Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2011, 12:30:10
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Draga Listener,imi pare rau daca te-am dezamagit cu mesajul meu,insa intotdeaua incerc sa inteleg punctul de vedere al tuturor celor care il expun,pentru ca de cele mai multe ori adevarul este undeva la granita de mijloc.Nu sunt genul care sa tina partea nici a ursului si nici a vulpii din poveste si asta pentru ca fiecare dintre ei exprima o parte dintr-un adevar mai amplu....
nimeni nu ma poate dezamagi .....
de inteles un punct de vedere e ok , dar acele batrine mor de frig iarna asta , nu au ce minca , nu au haine si altele .... si noi filozofam pe seama nenorocirii lor .... asadar stim cu totii adevarul TRIST din jurul nostru unde nimeni nu isi mai ajuta aproapele din ŽŽ motive ŽŽ puerile .... si apoi tot noi ne plingemca avem o societate de doi lei .... m-am saturat sa vad NEPASATORI in jurul meu care se dau crestini ortodocsi , care arunca cu banii pe timpenii , care se lauda cu ce au dar cind e sa taca si sa faca ceva pentru aproape se dau mari sceptici , cauta motive sa nu dea CELE CE NU LE TREBUIESC altora ....
multa iubire

Citat:
Iar Ai nu este deloc pe aratura,a expus destul de clar punctul sau de vedere si mie mi se pare unul absolut pertinent.Stii vorba aceea ca decat sa ii dai unui om flamand cate un peste in fiecare zi,mai bine l-ai invata sa pescuiasca?Cam asta a incercat si el sa exprime...
...
este pe aratura .... a incercat pe suferinta a doua batrine SA FACA MORALA lor .... ca de ce au ajuns acolo , ca , cum isi permit sa ceara ajutor si alte bazaconii .... eu am o vorba ... DUMNEZEU NU BATE CU BATUL ,,,,, atentie mare pentru cei care dau din gura si judeca usor aproapele IN NECAZ ... sa nu cumva sa ajunga in situatia lor CA SA SIMTA ce simt ei ...
multa iubire
Citat:
Desigur,este important ca fiecare dintre noi sa facem putinul pe care il putem face,atat in privinta batranilor,cat si a copiilor,animalelor,grija fata de natura,pentru ca doar stand sa asteptam sa vina sa faca altii in locul nostru asta...sansele de a schimba ceva cu lumea asta sunt aproape nule.
Am observat ca folosesti exagerat cuvantul iubire,insa prin contrast,cuvintele tale biciuie pe cel caruia i te adresezi.Esti probabil tanar,impulsivitatea varstei isi spune cuvantul,insa uneori mai multa cumpatare este binevenita.
...
imi place ca acum o dai la intors si spui ca e bine sa facem ce putem fiecare pentru aproape .... ma bucur ca ma consideri tinar , dar acele cuvinte , daca le analizezi IN PROFUNZIME o sa intelegi ca nu au nimic de a face cu varsta ... sau sa inteleg ca iubirea moare cu varsta ? sau nu mai e valabila ? ce vrei sa transmiti ?
multa iubire
sinceritatea mea biciuieste si ma bucur ca o face ....poate asa nu mai vad timpenii scrise de unu si altul ...nu atita timp cit sunt eu aici ...

Citat:
Iubirea da libertatea de alegere,Dumnezeu Insusi nu intervine in viata noastra impunandu-ne ce sa facem,iar atunci cine ne investeste pe noi cu dreptul de a dicta semenilor nostri cum sa actioneze,ce sa simta?Suntem cumva mai presus de Creator?
...
daca dragoste NU E , NIMIC NU E ... ce spui tu mai sus sunt prostii de copii ...Dumnezeu nu intervine in viata noastra sa ne spuna ce sa facem , dar scoate in cale ŽŽ chipurile luiŽŽ ca sa vada ce facem .... sau ai uitat cind IISUS a spus ŽŽ daca acestora le faceti , mie imi faceti ŽŽ .... sa inteleg ca tu nu intelegi aceste cuvinte simple de ma acuzi ca as fi deasupra creatorului ?
multa iubire
Citat:
Esti intrigat de faptul ca Ai este sceptic...da,este dreptul si libertatea lui de a pune intrebari,de a fi sceptic,de a alege sau nu sa se implice!
Imi spui ca filosofez si ce anume fac intr-un caz concret ca acesta?Simplu: fac ce simt si in limita posibilitatilor pe care le am in acel moment.
Tu despre viata mea nu stii nimic si nici despre a lui Ai.Stii ca de multe ori am vazut persoane de genul lui,care nu se numesc credincioase,poate nu calca pe la biserica deloc,oameni ultrasceptici si foarte rationali,insa,care prin faptele lor manifesta mai multa sinceritate si iubire crestina decat multi asa zisi crestin practicanti?
Ti-o spun prieteneste: fereste-te sa iti judeci aproapele cu o asemenea usurinta,pentru ca sufletul omului numai Dumnezeu il cunoaste...
nu am treba cu scepticismul lui ain2. CI DE ATITUDINEA LUI FATA DE ACEST CAZ .... am spus si o repet NICI UNU CARE JUDECA NU A CERUT DATE MAI MULTE , SA VERIFICE , SA CAUTE etc .... dar au sarit direct la ŽŽ scepticismŽŽ si JUDECATA .... acum ai inteles?
in cazul asta IL JUDEC cu probele scrise de el .... ce face el in rest nu ma intereseaza , cit de bun sau ne-bun e in societate , cit de sincer sau nu ... toate nu ma intereseaza .... daca cineva pe acest forum scrie TIMPENII le taxez .... simplu ...
vorbele aduse de el sunt dreptul meu de judecata ... vorbele vin din suflet .... si daca ochiul este curat , tot trupul e curat .... comparatiile tale cu ŽŽ ai vazut tu nu stiu ce si alte lucruri ŽŽ sunt irelevante in acest caz ... eu am zis foarte simplu DACA VREI sa ajuti fa-o DACA NU VREI TACI SI VEZI-TI DE DRUM .... daca vrei sa intrebi si sa afli mai multe despre caz FA-O dar fara filosofie de doi lei ...
multa iubire

Last edited by the_Listener; 08.08.2011 at 12:32:56.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 13:29:59
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Draga prietene,ma bucur ca tu crezi ca esti sincer si asta este motivul pentru care te-ai transformat in "biciul lui Dumnezeu" pe acest forum...:) Ma intreb,insa,analizand putin inversunarea ta,daca in primul rand esti sincer cu tine insuti?Daca nu cumva lipsa iubirii,nepasarea,laudarosenia,judecarea aproapelui,sarcasmul se regasesc si in tine,insa nu vrei sa le vezi,asa ca le proiectezi pe cei din jurul tau...?Daca esti atat de sincer,iti vei pune aceste intrebari personale,iar daca nu,vei continua sa dai cu biciul mai ceva ca Sf Ilie! :)
Si da,am inteles foarte bine ca Ai s-a pripit si a judecat inainte de a cere mai multe informatii,insa asta tot nu justifica atitudinea ta de razboinic al luminii...
Ti-am mai spus: putintica cumpatare nu ti-ar strica,respirat adanc inainte de a te arunca cu capul inainte la lupta,nu de alta,dar te poti alege cu cucuie si e pacat...
Lumina si intelepciune,draga prietene!

Last edited by heaven; 08.08.2011 at 13:38:39.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 13:42:45
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Fetițo, n-ai înțeles nimic!"*

*E un pamflet, nu o luați ca atare.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 14:03:43
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Draga prietene,ma bucur ca tu crezi ca esti sincer si asta este motivul pentru care te-ai transformat in "biciul lui Dumnezeu" pe acest forum...:) Ma intreb,insa,analizand putin inversunarea ta,daca in primul rand esti sincer cu tine insuti?Daca nu cumva lipsa iubirii,nepasarea,laudarosenia,judecarea aproapelui,sarcasmul se regasesc si in tine,insa nu vrei sa le vezi,asa ca le proiectezi pe cei din jurul tau...?Daca esti atat de sincer,iti vei pune aceste intrebari personale,iar daca nu,vei continua sa dai cu biciul mai ceva ca Sf Ilie! :)
!
waw ... nu stiam ca acest topic este despre mine ... ma distreaza cind unii sau unele nu au argumente a topic si apoi incearca analize de doi lei asupra celui sau celei cu care comunica .... m-ai nimerit exact ....ce alte lucruri ai mai descoperit la mine ?
multa iubire
ps daca ma compari cu sfintul ilie ce pot sa spun decit multumesc ...

Citat:
Si da,am inteles foarte bine ca Ai s-a pripit si a judecat inainte de a cere mai multe informatii,insa asta tot nu justifica atitudinea ta de razboinic al luminii...
Ti-am mai spus: putintica cumpatare nu ti-ar strica,respirat adanc inainte de a te arunca cu capul inainte la lupta,nu de alta,dar te poti alege cu cucuie si e pacat...
Lumina si intelepciune,draga prietene!
ai inteles ca s-a pripit dar in loc sa il tragi de urechi tu ii spuneai ca e normal sa fie sceptic si alte bazaconii ... il ŽŽ intelegeai pe el saracu ŽŽ ... acum ai priceput de ce ? .....
din nou mai nimerit ... cit de clarvazatoare esti ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 14:04:40
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
"Fetițo, n-ai înțeles nimic!"*

*E un pamflet, nu o luați ca atare.
a inteles totul ...
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 08.08.2011, 17:23:29
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Implicit

Vorbe,vorbe si iar multe vorbe, multe si lungi care nu isi au rostu si cu care batranele nu isi pot cumpara lemne.Nu poti,nu vrei ,nu te lasa inima ,nu ajuti dar e pacat sa facem atata vorba ,atata judecata.
Doamne ajuta pe toti oameni si da-le ganduri bune si sanatate.
Vechi 05.09.2011, 22:39:45
Alexuta Alexuta is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.07.2011
Implicit

Consider ca mara2008 a spus ''tot ce era de spus'',desi sunt trist impresionata ca suntem de ceva timp pe acest forum si nu te ajuta nimeni,macar cu o vorba buna...daca batranii ii aruncam la cos,poate facem ceva mai mult ...pentru copii
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 00:18:57
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexuta Vezi mesajul
desi sunt trist impresionata ca suntem de ceva timp pe acest forum si nu te ajuta nimeni,macar cu o vorba buna...
chiar asa sa fie ? chiar nu ati primit nici un ban si nici o vorba buna de cand s-a postat acest caz, de catre celalalt user ?

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=12128

Last edited by mirela.t; 06.09.2011 at 04:09:03.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 00:21:07
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si daca ar fi un impostor si ati putea sa il ajutati , NU CONTEAZA ca el e impostor , CONTEAZA ce ati facut voi ..... daca puteti faceti-o
Gresit, prietene. Impostorii nu trebuie incurajati. Nici macar din dragoste de vorbe goale!
Reply With Quote
Vechi 06.09.2011, 19:23:28
mara2008's Avatar
mara2008 mara2008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Orasu cu KM 0 inlacrimat...
Implicit Va rog din suflet

Nu poti,nu vrei ,nu te lasa inima ,nu ajuti dar e pacat sa facem atata vorba ,atata judecata.

chiar asa sa fie ? chiar nu ati primit nici un ban si nici o vorba buna de cand s-a postat acest caz, de catre celalalt user ?

Santeti sigura doamna mirela.t ca este bine a judeca fara sa cunoasteti oameni?Este frumos si crestineste a cere socoteala ?
Eu va rog sa va mai ganditi inainte de a arunca cu astfel de vorbe .
Stiti dvs oare cat le costa tratamentu pe aceste batrane?si daca le mai ramane bani de mancare ?Cat se trudesc in gradina ce o au bolnave spre a putea supravietui?Ati inghetat vreodata pentru ca nu v-au ajuns bani de lemne?
Stiti cat mai au de achitat la lemnele luate pe datorie cu mare greu de la oameni cu o farama de suflet?

Last edited by mara2008; 06.09.2011 at 19:37:26.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va rog,am nevoie de ajutor! claudelina Despre Biserica Ortodoxa in general 5 08.08.2011 22:12:30
Am nevoie de ajutor! Oanalia Generalitati 20 17.08.2010 08:14:51
Am nevoie de ajutor Idyahoo Generalitati 36 13.04.2010 21:38:50
Am nevoie de ajutor anitag Generalitati 14 12.11.2007 11:01:37