Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2011, 20:24:21
cristinadaciana
Guest

Implicit NP

De mii de ori scuza-mi ignoranta dar ce inseamna NP ? ( neoprotestant ? )
Vechi 06.02.2011, 20:29:09
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
De mii de ori scuza-mi ignoranta dar ce inseamna NP ? ( neoprotestant ? )
BO= Biserica Ortodoza
BC= Biserica Catolica
P= protestanti
NP= neo-protestant
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 06.02.2011, 20:35:05
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Unii cred ca ajung in Rai (cum sunt NP) , altii nadajduiesc in mila lui D-zeu sa ajunga in Rai (ortodocsii)...
Asa ca , vor fi mirati unii NP ajunsi in Rai ca alti semeni de-ai lor sunt in Iad si cu ei in Rai se afla si ortodocsi....
NP nu stiam... am intuit doar. Cum ar fi fost sa fi inteles NP = no problem :D
Vechi 06.02.2011, 21:10:45
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Scuză-l pe fratele Geony, dânsul a luat o doză mai mare de Ortodoxie, de aceea e atât de plin de zel.
Vechi 06.02.2011, 21:11:22
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
in fata unei asemeni Fericite pana si arhanghelul se face mic.
... iar Dumnezeu Se ascunde într-un colț... aproape că ai zis.
Haideți să lăsăm hiperbolele deoparte și să recurgem la dreapta măsură, cum îi stă bine ortodoxului...
Vechi 06.02.2011, 21:13:25
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Scuză-l pe fratele Geony, dânsul a luat o doză mai mare de Ortodoxie, de aceea e atât de plin de zel.
La noi nu se dau "doze"...doze luati voi, ca asa sunteti de orbi spirituali incat nu vedeti numai Raiul in fata!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Vechi 06.02.2011, 21:15:45
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

[quote=tricesimusquintus;334145Haideți să lăsăm hiperbolele deoparte și să recurgem la dreapta măsură, cum îi stă bine ortodoxului...[/QUOTE]

Ortodoxului ii sta bine in credinta lui, credinta stramoseasca...
Dar AZS cum le sta bine?.
Vechi 06.02.2011, 21:33:57
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Asa ca , vor fi mirati unii NP ajunsi in Rai ca alti semeni de-ai lor sunt in Iad si cu ei in Rai se afla si ortodocsi....
Mister Geony esti chiar culmea...
Io nu stiu ce sa mai cred despre tine.
In sute de postari spui ca NP au doctrine false, ca n-au nimic de-a face cu Hristos, ca sunt cu satana.

Iar acum deodata, NP (aka sectarii) ajung in Rai.
Si nu oriunde ci chiar langa ortodocsi. Mai ceva decat Parinele Staniloaie care spunea despre NP doar ca: „se vor mantui insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu”

Poti sa explici cum de ti-a scapat o asemenea perla?

Last edited by Iosif77; 06.02.2011 at 21:36:59.
Vechi 06.02.2011, 21:41:41
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
... iar Dumnezeu Se ascunde într-un colț... aproape că ai zis.
Haideți să lăsăm hiperbolele deoparte și să recurgem la dreapta măsură, cum îi stă bine ortodoxului...
Scuza-ma frate, da' e foarte departe ce am zis eu in legatura cu arhangelul si ce spui tu acolo cu Dumnezeu. Se pare ca din nou, nu ma exprim bine desi...poate ai si tu o problema in a recepta unele lucruri. De ex., am spus mai sus(nu am pretentia evident sa-mi citesti toate comment-urile dar daca tot am intrat in dialog si mi-ai raspuns inseamna ca poate ai si citit ce am scris...:)ca la noi, Sfanta Fecioara e mai marita decat serafimii si mai cinstita decat heruvimii. De aici, pana la "Dumnezeu se ascunde intr-un colt" e cale infinita. De altfel, mie dreapta socotinta imi spune ca femeia care L-a nascut pe Dumnezeu e mai presus decat cel care aduce bunavestire(adica ingerul). Am recurs la o hiperbola ca sa iti arat cum s-a raportat ingerul la Maria de s-a tulburat.Cu cat vorbim mai mult despre acest verset, cu atat am un respect si o admiratie mai mare pentru Fecioara Preacurata.
Vechi 06.02.2011, 21:43:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Mister Geony esti chiar culmea...
Io nu stiu ce sa mai cred despre tine.
In sute de postari spui ca NP au doctrine false, ca n-au nimic de-a face cu Hristos, ca sunt cu satana.?
Imi sustin pe mai departe parerea.

Citat:
Iar acum deodata, NP (aka sectarii) ajung in Rai.
Si nu oriunde ci chiar langa ortodocsi. Mai ceva decat Parinele Staniloaie care spunea despre NP doar ca: „se vor mantui insa vor sta mai departe de lumina lui DumnezeuȚ ?
O parte din ei ajung in Rai: cei care s-au nascut in familii NP si au crescut cu invatatura sectara.
Pai Raiul este imprejmuit de gard, asa ca poate am spus si eu ca stati aproape de gard...nu in mijlocul Raiului....

Citat:
Poti sa explici cum de ti-a scapat o asemenea perla?
Nu e perla, e o parere pe care mi-o fondez tot Biblic - ca sa vezi ca citesc si eu Biblia.
Pavel sustine ca si evreii se vor mantui si paganii si crestinii...pe evrei ii va judeca dupa Legea mozaica, pe pagani (cum sunteti si voi) ii va judeca dupa Legea morala naturala, iar pe crestini dupa Evanghelie.
Asa ca, repet, doar o parte din voi vede Raiul (trice e departe de el, ca el a parasit BO)..
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38