![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Exact aceleași întrebări ar trebui să și le pună și el din interiorul BRU. Doar dacă n-au anulat canoanele.
|
||||
|
||||
![]()
S-ar putea ca ierarhii noștri să știe mai multe despre cum se întrebuințează canoanele decât știm noi. Un lucru adesea neglijat este că ele nu sunt dogme și că abaterea de la ele nu este erezie, prin urmare.
|
|
||||
|
||||
![]()
O fi, dar mie-mi dă cu virgulă atunci când un canon zice ceva de genul "cine se roagă cu ereticii să fie caterisit".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai ales daca scopul rugaciunii cu schismaticii este tocmai unirea Bisericilor, ar fi si culmea sa fie interzise de canoane. Este ca si cand ai spune ca sunt interzise convorbirile de pace atunci cand s-a ajuns la o situatie de razboi. Cred ca ar fi oportun ca si BOR sa isi revizuiasca canoanele. Oricum, din cate se vede, patriarhul, Sinodul si cea mai mare parte a clericilor si laicilor nu se simt legati de niste canoane din zorii Evului Mediu. Problema BORului este, ca de obicei, brambureala si lipsa de autoritate a propriilor documente. BOR nu are, precum BRU, o carte care sa poata fi pusa in bratele credinciosilor impreuna cu cuvintele: "Poftim: acestea sunt canoanele de care se tine cont in BOR. Ia si citeste!".
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin urmare, inseamna ca neintelegerea e la nivelul nostru, nu la nivelul Patriarhului. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
În plus, cred că domnul doctor nu știe că vorbim (și) de niște canoane decrepite apostolice. Câh de câh!
|
|||
|
|||
![]()
Perspectiva protestanta :
I was walking across a bridge one day, and I saw a man standing on the edge, about to jump off. So I ran over and said, "Stop! Don't do it!" "Why shouldn't I?" he said. I said, "Well, there's so much to live for!" He said, "Like what?" I said, "Well, are you religious or atheist?" He said, "Religious." I said, "Me too! Are your Christian or Buddhist?" He said, "Christian." I said, "Me too! Are you Catholic or Protestant?" He said, "Protestant." I said, "Me too! Are you Methodist or Baptist?" He said, "Baptist!" I said, "Wow! Me too! Are your Baptist Church of God or Baptist Church of the Lord?" He said, "Baptist Church of God!" I said, "Me too! Are your Original Baptist Church of God or are you Reformed Baptist Church of God?" He said, "Reformed Baptist Church of God!" I said, "Me too! Are you Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1879, or Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915?" He said, "Reformed Baptist Church of God, Reformation of 1915!" I said, "Die, heretic scum!" and pushed him off. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin urmare, canonul referitor la rugaciunea impreuna cu ereticii (presupunand ca e valabil si nu a fost inca adus la zi de autoritatea competenta a Bisericii dumitale) nu are obiect in cazul de fata. Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
Ecumenismul | MadalinS | Generalitati | 0 | 30.09.2007 04:12:34 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|