Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 01:16:12
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

La Sarimzegetusa am facut pacat cand eram mai mic,si anume am furat. O chestie din aia in forma de cruce cu laturi egale,de pe timpul dacilor,se gaseste prin muzeele de istorie... Am gasit si eu niste chestii din alea prin ruine si am luat-o,am ascuns-o in blugi. Un prieten a luat si el una la indemnul meu

Eh,si acum o mai am,am privit-o si acum cand am scris postul acesta. Nu oricine are asa ceva acasa
Stiu ca am trait o frica atunci... mi-era ca or sa ne controleze,ca ma va prinde cineva de acolo cu ea,ca spusese clar ghidul sa nu punem mana pe nimic si sa nu luam nimic. Ce fericit am fost ca am scapat.

Despre chestia asta e vorba:

Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 01:27:01
Melissa
Guest

Implicit Draga Raoul,

Poate ca ar trebui sa te critic ca ai furat, mai mult, sa fiu ofticata si ofensata ca ai furat din tezaurul dacic .Dar nu pot decat sa zic :
Wwooaawww ce misto arata piesa!
Sa ai grija de ea si sa o pastrezi, pentru ca, ai dreptate,nu oricine are acasa asa ceva!

PS- sper ca e reala povestea asta si nu cumva ai fost unul din cautatorii de comori si in loc de vreo bratara, ai gasit doar asta???( glumesc)
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 02:19:39
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
frustrarile cui?:)))))) probabil ale tale. aici exista bun simt, respect si decenta, iar din postarile tale, iti lipsesc cu desavarsire. vb de lucruri din auzite, si nu traite. ca atare postarile sunt bataie de joc, si merita tratate ca atare!

prababil nu-ti mai place id-ul victoria2005!

hai bafta si mai invata istorie !
vai melisa se poate asa ceva noi doi ne-am incrucisat sabiile amindoi cind erai victoria2005,iti amintesti ca eu aveam o sabie Daca mare de tot?
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 02:37:33
mihaila_alin
Guest

Implicit

[quote=Melissa;316479]
Cat despre energiile de acolo, se afirma ca exista un vortex energetic comparabil cu cel de la Stonehage.Dar asta e o alta discutie.

hai sa iti spun la sarmi' dupa '90 a venit un grup numeros povestesc bastinosii si s-au apucat sa ocupe locul sacru si sa invoce marele spirit si nu se trezesc ei la un moment dat ca se isca din senin pe platou o furtuna ca-n filmele americane de sau imprastiat in toate partile ca potirnichile numai sa scape cu zile.dupa ce stihiile sau oprit a durat regruparea muuulte ore.nu si-au facut reclama nici in zi de azi acei ce credeau ca stapinesc orce energie fie ia cit de mare.necuratul mai ride de omul increzut si ocos no, ca la noi cetire.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 02:41:59
mihaila_alin
Guest

Implicit melisa

daca tot ai venit in zona noastra sa sti ca dealul cu pricina[cu imparatul austriei]este chear gorganele dacilor in apropiere de sasvaros.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 03:03:15
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de babydenyssa Vezi mesajul
eu am gasit ce ai spus tu intr-o carte si mai exact in Astrologie si numerologie spirituala.
Cei care comenteaza pe acest site ar trebui sa fie mandri de faptul ca suntem romani si descendenti ai Dacilor deoarece ei sunt stramosi nostri si nu sunt vinovati de situatia actuala a tari.
dupa ocupatia romana in dacia,daci au mai ramas descendentii celui ce a vindut secretul apei cetatii regia,si fricosii ce sau ascuns de urgia romana printre stinci si au proliferat ca tobolanii plus ca sau corcit cu romanii cei inchinatori la idoli si perversi si a aparut o noua natie cu niste apucaturi ce le mostenim cei de acum mincinosi, lasi,hoti,atei. romani au adus tot ce era mai rau in provinciile lor ca sa populeze dacia,cea golita de dacii ce drepti si dirzi si luptatori ce nu stiau frica de moarte.se spune ca un luptator dac in disperarea lui vazind iminenta caderii cetatii se lupta cu 50 de romani si au fost casapiti pina la unu minunind tare pe ostasii romani.aceasta e cauza nevinovatiei stramosilor luptatori caci cu ceilalti mi-e rusine de imi acopar fata sa nu ma vada nimeni ce nimuruc sunt.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 03:11:13
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
La Sarimzegetusa am facut pacat cand eram mai mic,si anume am furat. O chestie din aia in forma de cruce cu laturi egale,de pe timpul dacilor,se gaseste prin muzeele de istorie... Am gasit si eu niste chestii din alea prin ruine si am luat-o,am ascuns-o in blugi. Un prieten a luat si el una la indemnul meu

Eh,si acum o mai am,am privit-o si acum cand am scris postul acesta. Nu oricine are asa ceva acasa
Stiu ca am trait o frica atunci... mi-era ca or sa ne controleze,ca ma va prinde cineva de acolo cu ea,ca spusese clar ghidul sa nu punem mana pe nimic si sa nu luam nimic. Ce fericit am fost ca am scapat.

Despre chestia asta e vorba:

este bun a intregului popor preda-o unui muzeu cu relicve dacice si vei scapa de povara pacatului altfel stramosii nu te iarta.si eu am avut in mina un topor de bronz din neolitic dar la-m predat pe baza de martori si proces verbal muzeului ca nu era al meu ci a strastramosilor nostri.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 03:15:30
mihaila_alin
Guest

Implicit melisa

de situl neolitic de la turdas de linga orastie nu ai spus nimic,ca si aceia sint tot dainostri daci mai vechi.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 08:32:50
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Complexul de sanctuare situate la 1200 m altitudine pe un platou terasat artificial, departe de ochii neinitiatilor, pare menit pentru descifrarea mecanismelor astrale si marilor cicluri cosmice. Cei mai multi istorici estimeaza ridicarea lor in secolele III-II i.Hr, dar sunt si calcule (raportate la ziua solstitiului de vara) din care reiese o vechime cu 600 de ani mai mare. Doua dintre ele sunt cele mai importante: sanctuarul mare rotund si "soarele de andezit".
Este de remarcat asemanarea uimitoare intre planurile sanctuarului mare rotund de la Sarmisegetuza Regia si al celui de la Stonehenge, care este atat de evidenta, incat creeaza impresia ca planurile au fost desenate de acelasi personaj (diferente existand doar in privinta dimensiunilor si a materialelor de constructie).
O constatare similara se poate face si in ceea ce priveste "soarele de andezit", care este foarte asemanator cu celebrul calendar Maya.

Cum asimilati istoria stramosilor nostri daci(care au fost cei mai viteji dintre traci) in raport cu ortodoxia?Dacii se considerau nemuritori, pentru ei moartea fiind doar o trecere de la lumea materiala, la cea spirituala, cea a mortilor, peste care guverna, zeul lor, Zamolxes.
1.Este de remarcat asemanarea intre planurile sanctuarului mare rotund de la Sarmisegetuza Regia si al celui de la Stonehenge, care este atat de evidenta, incat creeaza impresia ca planurile au fost desenate de acelasi personaj (diferente existand doar in privinta dimensiunilor si a materialelor de constructie).
O constatare similara se poate face si in ceea ce priveste "soarele de andezit", care este foarte asemanator cu celebrul calendar Maya. Cum au reusit sa construiasca intr-un timp relativ scurt si cu materiale aduse cel putin 100 km - de la Magura Calan, ramane un mister...

Citeste mai mult: http://www.hoinari.ro/index.php?cu=1...#ixzz1Ekjf5D6N
2."Este cert ca acest cult a influentat sau a fost influentat de celti.

O data la 4(5) ani se sacrifica un sol sacrificiul nu se producea pe pamant ci in aer iar solul era ales in urma unor teste. Daca solul nu murea era invinuit si se trimitea alt sol.

Doctrina zamolxiana avea, in linii mari, urmatoarele principii:

-nemurirea ca atare (sau numai imortalitatea sufletului).

-vindecarea prin corelatia trup-suflet

-ascentismul

-predicarea curajului,mai ales la caste ktistailor, ai caror membrii erau lipsiti de teama

-cunoasterea astrelor

-morala dreptatii si a cinstei"

SIMILITUDINI cu crestinismul

Zamolxis invata ca"nici el si nici adeptii sai,nici unul din urmasii acestora nu vor muri,ci vor merge intr-un loc anume,unde vor trai pururi si vor avea parte de toate bunataturile lumii" (Fontes ,II ,19 )

Isus Cristos invata "cel ce crede in mine ,chiar de va muri va trai.Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri niciodata […] dar cei rai vor merge la osinda vesnica iar dreptii la viata vesnica" (Ev.Matei ,25,46)

Alte similitudini , in parelela dintre Cartea secreta-Herto Valus si Predica de pe munte , a lui Iisus:

MOSTENITORII STELELOR
HertoValus (aprox.683ien)
Cam la amurg,in jurul focului
Artemis si suratele ei
Batrini ,barbati,femei,copii
Vegheaza in mila cerului
Tot intrebind-o Artemis spune:
Fericiti cei cutezatori
Ca a lor este victoria
In plaiurile cele sfinte
Fericiti cei ce pling ,ca aceia
In dalbe ceruri se vor mingiia
Fericiti cei blinzi, ca aceia
Vor mosteni intreg pamintul.
Fericiti acei ce flaminzesc
Si acei ce inseteaza de stiinta,
Ca aceia se vor satura
Si niciodat anu vor mai rabda
Fericiti aceia care muncesc
Pamintul facindu-l gradina
Ca ei vor culege roadele
In gradinile cerurilor
Fericiti vor fi cei milostivi
Ca aceia se vor mintui
Fericiti cei curati in suflet
Ca s-or hrani doar cu lumina
Fericiti facatorii de pace
Ca fii cerului se vor chema
Fericiti cei prigoniti pentru
Dreptate,ca a lor este cerul.
Fericiti veti fi voi ,initiati
In Legamintul Tainic si Nou
Ca voi veti bea din Apa vie
Si veti gata renasterile
Primind pe veci ca mostenire
Fiecare cite o stea in dar
Veghind Divina Rinduire
Investiti cu glorie si dar!
Herto Valus "Cartea Secreta"

PREDICA DE PE MUNTE A LUI ISUS
(aprox. 30 en.)
Vazind multimile ,Isus
S-a suit in munte si asezindu-se,
Ucenicii lui au venit la el,
Si deschizindu-si gura
Ii invata zicind:
Fericiti cei saraci cu duhul
Ca a lor este imparatia cerurilor,
Fericiti cei ce pling ca aceia
se vor mingiia,
Fericiti cei blinzi ,ca aceia
Vor mosteni pamintul
Fericiti cei ce flaminzesc
Si inseteaza de dreptate,
Ca aceia se vor satura
Fericiti cei milostivi
Ca aceia se vor milui,
Fericiti cei curati cu inima
Ca aceia vor vedea pe Dumnezeu
Fericiti facatorii de pace
Ca aceia fiii lui D-zeu se vor chema
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate
Ca a lor este imparatia cerurilor
Fericiti veti fi voi cind va vor ocari
Si va vor prigoni si var zice tot
Cuvintul rau impotriva voastra,
Mintind din pricina mea.
Bucurati-va si va veseliti
Ca plata voastra mult aeste
In ceruri,ca asa am prigonit
Pe proorocii cei dinainte de voi.
Noul testament; Evanghelia dupa Matei cap. 5,1—12

Mai multe se pot lectura pe http://www.referatele.com/referate/i...eratele-com.ph

Sigur, Zamolxe era considerat un zeu, cultul cu influente celtice consacra jertfa umana pt credinta amalgamata cu doctrina militara, deci e totusi departe de crestinism...
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 09:56:04
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit dacii

Cu siguranta au fost deosebiti daca au ramas consemnati in istorie ca si "cei mai viteji si mai drepti dintre traci".Si e imposibil ca ceva din asta sa nu fi ramas in gena noastra chiar si asa,intr-o gena mai recesiva,acoperita de dominanta atator asupritori pradatori.Nu este inca certificat ca religia lor era monoteista caci se pare ca Zamolxe nu era singurul lor zeu totusi terenul -cu viata de dupa moarte-era oarecum pregatit pentru crestinism.Am vizitat cetatea Sarmisegetuza si cu toate adaosurile mai mult neinspirate locul ramane incarcat de semnificatii atat de profunde incat aproape ca as miza pe aceasta energie despre care vorbiti.Tipul de constructii este foarte clar dedicat apararii iar istoria ne atesta ca era un popor pasnic.Poate aceasta natura este cea care ne deosebeste de altii si se apropie atat de mult de esenta crestinismului
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! guardian knight Generalitati 618 10.02.2012 12:50:01
Cum se sterge din istoria romanilor - o parte din cetatea Sarmisegetuza distrusa mihailt Generalitati 32 11.07.2011 23:49:20
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24