Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2009, 12:59:37
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt mai multe madulare, sunt madularele bisericii ale unei desfranate?Sunt madularele lui Hristos bolnave?Trupul e doar Unul.Nu exista mai multe trupuri.Adevarul e doar unul.Nu exista mai multe adevaruri.Minciuna e de mai multe feluri, adevarul insa e numai Unul.Hristos e Calea Adevarul si Viata, iar Biserica este stalpul,temelia si casa Adevarului, si Trupul Lui.Biserica este UNA.Cum si Hristos e Unul Singur.

1. Înțelepciunea și-a zidit casă rezemată pe șapte stâlpi,
2. A înjunghiat vite pentru ospăț, a pregătit vinul cu mirodenii și a întins masa sa.
3. Ea a trimis slujnicele sale să strige pe vârfurile dealurilor cetății:
4. "Cine este neînțelept să intre la mine!" Și celor lipsiți de buna-chibzuială le zice:
5. "Veniți și mâncați din pâinea mea și beți din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii.
6. Părăsiți neînțelepciunea ca să rămâneți cu viață și umblați pe calea cea dreaptă a priceperii!" Pildele lui Solomon cap 9

12.Adevărul din pământ a răsărit și dreptatea din cer a privit.
13.Că Domnul va da bunătate și pământul nostru își va da rodul său; Psalmul 84

90. În neam și în neam adevărul Tău. Întemeiat-ai pământul și rămâne. Psalmul 118

6. Cel ce a făcut cerul și pământul, marea și toate cele din ele; Cel ce păzește adevărul în veac; Psalmul 145
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 13:10:36
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 ai spus:"Sunt mai multe madulare, sunt madularele bisericii ale unei desfranate?Sunt madularele lui Hristos bolnave?Trupul e doar Unul.Nu exista mai multe trupuri.Adevarul e doar unul.Nu exista mai multe adevaruri.Minciuna e de mai multe feluri, adevarul insa e numai Unul.Hristos e Calea Adevarul si Viata, iar Biserica este stalpul,temelia si casa Adevarului, si Trupul Lui.Biserica este UNA.Cum si Hristos e Unul Singur."
Pai asta am vrut sa spun si eu pana acum.Pai cum se poate ca cei mantuiti ce apartine altor culte si nu religiei ortodoxe sa nu faca parte din Biserica lui Hristos?Asa cum ai spus si tu "Trupul e doar Unul","Biserica este UNA.Cum si Hristos e Unul Singur.".Daca vad ca stii cum stau lucrurile eu tot nu pot sa inteleg de ce excluzi celelalte culte(fondate pe Cuvantul lui Dumnezeu care este Adevarul) de la Biserica Lui Hristos si sustii ca doar Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 13:12:44.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 13:25:07
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Danut 7 ai spus:"Sunt mai multe madulare, sunt madularele bisericii ale unei desfranate?Sunt madularele lui Hristos bolnave?Trupul e doar Unul.Nu exista mai multe trupuri.Adevarul e doar unul.Nu exista mai multe adevaruri.Minciuna e de mai multe feluri, adevarul insa e numai Unul.Hristos e Calea Adevarul si Viata, iar Biserica este stalpul,temelia si casa Adevarului, si Trupul Lui.Biserica este UNA.Cum si Hristos e Unul Singur."
Pai asta am vrut sa spun si eu pana acum.Pai cum se poate ca cei mantuiti ce apartine altor culte si nu religiei ortodoxe sa nu faca parte din Biserica lui Hristos?Asa cum ai spus si tu "Trupul e doar Unul","Biserica este UNA.Cum si Hristos e Unul Singur.".Daca vad ca stii cum stau lucrurile eu tot nu pot sa inteleg de ce excluzi celelalte culte(fondate pe Cuvantul lui Dumnezeu care este Adevarul) de la Biserica Lui Hristos si sustii ca doar Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
cum pot sa fie celelalte culte fondate pe adevar, daca amesteca adevarul cu minciuna?

1Ioan 2:
20.Iar voi, ungere aveți de la Cel Sfânt și știți toate.
21.V-am scris vouă, nu pentru că nu știți adevărul, ci pentru că îl știți și știți că nici o minciună nu vine din adevăr.

"[Protestantism] is a deadening of the spirit that denies the visible
expression of piety in anything, whether it be a bow or the sign of the cross, or
the rest of that which has been preserved from the apostolic institutions
concerning the performance of the holy sacraments and the sacred rites."
(St. John of Kronstadt)

Exista mii de "adevaruri" cam cate "biserici crestine" exista?

Singura Biserica intemeiata de Hristos pe pamant este Biserica cea care exista de la Cincizecime si care astazi e Biserica Ortodoxa.Aceasta este casa a Intelepciunii si temelie a Adevarului.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 13:40:56
antoniap
Guest

Implicit

Era o femeie care se ruga foarte mult pt a primi har si era catolica. Si se ruga foarte mult Sfantului Fracisc sa primeasca Har. Fracis de Assisi este catolic.
Iar intr-o zii, in timpul rugaciuni, a venit sf. Fracisc la ea cu un batranel in dreapta lui, in haina alba si cu spatele putin curbat, si i-a zis:
la Biserica lui sa mergi si vei dobandi Harul.

Si ea nu stia cine e batranelul. Si se tot intreba cine este.
Dupa un timp si-a angajat niste muncitori rusi ( ea era din italia si era bogata) si mergand in camera unuia dintre muncitori a vazut iconita batranelului imbracat in alb la candela .
L-a intrebat pe slujitor si acela i-a zis ca e Sfantul Serafim de Sarov.
Astfel, s-a facut ortodoxa si a trimis minunea la manastirea Sf. Serafim.

(Povestioara preluata de la userul Podolski)
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 13:50:54
Senior Member

Implicit

Danut 7 din nou esti subiectiv.Pai tu mi-ai spus sa cercetez istoria.Daca o vei cerceta si tu vei afla de ce a aparut protestantismul,din pricina "minciunii" Bisericii catolice,nu ca Martin Luther nu avea altceva de facut si s-a apucat sa "strice" unitatea bisericii.Daca Biserica implinea scripturile nu mai aparea nici protestantismul.Dar stim noi prea bine despre indulgente,coruptie si altele asemenea.De acolo din secolul XVI este inceputul protestantismului,izvorand apoi si cultele de astazi.Ele au aparut in niste conditii istorice,de ce sa nu le acceptam acum?Noi trebuie sa le cercetam si dupa aia sa facem afirmatii despre ele.
Tu vii tot cu definitii sau pareri subiective,cum este si cea a lui St. John of Kronstadt.Normal ca fiecare spune ceea ce crede el,si anume ca religia sa este adevarata,iar restul minciuni,daca vei cita dintr-o personalitate protestanta iti va spune contrariul,pana la urma subiectivismul daca ne gandim bine este un sentiment normal.
Noi insa aici discutam din prisma bibliei.Ea este "sursa" de unde s-au inspirat toti crestinii,de la inceput si pana in zilele noastre.De ce sa nu ne inspiram si noi din ea?
Si iar spui:
"Singura Biserica intemeiata de Hristos pe pamant este Biserica cea care exista de la Cincizecime si care astazi e Biserica Ortodoxa.Aceasta este casa a Intelepciunii si temelie a Adevarului."
Asa vor spune toti,indiferent de ce religie au.Toate cultele se revendica de la biserica primara.Noi trebuie sa discutam realisti si obiectivi.
Tu spui ca toate cultele amesteca adevarul cu minciuna.De ce generalizezi?Sunt unele secte care fac asa ceva.Dar cele mai cunoscute culte din Romania,printre care penticostalii sau baptistii si altele pe care nu le mai enumar,eu nu vad sa amestece asa cum spui tu.Toate se declara a fi Sola Scriptura,ca implinesc Scripturile.Nu stiu de ce generalizezi,pentru asemenea afirmatii ar trebui sa aduci si dovezi.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 13:54:38.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 15:10:19
Senior Member

Implicit

Uite,nu cred ca mai are rost sa mai continuam aceasta discutie,pentru ca ea vad prea bine ca nu este deloc constructiva.
Ma bucur ca macar ai admis ca mantuirea "este pentru toti" si ai dreptate.Te apreciez pentru asta.In ceea ce priveste dezbaterea noastra tu ai parerile tale,eu pe ale mele si iti respect parerile.Pana la urma Biblia este cea care conteaza.Noi ne putem contrazice,dar ea nu se contrazice niciodata.
Pe acest subiect sunt discutii aprinse si la nivel inalt,eu am preferat ca discutia noastra sa fie una mai calma,ca "intre prieteni":).Nu stiu in ce masura am reusit,cert este ca am incercat.
Poate o sa ne intersectam si pe alte teme la care suntem amandoi de acord si poate astfel vom discuta mai constructiv.Trebuie sa spun ca discutiile cu tine sunt placute indiferent daca sunt in contradictoriu.Asa vedem lucrurile din mai multe perspective si ii putem intelege mai bine pe cei din jurul nostru.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 15:15:27.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 15:16:05
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Tu esti batut in cap.St John of Kronstandt nu ii Ion cu sapa, e un sfant.Penticostalismul si baptismul sunt religii false ca de altfel toate religiile reformiste false.Daca graieste si minciuni si au si practici mincinoase sunt din minciuna nu din Adevar. Nu cumva prin afirmatiile tale il faci pe Hristos coruptibil, si membrele trupului sau mincinoase?Personal eu nu vad har la Biserica Penticostala.Deci prietene atata timp cat aceste biserici au invataturi false mai mult sau mai putin si practici false , nu pot fi temelii si case ale adevarului, ca nici o minciuna nu e din Adevar, si adevarul e doar unul.Si nu are parte adevarul cu minciuna.Iara nu vrei sa intelegi.Eu ce zic nu zic doar asa de complezenta , eu iti zic cu certitudine si cu siguranta,pe fapte nu pe vorbe.Faptele vorbesc.La inceput a fost Biserica si Traditia orala abia apoi au aparut scrierile Noului Testament.Biserica tot timpul a fost una, in aceleasi invataturi si dogme, inca din vremea apostolilor si orice invataturi gresite si erezii erau in afara Bisericii.Eresurile au existat de la inceput,dar nu au dainuit, caci adevarul a biruit de la inceput si a cucerit lumea si Imparatia lui Hristos dainuieste.Multe dintre ereziile sectelor au existat de la inceput in preajma Bisericii si Biserica a avut de-a face cu ele.Nu prea e nimic nou.Atata ca sectele astea acum au rasarit ca ciupercile dupa ploaie.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 15:33:10
ancutzabc ancutzabc is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.11.2009
Locație: Marea Britanie
Implicit exclusivtate si credinta

se pare ca ortodoxia nu mai este o credinta autentica ci s-a transformat in exclusivitate..Raiul doar pentru unii si in anumite grade iar Iadul pentru restul>>>!!Dumnezeu lipseste ....omul judeca, Dumnezeu mantuie!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 15:38:16
Senior Member

Implicit

Danut 7 deja iti stiu parerile.St.John of Kronstandt a trait intre 1829 - 1908.Eu cred ca de atunci s-au schimbat multe.Doar cultul penticostal despre care mai tot vorbim a aparut abia prin 1901.
Eu prefer sa iau ca reper doar biblia,pentru ca pana la urma cred ca a fost si baza lui St.John of Kronstandt.
Nu mai vreau sa discut pe aceasta tema.Ce imi spui tu aici imi spun si catolicii si unii adventisti si unii penticostali,doar ca spun ca religia lor este adevarata si celelalte false.Fiecare priveste din perspectivele sale.Noi trebuie sa cercetam asa cum spune biblia,nu sa dam verdicte din ce auzim.Noi insine trebuie sa constatam asta.Tu daca crezi asa,nu te astepta ca ceilalti de alta religie ca si tine sa te aprobe.
Trebuie sa ne respectam punctele de vedere ale fiecaruia.

Last edited by Totpeetor; 21.11.2009 at 15:44:06.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2009, 16:57:24
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Danut 7 deja iti stiu parerile.St.John of Kronstandt a trait intre 1829 - 1908.Eu cred ca de atunci s-au schimbat multe.Doar cultul penticostal despre care mai tot vorbim a aparut abia prin 1901.
Eu prefer sa iau ca reper doar biblia,pentru ca pana la urma cred ca a fost si baza lui St.John of Kronstandt.
Nu mai vreau sa discut pe aceasta tema.Ce imi spui tu aici imi spun si catolicii si unii adventisti si unii penticostali,doar ca spun ca religia lor este adevarata si celelalte false.Fiecare priveste din perspectivele sale.Noi trebuie sa cercetam asa cum spune biblia,nu sa dam verdicte din ce auzim.Noi insine trebuie sa constatam asta.Tu daca crezi asa,nu te astepta ca ceilalti de alta religie ca si tine sa te aprobe.
Trebuie sa ne respectam punctele de vedere ale fiecaruia.
Pastorii vostrii cu ce putere si autoritate invata, boteaza s.a.m.d?Orice sectant(reformist) care spune ca Biserica lui e de la Cincizecime , spune o minciuna gogonata.Fiecare secta a aparut la peste 1000 de ani de la Cincizecime.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15