Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2012, 12:39:40
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Cat de ilogic gandesti...
Daca cineva (X-ulescu) isi taie o bucatica de carne , si dupa care , vine la tine. Tu vei zice: "iata au venit 2 X-ulescu ?

Bucata de paine (Trupul Lui Hristos) face parte din Trupul Lui.
În cazul acesta logica ta este deficitară rău și pot eu zice că nu crezi Scriptura! Cum a spus Hristos? "Acesta este trupul Meu", ori "Aceasta este parte din trupul Meu"? Dacă interpretezi literalist textul, interpretează-l tot, nu doar partea care-ți convine!

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
"duh si adevar" deci a spus numai ADEVAR: este , si nicidecum reprezinta/simbolizeaza.
Dar vezi că textul original e în limba greacă, nu în limba română. În plus, Hristos S-a exprimat în limba aramaică și în context pascal, deci o conjunctură plină de simboluri.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 12:50:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Deoarece se stie ca sectarii sunt tributari unei traditii pecifice, bazata pe logica si apucaturi omenesti, toata gandirea lor fiind modelata de aceasta, nu-i poti face sa inteleaga anumite lucruri duhovnicesti.

Nu de alta, dar riscati sa o dati si voi in sectarism crezand ca pe analiza de text si taiat firul in patru (asa cum cred ei, nimerind oricum pe alaturi pana la urma) si nu in inspiratia Duhului Sfant, sta Biserica.

Probabil asa ar trebui sa se raportez corect ortodocsii la Sf. Taine atunci cand sunt aduse in discutie de sectari:

"Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta."

http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...nii-72546.html

Last edited by AlinB; 23.07.2012 at 12:54:51.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 14:13:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Niciun membru catolic ori ortodox nu a făcut minuni asemenea sfinților apostoli. Apostolii au fost unici.
Da, pentru ca au avut un Duh Sfant unic.

Ce perle domnule ..
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 14:15:56
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deoarece se stie ca sectarii sunt tributari unei traditii pecifice
Citat:
"Cinei Tale celei de taina, Fiul lui Dumnezeu, astazi, partas ma primeste, ca nu voi spune vrajmasilor Tai taina Ta, nici sarutare Iti voi da ca Iuda; ci ca talharul marturisindu-ma strig Tie : Pomeneste-ma, Doamne, intru imparatia Ta."
Iaca scârț, cine vorbește de "tradiție pecifică" (sic!)
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 14:16:42
Banned

Implicit

Citat:
Da, pentru ca au avut un Duh Sfant unic.
Gura păcătosului adevăr grăiește...
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 20:47:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Gura păcătosului adevăr grăiește...
Astea da inovatii adventiste.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2012, 20:49:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iaca scârț, cine vorbește de "tradiție pecifică" (sic!)
Adica ce, nu recunoaste Biserica Ortodoxa Sf. Traditie?

Doar ca fiind sub lucrarea Duhului Sfant, este Sfanta, pe cand cea a matale este sub lucrarea unor proroci mincinosi, avand alt duh..
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 11:54:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
doamna sunt sigur ca puteti mai mult de atat. Cand m-am referit la zeciuiala, am intrebat UNDE scrie in NT ca Hristos sau vreun apostol ne indeamna sa dam zeciuiala
nu vezi ce smecheri sunt! ei zic ca scrie in Biblie despre zeciuiala (desi nu avem nicio porunca de la apostoli in acest sens !!!, scrie doar in Vechiul Testament si tangential in Noul testament dar tot cu privire la legile si practicile din Vechiul), dar cu nerusinarea care-i caracterizeaza nu vor sa recunoasca scopul pentru care era data zeciuiala ! ei cred ca pot prosti la nesfarsit ! pai ii prostesc pe cei din cultul lor carora le iau banii !

scopul pentru care era platita zeciuiala nu mai este de actualitate in Noul testament, deoarece zeciuiala era platita de evrei celor din semintia levi, care nu primisera nimic la imparteala !!! nu aveau pamant sa-l lucreze si astfel sa aiba ce manca !
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 11:57:04
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

in loc sa implementeze principiul biblic noutestamentar "fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui", s-au gandit ca cel mai bine este sa fixeze obligatorie remiterea catre liderii cultului a unei zecimi, ca sa fie ei siguri ca vor primi nu doar atata cat ii lasa inima, ci o norma fixa !

eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie !

unde scrie domnilor ca primii crestini dadeau zeciuiala si unde li se cerea asta??
Reply With Quote
Vechi 27.07.2012, 12:46:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
eu nu stiu cum de nu le crapa obrazul de rusine! si mai au si lipsa de respect incat vin cu Scripturile ca sa justifice aceasta hotie !
Nu e vorba de rusine.
Banul este sangele care tine in viata religia adventista ba mai mult, se raspandeste ca raia.

Prin cei 10% (de fapt chiar 20% din net si peste) se aduna sume colosale, suficient cat sa atraga multe muste la miere (chiar asa contaminata cum e).
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32