![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Si diavolu stie Biblia pe de rost! Si la ce-i foloseste?
|
|
|||
|
|||
![]() Si Hristos stia Biblia pe de rost. Si i-a folosit sa-i invinga pe diavol si pe fariseii, in discutiile pe care le-a avut cu ei. Mantuitorul a rostit de cca. 40 de ori "este scris" (se referea la ceea ce este scris in Scriptura). Avand in vedere amagirile de tot felul, din lumea de azi, nu crezi ca ar fi bine sa fim ancorati in ceea ce "este scris"? Nu-ti cere nimeni sa te uiti la diavol. Priveste doar la Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
Si cum verifici daca parintele spune adevarul?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ia spune,cine nu a citit Biblia sau nu o stie pe derost nu se mantuieste? Si a mai dat cineva un exemplu pe forumul acesta: oare pana la inventia tiparului (in sec XV parca) nu s-a mantuit aproape nimeni? Nimeni afara de cei care aveau cate o copie transcrisa a scripturilor? Ia spune,vamesul din pilda Domnului stia Biblia? Nu stia nimic,nici macar o rugaciune! Si a fost mai presus de fariseu! Religia ta abia are cateva sute de ani si vrei sa pretinzi ca e cea adevarata? NIMIC din ce NU e infiintat de Hristos nu e adevarat! Sa ti minte asta! Si Sfantul Apostol Pavel spunea; "Au doara,S-a impartit Hristos?" Ai face bine sa raspunzi la aceasta intrebare! In primul rand sa-ti raspunzi tie! Pentru ca acel parinte are har,este un urmas direct al Mantuitorului Hristos prin hirotonie,punerea mainilor! Tu chiar nu ai citit Biblia? |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur. Nu a invatat-o El pe de rost. O stia!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și a strigat cu glas puternic și a zis: A căzut! A căzut Babilonul cel mare și a ajuns locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte." (Apocalipsa 18,2) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Lasa-i pe cei care se pricep mai bine sa polemizeze cu cei care nu sunt ortodocsi, ca de nu, duhul mandriei s-ar putea sa te mute si pe tine la alte confesiuni, pe baza asa-ziselor lui argumente scripturale. Exista multe alte topicuri interesante care asteapta vizitatori.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Ne complicam vietuirea crestina cu fel si fel de partizanate. Putem ramane fiecare acolo unde suntem (daca credem de cuviinta). Important este sa facem voia Domnului.[/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]“Ti s-a aratat, omule, ce este bine , si ce alta cere Domnul de la tine, decat sa faci dreptate, sa iubesti mila si sa umbli smerit cu Dumnezeul tau?” (Mica 6:8) [/SIZE] [SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]“Dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti.” (spune Domnul Iisus Hristos in Matei 23:23)[/SIZE] Daca facem voia Domnului, asa cum o cere in Cuvantul Sau, vom fi mantuiti, idiferent de confesiunea din care facem parte. La judecata nu vei fi intrebat daca ai fost ortodox sau protestant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar este parerea ta proprie si personala referitoare la credinta crestina si ti-o respect pentru ca esti liber sa cezi ce vrei. Dumnezeu lucreaza in fiecare dintre noi si nu stim noi cum ne vom gasi la sfarsitul vietii. Insa s-ar putea sa ai o surpriza atunci, pentru ca ai trait ca protestant intr-o tara ortodoxa. Daca erai adventist in Australia, datele ecuatiei ar fi fost cu totul altele.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce se intampla cu cei care nu au citi Biblia (presupunand ca nu au avut posibilitatea sa o citesca)? Sfanta Scriptura ne spune: "Pentru ca nu cei ce aud Legea, sunt neprihaniti in fata lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc Legea aceasta vor fi socotiti neprihaniti. Cand neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au lege , isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inim ile lor. Fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care, sau se invinovatesc sau se dezvinovatesxc intre ele. Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca prin Iisus Hristos lucrurile ascunse oamenilor." (Romani 2:13-16) "Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu, le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu... Asa ca nu se pot dezvinovati." (Romani 1:19-20) Pentru cei care nu au avut posibilitatea sa-L cunoasca pe Dumnezeu si voia Sa, din Sfanta Scriptura, Dumnezeu s-a descoperit in constiinta lor. Nimeni nu poate spune ca nu a stiut ca este bine sa nu minti, sa nu furi, sa nu curvesti, etc. Daca intrebarile dvs. sunt puse spre a scoate in evidenta importanta existentei unei confesiuni religioase, este problema dvs. Sfanta Scriptura ne arat ca Insusi Dumnezeu a avut grija si de cei care nu au putut citi Cuvantul Sau. Am si eu o intrebare pentru dvs.: ce se intampla cu cei care au posibilitatea sa cunoasca voia Domnului din Sfanta Scriptura, dar refuza acest lucru? Astazi, cine vrea poate avea o Biblie (nu vorbesc de zonele musulmane- si totusi, chiar si acolo Evanghelia intra prin mass-media). Credeti ca, la judecata, vor putea spune ca nu au cunoscut voia Domnului? Dvs. aveti o Biblie? Daca da, ati citit-o? Sau va e teama ca va smintiti (asa cum va invata unii "binevoitori")? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Convertirea unui adventist la ortodoxie | kesarion_breb | Secte si culte | 12 | 02.08.2010 16:33:30 |
|