![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca in Italia a fost interzisa aceasta reclama, noi de ce s-o acceptam? Daca nu zicem nimic, se poate intelege ca acceptam orice. Iaca, niste mesaje adresate Patriarhiei si televiziunilor n-ar strica. Nu-i nevoie chiar de cruciade. Dar putina demnitate nu strica, totusi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu avem nevoie de furci si coase pentru a schimba ceva in tara. Avem calculatoare, conexiune la internet. Putem foarte simplu sa trimitem niste e-mailuri din proprie initiativa catre CNA. Depinde ce intelegem fiecare ca inseamna sa luam "atitudine" ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Este lege in Romania conform careia trebuie sa respecti simbolurile religioase.
Si poti sa invoci legea asta pentru respectiva reclama. Mai anume e vorba de "ofensa publica adusa simbolurilor religioase". http://www.crestinism-ortodox.ro/TEX...Nr489-2006.pdf http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?id=1661 "Art. 13. – (1) Raporturile dintre culte, precum și cele dintre asociații și grupuri religioase se desfășoară pe baza înțelegerii și a respectului reciproc. (2) În România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase. (3) Împiedicarea sau tulburarea libertății de exercitare a unei activități religioase, care se desfășoară potrivit legii, se pedepsește conform dispozițiilor legii penale". Dar nu stiu sa se intrebe un preot duhovnicesc mai inainte de a fi atacata respectiva reclama in instanta.
|
||||
|
||||
![]()
Lucrurile stau si mai prost pe internet. Am aflat azi de existenta unui joculet flash care se numeste "Bible fight" si in care poti alege dintre diferite personaje din Biblie (printre care si Iisus sau Fecioara Maria) si sa incepi sa te bati pe acolo (ca in Mortal Kombat sau Street Fighters).
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am intrat aici sa initiez campania impotriva acestei reclame si am vazut ca rasfor mi-a luat-o inainte, bravo lui ! Pana la final, am vazut ca toti se certau cu acest user pe amanunte banale, prostii ! Haideti sa ne concentram pe ce e important, si anume sa oprim aceasta reclama murdara in care insasi Maica Domnului este ridiculizata ! |
|
||||
|
||||
![]()
Se impune o plangere la CNA, daca nu chiar la Politie. Ce mai asteptati? Daca v-ati simti cu adevarat ofensati, sigur veti face putin mai mult decat sa va plangeti pe un forum pe internet.
Legea exista, a mai fost invocata de BOR la aparitia traducerii in limba romana a Versetelor satanice de Salman Rushdie la editura Polirom, fara efect, insa. Pana acum nimeni nu a fost sanctionat sau condamnat in vreun fel. Daca nu faceti asta inseamna ca numai gura e de voi. Vorba goala, fara actiune, mai ales cand circumstantele sunt atat de favorabile, nu e scuzabila. Asa ca, ce mai asteptati?
|
|||
|
|||
![]()
Totuși nu se dă așa mult la tv. O singură dată am văzut reclama și doar sfârșitul ei, așa că nici nu știu bine subiectul.
|
|
|||
|
|||
![]()
am facut o plangere la CNA. acum sunt curios cum si in cat timp se va solutiona.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bun. Noi stăm și ne plângem, dar tu ai și făcut ceva concret pentru credința noastră.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
am trimis un e-mai si la Patriarhie. Astept sa vad rezultatele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Reclama, sufletul cui ? | andreicozia | Generalitati | 7 | 19.11.2010 17:42:37 |
Reclama cu covor rosu la AVORT | cozia | Generalitati | 30 | 28.02.2009 17:43:33 |
|