Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2010, 09:34:40
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihele_m Vezi mesajul
Numai in Sodoma si Gomora sau mi intimplat asemenea urgii,sunt convinsa ca se mai intimpla si in zilele noastre ,dar fiind vorba de o relatie de cuplu si mai amintim si de iubire .Este grav daca un sot isi supune sotia la asemenea acte .
Imi puteti da citatul despre "urgiile" din Sodoma si Gomora?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 10:42:34
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Mi-e frică de asemenea concepții. Oamenii care își fac un crez din ele sunt în pericol să își schimonosească frumusețea sufletului.
Ce ne-am face, oare, fără plăcere ? Unde am ajunge dacă ne-am spune: "eu nu vreau să mă bucur de bucuria vieții !" Atunci nici noi nu am mai fi o bucurie pentru ceilalți, iar viața, cu toate frumusețile ei, ni s-ar părea searbădă. Ceva care am dori să se termine cât mai repede.
Sa inteleg ca asa se simt preotii catolici? Din acest motiv exista diversele reclamatii pe fond sexual in biserica catolica?
Sa nu-mi spui ca in cazul preotilor este alta situatie! La mantuire suntem toti chemati!
Vechi 22.10.2010, 11:01:19
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Sa inteleg ca asa se simt preotii catolici? Din acest motiv exista diversele reclamatii pe fond sexual in biserica catolica?
Sa nu-mi spui ca in cazul preotilor este alta situatie! La mantuire suntem toti chemati!

Era inevitabil ca pe un topic cu subiect referitor la sexualitate, pe care a indraznit sa posteze un catolic, sa nu se ridice cu rea credinta problema scandalurilor sexuale din Biserica Catolica, chiar daca nu are nici o legatura cu subiectul.

Am sa incerc totusi sa aduc la subiect postarea dumneavoastra.

Unei persoane consacrate nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala.

Singura diferenta fata de laic, sau diferentele care apar intre diferite persoane consacrate, sunt de grad.

Laicului ii este permis sa se bucure, in anumite conditi, de placerea sexuala, de muzica rock etc.

Calugarului, fie el si pustnic, ii este inca ingaduit sa se bucure de privelistea naturii din afara chiliei sale, de cantecul pasarilor etc.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 12:36:51
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Legea trebuie inteleasa nu in litera ei, ci in duhul ei. Pur si simplu sa ne punem intrebarea: oare lui Dumnezeu Ii este pe plac ce fac eu acum ? Iar constiinta ne va da raspunsul...
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 12:50:16
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Am sa incerc totusi sa aduc la subiect postarea dumneavoastra.
Unei persoane consacrate nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala.
Singura diferenta fata de laic, sau diferentele care apar intre diferite persoane consacrate, sunt de grad.
Laicului ii este permis sa se bucure, in anumite conditi, de placerea sexuala, de muzica rock etc.
Calugarului, fie el si pustnic, ii este inca ingaduit sa se bucure de privelistea naturii din afara chiliei sale, de cantecul pasarilor etc.
Eu zic ca la subiect discutam...
Prin "persoana consacrata" sa inteleg ca este vorba de preot? Daca da, si in cazul in care spui "nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala" atunci de ce sa nu le faca casatorit fiind si cununat in biserica?
Vechi 22.10.2010, 13:02:47
Banned

Implicit

Citat:
Eu zic ca la subiect discutam...
Prin "persoana consacrata" sa inteleg ca este vorba de preot? Daca da, si in cazul in care spui "nu ii este interzis sa se bucure de placerile pe care le poate oferi aceasta lume materiala" atunci de ce sa nu le faca casatorit fiind si cununat in biserica?
Atentie, cand am zis ca nu-i este interzis, m-am referit la o posibila abordare extremista, dupa care calugarul sau preotul n-ar trebui sa se bucure de nicio placere lumeasca.
Tocmai asta am dorit sa arat prin exemplul pustnicului caruia ii este ingaduit sa se bucure de frumusetea naturii, chiar daca traieste intr-o grota.

Evident ca preotul sau calugarul care au facut anumite juraminte trebuie sa se infraneze de la o parte dintre placerile acestei lumi, la fel cum si laicul necasatorit trebuie sa ramana cast, iar laicul casatorit trebuie sa intoarca capul atunci cand vederea decolteului colegei de birou ii ridica... tensiunea.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 13:13:01
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Atentie, cand am zis ca nu-i este interzis, m-am referit la o posibila abordare extremista, dupa care calugarul sau preotul n-ar trebui sa se bucure de nicio placere lumeasca.
Cred ca nu ai inteles ce am scris...
cand spui "persoanei consacrate nu-i este interzis sa se bucure de placerile...." eu inteleg ca daca nu-i interzis - atunci este permis! In ce conditii o "persoana consacrata"(in intelegerea mea preotul) se poate bucrua de sex?

Daca nu exista asa ceva - adica nu exista nici un fel de permisiune legata de sex - atunci preotii, calugarii etc etc, se gasesc in situatia exprimata de colegul Mihnea-Dragomir, adica mai bine mor ca nu au nici un rost pe pamant!

Last edited by FiulRisipitor; 22.10.2010 at 13:16:17.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 13:39:29
Banned

Implicit

Citat:
cand spui "persoanei consacrate nu-i este interzis sa se bucure de placerile...." eu inteleg ca daca nu-i interzis - atunci este permis! In ce conditii o "persoana consacrata"(in intelegerea mea preotul) se poate bucrua de sex?
Tocmai ca nu intelegeti, sau va prefaceti ca nu intelegeti, interpretand cu rea vointa, chiar si dupa ce am explicat.

Daca din postarile domnului Dragomir dumneavoastra ati inteles (sau vreti sa intelegeti) ca rostul vietii omului pe pamant este sa se bucure de sex... ce pot sa va spun... mai cititi o data.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 14:03:21
FiulRisipitor's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai ca nu intelegeti, sau va prefaceti ca nu intelegeti, interpretand cu rea vointa, chiar si dupa ce am explicat.

Daca din postarile domnului Dragomir dumneavoastra ati inteles (sau vreti sa intelegeti) ca rostul vietii omului pe pamant este sa se bucure de sex... ce pot sa va spun... mai cititi o data.
Domnule, sunt eu greu de cap... recunosc, dar topicul este despre perversiune:

PERVERSIÚNE s. f. deviere până la patologic a unor tendințe sau instincte datorită unor tulburări psihice; perversitate. ♦ ~ sexuală = săvârșirea de acte nefirești în legătură cu viața sexuală. (< fr. perversion, lat. perversio) (sursa - DEX)

Iar aici se vehicula ideea ca se pot accepta "deviatii" in viata sexuala daca acestea aduc placere celor implicati. Unul din argumente era ca placerea este buna ca asa a fost creeat omul!
Dupa cum vezi perversiunile sunt considerate tulburari psihice, dar stiu ca in dictionarele moderne s-a scos aceasta explicatie pentru ca atingea anumie cercuri. Daca acceptam anormalitatea ca normalitate in curand ajungem sa casatorim homosexuali si lesbiene!
Deci, ideea mea era ca TOTI oamenii, fie ei preoti/calugari/laici trebuie sa aiba infranare! Toate facute cu discernamant si dupa invataturile Sfintilor Parinti.
Am ajuns la discutia despre preotii catolici pentru eu o vad o exagerare de restrictii in cazul preotilor (si deasemenea o exagerare in libertate pentru oameni de rand). Lipseste dreapta socoteala!
Toate cele bune iti doresc.
Vechi 22.10.2010, 15:01:30
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
Am ajuns la discutia despre preotii catolici pentru eu o vad o exagerare de restrictii in cazul preotilor (si deasemenea o exagerare in libertate pentru oameni de rand).
Dacă este așa, atunci o exagerare de restricții este și în cazul preoților ortodocși necăsătoriți (ieromonahii).

Preoții catolici care sunt căsătoriți au exact aceleași reguli în căsătoria lor precum laicii căsătoriți. Ceea ce este permis unui laic catolic căsătorit este permis și unui preot catolic căsătorit, iar ceea ce este interzis unui laic catolic căsătorit îi este interzis și unui preot catolic căsătorit. În ceea ce îi privește pe preoții catolici necăsătoriți, lor li se aplică aceleași reguli precum laicilor necăsătoriți.

În concluzie, nu există nici cea mai mică deosebire în exercițiul căsătoriei lor între preoți și laici. Nu avem "reguli ale preoților" și "reguli ale laicilor".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12