Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2016, 17:50:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

In mintea stramba si lucrul drept se stramba. Ti-a zis femeia ca asa talcuieste Sf Grigorie, ti-am aratat si eu pasajul dar tu si acolo citesti ca ar fi Samuel. Deci unde Sf. Grigorie zice ca e exclus sa fi fost Samuel, tu citesti ca a fost Samuel.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:55:03
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
zici tu... că e din sfîntul respectiv.

........

Nu știu din cine e citatul că pare o vorbire modernă și nu a unui sfînt, dar din oricine ar fi, iată că de data asta se vorbește de duhuri, deci ar putea fi un text al unui tălmaci ortodox, dar tocmai de acolo rezultă ce era chiar Samuel căci el proorocea pentru a doua zi și credea că Saul îl va asculta și va muri a doua zi pentru Israel așa cum era voia Domnului ajungînd să fie însfîrșit, împreună cu Samuel, în aceiași Dreapă Credință, chiar dacă o aveau împreună acolo jos, în Șeol, deci iată că pînă în ultima zi a vieții lui Saul, proorocul Samuel se ruga și lucra pentru el, pentru regele lui Israel pe care el îl unsese.

''Mîine tu și Ionatan cu mine''

Deci asta a spus proorocul Samuel și s-a adeverit. Saul a crezut, a luptat și a murit împreună cu Ionatan, cel mai bun prieten al lui David, și au ajuns amîndoi în Șeol în dreapta credință care locuia în Samuel.

Deci iată că puteau fi împreună tot așa cu tîlharul de pe cruce s-a mîntuit în ultimul ceas al vieții sale. Așa s-a mîntuit și Saul în ultima zi căci l-a ascultat pe Samuel și a împlinit proorocia și voia lui Dumnezeu.

Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip.

Iubite frate,

"Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip"

Asa este precum zici, de aceea cei ce asculta de duhurile necurate si merg la vrajitori si ghicitori nu vor sta niciodata langa cei drepti in dreapta credinta, ci merg langa povatuitorii lor, diavolii, a caror voie o fac, impotriva voii si poruncilor lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:55:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Iuliu, multumesc mult pentru interventie si pentru citatul din Sfantul Grigorie de Nyssa.Asta doar asa,ca sa imi mai astampar orgoliul, ca nu prea am nadejde ca vsovi sa ii dea dreptate sfantului.
Nici o sansa. E mai bine sa-l ignori pentru ca nu ai cum sa o scoti la capat cu el.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:02:05
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
Aveam pretentii de la tine, Ioane...
Gresit, doamna, gresit!
Dezbarati-va de acest prost obicei de a avea pretentii.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:05:40
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
Iubite frate,

"Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip"

Asa este precum zici, de aceea cei ce asculta de duhurile necurate si merg la vrajitori si ghicitori nu vor sta niciodata langa cei drepti in dreapta credinta, ci merg langa povatuitorii lor, diavolii, a caror voie o fac, impotriva voii si poruncilor lui Dumnezeu.
De ce atunci regele David a luat trupurile lui Saul și a lui Ionatan și le-a îngropat cu mare cinste?

Pentru că au ascultat de Samuel pînă la urmă, măcar în ultima zi și au murit în Dreapta Credință.

Au ajuns împreună cu Samuel care i-a ocrotit și atunci și azi.

(Nimeni nu a sfătuit să meargă cineva la vrăjitori deci argumentele tale sunt absurde ci din contră se arată că iată, Dumnezeu poate să facă binele chiar prin ei, dacă voiește, și de data asta nicimăcar vrăjitoarea nu greșise căci nu a chemat morții ci viii adormiți. Și nici nu-s sigur că citatul e din sf. Grigorie de Nyssa căci el a trăit prin anul 300 și în textul prezentat întîlnim un limbaj prea modern, în stil de călugăr romîn modern)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:09:34
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nici o sansa. E mai bine sa-l ignori pentru ca nu ai cum sa o scoti la capat cu el.
Domnule, aici nu e vorba de a o scoate la capăt ci de a respecta Dreptatea și Adevărul... voi însă nu vreți să vedeți că am dreptate în ceea ce scriu despre Saul și duhul lui Samuel.

Îmi arăți te rog și mie cartea aia din care ai postat un text scanat în care scrii tu că ar aparține sf. Grigorie de Nyssa? Nu pot să cred că la 300e.n. și ceva cineva ar putea avea așa un limbaj modern și explicaționist. Te rog dă-mi linkul cu cartea ca să văd eu că e un text original al sfîntului și nu o deiversiune.

Pînă atunci musai cred că intepretarea mea e mai dreaptă. După ce citesc ce a zis el, dacă e textul unui sfînt, apoi o să cercetez cu discernămînt cine are dreptate... rugînd pe Dumnezeu să mă lumineze.
Citat:
În mintea stramba si lucrul drept se stramba. Ti-a zis femeia ca asa talcuieste Sf Grigorie, ti-am aratat si eu pasajul dar tu si acolo citesti ca ar fi Samuel. Deci unde Sf. Grigorie zice ca e exclus sa fi fost Samuel, tu citesti ca a fost Samuel.
''În mintea stramba si lucrul drept se stramba.'' Asta a zis sf. prooroc. AB și nu tu... sfînt pe care unii îl denigrează propagînd bîrfe și prejudecăți rele la adresa sa.

Nu sf. Grigorie de Nyssa ce a trăit prin 300e.n. tălmăcește așa cum crezi tu ci ceva călugăr sau ''teolog'' catolic ce vorbește de spirite sau un călugăr sau ''teolog'' ortodox cu limbaj foarte modern.

Nu mai puneți pe spatele sfinților interpretările voastre absurde!

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 18:27:07.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:10:29
Senior Member

Implicit

Cauta pe net colectia PSB, volumul 30, paginile 132-133.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:17:52
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:

Imi pare rau.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:37:18
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Cauta pe net colectia PSB, volumul 30, paginile 132-133.
Te rog frumos și nu da scanări la care treci deasupra sf. Grigorie de Nyssa. Ok?
Citat:
Citat:
Imi pare rau.
Ar trebui să-ți pară rău cînd răspîndești bîrfe și prejudecăți și tot felul de minciuni și răutăți despre sfinți (A.B.sau alții slujitori ai lui Dumnezeu)... și nu că stai de vorbă cu mine.
Și n-ar trebui să-ți pară rău că nu poți tu nicicum să-ți impui inchiziția aia a ta ''ortodoxă'' încropită pe baza răutăților și orgoliilor marilor tăi teologi care-ți împărtășesc bîrfe și-ți fac astfel de exegeze absurde. (Nu mă refer la sfinți ci la bîrfele ''teologilor'' celor pe care idolizîndu-i le răspîndești cu nesaț.)

Mie îmi pare bine că discutăm și că ne lămurim de exemplu, cu cine a discutat pînă la urmă Saul înainte de marea bătălie cu filisitenii.

Cu Duhul lui Samuel sau cu un duh necurat?

Că dacă ar fi fost necurat cum atunci să-l învețe el bine pe Saul voia lui Dumnezeu ca să ajungă să fie a doua zi împreună?

Iar David cum atunci să ia trupurile lui Saul și al lui Ionatan și să le îngroapă cu mare cinste înaintea întregului Israel?

Poate că o fi cinstind David cu întregul Israel pe păcătoșii ce cheamă pe satana și care cred în duhurile necurate și mincinoase sau în duhurile morților... Să fim serioși!!!

Saul a crezut duhului lui Samuel care i-a împărtășit voia lui Dumnezeu... și asta s-a petrecut la chemarea unei vrăjitoare care ar fi trebuit ucisă cu pietre căci vrăjea în ascuns chemînd morții, lucru interzis lui Israel. Dar Samuel nu era mort ci era drept-credincios adormit... deci iată că de data aceea vrăjitoarea nici măcar nu greșise ascultînd de regele Saul ca să cheme Duhul lui Samuel... pentru că Samuel era un drept credincios... și ea temîndu-se de Saul a chemat duhul lui Samuel știind că o putea omorî cu pietre pentru ocupația sa, împlinind legea regele Saul.

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 18:47:31.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 18:49:01
Senior Member

Implicit

Pai sa iti dau eu mura in gura ?

Na poftim : https://vreaumantuire.files.wordpres...scrieri-ii.pdf

Paginile 132-133.

"Se vede asadar limpede ca in locul lui Samuel s-a aratat un duh rau care desigur ca n-a mintit atunci cand a spus ca e impreuna cu Saul".
Auzi ce ne spune pucistul. Ca daca e un om sfant atunci e normal sa faci necromantie si sa apelezi la vrajitoare, chiar a facut un lucru bun Saul si s-a mantuit precum talharul de pe cruce. :)

Inca o data - in mintea stramba si lucrul drept se stramba. Cand te duci la vrajitoare te intalnesti cu dracul. Chiar daca ti se pare ca vorbesti cu vreun sfant.

Last edited by iuliu46; 10.08.2016 at 18:51:10.
Reply With Quote
Răspunde