreo pretentie de interpretare a lor.
Ești atât de subiectiv, încât nici pe tine nu te mai crezi. Ca să fii credincios Scripturii trebuie s-o crezi pe toată (și aici e marea durere a ortodoxiei), nu doar fragmente - și acelea interpretate în stil literalist, acolo unde pasajul e evident metaforic. Căci dacă nu iei metaforic cuvintele Domnului rostite la Cina cea de Taină, trebuie să accepți că prima împărtășanie creștină a fost de fapt un sângeros ritual canibalic. Ceea ce evident e o aberație.

Citat:
"16.Paharul binecuvântării pe care noi îl binecuvântăm, nu este oare împărtășirea cu Sângele lui Hristos? Pâinea pe care noi o frângem, nu este oare împărtășirea cu Trupul lui Hristos?" 1 Cor.10
Sângele reprezintă moartea Fiului lui Dumnezeu, și prin credință credincioșii se împărtășesc de acea moarte. În felul acesta, cei care participă la un sacrificiu devin părtași la sacrificiul acela. Astfel, paharul cu vin chiar și după rostirea binecuvântării, rămâne tot vin, dar el este [έστιν] /reprezintă pentru cel ce privește prin credință la Jertfa Lui, sângele prețios care ne spală de păcat.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:53:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Îmi vorbiți mie de "filtrul rațiunii", când ne faceți să credem o asemenea poveste horror irațională și aberantă că Hristos ar fi oferit ucenicilor chiar carnea și sângele Lui!
Nu eu vreau sa va fac sa credeti "aceasta poveste" ci Sfinta Scriptura. E spus de DOmnul nostru, e scris negru pe alb, iar dumneavoastra aveti aroganta (sau duhul antihristului) de a nega ceea ce a spus Domnul nostru.

Puteti sa intelegeti sau nu, sa credeti sau nu, DAR NU AVETI DREPTUL SA MODIFICATI CEEA CE A SPUS DOMNUL NOSTRU SI NICI SFANTA SCRIPTURA. Iar lucrul acesta l-ati facut si il faceti in continuare.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:54:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
PS Exista membri ai Bisericii Catolice care au facut si fac minuni asemenea apostolilor.
Înseamnă că în Biserica Catolică există apostoli.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 19:56:48
Banned

Implicit

Citat:
Nu eu vreau sa va fac sa credeti "aceasta poveste" ci Sfinta Scriptura. E spus de DOmnul nostru, e scris negru pe alb, iar dumneavoastra aveti aroganta (sau duhul antihristului) de a nega ceea ce a spus Domnul nostru.
Să înțeleg că susțineți în continuare varianta canibalică? Adică ucenicii au supt sânge precum vampirii și au mâncat carne de Om-Dumnezeu?

Last edited by osutafaraunu; 22.07.2012 at 19:59:44.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:05:05
Senior Member

Implicit

Citat:
Să înțeleg că susțineți în continuare varianta canibalică? Adică ucenicii au supt sânge precum vampirii și au mâncat carne de Om-Dumnezeu?
Si o tot dati in continuare cu aceasta istorie cu in care voit faceti analogii urite. Nu vreau sa intru pe ternul acesta. Credeti-OK, nu credeti-tot OK, DAR NU MODIFICATI SFINTA SCRIPTURA si nu spuneti "nu este" acolo unde este scris "este".
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:08:01
Senior Member

Implicit

Citat:
Înseamnă că în Biserica Catolică există apostoli.
Mesajul era ca in biserica adventista nu e nimeni care sa fi facut minuni asemenea apostolilor.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:10:03
Banned

Implicit

Citat:
Si o tot dati in continuare cu aceasta istorie cu in care voit faceti analogii urite. Nu vreau sa intru pe ternul acesta. Credeti-OK, nu credeti-tot OK, DAR NU MODIFICATI SFINTA SCRIPTURA si nu spuneti "nu este" acolo unde este scris "este".
Nu vreți să intrați, dar ați intrat odată ce susțineți interpretarea literală. Nu modific cu nimic Scriptura, ci o cred! N-am spus că nu este, ci este/reprezintă!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:21:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu modific cu nimic Scriptura, ci o cred!
Atunci nu aveti decat sa credeti ceea ce a spus DOmnul nostru:"Acesta este Trupul meu."

Nu vi se pare ca sinteti cam arogant ca sa puneti la indoiala chiar Cuvintul Domnului? Si nu vi se pare ca sustinand aberatia pe care o sustineti inseamna ca Dumnezeu a tinut lumea in intuneric si ignoranta timp de 1800 ani pana a aparut profetesa dumneavoastra? Si continua DOmnul sa ne tina in intuneric si ignoranta pentru ca profetesa dumneavoastra si urmasii ei nu a reusit sa adune decit vreo 18 milioane de membri, iar restul de 9 miliarde de oameni stau in intuneric in continuare?

Cam astea sint concluziile pe care le putem trage din interpretarea adventista a Sfintei Scripturi.

PS Am vazut raspunsul anterior. Acum ati trecut de la transantul "nu este" la indulcitul "reprezinta". Daca Domnul nostru voia sa foloseasca alt cuvint decit "este", cel pe care l-a folosit, l-ar fi folosit. A folosit "este".

Last edited by nutucutu; 22.07.2012 at 20:24:03.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2012, 20:26:46
Banned

Implicit

Citat:
Atunci nu aveti decat sa credeti ceea ce a spus DOmnul nostru:"Acesta este Trupul meu."
Întrebare de 10 puncte: când a spus acele cuvinte, către ce arăta? Către bucățica de pâine, ori către trupul Său?
După care urmează o altă întrebare de 10 puncte: apoi către ce arăta, către paharul cu vin, ori către sângele Lui?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32