![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
La Sarimzegetusa am facut pacat cand eram mai mic,si anume am furat. O chestie din aia in forma de cruce cu laturi egale,de pe timpul dacilor,se gaseste prin muzeele de istorie... Am gasit si eu niste chestii din alea prin ruine si am luat-o,am ascuns-o in blugi. Un prieten a luat si el una la indemnul meu
![]() Eh,si acum o mai am,am privit-o si acum cand am scris postul acesta. Nu oricine are asa ceva acasa ![]() Stiu ca am trait o frica atunci... mi-era ca or sa ne controleze,ca ma va prinde cineva de acolo cu ea,ca spusese clar ghidul sa nu punem mana pe nimic si sa nu luam nimic. Ce fericit am fost ca am scapat. Despre chestia asta e vorba: ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Poate ca ar trebui sa te critic ca ai furat, mai mult, sa fiu ofticata si ofensata ca ai furat din tezaurul dacic .Dar nu pot decat sa zic :
Wwooaawww ce misto arata piesa! ![]() Sa ai grija de ea si sa o pastrezi, pentru ca, ai dreptate,nu oricine are acasa asa ceva! PS- sper ca e reala povestea asta si nu cumva ai fost unul din cautatorii de comori si in loc de vreo bratara, ai gasit doar asta??? ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Melissa;316479]
Cat despre energiile de acolo, se afirma ca exista un vortex energetic comparabil cu cel de la Stonehage.Dar asta e o alta discutie. hai sa iti spun la sarmi' dupa '90 a venit un grup numeros povestesc bastinosii si s-au apucat sa ocupe locul sacru si sa invoce marele spirit si nu se trezesc ei la un moment dat ca se isca din senin pe platou o furtuna ca-n filmele americane de sau imprastiat in toate partile ca potirnichile numai sa scape cu zile.dupa ce stihiile sau oprit a durat regruparea muuulte ore.nu si-au facut reclama nici in zi de azi acei ce credeau ca stapinesc orce energie fie ia cit de mare.necuratul mai ride de omul increzut si ocos no, ca la noi cetire. |
|
|||
|
|||
![]()
daca tot ai venit in zona noastra sa sti ca dealul cu pricina[cu imparatul austriei]este chear gorganele dacilor in apropiere de sasvaros.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
de situl neolitic de la turdas de linga orastie nu ai spus nimic,ca si aceia sint tot dainostri daci mai vechi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O constatare similara se poate face si in ceea ce priveste "soarele de andezit", care este foarte asemanator cu celebrul calendar Maya. Cum au reusit sa construiasca intr-un timp relativ scurt si cu materiale aduse cel putin 100 km - de la Magura Calan, ramane un mister... Citeste mai mult: http://www.hoinari.ro/index.php?cu=1...#ixzz1Ekjf5D6N 2."Este cert ca acest cult a influentat sau a fost influentat de celti. O data la 4(5) ani se sacrifica un sol sacrificiul nu se producea pe pamant ci in aer iar solul era ales in urma unor teste. Daca solul nu murea era invinuit si se trimitea alt sol. Doctrina zamolxiana avea, in linii mari, urmatoarele principii: -nemurirea ca atare (sau numai imortalitatea sufletului). -vindecarea prin corelatia trup-suflet -ascentismul -predicarea curajului,mai ales la caste ktistailor, ai caror membrii erau lipsiti de teama -cunoasterea astrelor -morala dreptatii si a cinstei" SIMILITUDINI cu crestinismul Zamolxis invata ca"nici el si nici adeptii sai,nici unul din urmasii acestora nu vor muri,ci vor merge intr-un loc anume,unde vor trai pururi si vor avea parte de toate bunataturile lumii" (Fontes ,II ,19 ) Isus Cristos invata "cel ce crede in mine ,chiar de va muri va trai.Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri niciodata […] dar cei rai vor merge la osinda vesnica iar dreptii la viata vesnica" (Ev.Matei ,25,46) Alte similitudini , in parelela dintre Cartea secreta-Herto Valus si Predica de pe munte , a lui Iisus: MOSTENITORII STELELOR HertoValus (aprox.683ien) Cam la amurg,in jurul focului Artemis si suratele ei Batrini ,barbati,femei,copii Vegheaza in mila cerului Tot intrebind-o Artemis spune: Fericiti cei cutezatori Ca a lor este victoria In plaiurile cele sfinte Fericiti cei ce pling ,ca aceia In dalbe ceruri se vor mingiia Fericiti cei blinzi, ca aceia Vor mosteni intreg pamintul. Fericiti acei ce flaminzesc Si acei ce inseteaza de stiinta, Ca aceia se vor satura Si niciodat anu vor mai rabda Fericiti aceia care muncesc Pamintul facindu-l gradina Ca ei vor culege roadele In gradinile cerurilor Fericiti vor fi cei milostivi Ca aceia se vor mintui Fericiti cei curati in suflet Ca s-or hrani doar cu lumina Fericiti facatorii de pace Ca fii cerului se vor chema Fericiti cei prigoniti pentru Dreptate,ca a lor este cerul. Fericiti veti fi voi ,initiati In Legamintul Tainic si Nou Ca voi veti bea din Apa vie Si veti gata renasterile Primind pe veci ca mostenire Fiecare cite o stea in dar Veghind Divina Rinduire Investiti cu glorie si dar! Herto Valus "Cartea Secreta" PREDICA DE PE MUNTE A LUI ISUS (aprox. 30 en.) Vazind multimile ,Isus S-a suit in munte si asezindu-se, Ucenicii lui au venit la el, Si deschizindu-si gura Ii invata zicind: Fericiti cei saraci cu duhul Ca a lor este imparatia cerurilor, Fericiti cei ce pling ca aceia se vor mingiia, Fericiti cei blinzi ,ca aceia Vor mosteni pamintul Fericiti cei ce flaminzesc Si inseteaza de dreptate, Ca aceia se vor satura Fericiti cei milostivi Ca aceia se vor milui, Fericiti cei curati cu inima Ca aceia vor vedea pe Dumnezeu Fericiti facatorii de pace Ca aceia fiii lui D-zeu se vor chema Fericiti cei prigoniti pentru dreptate Ca a lor este imparatia cerurilor Fericiti veti fi voi cind va vor ocari Si va vor prigoni si var zice tot Cuvintul rau impotriva voastra, Mintind din pricina mea. Bucurati-va si va veseliti Ca plata voastra mult aeste In ceruri,ca asa am prigonit Pe proorocii cei dinainte de voi. Noul testament; Evanghelia dupa Matei cap. 5,1—12 Mai multe se pot lectura pe http://www.referatele.com/referate/i...eratele-com.ph Sigur, Zamolxe era considerat un zeu, cultul cu influente celtice consacra jertfa umana pt credinta amalgamata cu doctrina militara, deci e totusi departe de crestinism... |
|
|||
|
|||
![]()
Cu siguranta au fost deosebiti daca au ramas consemnati in istorie ca si "cei mai viteji si mai drepti dintre traci".Si e imposibil ca ceva din asta sa nu fi ramas in gena noastra chiar si asa,intr-o gena mai recesiva,acoperita de dominanta atator asupritori pradatori.Nu este inca certificat ca religia lor era monoteista caci se pare ca Zamolxe nu era singurul lor zeu totusi terenul -cu viata de dupa moarte-era oarecum pregatit pentru crestinism.Am vizitat cetatea Sarmisegetuza si cu toate adaosurile mai mult neinspirate locul ramane incarcat de semnificatii atat de profunde incat aproape ca as miza pe aceasta energie despre care vorbiti.Tipul de constructii este foarte clar dedicat apararii iar istoria ne atesta ca era un popor pasnic.Poate aceasta natura este cea care ne deosebeste de altii si se apropie atat de mult de esenta crestinismului
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! | guardian knight | Generalitati | 618 | 10.02.2012 12:50:01 |
Cum se sterge din istoria romanilor - o parte din cetatea Sarmisegetuza distrusa | mihailt | Generalitati | 32 | 11.07.2011 23:49:20 |
Despre pedeapsa capitala ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 20.03.2011 01:47:38 |
Pedeapsa capitala | Dia20_diana | Eutanasia | 82 | 21.01.2011 23:14:24 |
|