![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba chiar exista f multi artisti aclamati/recunoscuti, a caror creatii sufera inrauriri demonice. Dar cine sa vada? Ce vezi cand privesti picturi ale lui Dali sau Edvard Munch? Vezi boala mintala? Cand il asculti pe Mozart.. intelegi ca era mason? Cand privesti Vrajitorul din Oz, intelegi ca este o lectie de ateism pentru copii? Una din cele mai eficiente lectii de ateism, de fapt, dar iata, lumea nu vede pt ca nu are un sistem de referinta solid in evaluarea creatiilor artistice. A ajuns "Cultura" un idol. Nu poate fi pusa sub semnul intrebarii. Ce ne invata, cum ne modifica.. astea nu sunt probleme care se discuta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre protestanti si presupusa lor comuniune cu Dumnezeu...sigur ca protestantii sunt eretici, ceea ce nu inseamna ca Dumnezeu a taiat orice legatura cu ei, sau ca ei nu il simt, cel putin intuitiv, pe Dumnezeu. Sigur, ei nu au deplina comuniune cu Dumnezeu prin Sf. Taine si in special prin Sf. Euharistie. Daca te uiti pe peretii pictati ai manastirilor din Bucovina, si nu numai, ai sa ii vezi adesea pictati (nu ca sfinti, fara aureola) pe Plato, Aristotel si alti cativa invatati ai lumii vechi, pagani. De ce? Fiindca Sf. Parinti au spus ca desi Dumnezeu avea poporul ales, pe Israel, El nu i-a parasit pe cei instrainati de El, ci a lasat un sambure de invatatura adevarata si la cei pagani, ca ajutor pentru ei ca sa poata vedea adevarata si deplina Invatatura, cand timpul avea sa vina.
|
|||
|
|||
![]()
Coralina, este Ieremia, profetul din vechiul Testament un model de convietuire? Este bun? Pot fi protestantii mai buni ca profetul Ieremia? Da ca Abraham? Da ca David? Sunt ei mai bogati ca Abraham sau David Imparatul?
De ce te intreb? Pentru ca Adam, Abraham si David impreuna cu majoritatea oamenilor de dinainte de IIsus au ajuns in iad. IIsus a venit si a dat botezul ca sa intre lumea in rai, si sfanta Impartasanie ca sa aiva lumea viata vesnica adica l-a restaurat pe om la viata vesnica la ceea ce a fost inainte de cadere. IIsus s-a dus in iad de unde i-a luat pe David , Abraham, Ieremia profetul, Seth si multi altii si i-a botezat si i-a dus in rai. Deci ai grija ca desi e important sa fii bun, drumul spre restaurare contine Sfantul Botez si Sfanta Impartasanie asa cum ne-au invatat Apostolii si asa cum e la ortodocsi. Crezi ca bunatatea poate tine loc la Sfantul Botez si la Sfanta Impartasanie? Intreba-te de ce a ajuns profetul Ieremia in iad, de ce toti musulmanii pe acolo s-ar parea ca ajung impreuna cu toti oamenii nebotezati. Sa fie toti oamenii nebotezati batausi, betivi , rai? Nu cred deloc. Poate unii sunt mai buni ca toti noi adunati. Dar faptul de a fi Botezat sau nu face diferenta pentru ca asa este intelegerea mea ca s-a hotarat. E ca si cum la scoala profesora zice faceti teza asta, si tu zici, OK eu sunt buna si milostiva si primitoare dar nu fac teza? Cat primesti? Ori tu zici acuma ca daca sunt protestantii buni ce conteaza ca au renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica adica ce conteaza ca au iesit de pe drumul marcat de Iisus? Nu stiu, si nici nu vreau sa aflu atata timp cat e un drum sigur, invatat de la apostoli, Ortodoxia. Sa dea Dumnezeu sa ma insel si toata creatia sa fie restaurata intr-un final. Drumul invatat de la Apostoli adica Ortodoxia e destul de grea si asa, nu mai adauga greutati mergand pe de laturi si nu crede ca cei ce merg pe de laturi sunt mai bine. Cat costa o zi de viata? Un imparat ar fi dat saci de aur pentru o ORA. Dar viata eterna? Vezi, cum poti GANDI ca cei ce au renuntat la Sfanta Impartasanie pentru Viata Vesnica, Protestantismul , sunt mai bine? Cineva numea fapta care ia oameni ortodocsi cu sfanta Impartasanie pentru viata vesnica si ii duce undeva , la protestantism, islam sau altceva fara Sfanta Impartasanie pentru Viata vesnica, Ucidere de Suflet. Ca iei oameni din paganism, idolatrie si ii aduci la Protestantism e ceva, dara cand iei ortodocsi e altceva. Last edited by spre_rasarit; 30.03.2011 at 21:24:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce legatura are faptul ca Mozart a fost (sau nu) mason cu opera sa? Cum te poate influenta in rau o creatie muzicala fara "versuri" / mesaj artistic explicit? Hai sa ne imaginam ca cel care a creat penicilina a fost mason de frunte. Refuzi sa mai iei penicilina din cauza asta? Dai la cosul de gunoi toate beneficiile acestui medicament din cauza apartenentei inventatorului sau la un anumit grup? Dar ce te faci cu arta "frumoasa", fara inraurire demonica? Picturile lui Grigorescu de exemplu. Sau cele ale lui Vermeer, sau Cezanne sau Rembrandt? Dam totul la cosul de gunoi ca sa fim siguri ca nu ne scapa vreo farama demonica printre degete? Eu nu-mi pot trai viata depinstand substraturi, semnificatii ascunse, demascand presupuse conspiratii sau mai stiu eu ce. Mi se pare un demers panicard, inutil si distructiv. Asa a procedat islamul. In nebunia lor, adeptii acestei religii au ras de pe fata pamantului tot ceea ce nu intrunea calitati "islamice". Talibanii distrug artefacte la fiece pas, invadatorii musulmani in India au lasat prapad in urma lor, in anumite state care au sharia la baza sistemului juridic muzica este interzisa, samd.
|
||||
|
||||
![]()
@spre_rasarit
Nu am cunostinte vaste in domeniu, insa inteleg ca si protestantii participa la Cina Domnului, ceea ce, in opinia lor, echivaleaza cu Sf. Impartasanie. Au, asadar, partasie cu Dumnezeu. Eu nu fac apologia "bunatatii" insa consider ca este esential sa ne toleram unii pe altii (daca nu ne putem iubi cu adevarat). In ortodoxie se spune ca cel mai grav pacat este cel al mandriei. Dar oare nu tocmai de mandrie dam dovada atunci cand punem etichete pe fruntile tuturor celor care nu sunt ortodocsi?
|
|||
|
|||
![]()
Ioan 6:
53. Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi. Ce a zis Iisus mai sus? Ce zice protestantismul? Ca e suficient simboluri sau vorbe sau nimic ca deja exista viata vesnica. Coralina, intreaba cultele protestante care mai dau ceva ce reprezinta ce dau ei, trupul lui IIsus ca in Ioan 6:53 sau simbolul trupului lui IIsus? Si daca e scris sa iei trupul , tu de ce exact vrei simbolul trupului? Ioan 3 3. Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu. Ce zice Iisus mai sus? Ce zice islamul? Ca sa fie ei cuminti ca ajung sa vada raiul chiar nebotezati? Sa dea Dumnezeu sa ajunga si ei la rai si sa-l si vada, dar sa citeasca ce zice IIsus in Ioan 3:3. Extras din Evanghelia lui Nicodim, fiecare ramane sa determine cat de mult crede ca e adevarata: http://www.scribd.com/doc/1387769/Ev...ub-Poniu-Pilat "1. Pe când Satana și Iadul vorbeau între ei, s-a auzit un glas puternic ca un tunet: "Ridicați, căpetenii, porțile voastre, ridicați-vă, porți veșnice, ca să intre Împăratul slavei!". Auzind, Iadul îi zice Satanei: "Ieși, dacă te încumeți, și stai împotriva Acestuia!". Și Satana ieși. Apoi Iadul poruncește slugilor sale: "Întăriți bine ușile de aramă și drugii de fier, păziți zăvoarele și fiți peste tot cu ochii în patru! Dacă Acela apucă să intre aici, va fi vai de noi!". 2. Auzind acestea strămoșii au început să se răstească la dânsul, zicându-i cu îndrăzneală: "Deschide, căpcăunule nesătul, ca să intre Împăratul slavei!". Profetul David: "Orbule, nu știi că încă pe vremea când trăiam în lume am poruncit despre glasul acesta zicând: „Ridicați, căpetenii, porțile voastre, ridicați-vă, porți veșnice, ca să intre Împăratul slavei”!?". Isaia: "Eu, învățat de Duhul Sfânt, am scris: „Din stăpânirea locuinței morților îi voi izbăvi și de moarte îi voi mântui. Unde este, moarte, biruința ta?”. " O sa vezi dwasupra cum Imparatul David SI PROFETUL ISAIA il intampina pe Iisus in iad, bucuros ca e salvat. Last edited by spre_rasarit; 30.03.2011 at 22:03:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Cine vrea sa creada ca a fi bun e suficient sa citeasca extrasul de mai sus , sa vada ca nu e asa si ca MARELE PROFET ISAIA, si bun si drept a ajuns in iad FARA BOTEZ.
Deci in primul rand sunt Importante: Botezul ca sa intrii in rai Sfanta Impartasanie ca sa ai viata vesnica. Spovedirea ca sa ti se ierte pacatele. Aceste lucruri au fost invatati Apostolii de la IIsus si ele se afla fara modificare in Ortodoxie. Daca vrei cel mai bine, pentru tine, ortodox este numele tau. Daca vrei o sansa la puscaria iad, poti alege intre romano catolicism in care sansa e mai mica sau protestantism unde sansa devine semnificativa. Daca ai fost ortodox si treci la altceva in intelegerea mea, sansa devine semnificativa. Daca vrei sa fii sigur ca nu ajungi la puscaria iad, atunci boteaza-te. Daca vrei cel mai rau loc din puscaria iad, cel cu flacari, sa nu fie al tau, nu fa vrajitorie normala sau sofisticata adica hinduism, budism, yoga, rei ki, tai ki si altele si daca ai facut asa ceva spovedeste aceste pacate. Last edited by spre_rasarit; 30.03.2011 at 22:22:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Daaa...exista tentinta asta de a-si vedea fiecare de oala lui cu zama....Si mare le va fi mirarea cand se vor opari cu ea..! Foarte putini sunt cei care pun un tacam in plus...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parinti si copii | maria55 | Generalitati | 36 | 12.04.2015 10:05:02 |
Sfinti copii | Ekaterina | Spiritualitatea ortodoxa | 19 | 22.02.2014 05:25:35 |
Copii din orfelinate | UNNOOM | Generalitati | 0 | 20.12.2012 14:10:19 |
rugaciune pentru copii | ginabadea | Pocainta | 4 | 19.03.2010 00:38:42 |
post/ copii | blueyesa82 | Nunta | 20 | 23.11.2009 12:02:48 |
|