![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Imi puteti da citatul despre "urgiile" din Sodoma si Gomora?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu-mi spui ca in cazul preotilor este alta situatie! La mantuire suntem toti chemati!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Era inevitabil ca pe un topic cu subiect referitor la sexualitate, pe care a indraznit sa posteze un catolic, sa nu se ridice cu rea credinta problema scandalurilor sexuale din Biserica Catolica, chiar daca nu are nici o legatura cu subiectul. Am sa incerc totusi sa aduc la subiect postarea dumneavoastra. Unei persoane consacrate nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala. Singura diferenta fata de laic, sau diferentele care apar intre diferite persoane consacrate, sunt de grad. Laicului ii este permis sa se bucure, in anumite conditi, de placerea sexuala, de muzica rock etc. Calugarului, fie el si pustnic, ii este inca ingaduit sa se bucure de privelistea naturii din afara chiliei sale, de cantecul pasarilor etc. |
|
||||
|
||||
![]()
Legea trebuie inteleasa nu in litera ei, ci in duhul ei. Pur si simplu sa ne punem intrebarea: oare lui Dumnezeu Ii este pe plac ce fac eu acum ? Iar constiinta ne va da raspunsul...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin "persoana consacrata" sa inteleg ca este vorba de preot? Daca da, si in cazul in care spui "nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala" atunci de ce sa nu le faca casatorit fiind si cununat in biserica?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai asta am dorit sa arat prin exemplul pustnicului caruia ii este ingaduit sa se bucure de frumusetea naturii, chiar daca traieste intr-o grota. Evident ca preotul sau calugarul care au facut anumite juraminte trebuie sa se infraneze de la o parte dintre placerile acestei lumi, la fel cum si laicul necasatorit trebuie sa ramana cast, iar laicul casatorit trebuie sa intoarca capul atunci cand vederea decolteului colegei de birou ii ridica... tensiunea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cand spui "persoanei consacrate nu-i este interzis sa se bucure de placerile...." eu inteleg ca daca nu-i interzis - atunci este permis! In ce conditii o "persoana consacrata"(in intelegerea mea preotul) se poate bucrua de sex? Daca nu exista asa ceva - adica nu exista nici un fel de permisiune legata de sex - atunci preotii, calugarii etc etc, se gasesc in situatia exprimata de colegul Mihnea-Dragomir, adica mai bine mor ca nu au nici un rost pe pamant!
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 22.10.2010 at 13:16:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca din postarile domnului Dragomir dumneavoastra ati inteles (sau vreti sa intelegeti) ca rostul vietii omului pe pamant este sa se bucure de sex... ce pot sa va spun... mai cititi o data. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PERVERSIÚNE s. f. deviere până la patologic a unor tendințe sau instincte datorită unor tulburări psihice; perversitate. ♦ ~ sexuală = săvârșirea de acte nefirești în legătură cu viața sexuală. (< fr. perversion, lat. perversio) (sursa - DEX) Iar aici se vehicula ideea ca se pot accepta "deviatii" in viata sexuala daca acestea aduc placere celor implicati. Unul din argumente era ca placerea este buna ca asa a fost creeat omul! Dupa cum vezi perversiunile sunt considerate tulburari psihice, dar stiu ca in dictionarele moderne s-a scos aceasta explicatie pentru ca atingea anumie cercuri. Daca acceptam anormalitatea ca normalitate in curand ajungem sa casatorim homosexuali si lesbiene! Deci, ideea mea era ca TOTI oamenii, fie ei preoti/calugari/laici trebuie sa aiba infranare! Toate facute cu discernamant si dupa invataturile Sfintilor Parinti. Am ajuns la discutia despre preotii catolici pentru eu o vad o exagerare de restrictii in cazul preotilor (si deasemenea o exagerare in libertate pentru oameni de rand). Lipseste dreapta socoteala! Toate cele bune iti doresc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Preoții catolici care sunt căsătoriți au exact aceleași reguli în căsătoria lor precum laicii căsătoriți. Ceea ce este permis unui laic catolic căsătorit este permis și unui preot catolic căsătorit, iar ceea ce este interzis unui laic catolic căsătorit îi este interzis și unui preot catolic căsătorit. În ceea ce îi privește pe preoții catolici necăsătoriți, lor li se aplică aceleași reguli precum laicilor necăsătoriți. În concluzie, nu există nici cea mai mică deosebire în exercițiul căsătoriei lor între preoți și laici. Nu avem "reguli ale preoților" și "reguli ale laicilor".
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! | mihailt | Nunta | 23 | 02.11.2010 21:03:03 |
permis biometric | cosmin95 | Generalitati | 8 | 30.08.2009 16:11:12 |
|