![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"Cita ura-nsuflet ai dragul meu"
Chiar deloc...si nu trebuia sa insisti atat...5 mesaje...am priceput ideea Era mai mult o gluma...desi ce ai spus tu nu era amuzant...ci tragic...dar fiecare cu a lui...daca te face sa te simti mai bine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Destinatia sa fie aceeasi! Aceeasi cale, haine diferite!
|
|
|||
|
|||
![]()
Trag concluzia ca AUTENTICITATEA este dovedita nu in momentele de liniste si pace cind esti inconjurat de frati si surori in credinta ci in momentele tensionate, de incercare a nervilor. Atunci este momentul sa ne observam, sa tragem concluzii si sa ne indreptam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu adevarat, autenticitatea se vede mai ales in momentele dificile, in momentele care nu ne favorizeaza sa fim buni, iertatori, rabdatori. Am avut de multe ori sansa de a intalni astfel de oameni, merita toata aprecierea!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ni se intampla adesea sa facem lucruri care nu ne definesc, care nu se afla in principiile si credinta noastra. Si atunci ne dezamagim pe noi insine si ne descoperim neputintele, slabiciunile.
Eu cred ca nici unul nu suntem 100% autentici si asta ne face sa fim tot in aceeasi oala a imperfectiunii. Insa diferenta intre noi o face un singur fapt: daca suntem sau nu pe drumul spre autenticitate. Cum este acest drum? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e un drum lung, ingust, plin de gropi, si parcurgindu-l trebuie neincetat sa ne amintim de noi, de telul nostru si de persoana autentica care vrem sa fim.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu multa bucurie am citit discutiile de pe acest topic. Mai ales ca am regasit pe majoritatea celor cu care am dialogat pana acum. Cu acest prilej voiesc sa-mi cer iertare inca o data celor pe care i-am suparat. Las atitudinea mea, adesea poate prea taioasa sau chiar ingamfata, la judecata lui Dumnezeu si a voastra. Ma retrag de pe forum cu inima impacata: voi sunteti in stare sa faceti cinste numelui de crestin ortodox.
Accentul pe care l-ati pus pe smerenie m-a convins. De altfel, eu am actionat cu bisturiul acolo unde am sesizat tumoarea slavei desarte, a egocentrismului. Si cred ca a fost bisturiul iubirii. Am cerut insistent ajutorul Domnului pentru asa ceva. Ar fi mare mangaiere daca veti lupta sa pastrati acest duh. M-am mahnit cand am sesizat tendinta de a sari asupra aproapelui. Dar sper ca "roada Duhului: dragostea, bucuria, pacea" va birui toate neputintele. In sfarsit, va rog insistent sa ma pomeniti in rugaciunile voastre, constient fiind ca preotia nu se poate zidi decat prin dragostea multora. Sf. Ioan Gura de Aur da marturie ca "nu multi preoti se mantuiesc" (Tratatul despre preotie?). Cu dragoste in Hristos, oarecare ieromonah Andrei |
|