![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Cum puii mei sa scoti insemnele lui Hristos din biserici, si sa zici cu seninaciune ca esti crestina?! Cum am zis, nu lezbiciunea ei e problema (pr. Pruteanu zicea, nu mai stiu unde, ca sint destui ghei in monahismul moldovean/rusesc, asa ca intii sa rezolve problemele lor, prin disciplinare canonica, apoi sa tipe la altii), ci apostazia ei programata si constienta.
P&C, esti sigur ca baietii mosului de la Istanbul nu o vor aluneca treptat si insidios spre asa nemernicii corecte politic, in timp? Doar intreb. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
p.s.: stie cineva cum pot rezolva ceva cu baza de date a site-ului? Ca nu ma mergea sa ma loghez acum niste ani cu P&C(care oricum l-am luat doar pt ca nu aveam inspiratie de alt nick), si am facut cont nou, cu nume nou. Doar ca cand ma loghez cu el(cu numele asta cu care iti raspund nu ma pot logha), ma trimite la contul vechi. Si chiar imi placea numele nou.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e normala nici pedepsirea, ca in evul mediu, a homosexualilor. E profund anormal sa arzi pe rug sau sa mutilezi oameni, cum se facea atunci, doar pentru ca au alta sexualitate. Ce fac doi adulti cu usebeul lor organic pentru transfer de adn, respectiv cu hubul sfincteros pentru cacastoare, e treaba lor si dreptul lor. Ah, cu pedofilii e alta problema: cine violeaza un copil e un gunoi. Punct. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu am gasit asta, dar de venii vorba de pacate sexuale si Schisma:
http://americamagazine.org/issue/534...entury-scandal Na, uite cum s-a luptat un calugar cu epidemia asta in Biserica Apuseana, pe vremea lui Leo IX si al lui Cerularius.
|
|||
|
|||
![]()
1. Pe marginea realtiei ghei-stat-biserica: sincer, intr-o lume normala nici corectii politic nu ar promova pe "ai lor", nici relgioasii nu ar instiga la ura impotriva legebeteurilor, cum se petrecea treaba asta in evul mediu. Bine, cum am scris mai sus, pedofilii sint gunoaie si trebuie sa faca pirnaie pe viata, clar (intr-o lume normala). Insa cine e destept stie ca natura regleaza perfect, daca e lasata, proportia minoritatilor behaviorale in populatia umana. Ce, romanii au devenit degenerati fiindca Iuliu Caesar era bi?! Sau grecii, fiindca unii filosofi greci mai explorau nitel hubul aprentisului?! ura fata de aproapeleinistra, fie ca e "lor" fata de "ai nostri", fie ca e invers.
2. E clar ca mundanizarea Bisericii nu e o treaba noua, orict incearca baietii din Athos sa prezinte treaba asta, ca sanchi, inainte de 1054, eventual mai recent si anume inainte de ecumenism, Athonul si ortodoxia oficiala in genere erau raiul pe pamint, si afuristii de papistasi au intinat nobilele idealuri. Nu. Odata cu iesirea din catacombe, cu edictul murdar si totalitar de la Tesalonic, si mai ales odata cu asasinarea lui Priscilian, a inceput darea jos a mastii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau in cazul asta, vorbim de admiratia ta oarba pentru o anumita bisericuta? Sa fie o coincidenta ca rusii au lipsit si acum vreo luna si ceva, Putin dadea pe acolo, si mai mult ca sigur, nu cu buzunarele goale? Mai, sa fi fost la Sinodul ala promulgata cine stie ce erezie as intelege. Dar se pare ca nimeni din turma asta de Gica Contra n-a fost in stare sa puna cap la cap niste cuvinte sub forma unui document coerent, ca sa intelegem si noi ce au de fapt de reprosat.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 14.07.2016 at 23:27:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scriptura zice o chestie interesanta, nu homosexualitatea conduce la apostazie, ci faptul ca "cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulțumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor și inima lor cea nesocotită s-a întunecat (...) ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună și s-au închinat și au slujit făpturii, în locul Făcătorului" si consecinta: "Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară (...)". Si inca o data cauza: "Și precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoștință, așa și Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine." (Romani cap. 1) Deci mai intai a venit apostazia, si pe urma ceea ce se vede in afara, oameni desfranati, la conducerea bisericilor lor, ca fapt normal si indreptatit. Si de cand e Pruteanu autoritate in materie de disciplina bisericeasca?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate harul nu e un semnal binar ci unul analogic. Dar categoric e unul personal.