Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2011, 21:33:31
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
De ce a ucis D-zeu o parte din evreii care s-au inchinat la vitel?
De ce a lovit cu moarte pe cei intai nascuti a egiptenilor?
.....????
Nu înțeleg rostul întrebării. Te aștepți să răspund că din același motiv pentru care îi va omorî pe închinătorii la icoane? Uite că nu intru în acest joc!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2011, 21:36:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
o fac cu dragoste crestina, bai trice cu cumeaga duhovniceasca de corectie.conform traditiei din batrini lasata.
Mă rog, noi creștinii nu avem o asemenea tradiție. O acceptăm doar pe cea învățată de la Cel "blând și smerit cu inima" (Matei 11,29).

Last edited by tricesimusquintus; 11.01.2011 at 21:50:05.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 15:08:08
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mă rog, noi creștinii nu avem o asemenea tradiție. O acceptăm doar pe cea învățată de la Cel "blând și smerit cu inima" (Matei 11,29).
Aici gresesti mai trice...voi acceptati invatatura de la EGWhite, si toate talcurile ei.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 20:35:51
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
fratia ta nu intelegi ca nu ingadui ecumenismul sub nici o forma si reactionez ca,si cum in ograda mea intra pradatorii atunci iau ciumeaga si ma reped la sectari dar nici pe cele catolice nu le primesc.ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun [zici tu]dar iese taman pe invers.nu poti convinge decit sectarii caci invatatura ta e mai buna decit a parintelui Cleopa, etc. ce spuneau si spun parintii: feriti-va de sectari,tu ii aduci in ograda pe tava sa ne luptam cu ei sa ii dam afara acolo unde-i plinsul si scrisnirea dintilor.nu crezi ca e suficient ca atitia neintemeiati in credinta,sau schismatici,sau unii ce au savirsit pacate mari si ii roade constinta se duc la"ei"si nu se mai intorc, ca le pune "hamul".vrei sa ai si tu credit la banca lor,faci ce vrei!.
Ei bine tu esti antiecumenic,atat in privinta (neo)protestantilor cat si a catolicilor.Ziceai undeva ca (eu),,ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun''.Dar unde am calcat eu in picioare invatatura sfintilor parinti?Da-mi doua argumente in care as fi pro-ecumenic.Eu unul doar am cerut parerea (neo)protestantilor cu privire la religiile lor.Insa da,la discutii sunt deschis.....
Vechi 12.01.2011, 21:27:24
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Ei bine tu esti antiecumenic,atat in privinta (neo)protestantilor cat si a catolicilor.Ziceai undeva ca (eu),,ceia ce faci tu este calcarea in picioare a invataturilor duhovnicesti ce Dumnezeu le-a pus in sufletul si inima unor parinti iscusiti dintre care uni nu mai sunt printre noi,asa le pastrezi onoarea nentinata?.tu vrei sa faci un lucru bun''.Dar unde am calcat eu in picioare invatatura sfintilor parinti?Da-mi doua argumente in care as fi pro-ecumenic.Eu unul doar am cerut parerea (neo)protestantilor cu privire la religiile lor.Insa da,la discutii sunt deschis.....
te rog sa mai citesti o data, neascultare de sf.parinti=calcare poruncilor duhovnicesti parintii spun:nu mai vorbiti cu sectarii si tu nu o faci, ba mai mult le dai gir sa isi exprime pledoariile sectare.daca nu intelegi nici acuma iti spun:De fapt... lasa.
Reply With Quote
Vechi 12.01.2011, 21:54:17
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
in sfirsit trice m-ai luminat vrei sa spui cel blind si smerit cu inima este egwhite mai sa fie ista-i vatatura noua,no ase ceva nam vazut pin amu.no ase ceva io nasi preasi crede.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 16:26:49
Banned

Implicit

Citat:
in sfirsit trice m-ai luminat vrei sa spui cel blind si smerit cu inima este egwhite mai sa fie ista-i vatatura noua,no ase ceva nam vazut pin amu.no ase ceva io nasi preasi crede.
Nu eu vreau să spun asta, ci Geony:

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
...voi acceptati invatatura de la EGWhite, si toate talcurile ei.
Nu trebuie să crezi tot ce spune el, are și el o obsesie, trebuie să-l înțelegem...
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 19:35:22
Senior Member

Implicit

Citat:
te rog sa mai citesti o data, neascultare de sf.parinti=calcare poruncilor duhovnicesti parintii spun:nu mai vorbiti cu sectarii si tu nu o faci, ba mai mult le dai gir sa isi exprime pledoariile sectare.daca nu intelegi nici acuma iti spun:De fapt... lasa.
Esti simpatic mihaila_alin.Zici ca Sf. Parintii zic sa nu vorbim cu sectari,imi spui mie sa nu o fac,dar o faci si tu,ba mai mult eu le ofer metode sa-si lanseze ideile,dar te bagi si tu in aceste discutii.Sa inteleg ca tu esti imun la ,,sectarii''.Dar oricum cine vrea sa vorbeasca sa vorbeasca cine nu sa faca cum il indeamna inima.Invatatura sfintilor parintii este una complexa,variata si universala dar cu radacini profund ortodoxe,eu zic ca Ortodoxia este o religie a echilibrului,nu una a extremelor.
Vechi 13.01.2011, 20:11:45
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Esti simpatic mihaila_alin.Zici ca Sf. Parintii zic sa nu vorbim cu sectari,imi spui mie sa nu o fac,dar o faci si tu,ba mai mult eu le ofer metode sa-si lanseze ideile,dar te bagi si tu in aceste discutii.Sa inteleg ca tu esti imun la ,,sectarii''.Dar oricum cine vrea sa vorbeasca sa vorbeasca cine nu sa faca cum il indeamna inima.Invatatura sfintilor parintii este una complexa,variata si universala dar cu radacini profund ortodoxe,eu zic ca Ortodoxia este o religie a echilibrului,nu una a extremelor.
eu am binecuvintare sa o fac tie ti-a dat vri-o data un parinte calugar binecuvintare?.
tu ii mingii, eu ii scutur,ca sunt lupii in staul strain.

Last edited by mihaila_alin; 13.01.2011 at 20:17:35.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2011, 20:25:03
Senior Member

Implicit

Citat:
eu am binecuvintare sa o fac tie ti-a dat vri-o data un parinte calugar binecuvintare?.
tu ii mingii, eu ii scutur,ca sunt lupii in staul strain.
Sa intelkeg ca fratia ta te spovedesti la preot calugar,si eu la fel,dar nu am o stare preponderenta adica azi ii pot ,,mangaia'',maine ii pot anatemiza,deci pt ce sa cer binecuvantare,poate pt amandoua.......

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce este pacatul? Definitia ortodoxa vs. romano-catolica si protestanta Eugen7 Dogmatica 80 08.02.2013 09:24:46
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
Despre unele lucruri care pot contine un adevar si ce face exagerarea din el claudiu-marius Generalitati 7 27.10.2010 23:52:50
Cat adevar este in.... mara2008 Slujba inmormantarii 11 15.03.2009 21:36:23