![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
22. Ci v-ati apropiat de muntele Sion si de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri, in adunare sarbatoreasca, 23. Si de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri si de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, si de duhurile dreptilor celor desavarsiti, (Evrei 12 1. Sufletele dreptilor sunt in mana lui Dumnezeu si chinul nu se va atinge de ele. 2. In ochii celor fara de minte, dreptii sunt morti cu desavarsire si iesirea lor din lume li se pare mare nenorocire. 3. Si plecarea lor dintre noi, un prapad, dar ei sunt in pace. 4. Chiar daca, in fata oamenilor, ei au indurat suferinte, nadejdea lor este plina de nemurire. (Int lui Sol 3 Iata cum va numeste pe voi Biblia: cei fara de minte |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Minunile au fost facute cu putere de la Dumnezeu. Domnul Iisus Hristos se trezea dimineata devreme, cand inca mai era intunerec, si petrecea mult timp in rugaciune si totdeauna facea voia Tatalui. Omul Iisus Hristos (a nu se intelege ca nu credem in Dumnezeirea Mantuitorului) este etalonul nostru de credinta. Daca am avea credinta adevarata, Tatal ceresc ne-ar da si noua puterea sa facem minuni. "Adevărat, adevărat, vă spun, că cine crede în Mine, va face şi el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele şi mai mari decât acestea; pentru că Eu mă duc la Tatăl" (Ioan 14:12). "Drept răspuns, Isus le-a zis: "Adevărat vă spun că, dacă veţi avea credinţă şi nu vă veţi îndoi, veţi face nu numai ce s-a făcut smochinului acestuia; ci chiar dacă aţi zice muntelui acestuia: ,Ridică-te de aici, şi aruncă-te în mare', se va face."(Matei 21:21). |
|
|||
|
|||
![]()
Omul Iisus Hristos (a nu se intelege ca nu credem in Dumnezeirea Mantuitorului) este etalonul nostru de credinta.Trebuia sa spui Dumnezeul-Om Iisus Hristos caci El nu a fost un simplu om foarte credincios, asemeni multora dintre Sfinti care L-au urmat la nivelul cel mai inalt si au facut minuni mai mari decat El, asa cum El a profetit. Se naste intrebarea ce ,,biserica,, e aceea care nu a nascut nici un Sfint facator de minuni asemeni Sfintilor Apostoli cum e cazul vostru?
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer scuze ca am avut indrazneala sa ma exprim exact ca in Sfanta Scriptura. Dvs. unde ati gasit expresia "Dumnezeul-Om"?(Am auzit si eu de expresia aceasta in religiile orientale - acei "guru" considerati "oameni-dumnezei").
|
|
|||
|
|||
![]()
Iata textele pe care trebuia sa le cunosti despre Hristos cu care te tot lauzi, care e Dumnezeu intrupat sau se poate spune dupa cele doua firi dumnezeiasca si omeneasca ca e Dumnezeu-Omul. Altfel te apropii periculos de mult de invatatura ariana a martorilor lui Iehova care spun ca Hristos nu e Dumnezeu :
28. A raspuns Toma si I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu! (Ioan 20 16. Si cu adevarat, mare este taina dreptei credinte: Dumnezeu S-a aratat in trup, S-a indreptat in Duhul, a fost vazut de ingeri, S-a propovaduit intre neamuri, a fost crezut in lume, S-a inaltat intru slava. (1Tim 3 9. Caci intru El locuieste, trupeste, toata plinatatea Dumnezeirii, (Col 2,9) 1. La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul. 2. Acesta era intru inceput la Dumnezeu. 3. Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut. 14. Si Cuvantul S-a facut trup si S-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de har si de adevar. (Ioan 1 |
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc foarte bine textele. Altceva va intrebasem.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ori n-ai fost clar tu, ori n-am inteles eu. Care-i intrebarea pana la urma?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca m-ati corectat pe mine, iar eu am folosi o expresie scrisa in Sfanta Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nimic gresit in aceasta formulare pentru ca Hristos e si Dumnezeu adevarat si om adevarat; au folosit-o Sfintii Parinti de care eu nu ma dezic cum te dezici si lepezi tu de EG White cand iti arat aberatiiile ei. Nici in Evanghelii nu gasim expresia ,,Eu sunt Alfa si Omega,, ci e reprodusa de Sfantul Apostol Ioan in Apocalipsa. Daca ai citi Vietile Sfintilor si scrierile lor, ai intelege ca nu sunt cu nimic mai prejos decat Faptele Apostolilor si Epistolele lor. Si EG White a adaugat la Biblie o multime de aberatii. Iata o monstra:
Al treilea articol din crezul publicat de ei spune că ei cred: "Că Sfintele Scripturi ale Vechiului și Noului Testament au fost scrise sub inspirația lui Dumnezeu, conțin o revelație completă a voii Lui pentru om și sunt singurul indreptar infailibil de credință și practică." Și acest lucru sună bine; dar este fals, absolut fals. Adventiștii de ziua a șaptea nu cred că Scripturile Vechiului și Noului Testament conțin revelația completă a voii lui Dumnezeu pentru om și nici nu tratează aceste scripturi ca și cum ar fi "singurul lor indreptar infailibil de credință și practică," deoarece ei cred că scrierile profetului lor, doamna E.G. White, sunt și ele inspirate de Dumnezeu; ei cred că aceste scrieri conțin o revelație mai completă a voii lui Dumnezeu pentru om și că sunt infailibile. Ba mai mult, ei fac din credința in aceste scrieri un test de credință și apartenență al biserica lor. Toate acestea sunt dovezi cat se poate de clare. Doamna White a pretins neincetat că scrierile ei sunt inspirate de Dumnezeu și le-a pus pe aceeași treaptă cu Biblia. Ea spune: "Am luat prețioasa Biblie și am inconjurat-o cu cateva mărturii pentru biserică, pentru poporul lui Dumnezeu. Am spus că astfel sunt implinite nevoile aproape tuturora. "(Mărturii, Vol. 2, p. 605; Vol. 5, p. 664). Conform cu 2 Tim. 3:16,17, doar Biblia e o călăuză suficientă către rai și-l echipează pe omul lui Dumnezeu cu toate faptele bune. Dar doamna White adaugă Bibliei scrierile ei; de fapt o inconjoară cu ele. Cu amandouă pe aceeași poziție, ea spune "sunt implinite nevoile aproape tuturora." Pretenția că scrierile doamnei White sunt infailibile a fost făcută in 1911. In acel an au declarat că scrierile ei sunt "singurul interpret infailibil al principiilor Bibliei " (Semnul fiarei, de G.A. Irwin, p. 1). Prin urmare, ei susțin că Biblia nu e singurul lor crez, nu se explică singură și nici nu reprezintă singurul lor indreptar infailibil de credință și practică. Dimpotrivă, credința in doamna White și scrierile ei e cel mai important lucru, principalul articol de credință, dar care nu e publicat. |
|
|||
|
|||
![]()
Mai clar:
[SIZE=3] [/SIZE][SIZE=3]Al treilea articol din crezul publicat de ei spune că ei cred: "Că Sfintele Scripturi ale Vechiului și Noului Testament au fost scrise sub inspirația lui Dumnezeu, conțin o revelație completă a voii Lui pentru om și sunt singurul indreptar infailibil de credință și practică." Și acest lucru sună bine; dar este fals, absolut fals. Adventiștii de ziua a șaptea nu cred că Scripturile Vechiului și Noului Testament conțin revelația completă a voii lui Dumnezeu pentru om și nici nu tratează aceste scripturi ca și cum ar fi "singurul lor indreptar infailibil de credință și practică," deoarece ei cred că scrierile profetului lor, doamna E.G. White, sunt și ele inspirate de Dumnezeu; ei cred că aceste scrieri conțin o revelație mai completă a voii lui Dumnezeu pentru om și că sunt infailibile. Ba mai mult, ei fac din credința in aceste scrieri un test de credință și apartenență al biserica lor. Toate acestea sunt dovezi cat se poate de clare.[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Doamna White a pretins neincetat că scrierile ei sunt inspirate de Dumnezeu și le-a pus pe aceeași treaptă cu Biblia. Ea spune: [/SIZE][SIZE=3] "Am luat prețioasa Biblie și am inconjurat-o cu cateva mărturii pentru biserică, pentru poporul lui Dumnezeu. Am spus că astfel sunt implinite nevoile aproape tuturora. "(Mărturii, Vol. 2, p. 605; Vol. 5, p. 664). [/SIZE] [SIZE=3]Conform cu 2 Tim. 3:16,17, doar Biblia e o călăuză suficientă către rai și-l echipează pe omul lui Dumnezeu cu toate faptele bune. Dar doamna White adaugă Bibliei scrierile ei; de fapt o inconjoară cu ele. Cu amandouă pe aceeași poziție, ea spune "sunt implinite nevoile aproape tuturora." [/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Pretenția că scrierile doamnei White sunt infailibile a fost făcută in 1911. In acel an au declarat că scrierile ei sunt "singurul interpret infailibil al principiilor Bibliei " (Semnul fiarei, de G.A. Irwin, p. 1).[/SIZE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=3]Prin urmare, ei susțin că Biblia nu e singurul lor crez, nu se explică singură și nici nu reprezintă singurul lor indreptar infailibil de credință și practică. Dimpotrivă, credința in doamna White și scrierile ei e cel mai important lucru, principalul articol de credință, dar care nu e publicat.[/SIZE] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|