Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2013, 10:45:19
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Angry

aparent ei mananca carnea vie
Vechi 03.09.2013, 11:32:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Nu zic ce substanta e. Oricum, va fi cu efect rapid. Stiu, babele din bloc vor bune pret pe capul meu. :))
Pai n-au de unde sa stie cine a fost decat daca te vad cand plasezi carnea si substanta are efect instant.
Poti sa zici pe PM. Nu se stie cand va fi util :)

Cu maidanezii din zona mea nu am avut personal si recent incidente de agresivitate, doar ce au mancat niste pui de pisica, dar isi fac nevoile peste tot in alee desi nu este exclus ca vinovatii sa fie si din aia cu pedigree si stapani fara.

Chiar, sunt curios ce zic animal-lovers, e ok ca maidanezii sa manince pisici?

Last edited by AlinB; 03.09.2013 at 11:38:24.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 11:36:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
Alin orice propunere este binevenita
Castrarea mi se pare cea mai inofesiva varianta, daca ii tinem in continuare cu mancarica si ii impuiem normal ca va creste nr de astfel de incidente. Si automat daca ei nu mai primesc mancare vor migra spre gropile de gunoi deci spre periferii.
Inofensiva pentru cine? TI-am mai zis, nu ai contact cu realitatea - castrarea nu poate tine pasul cu inmultirea lor si nici nu exista interesul - cei care ar face asta ar ramane fara bani.

Nu au sa migreze ca le este de ajuns ce gasesc si pe langa pubelele de gunoi din oras si iarasi fac apel la realism, ideea "nu le mai da nimeni de mancare" e o absurditate, desprinsa de realitate.

Citat:
In alte tari cum este posibil ?
Uite asa este posibil: prinsi, dusi la adaposturi, daca nu sunt adoptati in 15 zile eutanasiati.
In SUA, culmea profitului, dupa ce sunt eutanasiati sunt facuti mancarica pentru animalele de companie.
Inclusiv cvasi-inofensivele pisici.

Nicaieri altundeva nu sunt sterilizati, vaccinati (stii ca toata procedura poate costa si cateva sute de ron, toate vaccinurile, rapeluri, sterilizare, etc.??? + costurile asistentei medicale a celor agresati de ei??) si lasati liberi pe strazi.

Stiai ca un caine poate raspindi boli care sunt fatale si pentru om?

Citat:
La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura.
Nu face asta mare diferenta.
Hraneste-i si tu, cu ce vrei, doar ia reteta de la Barsaumas :)

Citat:
Cand animalele dauneaza omului trebuie luate masuri. Este ingrozitor sa moara un copil de cativa anisori in asemenea chinuri, sa rupa carnea de pe el o haita de caini, sa il muste de cap....
Nu se vrea ca importatorii de vaccinuri si veterenarii care se ocupa cu asta ar avea veniturile reduse la 1/2.

Last edited by AlinB; 03.09.2013 at 11:39:53.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 12:30:08
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Inofensiva pentru cine? TI-am mai zis, nu ai contact cu realitatea - castrarea nu poate tine pasul cu inmultirea lor si nici nu exista interesul - cei care ar face asta ar ramane fara bani.

Nu au sa migreze ca le este de ajuns ce gasesc si pe langa pubelele de gunoi din oras si iarasi fac apel la realism, ideea "nu le mai da nimeni de mancare" e o absurditate, desprinsa de realitate.

Uite asa este posibil: prinsi, dusi la adaposturi, daca nu sunt adoptati in 15 zile eutanasiati.
In SUA, culmea profitului, dupa ce sunt eutanasiati sunt facuti mancarica pentru animalele de companie.
Inclusiv cvasi-inofensivele pisici.

Nicaieri altundeva nu sunt sterilizati, vaccinati (stii ca toata procedura poate costa si cateva sute de ron, toate vaccinurile, rapeluri, sterilizare, etc.??? + costurile asistentei medicale a celor agresati de ei??) si lasati liberi pe strazi.

Stiai ca un caine poate raspindi boli care sunt fatale si pentru om?

Nu face asta mare diferenta.
Hraneste-i si tu, cu ce vrei, doar ia reteta de la Barsaumas :)

Nu se vrea ca importatorii de vaccinuri si veterenarii care se ocupa cu asta ar avea veniturile reduse la 1/2.
Cred ca Jamaica e genul care ar arde toata otravurile pentru animale, in nici un caz nu ar lua o reteta de la mine sau altcineva. :))
E sinistru ca niste oameni, sa le zic asa, "gindesc" ca nu au decit sa moara alti oameni, y compris copii, numai sa le iasa lor profitul. (Off-topic: Uite si de asta e capitalismul orinduirea preferata a Diavolului. Un ultrastalinism care sa ingroape in nenumarate executii pofta de imbogatire a oamenilor, dar care sa fie DREPT (sa nu mai existe mizeria masonica numita "teroare revolutionara", adica sa nu fie ucisi nevinovati ci doar bogatani fara inima si tradatori) si sa nu atace credintele si institutiile religioase si credinciosii, este exact ce mi-as dori sa biruie in lume).
Da, e vina oamenilor de acum doua decenii ca au aruncat cainii pe strazi. Ceva imi spune ca un om care arunca in marea posibilitatilor de moarte lenta niste fiinte vii, fara nici o vina, poate chiar propriul animal devotat, e exact genul pentru care contraceptia embriocida este echivalenta ingerarii de paracetamol si avortul echivalentul extragerii de furunculi. Insa de aici, pina la a considera acceptabila suferinta si moartea unor oameni nevinovati in raport cu acei caini aruncati cindva in strada, e cale lunga, pe care doar dementa de a pune animalul pe un piedestal suprauman o poate strabate instantaneu.

Last edited by Barsaumas; 03.09.2013 at 12:38:21.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 13:02:17
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

M-a socat un anumit mesaj, cu ce violenta de limbaj si ce gandire.
Da oamenii au voie sa faca ce vor.

1. Am mai spus si repet ca si pe mine ma deranjeaza sa fie raniti si omorati oameni de catre caini.
Si daca facem invers cu ce suntem mai buni?
2. Tocmai ca nu!!!!! Sunt oameni care fac mult rau si nu sunt pedepsiti si nici
omorati! Oameni care violeaza femei si copii! Cu aia ce facem?
Altii care ii maltrateaza, bat, si etc.
Altii care fac razboaie in care mor milioane d eoameni nevinovati! Cu astia ce facem?

3. Nu stiu cum o fi in alte tari, mai ales in America.
Stiu ca aici sunt adusi caini de prin alte tari, ingrijiti, sterilizati si oamenii ii adopta. Am cunoscut personal o familie care a luat un caine adus din Roamnia. Vai de capul lui. A fost batut crunt si tinut legat undeva.
Acel caine abia merge, are picioarele deformate si are frica de oameni.
Oamenii de aici se mira de felul cum sunt tratati cainii la noi.
Se duc organizatii si privati de aici sa construiasca adpaosturi si sa duc hrana si tot ce trebuie pentru sterilizat.

Aici nu este voie sa omori caini!!!
Dar! Au fost gasite situatii oribile in tarile din Estul Europei! Si ne miram ca sunt cainii asa cum sunt.

Da, nu se face suficient pentru eradicare cainilor vagabonzi.
Eu nu militez pentru existenta lor si nici nu sunt de acord ca ei sa muste oameni.
Am spus: sa-i adune pe toti si sa-i duca in adaposturi, la sate, sa dea la fiecare curte 1-2 caini. Si ar disparea de strazi.

Nu sunt nici de acord sa fie hraniti pe strazi.

Nu stiu de ce v-ati repezit pe mine!

Eu n-as putea sa omor. Si nu, nu omor nici soareci, nici nimic. Musca daca deranjeaza, incerc intai s-o dau afara.
Ba da, este ceva care omor: tantari si molii. Cu aia chiar nu am alta solutie.
Dar exista solutii preventive.
Nu trebuie sa ajungi sa ai in casa: soareci, sobolani, gandaci, tantari, molii.

In incheiere faceti ce vreti. Daca va simtit mai bine omorati-i, mancati-i si fiti fericiti.
As vrea sa stiu cum gandeste un preot, un duhovnic, un monah si daca este crestin-ortodox.

Si in acelasi mod ar trebui sa nu mai existe pe strada nici pisici, nici ciori, nici porumbei si gugustiuci etc.
Aici exista o specie de ciori care fac atata galagie, de e inebunita lumea.
Si nu li se poate face nimic. Sunt protejate prin lege. Au scris si in presa acest caz.

Aici in anumite perioade ale anului se inchide traficul pe unele sosele si se duc oamenii sa adune broastele care traverseaza, ca sa se duca la rau. De ce s-or fi plimband asa, nu stiu. In orice caz nu sunt calcate de masini. Nu este voie. Oamenii le aduna si le duc si le dau drumul in rau.
Si alte cele. Oamenii au grija de animale.
Si da, nu sunt animale pe strazi. Cum au facut asta? Nu stiu. Intrebati-i!

Si exista si caini care salveaza vieti de oameni, care ajuta oamenii. Dar de aia nu spune nimeni.
Mai bine omoram. Sa ramanem numai noi pe pamantul asta. Noi, oamenii grozavi.

Pana acum un caine nu mi-a facut rau, dar destui oameni mi-au facut rau.

Si pentru ca a intrebat cineva.
Da, am intrat candva intr-o curte straina. Ma trimesese mama sa cer niste crengute de visin pentru pus la castraveti.
Am intrat si a venit o namila de caine la mine. M-am oprit si l-am lasat sa ma miroasa. Nu mi-a facut nimic.
Au venit stapanii, am discutat, cainele a stat langa mine.
Dar mie nu mi-este frica de caini in general.
Pe cei vagabonzi ii mai evit, in sensul ca ii las in pace si ii ocolesc.
A fost o situatie in care m-a inconjurat o haita. Am stat pe loc putin, pe urma plecat ei singuri.
Daca fugeam, sau ma agitam, cu sacosa, sau ceva amenintator, precis ma apucau.
Cunosc si eu cazuri de persoane muscate si care au trebuit sa faca vaccin.
Daca ar fi omorat caini? Nu stiu si nu cred.

Last edited by sophia; 03.09.2013 at 13:12:53.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 13:05:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu n-as putea sa omor. Si nu, nu omor nici soareci, nici nimic. Musca daca deranjeaza, incerc intai s-o dau afara.
Pentru ca stai bine mersi intr-un apartament deratizat, intr-un cartier modern, intr-o tara civilizata unde primaria omoara cainii, soareci si gandaci pentru tine.

Daca ai trai in Romania, intr-un cartier marginas, ori ai fi macata de ele, ori ti-ar iesi pe nas fitzele de fiinta pacifista.
Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si exista si caini care salveaza vieti de oameni, care ajuta oamenii. Dar de aia nu spune nimeni.
Stai linistita, in cazul in care procesezi mai greu, te ajutam noi: nu despre cainii astia e vorba pe topicul asta.
Vechi 03.09.2013, 14:16:41
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Imi doresc si eu sa se faca ceva in privinta cainilor maidanezi. Nu stiu, dar ar trebui sa-i adune si sa-i tina inchisi undeva, in adaposturi, sa-i sterilizeze, sa-i eutanasieze, orice, pentru ca sunt un pericol public.
Sunt omorate atatea animale pentru carnea lor delicioasa: vitei, miei, iezi, pui, pasari de tot felul, pesti, si altele, care de altfel sunt total inofensive, blande si docile... De mila acestora nu mai plange nimeni, doar de mila cainilor care ne pun in pericol viata.
Asta este, animalul e animal, a fost facut de Dumnezeu cu porunca "Sa fie!", au fost facute sa ne fie noua de folos, sa ne slujeasca, sa le fim stapani, nu sa ajungem noi sa fim stapaniti de ele. Sunt oameni care au ajuns pur si simplu sclavii animalelor de companie. Acestia cheltuie bani grei pt hainute, frizer, jucarii si tot felul de rasfaturi pt animalutele din sufrageria lor. Mie personal mi se pare caraghios si inutil.
Oricat pledeaza unii pentru desteptaciunea si bunatatea unor animale, versus prostia si rautatea oamenilor, totusi, omul este facut dupa chipul si asemanare lui Dumnezeu, omul a fost facut cu mainile lui, a zis "Sa facem om". Desi in timp ne-am pierdut asemanarea cu Dumnezeu, totusi in noi este Chipul. Adevarat, uneori ne comportam ca niste animale, dar suntem si ramanem deasupra lor.
Asa ca omul primeaza, nu animalul. Ca sa salvam omul, sacrificam animalul.
Ati scris un mesaj de bun simt, cu care sunt complet de acord. In plus, as mai vrea sa spun ca banii grei dati de oameni pentru hainutele si jucariile cainilor care ii transforma pe acestia in sclavii animalelor de companie, ar putea fi foarte bine folositi pentru copiii sarmani sau batranii din aziluri. A cheltui bani pe luxul cainilor este o sfidare la adresa oamenilor saraci si bolnavi. Ma gandesc ca aceia cheltuiesc bani pe caini, care ori au o gramada de bani si is permit, si fac acest lucru dintr-o rasturnare a valorilor, sau pur si simplu din imbuibare, nu stiu ce sa mai faca cu banii. In general vedetele care nu stiu pe ce sa mai strice banii.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 14:46:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

"E ciudat sa mergi cu gaina pe strada prin Romania pentru ca noi suntem mai inapoiati, in Anglia si in America nu e ceva ciudat. Cu ce e diferit sa mergi cu cainele prin oras, gaina este mai mica si face mai putina muradarie. Am dat aproximativ 5 milioane pe ea"
Iulia Albu.
Vechi 03.09.2013, 14:48:36
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

de unde reiese ca as arde otravurile pt animale?

eu mi-am castrat cainele cu 80 de lei , procedura nu este foarte scumpa, dar desigur ar fi mai ieftina eutanasierea. am afirmat ca sunt impotriva cainilor fara stapan, si mai ales impotriva celor care ii hranesc sau ii abandoneaza pe domeniul public. siguranta cetateanului trebuie sa primeze.

personal nu sunt de acord cu adaposturile canine atata timp cat sunt finantate din bani publici. daca se autofinateaza sau primesc donatii treaba lor.
pana la urma sa le faca ce le-or face si sa nu mai fim cunoscuti pt asta; acum cativa ani un turist japonez (cred) a murit in aceleasi conditii pe calea victoriei...

Last edited by Jamaica; 03.09.2013 at 14:55:08.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 15:32:44
Claudiu_FT Claudiu_FT is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2011
Implicit Etic

Eu propun eutanasierea sau orice metoda drastica si eficienta. Nu este etic sa ucizi un animal dintr-o pofta sadica, este etic atunci cand ucizi un animal pentru protectia si supravietuirea semenilor. Suntem in varful lantului trofic si avem responsabilitatea de a pastra echilibrul natural al acestei planete. Dragostea pentru om (pentru copiii nostri) primeaza in fata dragosteai catre animale. Nu dati vina pe politicieni! Ei sunt doar efectul secundar al numerosilor cetateni romani care in instabilitatea lor emotionala, confunda dragostea de natura cu dragostea pentru om. Orice om iubeste cainii si toata natura in general, insa dragostea catre aproapele trebuie sa fie pe primul loc.

Condoleante parintilor, sper ca Dumnezeu sa le aline suferinta!

P.S: Am avut mai demult o discutie pe tema asta cu un prieten si am ajuns sa analizam replica asta care ni se baga pe gat frecvent: "cainii simt frica, daca nu ii provoci nu musca...". El mi-a dat o comparatie care mi-a placut:"e ca si cum ai avea o arma incarcata indreptata spre tine. E foarte putin probabil sa se declanseze singura, dar preferi sa nu stai in fata ei." => Deci ce facem? Parasim orasele invadate de caini ca nu suntem capabili sa ne asiguram siguranta noastra si a copiilor nostri?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36