![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, intr-adevar, toti avem sentimente negative! Insa doar cei le constientizeaza si se lupta se le depaseasca sunt cu adevarat altfel! De fapt, lupta aceasta pentru depasirea repulsiei fata de altii, a urii propriu-zise. Da, suntem capabili de orice pacat si nu trebuie sa ne surprinda acest lucru. Asa cum trupul uman poate avea orice boala si sfuletul poate fi orbit de orice pacat.
Iubirea se invata, nu ne nastem cu iubire, uneori nu ne nastem nici macar din iubire. Insa iubirea o invatam unii de la altii, insa adevarata iubire se invata numai de la Dumnezeu, pentru ca El este iubire. Si am vazut cum e iubirea lui Hristos, nu inceteaza nici pe cruce...El moare din iubire si tot iubirea devine inviere! |
|
|||
|
|||
![]()
citand juli:
Asa, pentru cine mai stie "retete", "formule" din astea, va rog, scrieti-le aici . Poate asa o sa invatam sa iubim cu totii, unii de la altii "ca intr-un gand sa marturism"... Imnul dragostei (I Corinteni 13, 1-8) 1. De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. 2. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta si de as avea atata credinta, incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. 4. Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. 5. Dragoste nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. 6. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. 7. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. 8. Dragostea nu cade niciodata. Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma impresioneaza in mod deosebit "Imnul dragostei" citit la Sfantul Maslu. Multumesc. |
|
|||
|
|||
![]()
Cum ajunge omul la iubire?
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu, sau fara iubire te nasti, daca e sa o ai, o ai, la fel ca si minciuna, deja "din pintecele mamei tale". Mai tirziu e foaaaaaarte greu sa mai schimbi ceva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ce spui tu Andrei e adevarat despre iubirea fireasca. Insa nu pot, nu vreau sa cred ca ar fi adevarat si despre iubirea crestina. |
|
|||
|
|||
![]()
Indemnul este altceva. Nu uita ca noi oamenii ne mai luam unii dupa altii si deseori formam comunitati crestine, unde ne indemnam si invatam unii pe altii si totul este bine. Dar de exemplu, de multe ori cei care parasesc aceste comunitati spre alte meleaguri...se pierd, citeodata pentru totdeauna, citeodata isi mai revin.... De abia atunci cind esti departe, dai marele test de iubire.
Sfintii Parinti si Duhovnici stiind ce acest mic detaliu n-au sfatuit dintotdeauna sa nu calatorim prea departe de casa, sau daca o facem calatoriile sa fie scurte ca sa nu ne smintim, si de regula asta se tineau cu sfintenie si ei. Moise de cite ori ii lasa pe ai lui si pleca cu "treburi" ,cum poporul uita de dragostea de Dumnezeu si se smintea,nu?... si mai sunt sute de exemple in VT si NT. Deci cit era acolo pastorul sa-i tina in iubire, citeodata cu biciul, erau iubitori... Pe cei cu iubire adevarata cred ca-i numeri pe degete.... |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca iubirea, iertarea, mila se invata de la altii: primind vom sti sa dam si noi. Este ca scanteia, care aprinde un foc vesnic.
|
|
|||
|
|||
![]()
Anca, draga, eu cred ca trebuie sa dai si sa nu astepti nimic in schimb. Ce ne-am face cu totii daca doar am astepta sa fim iubiti si iertati ca apoi sa dam? Nimeni n-ar mai da nimic, nu, doar ar astepta...
Sincer iti spun, incearca sa fii prima care face pasul si vei vedea ca indiferent de raspuns te vei simti fericita. Si asta e nu e un sfat doar pentru tine, e pentru toata lumea. Eu nu cred ca aceste lucruri se invata. Ele sunt in noi, trebuie doar sa le descoperim si sa le aducem la suprafata si mai ales sa nu ne fie rusine sa le aratam. Doamne ajuta! Ioana |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea aproapelui | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 22 | 24.02.2014 09:22:00 |
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi | OvidiuO | Pocainta | 76 | 19.04.2013 20:51:24 |
Iubirea | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 0 | 28.01.2011 09:13:54 |
Iubirea | caiusltd | Rugaciuni | 1 | 27.08.2010 16:01:07 |
Iubirea | silverstar | Generalitati | 10 | 17.01.2007 12:37:35 |
|