Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 11:32:57
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Chimia e reală, se studiază pentru că este nevoie de ea. Ai putea spune ușor că apa e ceva duhovnicesc da eu spun ce e formată din două molecule de hidrogen si una de oxigen, mai crede dacă n-ai fi studiat chimia?
Si daca n-as crede, ce? Nu mi-ar mai astampara setea sau nu m-ar mai spala? tre musai sa stiu din ce-i facuta, altfel nu pot trai? Inainte sa se stie ca e facuta din O si H nu traiau oameni, nu beau, nu mancau, nu se spalau?
Vechi 02.05.2010, 11:37:29
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu mă deranjează că semăn cu un alt ateu, mă deranjează că voi ignorați sfaturile unor oameni care încearcă să vă explice cum funcționează lucrurile atâta timp cât ocupați un loc pe această planetă.
Dar de ce te deranjeaza faptul ca unii oameni cred lucrurile in care credem si noi aici?
Ce treaba ai tu cu sexul si cu biserica, pana la urma? :) Hai zi drept, o venit vreun preot peste tine in casa sa vada ce faci? Te-a agatat vreun preot pe strada sa-ti zica, mai baiete (m-am prins ca esti un baiat, e ok) pacatuiesti? Te-a luat la goana biserica cu bata de baseball? Te-au obligat ceva la orele de religie? Nu?
Atunci ce problema ai tu cu oamenii care incearca sa respecte normele acelea referitoare la casatorie, sex, restul, cat timp nu te obliga nimeni si pe tine sa faci la fel si totul tine de libertatea ta?
Ce te mana pe tine-n lupta de fapt de n-ai stare ? :)
Vechi 02.05.2010, 11:59:28
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Si daca n-as crede, ce? Nu mi-ar mai astampara setea sau nu m-ar mai spala? tre musai sa stiu din ce-i facuta, altfel nu pot trai? Inainte sa se stie ca e facuta din O si H nu traiau oameni, nu beau, nu mancau, nu se spalau?
Ba da. Dar unii oameni au vrut să știe ce beau. Asta face diferența între credincioși și atei.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 12:03:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de modern talking Vezi mesajul
Ba da. Dar unii oameni au vrut să știe ce beau. Asta face diferența între credincioși și atei.
E o diferenta de suprafata pentru ca in fond si unii si altii beau.
Si in acelasi timp, exista credinciosi care beau apa stiind ca e O si H si sa multumeasca lui Dumnezeu pentru ea :P
Vechi 02.05.2010, 12:31:32
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
Mai urmeaza s-aud ca Einstein Arhimede si Newton or fi inventat si lumina si gravitatia si restul legilor? Cum adica legile lor? Ei le-au descoperit si atat. N-o faceau ei, nu-i bai, venea unul doi metri mai incolo si le descoperea el, mai devreme sau mai tarziu.
Picau mere si inainte de Newton si pica si de-atunci fix in aceeasi maniera ca si cum el n-ar fi existat vreodata.
Și au picat mere și înainte de dumnezeu. Și înainte de om. De ce crezi că omul e ființă privilegiată? Dacă s-ar descoperii (ne-ar descoperii) ființe extraterestre mult mai inteligente decât noi care ar semăna mai degrabă cu ... insecte,ce ai spune? Că dumnezeu i-a făcut după chipul sau?

Last edited by modern talking; 02.05.2010 at 12:34:10.
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 12:35:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Și au picat mere și înainte de dumnezeu. Și înainte de om. De ce crezi că omul e ființă privilegiată? Dacă s-ar descoperii (ne-ar descoperii) ființe extraterestre mult mai inteligente decât noi ce ai spune?
Ce ar rezolva asta? Nimic. Intrebarile ar fi alea de la inceput: pe astia cine i-a facut, de unde vin etc. O civilizatie extraterestra nu ar solutiona nimic.

Dar sansele sa fie extraterestri si sa ne mai si descoperim unii pe altii tind sunt zero barat, pana nu licareste vreo semnalizare dreapta a vreunui shuttle la cateva sute de ani lumina de noi, o sa mananc linistita mere, o sa beau H2O etc :) Si nici nu-mi bat capul cu imaginile din saga lui Ender :) Hai ca deja discutam SF-uri, cum ar fi daca ar fi si-ar arata ca. Chiar daca deocamdata nu stim sa fie nu stim cum arata si si daca ar fi si ar arata sunt la halalalt capat al universului deci e ca si cum n-ar fi si n-ar arata.
Vechi 02.05.2010, 12:45:23
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
Ce ar rezolva asta? Nimic. Intrebarile ar fi alea de la inceput: pe astia cine i-a facut, de unde vin etc. O civilizatie extraterestra nu ar solutiona nimic.

Dar sansele sa fie extraterestri si sa ne mai si descoperim unii pe altii tind sunt zero barat, pana nu licareste vreo semnalizare dreapta a vreunui shuttle la cateva sute de ani lumina de noi, o sa mananc linistita mere, o sa beau H2O etc :) Si nici nu-mi bat capul cu imaginile din saga lui Ender :) Hai ca deja discutam SF-uri, cum ar fi daca ar fi si-ar arata ca. Chiar daca deocamdata nu stim sa fie nu stim cum arata si si daca ar fi si ar arata sunt la halalalt capat al universului deci e ca si cum n-ar fi si n-ar arata.
Eu cred că pe forumul ăsta 99% din discuții sunt de domeniul SF-ului.
Și cum ai răspunde la întrebarea "pe astia cine i-a facut"? Dacă ar spune o altceva înafară de big bang și creație, i-ai crede?
Reply With Quote
Vechi 02.05.2010, 12:48:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu cred că pe forumul ăsta 99% din discuții sunt de domeniul SF-ului.
Și cum ai răspunde la întrebarea "pe astia cine i-a facut"? Dacă ar spune o altceva înafară de big bang și creație, i-ai crede?
Nu cred nimic in afara de creatie, si-aia exact in ordinea in care e descrisa in Geneza :)
Dar de ce incerci sa demontezi crestinismul prin intermediul extraterestrilor? Adica e absurd sa te folosesti in argumentatie de SF-uri? Gen, nu e Dumnezeu, pentru ca daca ar exista extraterestri care arata ca insectele, nu ai mai putea spune ca au chipul Lui in ele.

Say wha'?
Vechi 02.05.2010, 13:04:02
modern talking
Guest

Implicit

Citat:
Nu cred nimic in afara de creatie, si-aia exact in ordinea in care e descrisa in Geneza :)
Dar de ce incerci sa demontezi crestinismul prin intermediul extraterestrilor? Adica e absurd sa te folosesti in argumentatie de SF-uri? Gen, nu e Dumnezeu, pentru ca daca ar exista extraterestri care arata ca insectele, nu ai mai putea spune ca au chipul Lui in ele.

Say wha'?
Bună pace. Eu ți-am zis să încerci să-ți imaginezi cum ar fi, nu care este posibilitatea ca asta să se întâmple.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2010, 01:42:23
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Te increzi prea mult in istorici, s'astia sunt partinitori, se dau dupa vant(invingatori).
Aha. Deci sa inteleg ca sursele care se folosesc cu precadere pentru informatii referitoare la viata lui Isus, si anume Evangheliile, se remarca prin faptul ca autorii lor au fost total impartiali si nealiniati vreunei doctrine religioase.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vreau o dovada? Templier Knight Generalitati 12 15.01.2011 14:17:34
O dovada incredibila de ipocrizie freespirited Generalitati 85 26.09.2010 09:02:57
prostie omeneasca padrevicentiu Generalitati 51 31.07.2010 18:43:21
Bunatate=prostie? sergiu Generalitati 3 12.10.2009 00:35:52
O dovada vie Laurentiu Intamplari adevarate 34 22.10.2007 18:18:07