![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=53, oare parintele Arsenie Boca a scapat neatins de mrejele invidiei? Apoi orice om care cade in pacat are posibilitatea de a se pocai. Altminteri, jertfa lui Hristos ar fi fost zadarnica. Cine are o garantie ca parintele Arsenie Boca n-a fos in stare de pocainta? Sa nu uitam cum a murit, totusi... Caci gura lumii-i sloboda si umbla vorba ca ar fi fost ajutat nitel sa plece din aceasta lume. Asta inseamna mucenicie, adica botezul sangelui care presupune curatarea de orice pacat. Apoi sa nu uitam ca Biserica ar trebui sa ia atitudine si fata de aspecte care se deruleaza in zilele noastre: ecumenism, masonerie, pecetluire, satanizarea populatiei prin greseli grave ale conducatorilor etc. Societatea civilă cere o reacție de la BOR ,,Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediției, trei organizații nonprofit - Asociația părinților pentru o educație sănătoasă, Asociația civică pentru Constanța și Asociația pentru revigorarea tradiției - au anunțat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacție fermă față de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizații consideră că primarul „promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar și că are „un comportament imoral“. „Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nicio legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani, și care va continua și în această seară“." Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/de...el-505347.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=53, oare parintele Arsenie Boca a scapat neatins de mrejele invidiei? Apoi orice om care cade in pacat are posibilitatea de a se pocai. Altminteri, jertfa lui Hristos ar fi fost zadarnica. Cine are o garantie ca parintele Arsenie Boca n-a fost in stare de pocainta? Sa nu uitam cum a murit, totusi... Caci gura lumii-i sloboda si umbla vorba ca ar fi fost ajutat nitel sa plece din aceasta lume. Asta inseamna mucenicie, adica botezul sangelui care presupune curatarea de orice pacat. Apoi sa nu uitam ca Biserica ar trebui sa ia atitudine si fata de aspecte care se deruleaza in zilele noastre: ecumenism, masonerie, pecetluire, satanizarea populatiei prin greseli grave ale conducatorilor etc. Societatea civilă cere o reacție de la BOR ,,Ieri după-amiază, înainte de închiderea ediției, trei organizații nonprofit - Asociația părinților pentru o educație sănătoasă, Asociația civică pentru Constanța și Asociația pentru revigorarea tradiției - au anunțat că au adresat câte un protest Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române și Arhiepiscopiei Tomisului, cerând o reacție fermă față de rolul pe care primarul Radu Mazăre îl va interpreta în această seară. Cele trei organizații consideră că primarul „promovează, de ani buni, stațiunea Mamaia drept un paradis al turismului sexual“, dar și că are „un comportament imoral“. „Solicităm Bisericii Ortodoxe Române o poziție clară față de festivismul obscen și fără nicio legătură cu valorile poporului român cultivat de primarul Constanței, Radu Mazăre, de-a lungul ultimilor trei ani, și care va continua și în această seară“." Sursa: http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/de...el-505347.html |
|
||||
|
||||
![]()
Stiu despre pocainta, si eu m-am gandit la asta. Dumnezeu stie, daca a avut greseli si pocainta lui.
Dar nu uita un lucru: si noi, ca si crestini, avem OBLIGATIA (nu libertate ci obligatie) sa vedem prin ce gropi cadem sa nu murim. Asta cu invidia nu este un argument, este exclus. Tonul nu este de invidie. Ce sa invidieze un monah batran din capatul tarii. Iar ce a spus a spus foarte corect. Din tot ce ai spus nu te-ai atins cu o virgula de faptele prezentate de ei, ai spus de invidie si altele. Daca ai ceva de spus, adu argumente reale. |
|
||||
|
||||
![]()
@gpalama
De unde ideea ca Pr.Boca a invatat despre reincarnare? Ai citit cartea dansului? Cap coada. Intreb, caci, daca ai fi citit, ai fi vazut ca Pr.Boca nu era pentru reincarnare, din contra. Nimeni, dar absolut nimeni, nu considera ca Pr.Boca a fost fara de pacat, infailibil si dumnezeu pe pamant. Cu Pr.Staniloae nu e chiar asa. Uitam ca amandoi au facut puscarie si ca erau urmariti de securitate. De ceilalti doi parinti, nu stiu. Ai vazut ce zice Pr.Papacioc despre Sf.Catolici? "- Au nădejde de mântuire? - Nu! Mântuire este doar în Biserica Ortodoxă, în Hristos. Si se pune problema chiar a Bisericii Catolice. - În Biserica Catolică, am înteles că nu mai există epicleza. În azima si în vinul lor mai există Hristos? - Dacă îmi îngăduiti, dacă ar fi posibil să întreb pe Hristos lucrul acesta, v-as spune. Catolicii sunt foarte vinovati, pentru că 1054 de ani am fost împreună. S-au făcut Sinoadele Ecumenice si ultimul a fost la anul 787. S-au făcut sapte Sinoade Ecumenice care au stabilit dogmele despre Mântuitorul, despre Duhul Sfânt, despre Maica Domnului, despre firile si puterile Mântuitorului. S-au stabilit toate aceste lucruri împreună cu ei. De ce s-au despărtit la anul 1054? Si au început cu interpretări proprii. Au schimbat Crezul. Nu sunt eretici pentru noi, pentru că au sapte Taine; cum le au ei, cu aspectele lor simbolice - dar le au. Dacă n-ar avea aceste sapte Taine ar fi eretici. Este numai o greseală confesională. Dar ne despart foarte importante lucruri de dogmă. Referitor la sfintii catolici, ei nu făceau dogmatică când trăiau. Dacă am face o comparatie între Sfântul Serafim de Sarov si Sfântul Francisc de Assisi, ei erau sfinti prin rugăciune, prin lipsuri extraordinare, nu vorbeau de rău. Ei rămân de valoare. Noi discutăm aspectul dogmatic. Bunăoără ei au băgat pe Filioque. Au spus că Duhul Sfânt purcede si de la Fiul. Prin asta se întelege micsorarea Sfântului Duh. Care nu este un adevăr. Mântuitorul spune: Care de la Tatăl purcede (Ioan 15, 26). Deci, este limpede. " extras de aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_secte.htm Si daca Pr.Teofil Paraianu a spus ca putem sa ne rugam cu eterortodocsii si multi i-au sarit in aparare, de ce brusc e mare problema ca Pr.Boca l-a pictat pe Assisi(nu stim exact de ce l-a pictat)? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Link direct Cararea Imparatiei(ultima editie, 2003): http://www.scribd.com/doc/232068682/...rea-Imparatiei Cuvinte Vii: http://www.scribd.com/doc/51158106/A...ca-Cuvinte-Vii Stiu ca aceste carti sunt cele bune ptr. ca le am si in original, cu coperti. Am mai vazut tot felul de variante pe net si varianta din 1995. Celelalte carti sunt scrise de diferite persoane. Unele marturii sunt adevarate, altele false sau inflorite etc. De ex. Pr.Petru din Sibiu l-a cunoscut pe Pr.Boca si a vb despre dansul, iar Pr.Petru este un parinte exceptional, asa ca il cred pe cuvant. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce sa aduc eu duvezi si sa nu aduca dovezi concrete acuzatorii parintelui? Adica un filmulet, o poza cu persoanele in cauza, nu inregistrari cu propriile pareri sau cu zvonuri de tip radio-sant. Dar fiind post, poate ca ar fi mai bine sa-mi vad de pacatele mele. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Legat de reincarnare - oamenii l-au auzit textual spunand ca s-a reincarnat. Punct. 2. La Sambata de sus este o biblioteca a manastirii unde s-au gasit numeroase carti ale parintelui despre reincarnare si vrajitorie - o sa verific si eu personal informatia asta. 3. Cu Biserica Catolica - au murit sfinti ortodocs pentru lucruri neinsemnate? 4. Sfantul Ignatie Briancianinov a zis clar ca Francisc de Assisi este inselat - citeste cartile lui. 5. Asta cu sfinti ai rugaciunii este o ... elucubratie. Duhul Sfant si Dumnezeu este in primul rand ADEVAR. Toata Evanghelia vorbeste despre Adevar si nu despre ... rugaciune. Ne botezam si ne sfintim in Adevar nu in ... mistica goala fara adevar. Crezi ca ei, catolicii nu combat "eresurile" ortodoxe? Crezi ca ei in manastire nu zic ca noi suntem rataciti si inselati ? 6. Problema la asa zisii sfinti catolici este de experienta duhovniceasca gresita - inselari majore dovedite de Sf. Ignatie Briancianinov si de mistica ortodoxa. Asa zisele lucruri mici sunt de fapt putin mai mari. Vezi te rog si tu clipurile de pe net care sunt despre "inselarea parintelui arsenie" si discutam corect si pe argumente. Pozitia mea acum este de a DISCUTA, nu de a TINE vreo o parte. Am scris mai sus ca atata timp cat zeci de mii de oameni vin la mormantul Parintelui si se indreapta spre Biserica este un lucru bun. Dar ce te faci cu celelalte ? Si care trebuie sa fie pozitia noastra corecta fata de acest lucru ? Eu personal as zice: Doamne, nu stiu. Iarta-ma. Cinstesc toti sfintii tai, dar aici ma pazesc pentru ca nu stiu. Punct. Si mi se pare o pozitie corecta. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu personal m-am ars rau de tot cu un asa zis ... parinte.
Am fost la el si dupa asta era sa mor. Naiv, credul, cu maxima credinta. Si ce a fost dupa asta, bine ca am scapat. Asa ca va sfatuiesc si pe voi sa aveti grija... Am invatat sa mai si cercetez putin ca e vremea sfarsitului si a inselarii maxime. Poate ma iarta Dumnezeu daca stau sa ma uit putin cu atentie si respect si corectitudine. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa avem grija ca atunci cand un parinte incorect politic este ,,ajutat" sa treaca in lumea dreptilor, nu exista niciun interes ca acesta sa fie cinstit in vreun fel dupa moarte. Dovezi denigratoare se mai pot si fabrica. Faptul ca intr-o camera exista niste carti de vrajitorie sau de chimie nu constituie o dovada ca ele au fost citite de cineva anume.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-Pr.Papacioc si Pr.Teofil Paraianu au gresit si ei clar pt ca greco si romano -catolicii sunt eretici,nu au sfinti,nu au taine valide,nici preotie ,nici botez si nu ne putem ruga cu ereticii. -Canonul 45 al Sfintilor Apostoli - Episcopul, presbiterul sau diaconul, daca numai s-ar ruga impreuna cu ereticii, sa se afuriseasca, iar daca le-a permis acestora sa savârseasca ceva ca si clerici (sa savîrseasca cele sfinte), sa se cateriseasca." 3. Canonul 46 al Sfintilor Apostoli - Episcopul sau presbiterul care primesc botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce întelegere poate sa fie între Hristos si Veliai? Sau ce parte are credinciosul cu necredinciosul?" 4. Canonul 64 al Sfintilor Apostoli - Daca vreun cleric sau laic intra în sinagoga iudeilor sau a ereticilor ca sa se roage, sa se cateriseasca si sa se afuriseasca." 5. Canonul 6 al Sinodului V local de Ia Laodiceea (343) - Nu este îngaduit ereticilor a intra în casa lui Dumnezeu daca staruie în eres." Sfântul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) "Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strâmba si de toate discutiile lor, caci si pamântul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste în Credinta Ortodoxa îsi va mântui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decât curata si sfânta noastra Credinta Ortodoxa ... De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie ... Daca cineva îti spune: 'Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu,' atunci, fiule, raspunde-i asa: 'Fatarnicule! Cum pot fi amândoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4, 5) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ma poate ajuta cineva sa cumpar o rasa("vesmant"pt. Protopsalti)? | inclusiveu | Generalitati | 9 | 02.07.2012 15:08:55 |
Ceva frumos..."invata" | ioana30 | Generalitati | 1 | 29.11.2010 17:23:12 |
Cum pot "aduce" pe cineva drag la credinta? | lourdes19 | Generalitati | 2 | 19.10.2010 12:06:29 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
|