![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa se intampla cu unii; ce bine ca este asa. Dar pericolul cel mare e ca altii nu numai ca nu-si mai gasesc legatura cu Dumnezeu, dar daca au avut-o vreodata, o pierd. New Age este in floare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau au plecat de raul comunismului (tu esti tanar, banuiesc, si nu-ti mai aduci aminte) si au trebuit sa accepte munci mai grele, mai putin calificate decat studiile pe care le facusera - ca sa le ofere macar copiilor perspective mai bune.
|
|||
|
|||
![]()
Evanghelia cu tanarul bogat este interpretata adesea nu in sensul ca orice bogat ar trebui sa isi dea toata averea si sa se faca sarac, ci in sensul ca nu trebuie sa ne atasam inima de bogatie; iar bogatia poate fi si cea a celui relativ sarac: atunci cand acesta isio face dumnezeu din putinul pe care il are sau ar vrea sa il aiba. Daca il pierde isi pierde si inima.
Au fost in istorie si mai sunt poate si acum crestini bogati care nu si=au dat toata averea, ci au trait in mod responsabil ca oameni bogati, pastrand un stil de viata sobru si dand celor care au nevoie din banii lor. Sau dand de lucru altora si avand grija de salariatii lor. Deci, sa nu condamnaml bogatia ca atare, ci atasamentul prea mare fata de ea. Iar in cazul oamenilor casatoriti si cu copii,se pune si problema chivernisirii banilor si a bunurilor pentru binele familiei. Altfel face pomana un om singur si altfel un om cu copii. Iar a vrea sa muncesti ca sa iti cumperi casa (adesea toata viata) pentru a avea un camin pentru familia ta nu mi se pare de loc egal cu a-ti aduna comoara numai pe pamant. Pentru unii, asta nu mai este posibil daca nu isi schimba tara.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 22.08.2010 at 23:55:16. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista multa lume amarata in Romania ,asta-i clar.Dar cum spunea cineva mai sus omul amarat nu se vaita,nu striga in gura mare,nu cerseste.Munceste si isi face griji pentru ziua de maine.Personal sunt sarac.Asa ma consider ,cu toate ca din punctul altora de vedere am mai mult decat imi trebuie.De partea cealalta nu am mai avut o zi libera de doua luni pentru ca am doua servicii.Unul din ele ma solicita foarte mult si ajung acasa obosit.Am multi prieteni care din cauza crizei au ramas fara serviciu sau au locuri de munca prost platite.Ma intreaba daca nu stiu de munca si eu le spun ca angajeaza la mine,salariul fiind modest la inceput dar creste exponential dovada fiind salariul meu.Vin doua trei zile dupa care nu mai vin pe motiv ca sunt bani putini si munca multa.Prefera sa stea acasa si sa se vaite decat sa munceasca cu sanse reale de a avea in 2-3 luni un salariu de 800euro,poate si mai mult.Pe de alta parte angajatorul roman prefera de multe ori sa dea afara un muncitor bun care cere putin mai mult la salariu..cu speranta ca va gasi altul pe bani putini decat sa-i dea 1mil..2 in plus.Nu putem spune ca saracia este sinonima cu lenea.Este un mod de a privi lucrurile mult prea subiectiv.Adevarat ca lenesii nu prea au cum sa aibe bani daca nu au pe cineva care sa-i sustina deci ingroasa numarul saracilor dar sunt cei mai multi care vor sa munceasca dar nu au unde,iar angajatorii profita de disperarea lor pentru a le da salarii mai mici in conditiile in care criza nu ia afectat de loc.O fosta colega de-a mea si-a dat demisia pentru ca proprietarul ia micsorat salariul cu 50% pe motiv ca ori-cum nu mai are unde sa se angajeze nici pe salariul redus de el,in onditiile in care persoana in cauza a avut un mare aport la dezvoltarea locatiei si lucra acolo de ceva ani.Lucrez in restaurant ca bucatar,o lume destul de pervertita de altfel unde atitudini de genul sunt destul de comune.Se pare ca numai la noi romanii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar bogăția nu e rea doar prin asta ci și prin faptul că ea ne acaparează, ne consumă timpul și puterile prin grijile pentru păstrarea și creșterea ei. Ideal ar fi să ignorăm complet orice preocupare pentru viața de acum și să ne concentrăm în întregime pe patria cerească, lăsând orice grijă în seama Domnului. Așa au trăit Părinții asceți ai primelor veacuri, oare se poate trăi așa și acum? Părintele Sofronie Saharov spune că atunci când omul renunță complet la legăturile cu lumea, el intră în domeniul lui Dumnezeu (exprimarea era altfel dar aceasta e ideea). Instinctul de supraviețuire (de care vorbea cineva pe alt topic) ne face să ne agățăm cu disperare de relațiile cu ceilalți, de siguranța oferită de lucrurile acestei lumi și asta ne separă de grija și legătura directă cu Dumnezeu. Ava Pimen spune "Voia omului este zid între el și Dumnezeu".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A renunta la avere nu inseamna neaparat a da totul. Inseamna si 'avand, a fi ca si cum nu ai avea'. (de la sf. Pavel citire) adica sa nu iti lipesti inima de ceea ce ai.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intreb, caci nu vad ca muncitorul roman sa fie aparat de cineva, iar angajatorul isi cam face de cap. Asa ceva nu e posibil in UE. Cautati-va drepturile, oameni buni! Am ai auzit se de la alti romani de munca nelimitata, fara plata orelor suplimentare. Munca nelimtata trebuie sa presteze doar patronul, caci e firma lui; dar angajatii au un regim de max. 48 ore pe saptamana. Daca stati si munciti peste cele 8 ore/zi si taceti din gura in ceea ce priveste plata orelor suplimentare, sau nu solicitati recuperari, atunci in curand veti lucra zi lumina, ca chinezii, mutandu-va in incinta intreprinderii pe o saltea, ca sa fiti tot timpul la dispozitie. Si acum va intreb: cine va face sclavi: patronii sau voi insiva cu buna stiinta, petnru ca va e frica sa va cereti dreptul?!? Iata si acesta este un motiv al saraciei romanilor. Daca tot platiti contingent la Sindicat, puneti-i la munca, atunci cand va sunt incalcate drepturile. Asa se face in strainatate. Si pe aici se mai incalca drepturile angajatului, dar sindicatele isi fac datoria, intervenind si sustinand acolo unde e necesar, chiar si in instanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Saracia si bogatia nu sunt aspecte care privesc doar viata trupeasca. Privesc deopotriva si viata duhovniceasca. In doua privinte trebuie sa luam seama: in ce anume consta averea noastra (daca punem cu precadere pret pe lucruri materiale sau spirituale), si locul unde ne agonisim "comoara" (pe pamant sau in cer).
Totodata, Mantuitorul ne spune sa dam si Cezarului cele ce-i apartin. Cu alte cuvinte, atat cat traim in lume, sa lucram pentru a dobandi cele materiale, astfel incat sa ne putem indeplini responsabilitatile familiale, sociale etc. Cred ca suntem deasupra saraciei sau bogatiei materiale, numai atunci cand suntem constienti de faptul ca sufletul nostru, si, implicit al fiecarui om este nepretuit, si actionam in consecinta, adica cu grija si noblete. Ce masuri de protectie se iau cu diamantul cel mai de pret, din lume, pentru a nu fi pierdut sau vatamat? O sumedenie. Cu atat mai mult, ar trebui sa purtam de grija sufletelor noastre care sunt fara de pret. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cind lucrezi la patron, adica privat, nu exista acest concept al sindicatului( nici la mine si nici la tine unde esti), ...deci, daca accepti conditiile oferite, asa cum ai amintit si tu cu saltelele chinezilor, te poti usor transforma in cirpa de sters pe jos. SIndicatele pe de alta parte sunt prezente si active in Ro, insa la bugetari si stai linistita ca nu au nevoie de incurajarile tale, isi cunosc bine meseria. Problema este insa alta. La tine in acea tara nordica unde esti banii sint girla in bugetul tarii si ca urmare sindicatele AU DE UNDE CERE!!!(atentie) pe cind in Romania unde, MULTI ANI, si-a INCHIPUIT un nivel de trai mai ceva ca-n Suedia, in conditiile in care nu produceau mai nimic....ca urmare a acestei mentalitati bolnavicioase au ramas pe BUTUCI. Acum occidentalii au proviziile lor si detin masina de tiparit bani in caz ca ramin pe minus, in schimb Romania trebuie sa stea ca miloaga....aici, pe scurt este diferenta. Cit va tine figura asta la occidentali...Dumnezeu stie! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 16:59:38 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|