![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Și coborând împreună cu ei, a stat în loc șes, El și mulțime multă de ucenici ai Săi și mulțime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim și de pe țărmul Tirului și al Sidonului, care veniseră ca să-L asculte și să se vindece de bolile lor. Și cei chinuiți de duhuri necurate se vindecau. Și toată mulțimea căuta să se atingă de El că putere ieșea din El și-i vindeca pe toți. Și El, ridicându-Și ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiți voi cei săraci, că a voastră este împărăția lui Dumnezeu. Fericiți voi care flămânziți acum, că vă veți sătura. Fericiți cei ce plângeți acum, că veți râde. Fericiți veți fi când oamenii vă vor urî pe voi și vă vor izgoni dintre ei, și vă vor batjocori și vor lepăda numele voastre ca rău din pricina Fiului Omului. Bucurați-vă în ziua aceea și vă veseliți, că, iată, plata voastră multă este în cer; pentru că tot așa făceau proorocilor părinții lor." (Luca 6, 17-23)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia Duminicii a XXVII-a dupa Rusalii
(Tamaduirea femeii garbove) Luca 13, 10-17 10. Si invata Iisus intr-una din sinagogi sambata. 11. Si iata o femeie care avea de optsprezece ani un duh de neputinta si care era garbova, de nu putea sa se ridice in sus nicidecum; 12. Iar Iisus, vazand-o, a chemat-o si i-a zis: „Femeie, esti dezlegata de neputinta ta“. 13. Si si-a pus mainile asupra ei, si ea indata s-a indreptat si slavea pe Dumnezeu. 14. Iar mai-marele sinagogii, maniindu-se ca Iisus a vindecat-o sambata, raspunzand, zicea multimii: „sase zile sunt in care trebuie sa se lucreze; venind deci intr-acestea, vindecati-va, dar nu in ziua sambetei!“. 15. Iar Domnul i-a raspuns si a zis: „Fatarnicilor! Fiecare dintre voi nu dezleaga, oare, sambata boul sau sau asinul de la iesle, si nu-l duce sa-l adape? 16. Dar aceasta, fiica a lui Avraam fiind, pe care a legat-o satana, iata, de optsprezece ani, nu se cuvenea, oare, sa fie dezlegata de legatura aceasta, in ziua sambetei?“. 17. si zicand El acestea, s-au rusinat toti care erau impotriva Lui, si toata multimea se bucura de faptele stralucite savarsite de El. |
|
|||
|
|||
![]()
"Și apropiindu-se unii dintre saducheii care zic că nu este înviere, L-au întrebat: Zicând: Învățătorule, Moise a scris pentru noi: Dacă moare fratele cuiva, având femeie, și el n-a avut copii, să ia fratele lui pe femeie și să ridice urmaș fratelui său. Erau deci șapte frați. Și cel dintâi, luându-și femeie, a murit fără de copii. Și a luat-o al doilea, și a murit și el fără copii. A luat-o și al treilea; și tot așa toți șapte n-au lăsat copii și au murit. La urmă a murit și femeia. Deci femeia, la înviere, a căruia dintre ei va fi soție, căci toți șapte au avut-o de soție? Și le-a zis lor Iisus: Fiii veacului acestuia se însoară și se mărită; Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela și învierea cea din morți, nici nu se însoară, nici nu se mărită. Căci nici să moară nu mai pot, căci sunt la fel cu îngerii și sunt fii ai lui Dumnezeu, fiind fii ai învierii. Iar că morții înviază a arătat chiar Moise la rug, când numește Domn pe Dumnezeul lui Avraam, și Dumnezeul lui Isaac, și Dumnezeul lui Iacov. Dumnezeu deci nu este Dumnezeu al morților, ci al viilor, căci toți trăiesc în El. Iar unii dintre cărturari, răspunzând, au zis: Învățătorule, bine ai zis. Și nu mai cutezau să-L întrebe nimic. Iar El i-a întrebat: Cum se zice, dar, că Hristos este Fiul lui David? Căci însuși David spune în Cartea Psalmilor: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea, Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale". Deci David Îl numește Domn; și cum este fiu al lui?" (Luca 20, 27-44)
|
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Mainile intinse catre semeni.
Luni, 08 Decembrie 2008 „Si cand a intrat Iisus in casa unuia dintre capeteniile fariseilor sambata, ca sa manance, si ei il pandeau. Zis-a celui ce-L chemase: «Cand faci pranz sau cina, nu chema pe prietenii tai, nici pe fratii tai, nici pe rudele tale, nici vecinii bogati, ca nu cumva sa te cheme si ei, la randul lor, pe tine, si sa-ti fie ca rasplata. Ci, cand faci un ospat, cheama pe saraci, pe neputinciosi, pe schiopi, pe orbi, si fericit vei fi ca nu pot sa-ti rasplateasca. Caci ti se va rasplati la invierea dreptilor». si auzind acestea, unul dintre cei ce sedeau cu El la masa I-a zis: «Fericit este cel ce va pranzi in imparatia lui Dumnezeu!» (Luca 14, 1; 12-15) |
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de mirelat
![]() "Toate Mi-au fost date de către Tatăl Meu și nimeni nu cunoaște pe Fiul, decât numai Tatăl, nici pe Tatăl nu-L cunoaște nimeni, decât numai Fiul și cel căruia va voi Fiul să-i descopere. Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați și Eu vă voi odihni pe voi. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 27-30) Citat:
ca impovararea cautarii Lui Dumnezeu, a oricarei cautari este luata asupra Lui Dumnezeu: incepe cu purcederea a toate de la Tatal, iar apoi spune ca pe Tatal il descopera Fiul shi pe Fiul il descopera Tatal spre cunoashtere caci nimeni nu-l shtie nici pe Fiul shi nici pe Tatal decat Fiul shi celui caruia Fiul IL descopera pe Tatal, deci invatzarea shi cunoashterea lui Dumnezeu in Duhul Sfant se face prin jugul cel bun shi ushor, luat asupra noastra, shi "invatzand de la Mine, caci sunt bland shi smerit cu inima"... shi vom afla odihna sufletelor noastre... deci cautarea shi purtarea jugului Duhului Sfant va avea sfarshit bun... caci vom gasi odihna sufletelor noastre... deci setea asta de cunoashtere a omului, din goliciunea sa, va duce in final prin ascultarea de Dumnezeu la odihna sufletelor acelora ce cred, ce au fost credincioshi... pana la sfarshit... deci este vorba despre viatza veshnica intru Dumnezeu, in iubirea cea fara de pacat. |
|
|||
|
|||
![]()
“Adevăr grăiesc vouă: oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer și oricâte veți dezlega pe pământ vor fi dezlegate și în cer”
Matei 18, 18
|
|
||||
|
||||
![]()
Evanghelia zilei: Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului
„Si se apropiau de Iisus toti vamesii si pacatosii, ca sa-L asculte. si fariseii si carturarii carteau, zicand: «Acesta primeste la Sine pe pacatosi si mananca cu ei». si a zis catre ei pilda aceasta, spunand: «Care om dintre voi, avand o suta de oi si pierzand din ele una, nu lasa pe cele nouazeci si noua in pustie si se duce dupa cea pierduta, pana ce o gaseste? si gasind-o, o pune pe umerii sai, bucurandu-se; si sosind acasa, cheama prietenii si vecinii, zicandu-le: Bucurati-va cu mine, ca am gasit oaia cea pierduta. Zic voua: Ca asa si in cer va fi mai multa bucurie pentru un pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de drepti, care n-au nevoie de pocainta. Sau care femeie, avand zece drahme, daca pierde o drahma, nu aprinde lumina si nu matura casa si nu cauta cu grija pana ce o gaseste? si gasind-o, cheama prietenele si vecinele sale, spunandu-le: Bucurati-va cu mine, caci am gasit drahma pe care o pierdusem. Zic voua, asa se face bucurie ingerilor lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste».“ (Luca 15, 1-10) |
|
|||
|
|||
![]()
mi-a placut f. mult evanghelia de azi... ce sentiment extraordinar sa ne dam seama ca, chiar si asa pacatosi cum suntem, fiecare dintre noi este unic pentru Dumnezeu iar iubirea Lui este nemarginita!
|
|
|||
|
|||
![]()
domnule, dar shtii ce este foarte bizar?
ca unul, ca la el ma refer, deshi este in spate, pe umeri la Hristos shi Acesta il cara in spate spre staul, n-apoi la oile cereshti, se incepe pitidiotul de multe ori ca sa-i traga palme la Hristos, sau sa se nemultzumeasca, sau sa se distreze sau nici mai mult nici mai putzin, ci ajuns acasa printre oile cereshti incepe de se lauda ca a facut singur tot drumul ala shi el aproape ca i-a shi batut pe lupii respectivi deghizatzi shi cand a sosit Domnul, mai mult il incurcase, nevazand ca lupii defapt erau gata gata ca sa-l sfashie shi sa-l piarda definitiv, ca mai era putzin de tot shi il iadificau complet... deci auzi acolo, cica el s-a scos dintre lupi sau se poate scoate... poi nu e bizara o astfel de minciuna care deshi teoretic e nedorita, dar practic numai ea ishi face cale ca sa se laude mereu... asha ca shi cum el l-ar fi luat in spate pe Hristos shi l-a carat n-apoi in staulul Sau caci venise la locul cu pricina shi l-a incurcat pe el care era gata sa se incununeze, ca mai avea putzin shi i-ar fi biruit pe nemernici, ca in mintea lui era ca in povestea aia de-a dreapta: -shi cum a fost lupta (cu infractorul ticalos, cu furul)? -poi l-am luat cu amandoua mainile de piept, shi dai shi dai shi dai... -dar cu care mana dadeai daca il tzineai cu amandoua mainile de piept? -poi nu eu dadeam ci el! "si gasind-o, o pune pe umerii Sai, bucurandu-se" "caci am gasit drahma pe care o pierdusem" ... o, tu, drahma mititica... pierduta in cel mai ascuns shi necatuat locshor... pe care toata lumea il shtie, dar tu nu vrei sa-l mai vezi.... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Luca 13 Versetul 21 | Fratziorul | Din Noul Testament | 14 | 11.11.2009 22:28:37 |
Versetul care ne invata sa ne smerim | cristiboss56 | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 11.11.2009 22:23:38 |
Versetul zilei | Daniela-Iulia | Din Noul Testament | 1 | 13.05.2009 09:22:30 |
|