Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2010, 10:44:28
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Copiii nu au apucat sa pacatuiasca pentru a merge in iad. Din fericire Dumnezeu e mai milos si mai cu minte decat noi, caci El e dragoste. Iar parintii aceia indurerati nu mai aveau nevoie si de palma aceasta din partea Sfintei Biserici. Cat costa sa mergi cu ei pe ultimul drum si sa faci cateva rugaciuni pentru a le alina sufletul? Sa nu ne miram daca ii vor imnormanta crestineste unii de la alte confesiuni. Cea mai buna ocazie de a-ti dovedi crestinismul din tine e cand omul are un asemenea necaz in casa.
Daca BOR va refuza sa ii inmormanteze crestineste va avea de suferit.
Aici nu este vorba de Madalina Manole.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 10:49:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Nu esti in masura sa judeci!CITESTE BIBLIA! Odata cu firea umana se mosteneste si pacatul stramosesc. Dumnezeu este neschimbat, noi ne schimbam atitudinea fata de El si suportam consecintele actiunilor noastre.
Ce pacat stramosesc?????
Dupa tine, dupa bisericile crestine, cati prunci nevinovati trebuia sa plateasca, mergend pentru vesnicie in iad, sa se spele acest pacat?
Iar revenim la Dumnezeul crud din VT?
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:06:44
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Unhappy

ma doare sufletul cind vad cu cita usurinta aruncati "cu pietre "unii in ceilalti,stiind foarte bine (cind esti un adevarat crestin),ca nimic nu se intimpla pe acest pamint fara voia lui DUMNEZEU,asta nu inseamna ca EL a hotarat sa produca o asa mare suferinta unor oameni(aici ma refer ,la parintii acelor ingerasi)eu asa ii consider si sunt sigura ca DUMNEZEU ,in marea LUI ,bunatate nu-i va trimite in "iad",asa cum s-a sugerat in unele comentarii.Mai bine am face sa ne rugam bunului DUMNEZEU,sa-i intareasca pe parintii acestor copilasi,sa poata trece mai usor peste aceasta incercare.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:07:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Nu esti in masura sa judeci!CITESTE BIBLIA! Odata cu firea umana se mosteneste si pacatul stramosesc. Dumnezeu este neschimbat, noi ne schimbam atitudinea fata de El si suportam consecintele actiunilor noastre.
Care actiuni? Probabil bebelusii aceia nu au apucat nici macar sa faca actiunea de a suge, caci erau prematuri.

Mostenim predispozitia de a pacatui, nu ne nastem pacatosi. Odata cu varsta aceasta predispozitie poate fi transformata in pacat daca ascultam de ea. Pacat inseamna actiune, gand, sentiment pacatos. Copiii aceia nu aveau nici macar constiinta sau cunostinta pacatului.

"învățați ce înseamnă: Milă voiesc, iar nu jertfă" mat 9:13
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 18.08.2010 at 11:09:46.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:14:15
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Să judec ce/pe cine? Nu judec pe nimeni, dar sunt în măsură să judec că de asta mi-a dat Dumnezeu rațiune. Stimabilă, dacă n-ai aflat am ieșit din Evul Mediu întunecat, nu mai e valabil dictonul credo quia absurdum. Nu mai sunt dispus să cred în dogme absurde și nebiblice, deoarece am citit Biblia.
Stimabilă...acest apelativ are in el multa incarcatura negativa, introdus in context. Fiecare are dreptul sa se exprime din perspectiva credintei sale- in cazul meu, ORTODOXA.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:37:46
Scotianul
Guest

Lightbulb Pt dl.Dumitru

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Ai inteles corect.
Asta este rezultatul unor minti obtuze ce au elaborat astfel de doctrine religioase.
Cum poti sa crezi ca Dumnezeu, care este iubire, poate sa-i trimita pe acesti copilasi in iad?
Intrucat am suficiente neclaritati pe anumite aspecte>imi voi acorda o perioada pentru a studia in amanunt ceea ce nu am inteles.Dupa aceea voi lasa sa treaca un timp si voi relua rationamentul si verificarile mele ca sa vad daca ajung la aceiasi concluzie sau daca sesizez erori.Voi face tot posibilul pentru a sta de vorba cu teologi din toate confesiunile ca sa vad viziunea din mai multe perspective.Apoi voi analiza totul si o sa ma rog Celui de Sus,in mila Lui,sa ma ajute sa inteleg ceea ce acum nu pot.Daca va fi sa nu inteleg voi relua totul ,fie si in situatia in care acesta cercetare ma va urmari pina la finalul vietii.Sper macar sa am constiinta impacata ca am facut tot ce am putut dpdv uman pt a intelege anumite aspecte.Voi face tot posibilul sa depasesc barierele subiectivismului cu care ma lupt de multe ori.Asta este ce pot face din pozitia in care ma gasesc acum.
Cu siguranta alti oameni inteleg mai bine,mai profund,mai corect.Pot accepta acest lucru.Se pare ca eu nu ma numar printre ei.Cu siguranta sunt aspecte care depasesc capacitatea mea de intelegere.Si asta pot accepta.Tocmai de aceea voi face tot ce imi sta in putere in vederea intelegerii acelor aspecte.Daca nu voi putea>asta este iar Cel de Sus ne va judeca pe fiecare pentru ce am facut pe lumea asta.

Last edited by Scotianul; 18.08.2010 at 16:37:27.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:42:05
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Sa speram totusi ca se vor gasi oameni maturi si milosi in conducerea BO care sa solutioneze cu intelepciune aceasta problema. De dragul lui Dumnezeu si al celor pentru care a murit Hristos...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:44:03
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Unhappy Salutare

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Intrucat am suficiente neclaritati pe anumite aspecte>imi voi acorda o perioada pentru a studia in amanunta ceea ce nu am inteles.Dupa aceea voi lasa sa treaca un timp si voi relua rationamentul si verificarile mele ca sa vad daca ajung la aceiasi concluzie sau daca sesizez erori.Voi face tot posibilul pentru a sta de vorba cu teologi din toate confesiunile ca sa vad viziunea din mai multe perspective.Apoi voi analiza totul si o sa ma rog Celui de Sus,in mila Lui,sa ma ajute sa inteleg ceea ce acum nu pot.Daca va fi sa nu inteleg voi relua totul ,fie si in situatia in care acesta cercetare ma va urmari pina la finalul vietii.Sper macar sa am constiinta impacata ca am facut tot ce am putut dpdv uman pt a intelege anumite aspecte.Voi face tot posibilul sa depasesc barierele subiectivismului cu care ma lupt de multe ori.Asta este ce pot face din pozitia in care ma gasesc acum.
Cu siguranta alti oameni inteleg mai bine,mai profund,mai corect.Pot accepta acest lucru.Se pare ca eu nu ma numar printre ei.Cu siguranta sunt aspecte care depasesc capacitatea mea de intelegere.Si asta pot accepta.Tocmai de aceea voi face tot ce imi sta in putere in vederea intelegerii acelor aspecte.Daca nu voi putea>asta este iar Cel de Sus ne va judeca pe fiecare pentru ce am facut pe lumea asta.
citeste si din Sfintii Parinti ca ei nu mint niciodata,fiindca eu am incredere in ei,aparai si pe acesti Sfinti ca si ei sau straduit sa ne ajute.Te rog frumos sa nui asculti pe Dumitru,stiu ca este o situatie delicata,te rog frumos sa nui judeci pe preoti ortodoxie,ca si ei simt aceeasi durere ca si noi si ei se roaga.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:54:07
Scotianul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
citeste si din Sfintii Parinti ca ei nu mint niciodata,fiindca eu am incredere in ei,aparai si pe acesti Sfinti ca si ei sau straduit sa ne ajute.Te rog frumos sa nui asculti pe Dumitru,stiu ca este o situatie delicata,te rog frumos sa nui judeci pe preoti ortodoxie,ca si ei simt aceeasi durere ca si noi si ei se roaga.
Stai linistit prietene pt ca orice verificare pe care o fac>o fac din toate perspectivele deci automat voi studia si cele spuse de Sfintii Parinti.Nu judec pe nimeni pentru ca nu am terminat sa ma judec pe mine.Fiecare cu propriile pietre atarnate de gat.Am momentele mele de revolta ca orice fiinta tributara unor nelinisti existentiale.Iar cu Dumitru am un dialog permanent,civilizat si nu cred ca el sau eu ne-am pus in gand sa-l influentam pe celalalt.Ar fi o eroare de apreciere majora.Cred ca ne respectam suficient ca sa evitam acesta capcana.Fie ce Cel de Sus sa auda rugaciunile tuturor celor care se roaga pentru acei micuti.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 11:56:14
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Stai linistit prietene pt ca orice verificare pe care o fac>o fac din toate perspectivele deci automat voi studia si cele spuse de Sfintii Parinti.Nu judec pe nimeni pentru ca nu am terminat sa ma judec pe mine.Fiecare cu propriile pietre atarnate de gat.Am momentele mele de revolta ca orice fiinta tributara unor nelinisti existentiale.Iar cu Dumitru am un dialog permanent,civilizat si nu cred ca el sau eu ne-am pus in gand sa-l influentam pe celalalt.Ar fi o eroare de apreciere majora.Cred ca ne respectam suficient ca sa evitam acesta capcana.Fie ce Cel de Sus sa auda rugaciunile tuturor celor care se roaga pentru acei micuti.
Amin.Domne Iisuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu, miluieste-i pe acesti copii arsi si vindeca-le neputintele!.Amin.
Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu miluieste-i pe acesti arsi si vindeca-i si pe ei ca sunt neputinciosi!.Amin.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur

Last edited by vidoveczandrei; 18.08.2010 at 12:00:40.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Tragedie Hartford Generalitati 77 26.12.2012 00:01:13
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20