Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2009, 07:14:56
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Daca este asa,atunci este o ineptie...Dumnezeu este iubire,iar teama este opusul iubirii.
Doar ca nu trebuie sa confunzi divinitatea cu oamenii,pentru ca pana acum n-am intalnit nici o padure fara uscaturi.
Si o mica paranteza:nu trebuie sa confundam divinitatea cu felul de a gandi al oamenilor,pentru ca,altfel cu totii suntem parti din divinitate,indiferent ca voi negati componenta divina din voi.
Vechi 16.09.2009, 08:49:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ma indoiesc
E dreptul tau
Insa, daca ai sa analizezi ce a facut stiinta in numai citeva sute ani, si ritmul descoperirilor creste exponential, pare foarte plauzibil.

Citat:
Din urma creatiei ( e clar ca eu cred in creationism) si venind din urma cu lacune evident, ma indoiesc ca va putea vreodata oferi raspunsuri la intrebarile atat de simple si la obiect dar atat de dificile pentru stiinta.
Normal ca are lacune, de aia e stiinta.
Dar nu inteleg unde vezi tu ca altcineva ar fi dat niste raspunsuri!
Citat:
Esti de acord ca al nostru creier este limitat...deci automat pica teoria evolutionista pentru ca este conceputa de un creier limitat :)))))))))
Buna gluma :)
Vechi 16.09.2009, 09:01:48
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Daca este asa,atunci este o ineptie...Dumnezeu este iubire,iar teama este opusul iubirii.
Doar ca nu trebuie sa confunzi divinitatea cu oamenii,pentru ca pana acum n-am intalnit nici o padure fara uscaturi.
Religia permite mult mai usor infaptuirea de greseli in aceasta lume pentru ca ea se refera la o alta.
Divinitatea este inventata de oameni, dovada sta multimea de divinitati de pe Pamint. Deci nu am cum sa despart divinitatea de om.
Parca te-am mai intrebat o data ce intelegi tu prin iubire. Mi-ai raspuns?
Vechi 16.09.2009, 09:03:54
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cine este ceasornicarul orb?
Natura

.....
Vechi 16.09.2009, 09:36:36
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Religia permite mult mai usor infaptuirea de greseli in aceasta lume pentru ca ea se refera la o alta.
Divinitatea este inventata de oameni, dovada sta multimea de divinitati de pe Pamint. Deci nu am cum sa despart divinitatea de om.
Parca te-am mai intrebat o data ce intelegi tu prin iubire. Mi-ai raspuns?
Eu ti-am raspuns:iubirea o simti,pentru ca oricate definitii i-ai da,nu ai reusi in veci sa definesti vastitatea acestei trairi.Dar tu,mi-ai raspuns? :)
Vechi 16.09.2009, 09:37:26
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Natura

.....
Ce intelegi tu prin natura, mai exact?
Vechi 16.09.2009, 09:44:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Eu ti-am raspuns:iubirea o simti,pentru ca oricate definitii i-ai da,nu ai reusi in veci sa definesti vastitatea acestei trairi.Dar tu,mi-ai raspuns? :)
Tu poate ca simti iubirea.
Sint sigur insa ca altii, napastuiti de viata, nu simt nici o iubire. Si nu e vina lor.
Care era intrebarea? :)
Vechi 16.09.2009, 09:45:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ce intelegi tu prin natura, mai exact?
Lumea materiala
Vechi 16.09.2009, 11:31:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit ....

Citat:
Lumea materiala
Lumea materiala....chiar, cum crezi ca au ajuns organismele la o asemenea complexitate?

Din curent electric, apa, pamant, cristale a aparut viata ?( si fie vorba vorba intre noi, daca ii intrebi pe oamenii de stiinta cum a aparut viata pe pamant....se vede ca de fapt isi dau cu parerea dar habar nu au de fapt si dau din colt in colt :)) As vrea sa stiu si eu cum totusi? Adica e posibil ca stiinta sa fi descoperit atatea pana acum...si totusi sa nu fi descoperit cum a aparut viata, au trecut mii si mii de ani de atunci, si nimic? E clar ca isi bat capul bine de tot si si l-au batut in tot acest timp...si totusi de ce nici un raspuns demonstrabil?

Deci...ce a aparut prima data pe pamant ( daca e sa ne limitam la teoria evolutionista)...citoplasma, nucleul, lizozomii, robozomii, cromozomii, ADN-ul, centriolii, centrul celular??????
Vechi 16.09.2009, 12:17:04
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Lumea materiala....chiar, cum crezi ca au ajuns organismele la o asemenea complexitate?
Evolutie prin selectie naturala
Citat:
Din curent electric, apa, pamant, cristale a aparut viata ?( si fie vorba vorba intre noi, daca ii intrebi pe oamenii de stiinta cum a aparut viata pe pamant....se vede ca de fapt isi dau cu parerea dar habar nu au de fapt si dau din colt in colt :)) As vrea sa stiu si eu cum totusi? Adica e posibil ca stiinta sa fi descoperit atatea pana acum...si totusi sa nu fi descoperit cum a aparut viata, au trecut mii si mii de ani de atunci, si nimic? E clar ca isi bat capul bine de tot si si l-au batut in tot acest timp...si totusi de ce nici un raspuns demonstrabil?

Deci...ce a aparut prima data pe pamant ( daca e sa ne limitam la teoria evolutionista)...citoplasma, nucleul, lizozomii, robozomii, cromozomii, ADN-ul, centriolii, centrul celular??????
Tu de exemplu poti sa imi spui la ce ora te-ai trezit azi de dimineata (sa zicem ca nu te-a trezit ceasul)?

Normal ca isi dau cu parerea, numai cind se va inventa masina timpului si ne vom intoarce 3,5 miliarde de ani inapoi o sa putem dovedi ca avem dreptate sau nu.
Exista mai multe ipoteze, vezi aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis
Se pot realiza insa experimente care sa ne arate cit de probabile ar fi unele din aceste ipoteze.
Existenta acestor ipoteze (chiar si multitudinea lor) nu duc la necesitatea creatiei.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30