Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2008, 21:04:14
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Curatia invataturii.

"Și intrând în templu, a început să scoată pe cei ce vindeau și cumpărau în el. Zicându-le: Scris este: "Și va fi casa Mea casă de rugăciune"; dar voi ați făcut din ea peșteră de tâlhari. Și era în fiecare zi în templu și învăța. Dar arhiereii și cărturarii și fruntașii poporului căutau să-L piardă. Și nu găseau ce să-I facă, căci tot poporul se ținea după El, ascultându-L." (Luca 19, 45-48)
Reply With Quote
Vechi 03.12.2008, 14:33:28
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

"22. Auzind Iisus i-a zis: „inca una iti lipseste: Vinde toate cate ai si le imparte saracilor si vei avea comoara in ceruri; si vino de urmeaza Mie“.
...
26. Zis-au cei ce ascultau: „si cine poate sa se mantuiasca?“
27. Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu“."
"dar voi ați făcut din ea peșteră de tâlhari":

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-12-03&id=17277

deci shi azi se mai mantuiesc unii
Reply With Quote
Vechi 03.12.2008, 15:19:53
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

...mai usor va trece camila prin urechile acului... M-a surprins Duminica preotul citind cămila in loc de camila. Camila este o funie foarte groasa cu care se legau corabiile de mal. Se pare ca cineva a gresit cand a tradus / transcris Biblia in romaneste, nu?

Stau si ma intreb cat de instarit are voie sa fie cineva ca sa nu se inscrie in categoria celor de mai sus, care cu greu se vor mantui? Bogati ca Avraam putini sunt si uite ca Avraam este in Ceruri asteptandu-ne la el... Daca am o casa, o masina, ceva economii deoparte nu ma consider bogat, nu? Oare ce inseamna exact aceasta bogatie-limita pentru Dumnezeu? Inseamna ca suntem obligati de constiinta sa dam surplusul nostru celor care nu au, ca sa implinim porunca Domnului?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2008, 15:54:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
"22. Auzind Iisus i-a zis: „inca una iti lipseste: Vinde toate cate ai si le imparte saracilor si vei avea comoara in ceruri; si vino de urmeaza Mie“.
...
26. Zis-au cei ce ascultau: „si cine poate sa se mantuiasca?“
27. Iar El a zis: „Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu“."
"dar voi ați făcut din ea peșteră de tâlhari":

http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-12-03&id=17277

deci shi azi se mai mantuiesc unii

credintza in Dumnezeu ii lipsea, shi parafrazand pe sf Ap Pavel : caci toate de le-ai da ardere de tot, sau pe tine insutzi mortzii, shi toate daca le-ai da saracilor, shi daca ai muta shi muntzii, shi daca ai stii pe de rost toata scriptura, shi ai spune toate rugaciunile, dar daca dragoste nu ai shi Credintza te-a parasit, atunci la nimic nu-tzi foloseshte...

ca despre legea cea noua vorbea Hristos, draga Florin Ionutz, ca spune sa impartzi saracilor, deci Domnul, a impartzit tzara Lui, pamantul Lui, Edenul, Caananul cel binecuvantat l-a dat celor saraci... Domnul a facut-o... shi din dragoste shi din mila... dar ei n-au vazut shi n-au crezut... shi inca mai cerceteaza... "au doara", noi, crezi dumneata ca om fi mai buni?

Spunea CLD:
"Azi trăim în vremea lui Noe. Ce făceau atunci? Se însurau, se măritau, mâncau și beau. Cine a zis: <<Fă corabie>>? Cine a făcut-o? Cine l-a ajutat? Ce zicea lumea și cei ce-l ajutau să facă corabie? Râdeau de el."
...
"Iată ce zice Tatăl: lasă, fiule, cartea pământească, și ia cartea cerească. Vai de voi, pământ și mare! că Domnul vrea să vă nimicească."

"Fiilor, în casa Mea de rugăciune, odată cu voi pășesc și cei cu duhuri rele. Credeți? Am intrat după voi și abia v-am mai găsit printre duhurile rele. Credeți? Vai de cei ce nu cred că stau la ușă duhurile rele! Iată că și preoții nu mai dau hrană sufletească trebuitoare poporului Meu. Eu nu vă spun vouă ca să-i urâți pe preoți. Rugați-vă pentru ei, că și pe ei îi fură cei răi.
Fiilor, M-a trimis Tatăl la voi să vă fac totul cunoscut, să vă trezesc din moleșeală. Copilași, lucrați cu mâinile și pășiți cu drag cu picioarele pe calea mântuirii. Am în mână cinci mere, și dacă le curăț, rămâne puțin, numai un sfert. Iată, și acest sfert va pieri atunci.
... Fiilor, cât timp este de când a fost satana să cutreiere pământul? Învățați Scriptura pe dinafară, că se va ridica într-un miez de noapte, se va ridica. Învățați-vă Scriptura. Iată, vasul Meu, când a fost închisă la un loc cu o sectantă, a întrebat-o sectanta de ce postește, și vasul Meu nu a putut să răspundă. Întrebați vasul Meu ce vorbire a avut cu sectantele. Și după vorbire, o sectantă a visat că trecea pe o punte peste o prăpastie mare, și când era la jumătate, a căzut de pe punte și a apărut un om cu haine negre și lungi până jos și a prins-o și a întrebat-o: <<De ce nu postești?>>. Și i-a mai spus că dacă postea, nu mai cădea, și i-a spus că la cer nu se poate ajunge cu toate ale lumii. Ea a zis că postește o zi pe an, iar el i-a zis: <<Cum a postit fariseul>>. Din vorbele purtate, ea și-a luat angajamentul că va posti și ea ca vasul Meu."

"Socotiți timpul, că vremurile sunt grele. Fiule, să plângi când vezi că a venit seara și nu ai făcut ce erai dator să faci și să împlinești. Iată, Eva numai a gândit: <<Oare, de ce a zis să nu mâncăm din pomul oprit?>>, iar diavolul a auzit și a zis că nu e păcat. Iată, și la voi este îndoială. "
Reply With Quote
Vechi 03.12.2008, 20:38:44
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

ÎNTÂIA EPISTOLĂ SOBORNICEASCĂ A LUI PETRU 1Astfel dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmați-vă și voi cu același fel de gândire. Căci Cel ce a pătimit în trup, a sfârșit-o cu păcatul;
1Petr 3.18;Rom 6.2-7;Gal 5.24;Col 3.3-5;
2pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.
Rom 14.7;1Pet 2.1;Gal 2.20;1Pet 1.14;Ioan 1.13;Rom 6.11;2Cor 5.15;Iac 1.18;
3Ajunge, în adevăr, că în trecut ați făcut voia Neamurilor, și ați trăit în desfrânări, în pofte, în beții, în ospețe, în chefuri și în slujiri idolești neîngăduite.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2008, 06:09:27
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Fariseii iscodirea fatarnica.

Miercuri, 3 Decembrie 2008

"Și într-una din zile, pe când Iisus învăța poporul în templu și binevestea, au venit arhiereii și cărturarii, împreună cu bătrânii, Și, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci acestea, sau cine este Cel ce Ți-a dat această putere? Iar El, răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Și ei cugetau în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-ați crezut în el? 6. Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide cu pietre, căci este încredințat că Ioan a fost prooroc. 7. Și au răspuns că nu știu de unde. 8. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea." (Luca 20, 1-8)
Reply With Quote
Vechi 04.12.2008, 13:03:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Miercuri, 3 Decembrie 2008

"Și într-una din zile, pe când Iisus învăța poporul în templu și binevestea, au venit arhiereii și cărturarii, împreună cu bătrânii, Și, vorbind, au zis către El: Spune nouă, cu ce putere faci acestea, sau cine este Cel ce Ți-a dat această putere? Iar El, răspunzând, a zis către ei: Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni? Și ei cugetau în sinea lor, zicând: Dacă vom spune: Din cer, va zice: Pentru ce n-ați crezut în el? 6. Iar dacă vom zice: De la oameni, tot poporul ne va ucide cu pietre, căci este încredințat că Ioan a fost prooroc. 7. Și au răspuns că nu știu de unde. 8. Și Iisus le-a zis: Nici Eu nu vă spun vouă cu ce putere fac acestea." (Luca 20, 1-8)

Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt, și spuneți-Mi: Botezul lui Ioan era din cer sau de la oameni?

(din cer)
(de la oameni)

deci un cuvant de raspuns era format impreuna cu particula respectiva, sau ce sunt din shi de la in gramatica?

deci vedetzi? ce se subantzelege?

ca daca ar fi raspuns cinstit ar fi legat sufleteshte lucrurile, cuvintele, marturisirea in Dumnezeu, pe cand ei avand alt interes, caci voiau sa-l scoata eretic, sau sa-l compromita sau sa-l considere ca are drac sau sa-l omoare, sau sa-shi pastreze ei scaunele shi privilegiile lumeshti, sau cine shtie ce alte interese aveau, respectiv au analizat shi din frica de a nu fi intrebatzi sau de Hristos, sau de popor, ca nu aveau raspuns cinstit ci interesat, deci pentru astea parese ca au preferat sa raspunda, facandu-se ca nu shtiu. Dar Hristos, le-a raspuns ca shi cum le-ar fi raspuns rautacios, ori ca i-a trimis la plimbare, dar Domnul nu le-a raspuns deoarece era raspunsul in intrebarea pe care le-o pusese:

"Vă voi întreba și Eu pe voi un cuvânt..."

deci le-a raspuns cu ce putere facea acestea, dar ne-a shi invatzat deosebirea duhului, a ritualurilor, a trairii credintzei,

"...din cer sau de la oameni ?"

astfel ca intr-un simplu dialog se pot invatza foarte multe despre Imparatzia Cerurilor, shi despre cautarea cinstita a pocaintzei.

deci daca intrebi va urma candva:

"Vă voi întreba și Eu pe voi..." pe aceia doar un cuvant, "putere" ca asta ii interesa pe ei, dar pe noi cineshtie cate ne va intreba, de exemplu pe Adam l-a intrebat:
"Adame, Adame unde te-ai ascuns?" sau ceva de genul asta...
Reply With Quote
Vechi 04.12.2008, 21:10:12
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Vindecarea femeii bolnave de multi ani, cu indrazneala si credinta.

"Și a mers cu el. Și mulțime multă îl urma pe Iisus Și Îl îmbulzea. Și era o femeie care avea, de doisprezece ani, curgere de sânge. Și multe îndurase de la mulți doctori, cheltuindu-și toate ale sale, dar nefolosind nimic, ci mai mult mergând înspre mai rău. Auzind ea cele despre Iisus, a venit în mulțime și pe la spate s-a atins de haina Lui. Căci își zicea: De mă voi atinge măcar de haina Lui, mă voi vindeca! Și îndată izvorul sângelui ei a încetat și ea a simțit în trup că s-a vindecat de boală. Și îndată, cunoscând Iisus în Sine puterea ieșită din El, întorcându-Se către mulțime, a întrebat: Cine s-a atins de Mine? Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine? Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta. Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul; Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!" (Marcu 5, 24-34)
Reply With Quote
Vechi 05.12.2008, 20:56:47
mirelat
Guest

Implicit Evanghelia zilei: Ajutorul de la Domnul, cunoasterea lui Dumnezeu prin Iisus Hristos.

"Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30)
Reply With Quote
Vechi 05.12.2008, 22:48:20
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
"Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30)
Din aceasta Evanghelie intelegem ca Fiul este usa care duce catre Tatal. Nimeni nu poate sa ajunga la Tatal decat prin Fiul. Iar Fiul a intrat la Tatal in stare de jertfa, toti trebuie sa fim imprimati de jertfa Fiului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30