![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Nu trebuie sa-ti duci lupta crestineasca cu predici si contestatii, ci cu o adevarata iubire ascunsa. Cand contestam, ceilalti reactioneaza. Cand ii iubim sunt miscati si-i castigam. Cand iubim, credem ca noi le oferim ceva celorlalti pe cand, in realitate, intai ne oferim noua insine. Iubirea cere sacrificii. Sa sacrificam cu umilinta ceva de-al nostru, care in realitate este al lui Dumnezeu."
Parintele Porfirie "Nu mi-e frica de iad si nu ma gandesc la rai. Ii cer numai Domnului sa fie milostiv cu toata lumea si cu mine" Parintele Porfirie |
|
|||
|
|||
![]()
"Cand te rogi pentru un om pe care il muncesc patimi pacatoase, sa nu i-o spui, fiindca diavolul va afla si va ridica indarjire in sufletul tau si astfel rugaciunea ta nu va da rod. Sa te rogi pentru acel om in taina, si astfel rugaciunea ta il va ajuta."
Parintele Porfirie |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Povesteau ca intr-o zi, avva Ioan a venit la adunarea de la Sketis si, auzind pe cativa frati certandu-se, s-a intors la chilia lui, s-a rotit de trei ori in jurul ei si abia dupa aceea a intrat. Cativa frati l-au vazut si, uimiti de purtarea lui, s-au dus sa-l intrebe. El le raspunde: "Aveam urechile pline de cearta. Asadar, am dat cateva ocoluri, ca sa mi le curat si sa intru in chilie cu mintea linistita."
Odata, statea la Sketis si fratii se adunasera roata imprejur si-l intrebau despre gandurile lor. Un batran ii zice: "Ioane, parc-ai fi o tarfa care se impopotoneaza, ca sa-si faca mai multi ibovnici". Avva Ioan l-a imbratisat si i-a raspuns: "Adevarat graiesti, parinte". Apoi, unul din ucenici il intreaba: "Avva, oare nu te-ai tulburat deloc in sinea ta?". El zice: "Nu, cum sunt pe dinafara asa sunt si pe dinauntru". Tot el a devenit arzator in Duh. Cineva a intrat si i-a laudat lucrul (impletea funie). El a tacut. Celalalt iarasi a incercat sa-l faca sa vorbeasca. El iar a tacut. A treia oara ii zice oaspetelui: "De cand ai intrat aici l-ai gonit pe Dumnezeu de la mine". |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Pentru suflet : Sfintii Parinti despre Mantuire si alte invataturi folositoare :http://mantuire.50webs.com
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 26.08.2010 at 20:46:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate se pot vorbi si grai, doar iubirea se tace.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma iertati, caut un loc unde se tace...am tacut...
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
Si tacerea poate fi vorbita in intalnirea noastra , tainica, cu Dumnezeu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Am colindat pe cărările vieții cu pasul rar sau mai grăbit // Și am strâns vise și am strâns gânduri și încă nu am obosit . . . // Am învățat din greșelile mele, însă și de tăceri și de minciuni m-am lovit , // Dar trecând peste ele , și cu bune și rele , // Am aflat rostu' vieții și-am trăit , și-am iubit . . .
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos | andrei_im | Mari Duhovnici si predicile lor | 18 | 19.10.2015 22:30:20 |
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos | Laura19 | Generalitati | 12 | 08.04.2014 19:14:09 |
Cuvinte de folos | aurel1211 | Resurse ortodoxe on-line | 15 | 27.07.2012 20:07:11 |
Cuvant de folos | T E O L O G U L | Generalitati | 83 | 30.01.2011 17:22:03 |
|