Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2011, 04:07:32
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Fie sa aveti intalnire cu multa bucurie,in Raiul atat de dorit!
Bunul Dumnezeu sa o miluiasca!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 09:43:36
dorinastoica14
Guest

Implicit

Pomenește Doamne pe roaba Ta Dochița și-l dăruiește ei viața veșnică iar sufletul ei îl așează în Raiul celor plăcuți Ție.
Amin.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 14:37:44
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

O voi trece in pomelnic. Dumnezeu sa o ierte si s-o aseze in ceata dreptilor.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 19.03.2011, 15:11:32
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Dumnezeu s-o odihneasca pe bunica ta,draga Glykis..
Cuvintele sunt seci..pana la urma si in aceasta ambiantza virtuala...dar sunt...
Uite, poate era mai bine sa-ti scriu pe privat..dar simt nevoia sa-ti/sa marturisesc..
Postarile tale, mie, personal mi-au parut tare faine..pline de credintza si ....normal..logika...
Frumos de tot te-a format bunika ta, Glykys..da' ai grija asta e o lauda....bine ar fi sa existe in aceasta tara bunici..cum a fost a ta...si tineri frumosi si credinciosi...asa cum esti tu...
Vezi..e Postul Pastelui...sunt ispite de dreapta si de stanga...dar din partea mea, draga Glykis..e un gand adevarat!
Doamne-Ajuta!
Multumesc foarte mult, tare s-ar fi bucurat bunica sa auda asa ceva. Pe umerii mei apasa acum o grea responsabilitate, pentru ca trebuie sa fiu si sa fac ceea ce isi dorea ea. Avea cu adevarat virtuti crestinesti si foarte multe daruri, si tocmai de aceea imi cam fac griji pentru mantuirea ei, pentru ca de la cei care au primit mult se va cere mult. Ma bucur atat de mult ca am gasit oameni credinciosi si rugatori pe acest forum, ca in viata de afara, nu am depistat prea multi.
Vechi 19.03.2011, 15:14:42
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Va multumesc foarte mult, in numele bunicii mele, tuturor care mi-ati raspuns apelului la rugaciune si pomenire, pe forum sau pe privat. Imi povestea ca, intotdeauna ca, in momentele grele din viata ei, nu rudele au ajutat-o, ci strainii, oameni pe care nu ii vazuse niciodata pana atunci si care nu aveau nicio legatura cu ea. Se vede ca asa i se intampla si dupa moarte.

Sa va rasplateasca Dumnezeu!
Vechi 19.03.2011, 16:00:21
spre_rasarit spre_rasarit is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Implicit

Pai daca vrei du-te la Manastirea Crasna de langa Ploiesti si vorbeste sa faci un contract in care ei sa o pomeneasca pe bunica ta 7 ani la Liturghii, care sunt la manastire aproape zilnice. Plus ca am impresia ca fac si parastase.
Telefon +(40)244292562
manastireacrasna@yahoo.
Deci poate vorbesti la telefon si nici macar nu trebuie sa te deplasezi acolo.

Cineva zicea ca si la Manastirea Cernica de langa Bucuresti se face ceva asemanator.
Sfânta Mănăstire Cernica

com. Cernica, jud. Ilfov

România, cod 077035

tel.: 021.351.17.37
Reply With Quote
Vechi 20.03.2011, 14:34:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Multumesc, spre rasarit. Am dat sa fie pomenita la manastiri, la Sfanta Liturghie, pe unde am putut sa ajung sau sa trimit.

Azi am avut o mare alinare sufleteasca - la predica, parintele, explicand pilda slabanogului din Capernaum - cum ca prietenii aceluia puteau sa ii spuna: iata, noi ne-am facut datoria, te-am dus pana aici, dar nu putem intra, mai mult nu putem sa iti facem; dar nu, au fost staruitori si s-au urcat pe casa, au facut gaura in acoperis - spunea asa: vedeti ca omul cutare e in suferinta si poate nu iti permiti sa il ajuti material, zicand nu am ce-i face, dar o rugaciune poti spune pentru el, ca nu te costa nimic; vezi ca nu poate veni la biserica, dar tu esti zdravan si vii, trece-l si pe el in pomelnic. I-a indemnat pe oameni sa isi transmita valorile mai departe, pentru ca realizarile oamenilor sunt, in primul rand, rodul puterii lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al sfintilor, dar si al parintilor, al bunicilor si al celor care ne-au format pe noi. Iar oamenii care vin la biserica sa nu mai vina singuri, sa isi ia si sotul / sotia, copiii, nepoti, sa tina post nu doar pentru ei, ci si pentru copiii lor, care nu tin, deoarece si pentru cei care tin acum post au existat candva niste parinti si bunici care au tinut post. Pentru ca vine un necaz, o boala, o batranete si nu mai poti merge la biserica, nu mai poti posti, nu mai ai putere sa faci ce ai facut la tinerete, dar daca ai invatat pe cineva sa se roage si sa posteasca, se va duce acela si va face el pentru tine. Vine apoi moartea si, daca nu ai lasat pe nimeni care sa te urmeze pe drumul acesta, nu are cine sa ocupe locul pe care il lasi gol in biserica si nu are cine sa te mai pomeneasca la liturghie.

Mi-am adus aminte de bunica, si ea ne spunea mie si tatalui meu la fel, in ultimii ani, cand nu mai putea sa stea la slujba: "mama, duceti-va voi si rugati-va si pentru mine, ca si eu m-am dus cat am fost in putere, dar acum nu mai pot". Si critica si ea pe buna dreptate "babele care-si iau geanta la spinare" si vin singure la biserica, dar pe copii si nepoti nu ii educa sa le urmeze - cred ca i-ar fi placut predica. Mi-aduc aminte ca ani in sir, cand eram eu mai mica si faceam o gramada de mofturi, si mancam si eu si bunicul micul dejun duminica - doi rasfatati - bunica statea si ne astepta, sa plecam impreuna, oricat de inaintate erau ceasurile. Niciodata nu a plecat singura si nici macar nu cartea ca, din cauza noastra, nu putea sa stea la toata slujba. Spunea: "mai bine ajungem cu totii chiar si la 11, cand se miruieste, decat sa merg singura la slujba, de la 8. Pe ei cui ii las?" Cand prindeam Tatal nostru, era multumita, iar daca ma sculam eu mai devreme si prindeam si iesirea cu Sfintele Daruri, era cea mai fericita.

De abia acum am realizat ca daca s-ar fi dus de la 8 si nu m-ar fi asteptat si pe mine, azi poate nu intram in biserica. Aviz persoanelor care au copii si nepoti!
Vechi 20.03.2011, 16:31:17
amatyyy amatyyy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Chisinau
Implicit

Dumnezeu sa o ierte pe bunica ta.
Cred ca toti nepotii si-ar fi dorit sa aiba o asa bunica.
Sa traiesti si sa o pomenesti .
Doamne ajuta!

"Dumnezeu fiind iubire, revarsă peste toți dragostea Sa."
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 11:23:35
ioan cezar
Guest

Implicit

Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe bunica ta, Ana Maria!
Cred ca o parte din sufletul ei traieste in tine, prin ceea ce ti-a oferit si ai primit, ca pe o saminta de mustar, in inima ta. A fost ca bobul de grau... traind jertfelnic, cu daruire buna, apoi murind, a dat rod insutit...
Poate acum nu e momentul sa constientizezi tot ce ai primit de la ea. poate nici nu e nevoie.
Dar cred ca in lumea noastra ducem lipsa mare tocmai de oameni ca bunica ta, care dau mai departe, lumina din lumina, credinta in Dumnezeu.
Lumina ei acum e in tine. Fii grijulie, asa incat sa nu se stinga si da-o mai departe!
Mie, aici pe forum mi-ai dat deja din aceasta lumina si pentru asta va sunt recunoscator, tie si bunicii tale.
Acum eu cred ca e vreme de plans. Doliu curat, adinc, inaltator. Sfanta durere iti doresc!
Domnul sa odihneasca sufletul bunicii tale, in veci!
Reply With Quote
Vechi 22.03.2011, 18:18:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Si iata ca azi este cea de-a 40-a zi, in care simt o mare usurare, pentru ca nadajduiesc foarte tare ca acum se bucura in cer, daca nu cu sfintii, macar cu dreptii, iar rugaciunile sfintilor, in special ale Maicii Domnului si ale Sfintei Parascheva, slujbele si pomenirile care i s-au facut, rugaciunile si gandurile bune ale noastre, ale voastre si ale tuturor sa plineasca faptele ei bune.

Va multumesc mult ca mi-ati fost toti alaturi, fiecare cum ati putut, prin pomenirea ei la Liturghie,in bisericile si manastirile la care se duc ei, la Psaltire in ultimele 3 zile, la parastase, la rugaciunile voastre personale. Nu v-am vazut niciodata, dar va simt tare aproape de sufletul meu.

Ii multumesc mai ales doamnei Icamilin, care o pomeneste si pe bunica, alaturi de tatal dumneai si celor care au acceptat sa citeasca din Psaltire, in plus fata de randuiala lor de rugaciune, una-doua catisme pentru sufletul ei: anna21, Zaharia2009, Miha-Anca, LaraG, Vladcat, Costel si parintelui Negroponte care o pomeneste la Liturghie, in biserica sa.

M-a ajutat si m-a intarit Dumnezeu foarte tare si mi-a scos in cale, si in viata de afara, si pe forum, oameni saritori si rugatori care au raspuns imediat apelului meu de orice fel, pentru ca bunica sa aiba parte de randuiala cat mai completa. Am fost foarte emotionata de randurile pe care mi le-ati scris si de sprijinul vostru moral. Bunica a fost, intr-adevar, un om pe care Dumnezeu l-a iubit si i-a daruit multi talanti, dar pe care l-a si incercat mult. Poate ca nu exagerez spunand ca socotesc ca in toata viata ei nu a primit atata ajutor de la oameni cat a primit acum, dupa moarte.

Nu e vremea de durere, ci de implinire, de daruit, lucrat si inmultit mostenirea uriasa pe care mi-a lasat-o bunica. Numai ca eu, vai, nu am nici verticalitatea ei, nici taria ei, nici credinta ei, am si alta personalitate, dar am incredere ca ma va ajuta Dumnezeu sa lucrez si eu ceva din ce mi-a lasat ea.

P.S. Va rog sa nu uitati sa o pomeniti, cum si unde puteti, si de acum inainte! Vesnica ei pomenire!
Mi s-a intamplat un lucru de mirare azi: mi-am cumparat doi covrigi si il aud pe vanzator: "O zi buna sa aveti! Sa nu uitati de bunica!"... Eu nu pricep de unde stia pana si vanzatorul ambulant de covrigi din centru de bunica mea, dar tare mi-a placut ce a zis.

Last edited by glykys; 22.03.2011 at 18:23:27.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Madalina Manole a plecat la Domnul ! cristiboss56 Generalitati 238 04.10.2021 15:38:38
Cornel Fugaru a plecat la Domnul + cristiboss56 Generalitati 8 15.07.2011 12:10:54
IPS Bartolomeu, a plecat la Domnul!+ cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 77 18.03.2011 12:13:17
Compozitorul Anton Șuteu a plecat la Domnul cristiboss56 Generalitati 8 19.09.2010 16:23:30
A plecat la Domnul Parintele Viorel Mihoc cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 5 13.06.2010 12:30:22