Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2007, 12:20:51
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

Si cum ai aflat tu de partea cui e Dumnezeu? Si cum stii tu de partea cui sunt? Eu inteleg ca avem niste opinii (omenesti diferite) dar a scrie ca tu spre deosebire de mine esti de partea lui Dumnezeu (si ca eu nu as fi pentru ca nu sunt deacord cu tine) mi se pare nu numai o mandrie crasa dar si o lipsa de bun simt.

De la niste opinii /pareri incet incet ne transform in NOI (aia cu Dumnezeu, Sf Parinti si marii duhovnici) si voi. Mai vine unul si tranteste ca Sf Sinod este eretic si cu un pic de organizare ne trezim cu o secta.
Vechi 05.05.2007, 12:40:43
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

:)Si,dupa cum am mai spus ceva mai sus,nu raspund la rautati si la intrebari insolente.:D
Vechi 05.05.2007, 16:38:59
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
:)Si,dupa cum am mai spus ceva mai sus,nu raspund la rautati si la intrebari insolente.:D
Intrebarea este pertinenta, asteptam raspunsul tau. Macar din politete. In afara de intebarea in discutie astept sa raspunzi si la ultimele postari.
Vechi 05.05.2007, 18:21:50
Senior Member

Implicit

Mirean,stiu ca nu e bine sa vorbesti de rau pe morti(referitor la Parintele Gh.Calciu).Si mai stiu ca B.O.R.-ul nu il reprezinti tu si nu te reprezinta invatatura de credinta a acestuia,din urmatoarele motive:Membrii B.O.R. si toti credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane se presupune ca isi iubesc aproapele ca pe sine insusi,dupa ce mai intai IL iubesc pe Dumnezeu.Tu din moment ce pui intrebari ca ale fariseilor,fatarnicilor si ipocritilor care vroiau sa Il prinda si pe Mantuitorul cu vorbe prin intrebari ticluite si cu 2doua sau mai multe intelesuri,dar si pe Sfantul si Mare Prooroc si Inainte Mergatorul Domnului,Sf.Ioan Botezatorul,nu cred ca trebuie sa iti raspund la ac.intrebare nelalocul ei si necorespunzatoare unui crestin-ortodox.Din moment ce tu defaimi,sfidezi,discreditezi,injosesti pe aproapele barfindu-l,judecandu-l,clevetindu-l,nu cred ca tii a2-a porunca a Lui Dumnezeu ci,din contra, o incalci,si tocmai de aceea nu meriti un raspuns din partea mea pt.ca tu nu respecti pe semenii tai,daramite sa ii mai si iubesti,si chipurile,te mai consideri si numesti si crestin-ortodox.Pacat,mare pacat.Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti,caci noi toti am pacatuit si nu este nimeni fara de pacat inaintea LUI.
Vechi 05.05.2007, 19:09:21
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,stiu ca nu e bine sa vorbesti de rau pe morti(referitor la Parintele Gh.Calciu).Si mai stiu ca B.O.R.-ul nu il reprezinti tu si nu te reprezinta invatatura de credinta a acestuia,din urmatoarele motive:Membrii B.O.R. si toti credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane se presupune ca isi iubesc aproapele ca pe sine insusi,dupa ce mai intai IL iubesc pe Dumnezeu.Tu din moment ce pui intrebari ca ale fariseilor,fatarnicilor si ipocritilor care vroiau sa Il prinda si pe Mantuitorul cu vorbe prin intrebari ticluite si cu 2doua sau mai multe intelesuri,dar si pe Sfantul si Mare Prooroc si Inainte Mergatorul Domnului,Sf.Ioan Botezatorul,nu cred ca trebuie sa iti raspund la ac.intrebare nelalocul ei si necorespunzatoare unui crestin-ortodox.Din moment ce tu defaimi,sfidezi,discreditezi,injosesti pe aproapele barfindu-l,judecandu-l,clevetindu-l,nu cred ca tii a2-a porunca a Lui Dumnezeu ci,din contra, o incalci,si tocmai de aceea nu meriti un raspuns din partea mea pt.ca tu nu respecti pe semenii tai,daramite sa ii mai si iubesti,si chipurile,te mai consideri si numesti si crestin-ortodox.Pacat,mare pacat.Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti,caci noi toti am pacatuit si nu este nimeni fara de pacat inaintea LUI.
Adevarul este ca nu ai un raspuns la intrebare. nu faci decat sa repeti aceeasi litanie, cu mici variatiuni.

Pe ce se bazeaza neascultarea ta? Ai studii teologice? (pate studiind Teologia ai descoperit ca ierarhii sunt eretici...)

Ma astept la raspunsuri punctuale din partea ta, nu la jigniri (fariseism, ipocrizie, defaimare).

Din punctul meu de vedere asti in afara Bisericii. Asa au inceput si cei de la "Noul Ierusalim", si visarionistii si "Oastea Domnului" (ma refer la faptul ca in 1990 miscarea s-a rupt in doua din cauza ca o parte nu erau de acord cu deciziliile Sf Sinod.)

Atitudnea ta nu face decat sa conteste autoritatea ierarhilor. Pe ce temei faci acest lucru?

Inca ceva: nu te judec. Nici pe tine nici pe Corogeanu, nici pe Savatie sau Calciu. Pe ei si pe mine ne judeca Dumnezeu.

Dar ceea ce iti spun eu (si Odin si altii), iti spun ca un cunoscut, ca un prieten, ca un frate crestin ortodox care considera ca neascultarea ta, in care te incurajeaza si altii, este daunatoare pentru tine (sufletul/mantuirea ta) si pentru Biserica. Nu sunt in postura sa judec, sa dau sfaturi sau invataturi. Doar fac constatari pe baza celor afirmate de tine si postez ceea ce cred.

Te astept sa discutam in continuare...

Vechi 05.05.2007, 19:18:36
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

tot o mai tii cu iubirea? Pai hai din iubire sa lasam toti criminalii liberi ce zici? Oare asa iubareata cum esti ai primi in gazda vreo doi trei?

Intrebarea pusa de mirean nu are 2 sau mai multe intelesuri ci unul singur si precis. E adevarat ca mirean nu reprezinta BOR dar Sf Sinod da. Daca Sf Sinod il considera pe parinte vinovat noi crestinii cum ar trebui sa il consideram? Cred ca cei ce fac parte din SF Sinod cunosc canoanele, Sf Scriptura si scrierile Sf Parinti mai bine decat tine sau altii.

Oricum in mesajele tale am constat mai multa lipsa de iubire si judecata decat in ale celorlalti. Scrii dpre ex ca mirean nu isi respecta si iubeste semenii ( cum ai ajuns la aceasta concluzie) si il judeci ca se mai numeste in aceste conditii crestin ortodox.

Noroc ca mai sunt cazuri din astea ca sa poata unii sa isi manifeste "iubirea" sa se simta si ei un pic crestini
Vechi 05.05.2007, 19:38:42
Senior Member

Implicit

???"Cum le stiti voi pe toate!!!",mai sa fie.;)
Vechi 05.05.2007, 20:57:39
Senior Member

Implicit

Scriu aici pt.cei cu minte deschisa(open-mind)si care au vazut la fata locului cazuri reale de exorcizare,nu cum zic altii ca sunt regizate dar,de fapt se inseala(la Sfantul Maslu si la Sfanta Liturghie dar si la Moliftele Sfantului Vasile de 1Ianuarie si nu numai)sau cand au fost citite rugaciuni si acatiste de alungare si indepartarea demonilor din oameni si trimiterea lor in pustie.Sincera sa fiu,am ramas surprinsa sa vad asemanarea acestui caz cu filmul"Un caz de exorcizare"in engleza fiind"The Exorcism Of Emily Rose".In film,ca si in realitate,se intrebau ceilalti ce avea:epilepsie,schizofrenie,psihoza,(in realitate)schizo-psiho-epilepsie,schizo-epilepsie,epilepsie,schizofrenie(in film),dar de fapt si in film,ca si in realitate, era de fapt demonizata.Cine nu crede ca Dumnezeu exista,nu are cum sa creada ca si demonii exista.Dar in film Parintele Richard Moore a fost sustinut de Biserica Catolica iar ai sai nu l-au abandonat ci au trimis o avocata care,chiar daca sustinea ca este agnostica,atee si nu catolica tot a reusit sa il reabiliteze pe Parinte pt.ca a avut ca sustinatori,bine intentionati,slujitori din Biserica Catolica.Ce frumos exemplu este ac.film pt.a intelege ca omul nu a vrut decat binele acelei persoane si,chiar daca nu i-a reusit exorcizarea si victima a murit,Preotul a fost achitat si s-a retras,departe de lumea acuzatoare,rugandu-se pt.ea.
Vechi 05.05.2007, 22:11:38
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Sebastiana, MINTI.

In cazul Anneliese Michel (Emily Rose), preotul A FOST GASIT VINOVAT de omor prin imprudenta.
Procesul a avut loc pe 30 martie `78.

Daca ai fi atenta la ce scriu altii, ai vedea insa ca exista deosebiri majore, intre cele doua cazuri.

Spre deosebire de Biserica Catolica (unde exista `ritualul roman`), Biserica Ortodoxa NU are un ritual anume pentru exorcizare.

In cazul Bisericii Catolice, o comisie alcatuita din medici si preoti cu studii de specialitate ancheteaza cazul pt. a vedea daca este un caz autentic. La noi nu exista asa aceva.

In urma unui raport din partea unei astfel de comisii se stabileste daca este schhizofrenie, epilepsie sau altceva.

Atentie! ! ! EPISCOPUL ISI DA ACORDUL PT. EFECTUAREA RITUALULUI.

Sunt foarte multe deosebiri esentiale, am mentionat doar cateva.

Vechi 05.05.2007, 22:44:02
Senior Member

Implicit

???Nu eu mint,poate tu ;).La noi,la Ortodocsi,se tine acest ritual la Sfantul Maslu-una dintre cele 7sapte Mari si Sfinte Taine,de ce nu ai citit in alte postari de-ale mele de altadata?intrucat am mai scris aceasta.Da,se tine de la 2doi la 7sapte Sfinti Parinti cu imputernicire,adica autorizatie sau binecuvantare,spune cum vrei tu,de la mai marii Ierarhi.De ce crezi tu ca nu a cerut binecuvantare,ai fost tu acolo?Esti inainte vazator cu Duhul Lui Dumnezeu ca sa stii,sau ai fost tu martor ocular cumva?Ai participat vreodata la Sfantul Maslu,la vreo exorcizare ca sa iti dai tu cu parerea?Te asigur ca eu da,am participat si,NU MINT cand spun aceasta,dupa cum nimic din tot ce am scris aici pana acum nu este minciuna.Cauta la ortodoxtv.com/filme-video/despre-demonizati.php si mai vezi ca sunt o gramada de cazuri si studii,pareri si scrieri ale Sfintilor Parinti si la alte adrese si site-uri.Cauta pe Google in Romanian si vei gasi sau pe Google in English la Video.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
COMUNICAT DE PRESA TANACU TANACU Stiri, actualitati, anunturi 50 15.01.2011 16:00:37
Cazul Ungheni PadreCory Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 15 22.05.2008 12:13:01
cazul tanacu crypo Din Vechiul Testament 3 06.04.2008 15:06:52
Cazul Seraphim Rose si altii veilur Intamplari adevarate 15 14.12.2007 22:38:12