![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.evz.ro/article.php?artid=313353
„Biserica Catolica este unica Biserica a lui Cristos” Papa Benedict al XIV-lea 11 Iulie 2007 Flavius Toader "Vaticanul a revendicat titlul de "unica si adevarata Biserica a lui Cristos" pentru Biserica Catolica intr-un document publicat ieri, care risca sa relanseze vii controverse cu alte confesiuni crestine, scrie AFP. Documentul Congregatiei pentru doctrina credintei reafirma tezele deja dezvoltate intr-un text publicat pe 5 septembrie 2000, „Dominus Iesus”, ce a starnit polemici mai ales in randul protestantilor, care nu sunt considerati membri ai unor adevarate „Biserici”. Cu siguranta, se adauga in text, se gasesc in afara Bisericii Catolice „numeroase elemente de sanctificare si de adevar”. Dar Bisericile orientale (ortodoxe) care nu il recunosc pe Papa drept urmas al lui Petru sufera de „o lipsa” si nu sunt decat „biserici particulare”, in timp ce „comunitatile protestante”, care dezvolta o alta conceptie a euharistiei si a sacerdotiului, „nu pot fi numite Biserici”, se mai spune in acelasi text. Vaticanul subliniaza insa ca dialogul ecumenic „constituie una dintre prioritatile Bisericii Catolice”. „Totusi, pentru ca dialogul sa fie cu adevarat constructiv, este necesara credinta in identitatea religiei catolice”, se adauga in text. " Deci se vede clar ca: 1. Vaticanul considera BC ca unica Biserica a lui Hristos; 2. Vaticanul considera ca Bisericile orientale (ortodoxe) care nu il recunosc pe Papa drept urmas al lui Petru sufera de „o lipsa” si nu sunt decat „biserici particulare; 3. Vaticanul accepta dialogul ecumenic „Totusi, pentru ca dialogul sa fie cu adevarat constructiv, este necesara credinta in identitatea religiei catolice” CONCLUZIA MEA:ACEST DIALOG CU CATOLICII NU AR MAI TREBUI SA AIBA LOC PT CA EI DIN START VOR SA IL ACCEPTAM PE PAPA DACA NU SUNTEM „BISERICA PARTICULARA” SI SA CREDEM IN CATOLICISM,CU ALTE CUVINTE SA RENUNTAM LA ORTODOXIE. ASA CA DIALOGURILE ACESTEA CU CATOLICII AU LOC DEGEABA DE 1000 DE ANI.NOI NU VOM REUSI NICIODATA SA-I ATRAGEM LA ORTODOXIE PE CATOLICI. AVEA DREPTATE PARINTELE ARSENIE PAPACIOC CAND ZICEA CA SINGURUL DIALOG AR TREBUI SA FIE:”HAIDETI LA NOI (LA ORTODOXIE) VA PRIMIM CU DRAG”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean: Multumesc pentru link-uri. Cartea lui Alexanros Kalomiros necesita timp pentru a fi citita, dar o voi citi. Se atesta in acesta carte ca BC nu este membra CEB? Voi vedea.
Iata si din partea mea un link: http:www.catholica.ro/stiri/show.asp?id=6115&lang=r Citat din acest articol gasesti la pg 21 a acestui topic, cu scuzele de rigoare pentru diacritice. Biserica Adventista vorbeste si ea de participarea BC la CEB. Link si citat pg.21 al acestui topic. |
|
|||
|
|||
![]()
nu mi se pare ca ar fi fost prea indraznet papa, deoarece biserica ortodoxa ,care este de altfel unica pastratoare a sfintei predanii apostolice, a acceptat compromisuri nenumaratein ceea ce priveste ecumenicitatea. asa cum spunea sfantul sf. Iustin Popovici,ecumenismul fiind o panerezie, nu trebuia luat in seama ... ori Biserica Ortodoxa ce a facut?
S-a condus dupa dictonul "fa-te frate cu d... pana treci puntea".... deci iata ce a iesit.... nu trebuie sa angajezi un dialog cu ereticii... indiferent de cum s-ar numi ei .......dar din pacate probabil in sanul sfintei noastre Biserici,sunt si pastori platiti, carora nu le pasa de turma cea cuvantatoare..... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, sunt de acord cu pensionarea preotilor, iar motivele le-am expus intr-o postare anterioara. Cu tote acestea nu mi-ai prezentat o norma (lege, ciculara, orice) care sa indice restrangerea numãrului de monahi. Pentru cei care citesc, dar nu inteleg: BC are statut de observator, nu de menbru, in CEB. Participa uneori la discutii intr-o singura comisie a CEB. In Europa, BC nu este implicata in nici un fel de "organizatie" de dialog ecumenic. |
|
|||
|
|||
![]()
sofiaiuga de unde ai scos treaba cu restrictionarea nr tineri care sa doresc sa devina monahi? A vrut cineva tanar sa intra la manstire si i-a zis "ne pare rau dar sunteti al 99 lea in luna asta si depasiti targetul, reveniti peste un an poate mai scapam de cativa" Nici nu cred ca este o evidenta a numarului de tienri care intra in manastiri si nici cum ar putea fi acestia restictionati (concret)
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ochiul interior | Florin-Ionut | Teologie si Stiinta | 23 | 21.05.2018 14:27:49 |
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor | Tangun | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 90 | 05.08.2011 20:33:11 |
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic | doctor_faustus | Secte si culte | 5 | 28.11.2010 23:47:42 |
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 12.05.2007 01:58:05 |
|