Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2010, 23:02:52
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit mai multe carti ale acestui scriitor. Fila aceasta de suflet, scrisa cu multa emotie, cauta sa ne tina constiinta treaza,asa cum ar trebui sa se intample in fiecare secunda a vietii noastre. Fie ca in orice moment din viata mea sa am parte de trezvie, sa -mi vad fiecare zi din viata ca fiind ultima, sa o am in fata mea pe Maica Domnului, pe Fiul ei iubit si pe sfinti , sa nu-i uit nici pe cei de la care am dobandit un strop de lumina , incat, la randul meu sa daruiesc din ce primesc.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 14.08.2010, 23:13:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Am citit mai multe carti ale acestui scriitor. Fila aceasta de suflet, scrisa cu multa emotie, cauta sa ne tina constiinta treaza,asa cum ar trebui sa se intample in fiecare secunda a vietii noastre. Fie ca in orice moment din viata mea sa am parte de trezvie, sa -mi vad fiecare zi din viata ca fiind ultima, sa o am in fata mea pe Maica Domnului, pe Fiul ei iubit si pe sfinti , sa nu-i uit nici pe cei de la care am dobandit un strop de lumina , incat, la randul meu sa daruiesc din ce primesc.
Numai dragostea este aceea care ne poate face placuti in fata lui Dumnezeu , si de aceea , numai un singur lucru sa cautam , numai o singura stradanie sa avem , ca din toata puterea sufletului nostru , cu fiecare bataie a inimii noastre , pe El sa-L iubim !
Vechi 14.08.2010, 23:25:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Fie ca in orice moment din viata mea sa am parte de trezvie.
Pentru ca veni vorba de trezie , iti recomand cu tot dragul , sa citesti cand ai timp cartea lui Filotei Sinaitul : " TREZIA MINTII SI CERUL INIMII " ( o invitatie la pelerinajul inevitabil spre Dumnezeu prin adancul inimii )
Vechi 15.08.2010, 00:32:58
eduardd
Guest

Implicit

"Orice rugăciune este dar de la Dumnezeu. Dar noi, cei mai slabi, avem rugăciunea gurii. Deocamdată împlineste-o pe asta, tătucuță. Fântâna e adâncă, dar funia e scurtă si găleata e mică."

"Fiecare cuprinde cât poate; nici albina nu poate lua tot nectarul din floare. Dar tare-i bine dacă faci oleacă de rânduială. "

"Dar dacă te scoli dimineata si te învârtesti asa, prin casă – că mai am asta de făcut, mai am si treaba astălaltă -, apoi nu-ti merge bine toată ziua. Asa că să faci oleacă de canon în fiecare zi, ca dreptul Iov, care aducea jertfă în fiecare zi pentru feciorii lui."

Parintele Paisie Olaru
Reply With Quote
Vechi 15.08.2010, 20:11:52
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Smerenia , increderea si curatia vietii , sunt scara pe care se urca rugaciunile noastre . Urat lucru este sa te rogi lui Dumnezeu si sa traiesti rau , pentru ca precum esti tu asa este si rugaciunea ta .
Vechi 15.08.2010, 20:52:22
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Smerenia , increderea si curatia vietii , sunt scara pe care se urca rugaciunile noastre . Urat lucru este sa te rogi lui Dumnezeu si sa traiesti rau , pentru ca precum esti tu asa este si rugaciunea ta .
Sa avem sufletele precum copiii- de la ei avem cel mai mult de invatat.

Smerenia , increderea si curatia vietii , sunt scara pe care se urca rugaciunile noastre .-ACESTA ESTE MARELE ADEVAR pe care n-ar trebui sa-l ignore nimeni!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 18:43:02
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Sfaturi Duhovnicesti

http://biserica.org/Publicatii/1995/NoIV/41_index.html
Vechi 19.08.2010, 07:55:13
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Cu adevarat , sfaturi pentru suflet!
Vechi 19.08.2010, 22:02:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Arsenie Papacioc - un sfant in viata - Sfaturi pentru suflet

Cateva cuvinte de folos mult dragi mie : http://www.calauzaortodoxa.ro/calauz...-fost-ortodox/
Vechi 19.08.2010, 22:21:10
Rodica50's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cateva cuvinte de folos mult dragi mie : http://www.calauzaortodoxa.ro/calauz...-fost-ortodox/
* De unde stim noi, ortodocsii, ca drumul credintei noastre este cel bun?

"Pentru ca facem cum ne-a spus Hristos. El ne-a propovaduit: “Eu sunt Calea, Adevărul si Viata”. Si facem ce a spus El. Deci, El era ordodox. El era adevărat."

Postarile tale, Cristian, ne inalta cu sufletul la Cer! Intalnirea cu Parintele Arsenie Papacioc este un dar minunat! Mi-e foarte drag parintele si imi doresc sa-l tina Dumnezeu ani multi langa noi. Sa fim fericiti ca am avut prilejul sa respiram acelasi aer cu acest Sfant Parinte in viata. Ceea ce se scrie despre el este adevarat. Si cartile sale sunt atat de frumoase , pline de invataturi si de eroism crestinesc.

Dumnezeu sa-ti dea sanatate si impliniri sufletesti, bucurie in casa la toti ai tai!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03